GuidZP400 |
ed098177-da3c-465d-aada-de0e3d813753
|
Biuletyn |
543417-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkolno-Gimnazjalny w Łącku
|
Regon |
49272484000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Łącko 284
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Łącko
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
33390
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
18 444 60 11,
|
Zamawiajacy fax |
18 444 60 11
|
Zamawiajacy email |
zsglacko@poczta.onet.pl,
|
Adres strony url |
www.zsglacko.cba.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
1
|
Nazwa projektu programu |
Wesołe przedszkolaki w m. Łącko
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Szkoła publiczna
|
Dostep dokumentow zamowienia |
NIE
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zsglacko.cba.pl
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
NIE
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
TAK INNY SPOSÓB: forma pisemna
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkolno – Gimnazjalny w Łącku, Łącko 284,33-390 Łącko, woj. małopolskie
|
Komunikacja elektroniczna wymaga |
NIE
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sprzedaż – dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno – Gimnazjalnego w Łącku.
|
Numer referencyjny |
ZSG/K/II/26/1/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno – Gimnazjalnego w Łącku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
4
|
Data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2017-12-29T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunku zostanie dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunku zostanie dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunku zostanie dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zmiany warunków umowy mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy w terminie 14 dni od dnia przesłania zawiadomienia w formie aneksu do umowy. 2. Zmiany cen rzeczy, będących przedmiotem niniejszej umowy, mogą być dokonywane w przypadku zmian stawek podatku od towarów i usług lub opłat celnych. 3. W przypadku szczególnych okoliczności, takich jak wstrzymanie lub zakończenie produkcji, strony dopuszczają możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową w cenach nie przewyższających cen zawartych w ofercie przetargowej. 4. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania odpowiedników towarów objętych umową w cenach niższych niż ceny zawarte w ofercie przetargowej. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wielkości opakowania towaru objętego umową przetargową z możliwością przeliczenia ceny nie przekraczającej ceny zaoferowanej w ofercie przetargowej. 6. W przypadku niezrealizowania umowy w terminie – w zakresie ilości i wartości przedmiotu zamówienia, z przyczyn dotyczących Zamawiającego – wynikających z niewykorzystania w działalności ilości wyrobów dostarczanych, Zamawiający przewiduje możliwość przedłużenia terminu realizacji umowy, nie dłużej niż o dwa miesiące.
|
IV 4 4 data |
2017-07-19T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
Język polski
|
IV 4 5 okres |
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
|
IV 6 6 |
W celu potwierdzenia, że oferowane towary będące przedmiotem zamówienia odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda: a) Oświadczenia Wykonawcy dotyczącego dostarczanych artykułów spożywczych różnych (załącznik nr 6 do SIWZ) 2. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert przekazuje Zamawiającemu: 2.1 oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec ich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasady, warunków udział w postępowaniu. - zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 pkt. a. 4. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. 5. Oświadczenie, o których mowa w niniejszej SIWZ składane przez Wykonawcę i inne podmioty, na zdolnościach lub sytuacji których podlega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp składane są w oryginale. 6. Dokumenty, o których mowa w niniejszej SIWZ inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 7. Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca , Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2017-12-29T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Chałka drożdżowa pleciona 500g szt 154
2. Chleb mieszany /krojony/- 600g szt 600
3. Chleb pszenny /krojony/ - 600g szt 328
4. Bułka tarta kg 122
5. Chleb wieloziarnisty /krojony/ 600g szt 294
6. Chleb graham /krojony/ 600g szt 272
7. Chleb razowy/krojony/ - 600g szt 273
8. Drożdżówka z serem- ok. 100 g szt 350
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2017-12-29T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Mleko spożywcze pasteryzowane 2% tłuszczu . opakowanie 1L szt 1390
2 Śmietana 12% tłuszczu 400g szt 875
3 Twaróg półtłusty kg 147
4 Ser żółty pełnotłusty skład: mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwniki: karoteny, annato, substancja konserwująca: azotan potasu kg 56
5 Jogurty naturalny- 360ml -400 ml Skład: mleko, ,białka mleka, żywe kultury bakterii o zawartości cukru poniżej 10g w 100g szt 114
6 Jogurt owocowy masa netto 135g Składniki(w 100g) mleko, cukier, owoc 2,2%, skrobia modyfikowana, żywe kultury bakterii jogurtowych i fermentacji mlekowej szt 1700
7 Masło 200g 82% tłuszczu szt 1012
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mieso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2017-12-29T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Ćwiartka z kurczaka kg 240
2 Schab wieprzowy b/k /surowy/ kg 133
3 Łopatka wieprzowa bez kości- kg 302
4 Karkówka (karczek) wieprzowa bez kości kg 86
5 Udziec z indyka- kg 94
6 Pałka z kurczaka kg 55
7 Filet z indyka kg 14
8 Filet z kurczaka pojedynczy kg 295
9 Kabanos drobiowy 82% mięsa kg 16
10 Kiełbasa podsuszana wieprzowa gruba 82% mięsa kg 36
11 Kiełbasa wieprzowa cienka 76% mięsa, bez fosforanu kg 20
12 Kiełbasa wieprzowa cienka bez fosforanu 82% mięsa kg 30
13 Kiełbasa wiejska (swojska) cienka 82% mięsa kg 59
14 Parówki o zawartości 82 % mięsa kg 61
15 Pasztet drobiowy w foremkach kg 36
16 Udziec wołowy b/k kg 42
17 Mięso wołowe z kością (szponder) kg 52
18 Szynka wieprzowa 82% mięsa /bez fosforanu 100g wędliny wyprodukowane ze 125g mięsa) kg 21
19 Szynka wieprzowa b/k surowa kg 149
20 Porcje rosołowe /drobiowe/ kg 222
21 Szynka drobiowa 82% mięsa bez fosforanu kg 57
22 Żeberka wędzone kąty kg 36
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze,
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2017-09-29T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Bazylia suszona 20g szt 2
2 Cebula suszona 20g szt 3
3.Czosnek mielony 20g szt 56
4 Cukier biały kryształ kg 140
5 Cukier waniliowy- 30g szt 17
6 Cynamon mielony 20g szt 29
7 Dżem truskawkowy kl I bez konserwantów 280g niskosłodzony szt 117
8 Groszek konserwowy bez konserwantów – puszka 400g szt 6
9 Herbatniki 16g wymiary 79x56x17 (mąka pszenna, cukier, oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, częściowo utwardzony rzepakowy, kokosowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz roślinny (palmowy, częściowo utwardzony palmowy), emulgator (lecytyna sojowa), sól, substancje spulchniające (E 500, E 450), aromat ) szt 1600
10 Herbata czarna ekspresowa 100szt torebek (okrągłe) naturalny smak wysokiej jakości listki herbaty szt 57
11 Jajka kl L /nie mniej niż 56g/ szt 3860
12 Kakao naturalne ciemne sypkie - 80 g szt 24
13 Kasza manna kg 18
14 Kasza mazurka drobna kg 118
15 Kawa zbożowa rozpuszczalna, skład – zboża 72% jęczmień, żyto, cykoria burak cukrowy opakowanie- 150 g karton szt 47
16 Ketchup/łagodny/ bez dodatków sztucznych aromatów, glutaminianu sodu,bez konserwantów o zawartości pomidorów min 193g na 100g ketchupu 470g szt 16
17 Kminek mielony 20g szt 20
18 Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu 28 - 30% 950g bez konserwantów szt 93
19 Kukurydza konserwowa bez konserwantów puszka- 400 g szt 15
20 Kwasek cytrynowy- 20 g szt 104
21 Liść laurowy 20g szt 12
22 Lubczyk 20szt 6
23 Makaron /małe muszelki/ 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor szt 58
24 Makaron /świderek/ 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor szt 113
25 Makaron /łazanki/ - 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor szt 48
26 Makaron /nitka/ 5 jajeczny - 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor pasteryzowana masa jajowa 20% (odpowiada proporcji 5 jaj na 1 kg mąki szt 122
27 Mąka ziemniaczana kg 2
28 Makrela filet w oleju puszka 170g, masa ryby 102g szt 93
29 Mąka pszenna typ 500 kg 143
30 Miód naturalny wielokwiatowy opakowanie słoik 0,9 kg szt 3
31 Olej jadalny uniwersalny op. 1 l szt 176
32 Papryka konserwowa szt 8
33 Papryka słodka mielona 20g szt 16
34 Płatki kukurydziane / masa kukurydziana minimum 87%/ kg 39
35 Pieprz czarny drobno mielony 20g szt 128
36 Przyprawa warzywna do zup i potraw bez konserwantów kg 15
37 Ryż długoziarnisty biały kg 108
38 Sok (100% soku zagęszczanego owocowego 200ml (kartonik) szt 9500
39 Sól spożywcza jodowana kg 85
40 Sól ziołowa (20g) szt 94
41 Tymianek 10g szt 1
42 Woda mineralna niskozmineralizowana niegazowana 5l szt 64
43 Ziele angielskie 15g szt 12
44 Zioła prowansalskie 10g (Skład: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek) szt 18
45 Żurek w butelce na naturalnym zakwasie nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów 300ml s190
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2017-12-29T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Filet z Miruny bez skóry, bez glazury mrożony kl. I kg 256
2 Filet z ryby Sola bez glazury mrożony kl. I kg 35
3 Bukiet warzywny (mieszanka warzyw bez ziemniaków) kg 24
4 Brokuł mrożony różyczki kg 61
5 Brukselka /mrożone/ kg 10
6 Fasola szparagowa mrożona kg 89
7 Kalafior mrożony różyczki kg 48
8 Marchew mrożona kostka kg 181
9 Truskawki mrożone kg 16
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Owoce i warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2017-12-29T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Banan kg 238
2 Fasola ,,Jaś" - duża kg 35
3 Groch omielany kg 15
4 Pietruszka kg 97
5 Pietruszka natka 1 pęczek szt 102
6 Mandarynka kg 127
7 Marchew kg 424
8 Por szt 163
9 Seler /korzeń/ kg 153
10 Sałata zielona szt 55
11 Kapusta pekińska kg 73
12 Kapusta czerwona świeża kg 46
13 Kapusta biała świeża kg 475
14 Kapusta kiszona kg 130
15 Pomidor kg 119
16 Papryka świeża czerwona kg 14
17 Pieczarka kg 30
18 Szczypior 1 pęczek szt 47
19 Koper 1 pęczek szt 120
20 Cebula kg 120
21 Rzodkiewka 1 pęczek /nie mniej niż 180g/ szt 82
22 Ogórek świeży kg 138
23 Ogórek kwaszony/kiszony kg 138
24 Ziemniaki szt 3504
25 Jabłka soczyste, słodkie deserowe (min 160g) kg 900
26 Cytryna kg 36
27 Buraki ćwikłowe kg 216
|
| |