GuidZP400 |
fec94b26-d472-4f26-86de-64894d44d5a6
|
Biuletyn |
548646-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Ośrodek Oświaty i Wychowania
|
Regon |
9152579500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Wojska Polskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
124
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Świecie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
86100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
kujawsko-pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-52 3311525,
|
Zamawiajacy fax |
0-52 3330330
|
Zamawiajacy email |
ooiwswiecie@poczta.fm,
|
Adres strony url |
www.ooiw.swiecie.net
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.ooiw.swiecie.net
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Ośrodek Oświaty i Wychowania w Świeciu ul. Wojska Polskiego 124, pokój 36 Sekretariat
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy świeżego mięsa, wędlin oraz świeżego drobiu do przedszkoli publicznych, żłobka, szkół podstawowych z terenu gminy Świecie
|
Numer referencyjny |
OOiW-Ks.271.02.2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
3
|
Okreslenie przedmiotu |
*Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy świeżego mięsa, wędlin oraz świeżego drobiu do przedszkoli publicznych, żłobka, szkół podstawowych i gimnazjów z terenu gminy Świecie w ilościach i asortymencie określonych w formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ, z podziałem na następujące zadania:
Zadanie nr 1: Mięso (10 pozycji asortymentowych),
Zadanie nr 2: Wędliny (20 pozycji asortymentowych),
Zadanie nr 3: Drób (8 pozycji asortymentowych).
* Przedmiot zamówienia niniejszego postępowania stanowią mięsa najwyższej klasy jakości (100% mięsa, bez żadnych dodatków) oraz wędliny z wysoką zawartością mięsa, wyprodukowane z najwyższej jakości mięs, chyba, że Zamawiający określił inaczej w Załączniku nr 1 do SIWZ. W wędlinach nie dopuszcza się obecności MOM - mięsa oddzielonego mechanicznie. Mięsa muszą być świeże, nie poddane żadnej obróbce, z wyjątkiem schłodzenia oraz nieusztywnione wskutek procesu wychładzania.
*Zamawiający zastrzega, że ilości asortymentu wskazane w formularzu cenowym (Załącznik nr 1) są ilościami szacunkowymi, a zatem w trakcie realizacji umowy mogą one w poszczególnych pozycjach każdego z zadań ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w stosunku do wielkości określonych w formularzu. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania zamówienia w zakresie określonym w SIWZ.
* Każdy produkt powinien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP oraz wytycznymi GMP i GHP.
* Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia transportem spełniającym wymagania sanitarne, posiadającym pozytywną opinię (decyzję) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej bądź Inspekcji Weterynaryjnej potwierdzającą, że środek transportu do przewozu żywności spełnia niniejsze wymagania.
* Do każdej dostawy Wykonawca zobowiązany będzie dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny..
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
507085,92
|
Waluta calosc |
PLN
|
Okres w miesiacach |
10
|
Data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2018-06-30T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że należycie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również należycie wykonuje, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zamówienia polegające na sukcesywnych dostawach do zakładów żywienia zbiorowego zamkniętego (o których mowa w art. 3 ust. 3 pkt. 56 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia - t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 594) artykułów odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj.:
- w Zadaniu nr 1 - co najmniej 2 zamówienia polegające na realizacji dostaw mięsa (świeżego) - trwające minimum 5 miesięcy w ramach oddzielnej umowy każde;
- w Zadaniu nr 2 - co najmniej 2 zamówienia polegające na realizacji dostaw wędlin - trwające minimum 5 miesięcy w ramach oddzielnej umowy każde;
- w Zadaniu nr 3 - co najmniej 2 zamówienia polegające na realizacji dostaw drobiu (świeżego) - trwające minimum 5 miesięcy w ramach oddzielnej umowy każde.
W celu potwierdzenia spełniania niniejszego warunku Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty oświadczenia i dokumenty wyszczególnione w pkt. 7.1. lit. a) i b) SIWZ. Ocena spełniania warunku nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie weryfikacji dokumentów załączonych do oferty.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę niniejszego warunku udziału w postępowaniu, Zamawiający wymaga aby Wykonawca załączył do oferty oświadczenie (wg wzoru Zamawiającego - Załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunku nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie weryfikacji oświadczenia załączonego do oferty.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę niniejszego warunku udziału w postępowaniu, Zamawiający wymaga aby Wykonawca załączył do oferty oświadczenie (wg wzoru Zamawiającego - Załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunku nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie weryfikacji oświadczenia załączonego do oferty.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
|
Zakresie warunkow udzialu |
* Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
* Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
* Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
|
Inne dokumenty niewymienione |
Zaświadczenie (opinia) właściwego inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub lekarza weterynarii o wprowadzeniu systemu HACCP lub o jego wdrażaniu
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2017-07-31T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
11:15
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|