Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów SOLPARK KLESZCZÓW Sp. z o.o. w Kleszczowie, o wysokiej jakości zdrowotnej spełniające wymogi określone przepisami Ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149) oraz aktów wykonawczych do niej i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności:
a) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242)
b) Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.) - Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych w trybie tego rozporządzenia.
c) Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli
w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206 z późn. zm) – Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych w trybie tego rozporządzenia.
d) Ustawa z dnia 29 stycznia 2004r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity
Dz. U. z 2016r. poz. 1077)
zapewniających bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadających jakości handlowej określonej
w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu.
1.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, będący jednocześnie Formularzem cenowym.
1.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 1.1. obejmuje dostawy mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich, które są:
a) dopuszczone do sprzedaży,
b) świeże i pierwszego gatunku,
c) wolne od wad,
d) oznakowane widoczną nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem ważności
i terminem produkcji (terminem przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 72 godzin od dnia dostawy do obiektów Zamawiającego),
e) zgodne z obowiązującymi normami stawianymi towarom.
1.4. Przedmiot zamówienia będzie dostarczany przez Wykonawcę w pojemnikach przeznaczonych do kontaktów z żywnością, zamkniętych (każdy asortyment w oddzielnym zamkniętym pojemniku) zawierający zapis daty, godziny produkcji, pieczęć producenta (nazwa i adres) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniami, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.
1.5. Do każdej dostawy przedmiotu zamówienia dołączony zostanie Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności.
1.6. Częstotliwość dostaw: Dostawa następować będzie w dniach pracy obiektu (od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), do 6 (sześciu) razy w tygodniu, do obiektu Zamawiającego, w godzinach określonych przez Zamawiającego tj. 6.00-7.00.
W przypadku stosunkowo małej ilości cząstkowej dostawy towaru – w zakresie planowanego terminu dostawy – Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy.
1.7. Transport do siedziby Zamawiającego będzie realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Natomiast osoby wykonujące zamówienia (tj. kierowcy
i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.
1.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko.
1.9. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru).
1.10. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał na podstawie pisemnego zamówienia wysłanego w formie elektronicznej na adres e-mail: ……………………………… z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia wysyłanym na adres e-mail, z którego zamówienie zostało złożone w terminie nie później niż 6 godzin od złożenia zamówienia i ze wskazaniem planowanej daty i godziny dostawy mając na uwadze pkt. 1.12b. W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej będzie niemożliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się przekazanie zamówienia:
a) Faksem na numer …………………………. z wynikiem OK. / WYSŁANIE UDANE
u Zamawiającego;
b) lub złożenie telefonicznie na numer ……………………………….. .
Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15:30 przed dniem realizacji Wielkość.
1.11. Termin realizacji zamówienia przez Wykonawcę nie może być dłuższy niż 2 (słownie: dwa) dni robocze od dnia przesłania zamówienia przez Zamawiającego.
1.12. Zamawiający w zamówieniu wyszczególni:
a) nazwę asortymentu i ilość,
b) termin realizacji dostawy,
c) ewentualne specyficzne warunki zamówienia
1.13. Zamówienie będzie realizowane do kwoty wskazanej przez Zamawiającego, na podstawie Formularza cenowego, stanowiącego Załącznik nr 2 do SIWZ w której wskazano asortyment stanowiący przedmiot zamówienia oraz ceny jednostkowe podane przez Wykonawcę. Zamawiający będzie zamawiał asortyment będący przedmiotem zamówienia w ilościach wg potrzeb Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że ogólna wartość zamówienia nie przekroczy kwoty wskazanej przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Formularza cenowego, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu
z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych – mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Formularza cenowego zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, z uwzględnieniem kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowane zamówienie.
1.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji – w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.
1.15. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (jak zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, tą sama gramaturę/pojemność co artykuły określone przez Zamawiającego.
1.16. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt i produkt równoważny w formularzu cenowym (złącznik nr 2 SIWZ kolumna II, wpisując asortyment równoważny). Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. Nie wskazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja zastosowania produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej, gdzie Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów SOLPARK KLESZCZÓW Sp. z o.o.
|
Biuletyn |
2017
|
Nazwa |
"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
|
Ulica |
ul. Sportowa
|
Nr domu |
8
|
Miejscowość |
Kleszczów
|
Kod Pocztowy |
97410
|
Panstwo |
Polska
|
Województwo |
łódzkie
|
Tel |
44 731 65 00
|
Email |
biuro@kompleks-solpark.pl
|
Adres strony url |
www.solpark.bip.kleszczow.pl
|
Regon |
10068625300000
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
inny:
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
Tak
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.solpark.bip.kleszczow.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
Tak
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
OSOBIŚCIE, POCZTĄ LUB KURIEREM
|
Czy podzielone na czesci |
Nie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O., UL. SPORTOWA 8, 97-410 KLESZCZÓW, SEKRETARIAT I PIĘTRO POK. 1.05
|
Numer referencyjny |
CRZPU/2/2017
|
Rodz zam |
D
|
Okres2c |
01/05/2017
|
Szacunkowa wart zam calosc |
286977.80
|
Waluta calosc |
PLN
|
Czas |
O
|
Okreslenie warunkow |
4.2 Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
a) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający wyznacza szczegółowe warunki w tym zakresie.
Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca posiada:
• Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje
i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny
w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP, w przypadku innego języka niż polski, przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na język polski lub Zaświadczenie /Decyzję /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; Dz. U. z 2017 poz. 149 z późn. zm.
• Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej;
• Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu mięs, wędlin i wyrobów wędliniarskich;
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Zamawiający wyznacza szczegółowe warunki w tym zakresie.
Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca:
jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności
związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejsza niż 150 000,00 PLN.
Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć dokumentów dotyczących sytuacji finansowej lub ekonomicznej wymaganych przez Zamawiającego, może złożyć inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
c) zdolności technicznej lub zawodowej.
Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.
Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: wykonał co najmniej dwie dostawy obejmujące swym zakresem dostawę mięs, wędlin i wyrobów wędliniarskich o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 zł brutto każda (załącznik nr 5 do SIWZ) oraz załączy dowody określające, że dosta¬wy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Podana wartość musi dotyczyć jednego zamówienia (przez co rozumie się, iż musi wynikać z jednostkowej umowy zawartej z jednym podmiotem). Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy zostały wykonane należycie (referencje). Dokumenty muszą być wystawione przez Zamawiającego /odbiorcę dostawy.
przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny
o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
W przypadku, gdy Wykonawca dla potwierdzenia spełniania warunku udziału
w postępowaniu przedstawi dokumenty zawierające kwoty wyrażone w walutach innych niż złoty polski, Zamawiający przeliczy je na złoty polski. Do przeliczenia zostanie zastosowany ogłoszony przez Narodowy Bank Polski bieżący kurs średni wyznaczony na dzień zakończenia realizacji zamówienia potwierdzającego posiadanie stosownego doświadczenia.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
Tak
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
Tak
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp Wykonawcy oraz podmioty na zasoby których powołuje się Wykonawca oraz podwykonawcy na zasoby których powołuje się Wykonawca zobowiązani są dostarczyć KRS/CEDiG
|
Zakresie warunkow udzialu |
a) wykaz dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie - załącznik nr 5 do SIWZ.
b) dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej
w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia posiadający rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego, za szkody osobowe, zdrowotne wyrządzone przez produkty dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego (zatrucia, choroby układu trawiennego) oraz spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia, na sumę gwarancyjną określoną przez Zamawiającego.
c) Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji
z uwzględnieniem zasad systemu HACCP, w przypadku innego języka niż polski, przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na język polski lub Zaświadczenie /Decyzję /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
d) Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej;
e) Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej
o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu artykułów spożywczych;
f) pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia – (jeżeli Wykonawca składający ofertę będzie korzystał z zasobów innych podmiotów) – załącznik nr 8 do SIWZ.
|
Inne dokumenty niewymienione |
a) „Formularz ofertowy” stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ;
b) „Formularz cenowy” stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ;
c) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ
d) Oświadczenie o spełnianiu warunków - stanowiący załącznik nr 4 do SIWZ
e) Oryginał poręczeń lub gwarancji stanowiących dowód wniesienia wadium. Przy wniesieniu wadium w formie pieniężnej na rachunek Zamawiającego zaleca się załączyć kopię przelewu.
5.2. „Formularz ofertowy” wraz ze stanowiącymi jego integralną część załącznikami, „Formularz cenowy” oraz „Oświadczenia” winny być sporządzone przez Wykonawcę ściśle według postanowień SIWZ i winny być podpisane przez upoważnioną(ne) osobę(by) w miejscach wskazanych we wzorach (pieczątka imienna oraz podpis lub pieczątka firmowa i czytelny podpis) oraz w miejscach, w których Wykonawca naniósł zmiany.
5.3. Dokumenty, których złożenia Zamawiający wymaga na załącznikach do SIWZ, winny być złożone na tych załącznikach. Wykonawca może sporządzić własny dokument, ale pod warunkiem, że umieści w nim wszystkie informacje ściśle wg wzoru Zamawiającego.
5.4. Pełnomocnictwo winno być w formie oryginału podpisanego przez osobę(y) upełnomocniającą(e) (pieczątka imienna oraz podpis lub pieczątka firmowa i czytelny podpis). Kserokopię dopuszcza się tylko w przypadku pełnomocnictwa udzielonego notarialnie. Złożenie kopii pełnomocnictwa notarialnego poświadczonego samodzielnie przez pełnomocnika nie jest wystarczające i skutkuje wezwaniem do uzupełnienia.
|
Wadium |
Zamawiający wymaga wniesienia wadium
7.1. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany wnieść, na czas związania ofertą, wadium w wysokości:
8 000,00 zł ( słownie: osiem tysięcy złotych)
przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 14.04.2017 r. do godz.10:00.
7.2. W zależności od wyboru Wykonawcy, wadium może być wniesione:
a) w pieniądzu,
b) przelewem na konto
BANK MILLENNIUM Nr rachunku: 39 1160 2202 0000 0001 6247 5005
z zaznaczeniem „Wadium – CRZPU/2/2017 – „Dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o.. Skuteczne wniesienie wadium przelewem oznacza obecność wymaganej kwoty wadium na koncie Zamawiającego w wyżej wymienionym terminie, czyli datą wpłaty wadium jest data wpływu na konto, a nie data złożenia przelewu.
c) w formie dopuszczonej przez art. 45 ust. 6 pkt. 2-5 ustawy Pzp – dowodem wniesienia wadium będzie załączony do oferty oryginał tego dokumentu.
7.3. W przypadku stwierdzenia, że wadium nie zostało wniesione w wyznaczonym czasie
i formie, oferta Wykonawca zostanie odrzucona z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 7b) ustawy Pzp.
7.4. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa ustawa Pzp.
|
Czy wadium |
Tak
|
Czy przewiduje udzielenie zaliczek |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają zachowania formy pisemnej w postaci aneksu pod rygorem nieważności.
2. Zamówienie będzie realizowane do kwoty wskazanej przez Zamawiającego, na podstawie Formularza cenowego, stanowiącej Załącznik nr 2 do SIWZ w której wskazano asortyment stanowiący przedmiot zamówienia oraz ceny jednostkowe podane przez Wykonawcę. Zamawiający będzie zamawiał asortyment będący przedmiotem zamówienia w ilościach wg potrzeb Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że ogólna wartość zamówienia nie przekroczy kwoty wskazanej przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Formularza cenowego, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych – mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Formularza cenowego zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, z uwzględnieniem kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowane zamówienie.
3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji – w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.
4. W przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w wykazie stanowiącym załącznik nr 2 do umowy (np. gdy ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia.
5. Zamawiający przewiduje zmianę treści umowy na skutek zmian legislacyjnych przewidzianych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa w odniesieniu do dostaw objętych Przedmiotem Zamówienia, w tym m.in. zmiany stawki podatku VAT.
6. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany treści umowy w odniesieniu do Przedmiotu Zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji zmian wynikających z procedur wewnętrznych Zamawiającego wpływających na Przedmiotu Zamówienia wskazanych w Załączniku nr 1 do niniejszej umowy .
7. Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku, gdy zaistnieje istotna zmiana okoliczności powodująca, że wykonanie umowy w dotychczasowym brzmieniu nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
8. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany treści umowy w odniesieniu do terminu realizacji zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji opóźnień w dostawie Przedmiotu zamówienia niezależnych od Wykonawcy.
9. Zamawiający zastrzega możliwość dokonania zmiany treści umowy, w odniesieniu do Przedmiotu Zamówienia, rodzaju asortymentu i specyfiki wynikającej ze zmian legislacyjnych przewidzianych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, a także innych okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie zawierania umowy.
10. Zamawiający zastrzega możliwość dokonania zmiany treści umowy, w odniesieniu do kwoty Przedmiotu Zamówienia. Wartość Przedmiotu Zamówienia została określona w oparciu o przewidywaną ilość i wartość niniejszego przedmiotu. W przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji zmiany planów i zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu, tym samym wartość Przedmiotu Zamówienia ulegnie odpowiedniemu zmniejszeniu.
11. Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku, gdy zaistnieje istotna zmiana okoliczności powodująca, że wykonanie umowy w dotychczasowym brzmieniu nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
12. W przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w wykazie stanowiącym załącznik nr 2 do umowy (np. gdy ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu artykułów spożywczych, posiadający wymagane przez przepisy prawa ważne decyzje lub opinie lub zaświadczenia wydane przez właściwe organy.
|
Kryt 0 |
CENA
|
Kryt 0p |
90
|
Czy będzie aukcja |
Nie
|
Data składania wniosków |
14/04/2017
|
Godzina składania wniosków |
10:00
|
Termin |
on
|
Termin związania ofertą |
30
|
Zastosowanie procedury pzp |
Nie
|
IV 6 2 SkrocenieTerminu |
Nie
|
IV 6 5 |
Nie
|