DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH, SEZONOWYCH, PRZECHOWYWANYCH, PRZETWORZONYCH I MROŻONYCH – 4 ZADANIA

Data publikacji 2017-12-08
Data zakończenia 2017-12-19 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego
Miejscowość Lublin
Województwo lubelskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 629528-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001, 153310007, 153311709
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców, warzyw świeżych, sezonowych, przetworzonych i mrożonych, stanowiących 4 odrębne zadania:

Zadanie nr 1 – Dostawa warzyw i owoców całorocznych,
Zadanie nr 2 – Dostawa warzyw i owoców sezonowych,
Zadanie nr 3 – Dostawa warzyw przetworzonych,
Zadanie nr 4 – Dostawa warzyw mrożonych.

3.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, obligatoryjne wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia, w stosunku do poszczególnych zadań oraz zakres, zawiera Załącznik nr 1 do SIWZ i zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi.


3.3. Opis ten należy odczytywać wraz z ewentualnymi zmianami treści specyfikacji, będącymi np. wynikiem udzielonych odpowiedzi na zapytania wykonawców.
3.4. Podane w załączniku ilości asortymentu mają charakter orientacyjny i z tego względu Wykonawcy nie będzie przysługiwało roszczenie o realizację ilości produktów zapotrzebowanych, jeżeli potrzeby Zamawiającego w tym zakresie będą mniejsze.
3.5. W przypadku zwiększenia bądź ograniczenia ilości żywionych pacjentów Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia bądź zmniejszenia ilości zamawianych produktów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne.
3.6. Strony dopuszczają możliwość zamian ilościowych poszczególnych pozycji asortymentowych, będących przedmiotem umowy, pod warunkiem, że wartość dostarczonego przedmiotu zamówienia nie może przekroczyć ogólnej wartości zadania.
3.7. Wykonawca podczas realizacji zamówienia zobowiązany jest do dostarczania artykułów będących przedmiotem zamówienia przez cały okres obowiązywania umowy (zad. nr 1), świeżych w okresie sezonowym (zad. nr 2), przetworzonych (zad. nr 3) oraz mrożonych w okresie jesienno-wiosennym (zad. nr 4), bez uszkodzeń mechanicznych, całych, zdrowych, właściwej wielkości i jakości bez objawów gnicia lub zepsucia, wolnych od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, dostatecznie rozwiniętych i odpowiednio dojrzałych, w opakowaniach zbiorczych, nieuszkodzonych, odpowiednio opisanych, dostosowanych do rodzaju asortymentu, zapobiegających uszkodzeniom i chroniacym przed zanieczyszczeniem.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 a38e1ffd-ab2e-45a9-8b7f-c694603677db
Biuletyn 629528-N-2017
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego
Regon 43099240200000
Zamawiajacy adres ulica ul. Biernackiego
Zamawiajacy adres numer domu 9
Zamawiajacy miejscowosc Lublin
Zamawiajacy kod pocztowy 20-089
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 81 740 86 14
Zamawiajacy fax 81 740 39 34
Zamawiajacy email zamowienia@spszw.lublin.pl
Adres strony url www.janbozy.lublin.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.janbozy.lublin.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego ul. Biernackiego 9, 20-089 - Kancelaria (budynek administracji pok. 27) lub drogą pocztową ( na własne ryzyko)
Nazwa nadana zamowieniu DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH, SEZONOWYCH, PRZECHOWYWANYCH, PRZETWORZONYCH I MROŻONYCH – 4 ZADANIA
Numer referencyjny DZP.3311-32/2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 4
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców, warzyw świeżych, sezonowych, przetworzonych i mrożonych, stanowiących 4 odrębne zadania: Zadanie nr 1 – Dostawa warzyw i owoców całorocznych, Zadanie nr 2 – Dostawa warzyw i owoców sezonowych, Zadanie nr 3 – Dostawa warzyw przetworzonych, Zadanie nr 4 – Dostawa warzyw mrożonych. 3.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, obligatoryjne wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia, w stosunku do poszczególnych zadań oraz zakres, zawiera Załącznik nr 1 do SIWZ i zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi. 3.3. Opis ten należy odczytywać wraz z ewentualnymi zmianami treści specyfikacji, będącymi np. wynikiem udzielonych odpowiedzi na zapytania wykonawców. 3.4. Podane w załączniku ilości asortymentu mają charakter orientacyjny i z tego względu Wykonawcy nie będzie przysługiwało roszczenie o realizację ilości produktów zapotrzebowanych, jeżeli potrzeby Zamawiającego w tym zakresie będą mniejsze. 3.5. W przypadku zwiększenia bądź ograniczenia ilości żywionych pacjentów Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia bądź zmniejszenia ilości zamawianych produktów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. 3.6. Strony dopuszczają możliwość zamian ilościowych poszczególnych pozycji asortymentowych, będących przedmiotem umowy, pod warunkiem, że wartość dostarczonego przedmiotu zamówienia nie może przekroczyć ogólnej wartości zadania. 3.7. Wykonawca podczas realizacji zamówienia zobowiązany jest do dostarczania artykułów będących przedmiotem zamówienia przez cały okres obowiązywania umowy (zad. nr 1), świeżych w okresie sezonowym (zad. nr 2), przetworzonych (zad. nr 3) oraz mrożonych w okresie jesienno-wiosennym (zad. nr 4), bez uszkodzeń mechanicznych, całych, zdrowych, właściwej wielkości i jakości bez objawów gnicia lub zepsucia, wolnych od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, dostatecznie rozwiniętych i odpowiednio dojrzałych, w opakowaniach zbiorczych, nieuszkodzonych, odpowiednio opisanych, dostosowanych do rodzaju asortymentu, zapobiegających uszkodzeniom i chroniacym przed zanieczyszczeniem.
Cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Informacje na temat katalogow 4.1. Dostawy przedmiotu zamówienia, następować będzie sukcesywnie zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego przez okres 20 miesięcy, począwszy od dnia 10.01.2018 r., według przekazywanych na bieżąco potrzeb staraniem i na koszt Wykonawcy. 4.2. Zagwarantowanie dostaw cząstkowych (sukcesywnych): 3 razy w tygodniu (poniedziałki, środy, piątki), za wyjątkiem niedziel i świąt, do godziny 9°°, zgodnie z każdorazowym zapotrzebowaniem, składanym przez Zamawiającego, jednakże w przypadku kumulacji dni wolnych od pracy, Zamawiający zastrzega prawo złożenia dodatkowego zamówienia oraz telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej, handlowej, w nieodpowiednim opakowaniu Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia i zgłosić reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy chyba, że do stwierdzenia niewłaściwej jakości towarów dojdzie w terminie późniejszym. Wykonawca zobowiązany jest do wymiany towaru na wolny od wad w dniu otrzymania zgłoszenia do godziny 15°°.
Okreslenie warunkow Zamawiający wymaga, aby Wykonawca: - posiadał i prowadził gospodarstwo rolne, w odniesieniu do zad. nr 1 i 2, - posiadał zakład w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi w tym owocami i warzywami w stanie surowym lub przetworzonym zgłoszony wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (WIJHARS) właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, dla zad. nr 3 i 4.
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow Podmioty występujące wspólnie: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek określony w pkt. 5.1.a) musi być spełniony przez każdego Wykonawcę osobno.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 6.1.1. odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; 6.1.2. Dokumenty podmiotów zagranicznych. Dot. § 7, ust.1-4. Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2016 r. poz. 1126). Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w ppkt 6.1.1. SIWZ – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.Dokument, powinen być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. Podmioty występujące wspólnie składają dokumenty określone w pkt. 6.1. ppkt. 6.1.1. SIWZ na każdy z podmiotów z osobna.
Zakresie warunkow udzialu 5.3.a) Na potwierdzenie warunku określonego w pkt. 5.1.a), Zamawiający wymaga: 1) zaświadczenia o posiadaniu i prowadzeniu gospodarstwa rolnego, wydanego przez właściwy urząd dla siedziby Wykonawcy – dla zad. nr 1 i 2, 2) wpisu do rejestru wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (WIJHARS) dla zakładu w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi w tym owocami i warzywami w stanie surowym lub przetworzonym, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy – dla zad. nr 3 i 4. Podmioty występujące wspólnie: składają dokument wskazany w pkt 5.3.a) na każdy z podmiotów z osobna.
Wykaz potwierdzenie okolicznosci 8.1.1. Oświadczenia Wykonawcy, iż samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia są dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, a realizacja dostaw odbywać się będzie zgodnie z wymaganiami sanitarnymi, a w przypadku artykułów żywnościowych wymagających zachowania właściwych warunków chłodniczych, również zapewnienia właściwego ciągu temperaturowego, zgodnie z zaleceniem producenta. 8.1.2 Oświadczenia Wykonawcy, iż wszystkie dostarczane artykuły żywnościowe będą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, podlegającym wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej i przestrzeganiu zasad higieny, a Wykonawca posiada wdrożony system HACCP, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t.j. Dz. U. z 2017 r., poz. 149), tj.: - artykuły spożywcze były dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze zbliżonej, nie większej niż opisana przez Zamawiającego, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniających wymogi sanitarno-higieniczne (czyste, odpowiednio zabezpieczone przed czynnikami biologicznymi i atmosferycznymi) – dot zad. nr 3 i 4, - dostarczany asortyment był świeży (zad. nr 2), właściwie przechowywany (zad. nr 1,3,4), przetworzony (zad nr 3), mrożony (zad. nr 4), w I gatunku – wysokiej jakości, pełnowartościowy, z zastrzeżeniem iż dostarczane artykuły winny być z terminem przydatności do spożycia właściwym dla danej grupy produktów, - dostawa artykułów spożywczych obejmowała dostarczanie ich przez Wykonawcę własnym transportem do siedziby Zamawiającego, odpowiadającym wymaganiom sanitarnym, a w przypadku artykułów żywnościowych wymagających zachowania właściwych warunków chłodniczych również zapewniająca właściwy ciąg temperaturowy, zgodnie z zaleceniem producenta transport oferowanych artykułów spożywczych i przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2017 r., poz. 149), wraz z wniesieniem towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Kuchni Szpitalnej. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca, - osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, okazywalnym na każde żądania Zamawiajacego, - produkty spożywcze objęte dostawą spełniały wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1. posiadały odpowiednie oznakowanie, czyli datę produkcji i przydatności do spożycia, 2. posiadały odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu, 3. posiadały odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu, 4. odpowiadały normom jakościowym a w przypadku artykułów świeżych należały do klasy I, - wszystkie dostarczane artykuły żywnościowe odpowiadały warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP. Wzór ww. oświadczeń, stanowi Załącznik nr 5 do SIWZ. Uwaga: Nie później niż w ciągu 7 dni od zawarcia umowy, Wykonawca przedłoży Zamawiającemu kopię świadectwa dopuszczenia samochodu do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot oraz dokument potwierdzający wdrażanie bądź stosowanie systemu HACCP u Wykonawcy lub wcześniej na każde jego żądanie. W przypadku wykorzystywania innego pojazdu na etapie sukcesywnej realizacji zamówienia - kopię w/w świadectwa należy przedłożyć (bez dodatkowego wezwaniaWykonawcy) nie później niż przy pierwszej dostawie realizowanej nowym samochodem.
Inne dokumenty niewymienione 7.2. oświadczenie Wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; a w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca składa wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje, potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Wzór zgodnie z Załącznikiem nr 4 do SIWZ. Warunek ten powinien spełniać każdy z Wykonawców samodzielnie. 9.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ustanawiają Pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i takie pełnomocnictwo powinni dołączyć do oferty. 9.2. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzących w skład konsorcjum lub każdy ze wspólników wchodzących w skład spółki cywilnej oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy. Kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy wchodzącego w skład konsorcjum lub spółki cywilnej muszą być poświadczane za zgodność z oryginałem przez tego Wykonawcę (konsorcjanta lub wspólnika). 9.3. Zgodnie z art. 141 ustawy. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 9.4. Wszelka korespondencja dokonywana będzie wyłącznie z Pełnomocnikiem. 9.5. W przypadku wyboru oferty złożonej przez Wykonawców występujących wspólnie Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. Umowa podmiotów występujących wspólnie będzie wówczas załącznikiem do umowy na realizację przedmiotu zamówienia.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnego aneksu, pod rygorem nieważności z zastrzeżeniem sytuacji obniżenia ceny na artykuły żywnościowe (§ 2 ust. 4) oraz ust. 2 i 3 poniżej. 2. Strony ustalają, że każda zmiana umowy może nastąpić zgodnie z art. 144 Ustawy Pzp. Ponadto Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w przypadku: a) zmiany sposobu konfekcjonowania (wielkość opakowania) - nastąpi przeliczenie ilości na odpowiednią ilość opakowań oraz sztuk w opakowaniu – dot. zad. nr 3 i 4. b) zmiany nazwy produktu, nazwy producenta, gramatury opakowania – przy niezmienionym produkcie – dot. zad. nr 3 i 4. c) zmiany danych podmiotów zawierających umowę ( np. w wyniku przekształceń, przejęć). 3. Ponadto, po upływie okresu utrzymania stałości cen, Wykonawca może wystąpić do Zamawiajacego z wnioskiem o zmianę cen jednostkowych netto, w przypadku: a) klęski żywiołowej (typu susza, powódź, grad), w drodze obustronnych negocjacji ustalenia poziomu cen jednostkowych, które nie mogą być wyższe niż średnie ceny rynkowe występujące na giełdzie Rolno-Spożywczej i publikowanej na stronie internetowej. Po stronie Wykonawcy leży obowiązek udokumentowania powyższych okoliczności. 3. W okresie obowiązywania umowy ceny mogą ulec zmianie w przypadku zmiany ustawowej stawki podatku VAT. Strony umowy sporządzą wówczas stosowny aneks do umowy, przy czym nowa stawka podatku VAT obowiązywała będzie po dniu podpisania aneksu przez Strony umowy.
IV 4 4 data 2017-12-19T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Zadanie nr 1 – Dostawa warzyw i owoców całorocznych,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-10T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis owoce i warzywa całoroczne - 12 pozycji asortymentowych
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Zadanie nr 2 – Dostawa warzyw i owoców sezonowych,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-10T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Dostawa naci pietruszki, szczypioru, pieczarek - przez cały okres obowiązywania umowy, pozostałych owoców oraz warzyw świeżych – w okresie sezonowym
Zalacznik krotki opis warzywa i owoce sezonowe - 30 pozycji asortymentowych,
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Zadanie nr 3 – Dostawa warzyw przetworzonych,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-10T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe opakowania max. 20 kg
Zalacznik krotki opis warzywa przetworzone - 2 pozycje asortymentowe
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Zadanie nr 4 – Dostawa warzyw mrożonych.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331170-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-10T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe opakowania max. 10 kg
Zalacznik krotki opis warzywa mrożone - 6 pozycji asortymentowych.
  

Criterion

Kryteria Okres utrzymania stałości cen
Znaczenie 20,00
  
Kryteria Termin płatności
Znaczenie 20,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)