Dostawy warzyw i owoców

Data publikacji 2018-03-20
Data zakończenia 2018-04-03 00:00:00
Instytucja Zakład Karny w Tarnowie
Miejscowość Tarnów
Województwo małopolskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 534008-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy):

Część 1 – Warzywa i owoce
Buraki czerwone 6 100 kg
Cebula o średnicy min. 5 cm 2 500 kg
Kapusta czerwona
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 400 kg
Kapusta biała
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 250 kg
Marchew o średnicy min. 2-3 cm 11 600 kg
Pietruszka 2 250 kg
Por 2 350 kg
Seler 2 850 kg
Ziemniaki jadalne
o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 53 000 kg
Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 750 kg
Jabłka 10 350 kg
Pomidory 1 000 kg
Ogórki świeże 1 000 kg

Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek
Kapusta kiszona 3 550 kg
Ogórek kiszony 2 450 kg
Kapusta biała kwaszona z dodatkami 3 600 kg
(warzywa i przyprawy).

Planowany zakup pomidorów oraz ogórków świeżych w okresie lipiec – sierpień.

Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone.
Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.

Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.
Dostarczane pomidory mają być czerwone, całe, zdrowe - nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od uszkodzeń, o świeżym wyglądzie, o średnicy ok 5 cm.
Dostarczane ogórki mają być całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, jędrne, o świeżym wyglądzie, długość 10-20 cm, średnica maksymalna 5 cm.

Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego.

Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania:
– warzywa, ziemniaki i ogórki - opakowania o pojemności do 30 kg,
– jabłka, pomidory – skrzynki o pojemności do 20 kg,
– fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg,
– warzywa przetworzone – kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg.
Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego.
Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2018 r. do 31.08.2018 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2018 r.
Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ad41e273-a578-4148-9164-05c650fb4cec
Biuletyn 534008-N-2018
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny w Tarnowie
Regon 32000600000
Zamawiajacy adres ulica ul. St. Konarskiego
Zamawiajacy adres numer domu 2
Zamawiajacy miejscowosc Tarnów
Zamawiajacy kod pocztowy 33100
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo małopolskie
Zamawiajacy telefon 0-14 623-51-00 wew. 231
Zamawiajacy fax 146 215 677
Zamawiajacy email zp_tarnow@sw.gov.pl
Adres strony url http://sw.gov.pl
Adres strony internetowej http://www.zp.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Zakład Karny
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://www.zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Za posrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Tarnowie ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy warzyw i owoców
Numer referencyjny D/Kw.2232.2.2018.AS
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Zastrzega prawo grup czesci nie zastrzega
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 2
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część 1 – Warzywa i owoce Buraki czerwone 6 100 kg Cebula o średnicy min. 5 cm 2 500 kg Kapusta czerwona (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 400 kg Kapusta biała (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 250 kg Marchew o średnicy min. 2-3 cm 11 600 kg Pietruszka 2 250 kg Por 2 350 kg Seler 2 850 kg Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 53 000 kg Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 750 kg Jabłka 10 350 kg Pomidory 1 000 kg Ogórki świeże 1 000 kg Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek Kapusta kiszona 3 550 kg Ogórek kiszony 2 450 kg Kapusta biała kwaszona z dodatkami 3 600 kg (warzywa i przyprawy). Planowany zakup pomidorów oraz ogórków świeżych w okresie lipiec – sierpień. Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone. Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczane pomidory mają być czerwone, całe, zdrowe - nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od uszkodzeń, o świeżym wyglądzie, o średnicy ok 5 cm. Dostarczane ogórki mają być całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, jędrne, o świeżym wyglądzie, długość 10-20 cm, średnica maksymalna 5 cm. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa, ziemniaki i ogórki - opakowania o pojemności do 30 kg, – jabłka, pomidory – skrzynki o pojemności do 20 kg, – fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg, – warzywa przetworzone – kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg. Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2018 r. do 31.08.2018 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2018 r. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00.
Cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 68300,00
Waluta calosc PLN
Okres w miesiacach 4
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy w ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 2 dostawy odpowiadające rodzajem na kwotę: 1. dla części I – 21 500,00 zł 2. dla części II – 2 400,00 zł
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu 2. oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania 3. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.zp.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23.ustawy prawo zamówień publicznych.
Zakresie warunkow udzialu 1.Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona winien złożyć na wezwanie Zamawiającego wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy tylko w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług i tylko o wielkość tej zmiany, w formie aneksu do zawartej umowy.
IV 4 4 data 2018-04-03T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 61600,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część 1 – Warzywa i owoce Buraki czerwone 6 100 kg Cebula o średnicy min. 5 cm 2 500 kg Kapusta czerwona (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 400 kg Kapusta biała (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 250 kg Marchew o średnicy min. 2-3 cm 11 600 kg Pietruszka 2 250 kg Por 2 350 kg Seler 2 850 kg Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 53 000 kg Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 750 kg Jabłka 10 350 kg Pomidory 1 000 kg Ogórki świeże 1 000 kg Planowany zakup pomidorów oraz ogórków świeżych w okresie lipiec – sierpień. Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone. Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczane pomidory mają być czerwone, całe, zdrowe - nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od uszkodzeń, o świeżym wyglądzie, o średnicy ok 5 cm. Dostarczane ogórki mają być całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, jędrne, o świeżym wyglądzie, długość 10-20 cm, średnica maksymalna 5 cm. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa, ziemniaki i ogórki - opakowania o pojemności do 30 kg, – jabłka, pomidory – skrzynki o pojemności do 20 kg, – fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg, Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2018 r. do 31.08.2018 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2018 r. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 6700,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek Kapusta kiszona 3 550 kg Ogórek kiszony 2 450 kg Kapusta biała kwaszona z dodatkami 3 600 kg (warzywa i przyprawy). Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone.Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa przetworzone – kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg. Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2018 r. do 31.08.2018 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2018 r. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00.
  

Criterion

Kryteria Termin płatności faktury
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)