Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej dla Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego im. Jana Pawła II w Jarosławiu.
Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie w ciągu 10 miesięcy z przerwą wakacyjną. Dostawa następować będzie na podstawie telefonicznego zamówienia i przedstawia się następująco :
PAKIET NR 1 - Mięso, wędliny - dostawa od poniedziałku do czwartku w godz. od 6.00 do 8.00.
PAKIET NR 2 - Warzywa , owoce - dostawa 4 razy w tygodniu w godz. od 8.00 do 9.00.
PAKIET NR 3 - Ryby, mrożonki - dostawa co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 10.00 do 12.00.
PAKIET NR 4 - Produkty mleczarskie - dostawa trzy razy w tygodniu: poniedziałek , środa, piątek w godz. od 6.00 do 6.30.
PAKIET NR 5 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, mąka pszenna - dostawa codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 6,30.
PAKIET NR 6 - Jaja świeże - dostawa co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 9.00 do 13.00.
PAKIET NR 7- Różne produkty spożywcze - dostawa dwa razy w tygodniu : poniedziałek, środa w godz. od 6.00 do 10.00.
Dostawy, rozładunek i wniesienie produktów realizowane są na koszt i ryzyko Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć przedmiot zamówienia na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za całość i nienaruszalność dostarczonego towaru oraz za wady jakościowe dostarczanych produktów. Zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru na nowy.
Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z zasadami systemu HACCP.
Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Dostarczane produkty winny odpowiadać Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. Materiał opakowaniowy winny być dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Szczegółowy zakres rodzajowy, ilościowy i jakościowy dostaw stanowiących przedmiot niniejszego zamówienia określa Wykaz zamawianych towarów w poszczególnych pakietach od 1 do 7 stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ.
OpisWymogi jakościowe - produkty właściwie opisane, oznakowane, zabezpieczone bez śladów zewnętrznej ingerencji. Mięso : powinno być świeże, mieć właściwą barwę jasnoczerwoną lub różową , bez nalotów pleśni, obcych zapachów, fragmentów kości. Podroby: świeże. Wędliny :świeże, bez nalotów pleśni, oślizgłości. Transport spełniający warunki sanitarne. Harmonogram dostaw : od poniedziałku do czwartku w godz. od 6.00 do 8.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych . Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawy.Wymogi jakościowe: Warzywa korzeniowe - całe, płukane, czyste wystarczająco suche, bez śladów szkodników, bez śladów zepsucia. Pakowane. Owoce - całe, czyste , dojrzałe o odpowiednim wybarwieniu i wielkości, bez śladów obecności szkodników i śladów zepsucia oraz zapachów nietypowych dla gatunku i odmiany. Pakowane w opakowaniach do tego przeznaczonych, czystych . Warzywa kapustne - całe, czyste, bez śladów obecności szkodników i zepsucia. Warzywa zielone oraz pomidory- czyste, bez śladów obecności szkodników, bez śladów zepsucia, bez plam, obcych zapachów nietypowych dla gatunku i odmiany. Fasola - bez śladów szkodników. Ziemniaki - całe nie płukane, odmiana jadalna: żółte lub kremowe. Harmonogram dostaw: cztery razy w tygodniu w godz. od 8.00 do 9.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawyWymogi jakościowe: Ryby - produkty bez zanieczyszczeń, śladów pleśni, nietypowych zapachów, obślizgłych, opakowania bez zewnętrznej ingerencji, świeże odpowiednio opisane i oznakowane. Mrożonki - produkty czyste, bez śladów pleśni, obcych zapachów i ciał stałych. Opakowania czyste, oryginalnie zamknięte, bez zewnętrznej ingerencji i uszkodzeń, odpowiednio oznakowane. Harmonogram dostaw: nieregularnie, co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 10.00 do 12.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie.Wymogi jakościowe: produkty bez zanieczyszczeń, obcych zapachów, smaków nietypowych dla danego asortymentu, nalotów pleśni, bez śladów obecności szkodników. Właściwie opisane, oznakowane i zabezpieczone, bez śladów zewnętrznej ingerencji. Harmonogram dostaw : trzy razy w tygodniu - poniedziałek, środa, piątek w godz. od 6.00 do 6.30 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie.
Mleko lub produkty mleczne powinny zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 100g/ml produktu gotowego do spożycia.Wymogi jakościowe : pieczywo bez zanieczyszczeń, zgnieceń, nietypowych zapachów i smaków, śladów pleśni, niedopieczone lub nadmiernie spalone, świeże, odpowiednio zapakowane bez śladów obecności szkodników i bez zewnętrznej ingerencji. Właściwie opisane i oznakowane, transport spełniający wymogi sanitarne. Harmonogram dostaw : codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 6.30 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych . Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie.
Zbożowe produkty śniadaniowe powinny zawierać nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia oraz zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu
w 100 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia.Wymogi jakościowe - produkt czysty nie poddany zabiegom konserwującym, bez pęknięć, uszkodzeń i śladów obecności szkodników z minimalnym 14 - dniowym okresem przydatności do spożycia. Jaja świeże klasy M. . Harmonogram dostaw : co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 9.00 do 13.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych . Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie. Wymagany atest o przydatności do spożycia - 2 razy w trakcie trwania umowy (sprawozdanie z badań kału na pałeczki salmonelli).Wymogi jakościowe: Podane w opisie szczegółowym nazwy - znaki towarowe mają na celu określenie parametrów jakościowych dostarczanych towarów. Lub równoważny- należy przez to rozumieć produkt o tych samych parametrach jakościowych i ilościowych - taki sam lub zbliżony skład produktu, zawartość składników pokarmowych i kalorii. W przypadku zastosowania artykułu , produktu równoważnego należy podać w kolumnie Nazwa artykułu nazwę towaru i jego producenta. Artykuły spożywcze powinny być odpowiednio zapakowane bez śladów uszkodzeń, zewnętrznej ingerencji i obecności szkodników. Czyste bez śladów pleśni i obcych zapachów. Odpowiednio oznakowane i opisane. . Harmonogram dostaw : dwa razy w tygodniu poniedziałek i środa w godz. od 6.00 do 10.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych . Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie.
Owoce suszone powinny być bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008, soli oraz tłuszczu. |