GuidZP400 |
1ff77162-cc14-4c5d-a6b6-9a6a5e78156a
|
Biuletyn |
507510-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
SPZOZ Szpital Kolejowy w Wilkowicach-Bystrej
|
Regon |
010657175
|
Zamawiajacy adres ulica |
Żywiecka
|
Zamawiajacy adres numer domu |
19
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wilkowice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
43-365
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
+48338122020
|
Zamawiajacy fax |
+48338123098
|
Zamawiajacy email |
zam.publiczne@szpital-kolejowy.com
|
Adres strony url |
http://www.szpital-kolejowy.com/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.szpital-kolejowy.com/
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych sypkich, mięsa i wędlin, warzyw i owoców
|
Numer referencyjny |
ZP/271/2/AŻ/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów sypkich, mięsa i wędlin dla potrzeb SPZOZ Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej w asortymencie i ilościach określonych szczegółowo w załączniku nr 2 do siwz.
2. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy w okresie trwania umowy zgodnie z zamówieniami Zamawiającego dostosowanymi do jego bieżących potrzeb.
3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia w trakcie realizacji określonego w załączniku nr 2 zakresu dostaw, jeżeli wystąpią niemożliwe do przewidzenia w chwili wszczęcia postępowania okoliczności powodujące, że wykonanie określonej części zamówienia nie będzie ze względów ekonomicznych, organizacyjnych lub technicznych leżało w interesie Zamawiającego.
4. W ramach przedmiotowego zamówienia Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo opcji, tj możliwość zwiększenia ilości niektórych pozycji asortymentowych przy równoczesnym zmniejszeniu ilości innych pozycji asortymentowych, z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamówień realizowanych na podstawie umowy z uwzględnieniem prawa opcji, nie przekroczy łącznej wartości umowy.
5. Czynności objęte przedmiotem zamówienia winne być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2017r. poz. 149 ), w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP).
6. Oznaczenie CPV: 15111000-9, 15112000-6, 15113000-3, 15131130-5, 15220000-6, 15613100-9, 15614100-6, 15851210-3, 15851110-2, 15812200-5, 15331470-2, 03142500-3, 15400000-2, 15332100-5, 15300000-1.
7. Przedmiot zamówienia został podzielony na pakiety. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne pakiety. W ramach pakietu należy zaoferować wszystkie wymienione pozycje. Nie wypełnienia którejkolwiek pozycji w ramach pakietu będzie skutkowało odrzuceniem oferty na określony pakiet.
8. Ofertę każdy z Wykonawców może składać w odniesieniu do jednej części, kilku części lub wszystkich części zamówienia.
|
Cpv glowny przedmiot |
15111000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca potwierdził, że wykonał w okresie
ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności
jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem
(dostawy pieczywa, nabiału) stanowiącym przedmiot zamówienia. W przypadku oferty składanej
przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia warunki o których mowa
w ppkt 1.3 musi spełniać co najmniej jeden z tych Wykonawców albo wszyscy ci Wykonawcy
wspólnie.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu z postępowania /Oświadczenie spełniające
wymogi określone w Rozdziale 10 siwz dołącza się do oferty/. Wg wzoru stanowiącego załącznik nr
3 do siwz b) Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy
kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp /Oświadczenie przekazuje się
zamawiającemu w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego
informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp. Wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do
siwz Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z
innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie
zamówienia/.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykaz dostaw wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonywanych nie
wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okresprowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty,
miejsca wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane, z załączonymi
dowodami określającymi czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy
czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot,
na rzecz którego dostawy były wykonane a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są
wykonywane; jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w
stanie uzyskać tych dokumentów- oświadczenie wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych
lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte
wykonywanie winny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania
ofert. /Dokument spełniający wymogi określone w Rozdz. XIII niniejszej SIWZ składa na
wezwanie Zamawiającego Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona/
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Opis potwierdzający spełnianie przez oferowane dostawy istotnych wymagań określonych przez
zamawiającego w formularzu Specyfikacja parametrów technicznych oraz wyposażenia, w formie
wypełnionej tabeli, sporządza się wg formularza stanowiącego załącznik nr 2 do siwz i dołącza się
go do oferty. Oświadczenie że wszystkie czynności objęte przedmiotem zamówienia będą
wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i
żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2017r. poz. 149 ), w szczególności z zachowaniem przez podmioty
zobowiązane zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP).
Zamawiający zastrzega sobie prawo wezwania Wykonawcy do złożenia dokumentu
potwierdzającego wdrożenie i realizację systemu HACCP.
|
Inne dokumenty niewymienione |
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie dot.
spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczenia z postępowania
składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się zamówienie. Wykonawca, który powołuje
się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw
wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w
postępowaniu, zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1.
Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza
powierzyć podwykonawcom i podania przez wykonawcę firm podwykonawców. Do oferty należydołączyć pełnomocnictwa dla wszystkich osób podpisujących ofertę lub oświadczenia albo
poświadczających za zgodność z oryginałem dokumenty składane wraz z ofertą, potwierdzające
prawo do reprezentowania bądź działania w odpowiednim zakresie – jeżeli prawa tego nie można
ustalić na podstawie informacji ujawniających w ogólnie dostępnych rejestrach publicznych
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Wyklucza się zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano
wyboru Wykonawcy, wyjątek stanowią: a) konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z
okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, np. gdy podczas
realizacji umowy wystąpią nieprzewidywalne zdarzenia lub okoliczności, które uniemożliwiają
zrealizowanie przedmiotu zamówienia zgodnie ze złożoną ofertą i niniejszą umową; b) zmiany te są
korzystne dla Zamawiającego; c) wystąpią zmiany publiczno-prawne (tj. zmiana podatku VAT, cła)
skutkujące zmianą wysokości wynagrodzenia Wykonawcy z tytułu zawartej umowy; d) w wyniku
nadzwyczajnej zmiany okoliczności, spełnienie świadczenia groziłoby co najmniej jednej ze stron
rażącą stratą a czego strony nie mogły przewidzieć w chwili zawierania umowy; e) wystąpi przypadek
zakończenia produkcji lub wycofania z rynku produktu będącego przedmiotem niniejszej umowy ( w takiej sytuacji dopuszcza się zmianę na nowy produkt a tych samych lub lepszych parametrach , po
cenie jednostkowej zaoferowanej w ofercie);
|
IV 4 4 data |
2018-01-26T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
07:30
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 1 - Artykuły sypkie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15613100-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup artykułów sypkich
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 2 - Cukier
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15812200-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 2 - Cukier
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 3 - Przyprawy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15812200-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 3 - Przyprawy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 4 – Tłuszcze, sery, jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 4 – Tłuszcze, sery, jaja
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 5 – Przetwory, mrożonki, susz
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15332100-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 5 – Przetwory, mrożonki, susz
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 6 – Mięso wieprzowe i wołowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15111000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 6 – Mięso wieprzowe i wołowe
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 7 – Wędliny z mięsa wieprzowego
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15113000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 7 – Wędliny z mięsa wieprzowego
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 8 – Wędliny z mięsa drobiowego
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 8 – Wędliny z mięsa drobiowego
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 9 – Mięso drobiowe świeże
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 9 – Mięso drobiowe świeże
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 10 – Ryby mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 10 – Ryby mrożone
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 11 – Warzywa, owoce – świeże
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331470-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet nr 11 – Warzywa, owoce – świeże
|
| |