Dostawa mięsa, przetworów i produktów mięsnych oraz ryb

Data publikacji 2018-07-18
Data zakończenia 2018-08-03 00:00:00
Instytucja Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu
Miejscowość Bolesławiec
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 590561-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 151100002, 151310005, 152400002, 151120006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1) Sukcesywne dostawy mięsa, przetworów i produktów mięsnych oraz ryb, z podziałem na: pakiet 1. Mięso, produkty i surowce z mięsa , pakiet 2. Konserwy , pakiet 3. Ryby konserwowane i przetworzone, pakiet 4. Drób. 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części, wraz z przewidywanymi ilościami dostaw zawiera załącznik nr 2 do Siwz Formularze asortymentowo cenowe. 3) Zamawiający zastrzega prawo opcji obejmujące zwiększenie do 15 % podstawowej ilości zamawianych produktów w każdej pozycji asortymentowej formularzy cenowych (po cenach jednostkowych określonych w tych formularzach, zgodnie z ofertą wykonawcy). Wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku nieskorzystania z prawa opcji lub wykorzystania w niepełnym zakresie. 4) Z uwagi na faktyczne zapotrzebowanie zamawiającego, które będzie wynikać z jego bieżącej działalności, zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia zakładanej ilości zamawianych produktów do 20% w stosunku do zamówienia podstawowego. W takim przypadku wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń. 5) Odbiór towaru następować będzie w magazynach kuchni na terenie szpitala, przy Alei Tysiąclecia nr 30 w Bolesławcu. 6) Za każdą dostarczoną partię towaru Wykonawca obciąży Zamawiającego fakturą. 7) Termin płatności wynosi 30 dni.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 2c3fa212-9f4b-4f31-b195-3da3b8f382a1
Biuletyn 590561-N-2018
Zamawiajacy nazwa Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu
Regon 29419000000
Zamawiajacy adres ulica al. Tysiąclecia
Zamawiajacy adres numer domu 30
Zamawiajacy miejscowosc Bolesławiec
Zamawiajacy kod pocztowy 59700
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 75 616 26 48 wew .317(sekretar
Zamawiajacy fax 75 616 26 83
Zamawiajacy email j.kochan@szpitalpsychiatryczny.pl
Adres strony url http://www.szpitalpsychiatryczny.pl/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny SP ZOZ
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia http://www.szpitalpsychiatryczny.bip.org.pl/?tree=przetarg
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://www.szpitalpsychiatryczny.bip.org.pl/?tree=przetarg
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny w formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu Aleja Tysiąclecia 30, 59-700 Bolesławiec, Sekretariat Szpitala, pok. 101 (pawilon administracji)
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa mięsa, przetworów i produktów mięsnych oraz ryb
Numer referencyjny EZ/3/PN/2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1) Sukcesywne dostawy mięsa, przetworów i produktów mięsnych oraz ryb, z podziałem na: pakiet 1. Mięso, produkty i surowce z mięsa , pakiet 2. Konserwy , pakiet 3. Ryby konserwowane i przetworzone, pakiet 4. Drób. 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części, wraz z przewidywanymi ilościami dostaw zawiera załącznik nr 2 do Siwz Formularze asortymentowo cenowe. 3) Zamawiający zastrzega prawo opcji obejmujące zwiększenie do 15 % podstawowej ilości zamawianych produktów w każdej pozycji asortymentowej formularzy cenowych (po cenach jednostkowych określonych w tych formularzach, zgodnie z ofertą wykonawcy). Wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku nieskorzystania z prawa opcji lub wykorzystania w niepełnym zakresie. 4) Z uwagi na faktyczne zapotrzebowanie zamawiającego, które będzie wynikać z jego bieżącej działalności, zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia zakładanej ilości zamawianych produktów do 20% w stosunku do zamówienia podstawowego. W takim przypadku wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń. 5) Odbiór towaru następować będzie w magazynach kuchni na terenie szpitala, przy Alei Tysiąclecia nr 30 w Bolesławcu. 6) Za każdą dostarczoną partię towaru Wykonawca obciąży Zamawiającego fakturą. 7) Termin płatności wynosi 30 dni.
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Zamawiający zażąda od wykonawcy, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, następujących dokumentów: 1) oświadczenia wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności; 2) oświadczenia wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne; 3) oświadczenia wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (tekst jedn. Dz. U. 2017 poz. 1785); 4) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 5) zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 6) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji (dotyczy odpisu z Krajowego Rejestru Sądowego (dla podmiotów wpisanych do KRS) lub odpisu z Centralnej Ewidencji Działalności Gospodarczej (dla podmiotów wpisanych do CEDIG). W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, dokumenty wymienione powyżej w pkt. 1) – 6) składa każdy z wykonawców oddzielnie. W przypadku powierzenia części zamówienia podwykonawcy, Zamawiający zażąda od wykonawcy przedstawienia dokumentów wymienionych powyżej w pkt. 1) – 6) dotyczących podwykonawcy. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 4 - 6 - składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające że wykonawca: a. nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; b. nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt a, b , zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Przepisy dotyczące terminu wystawienia stosownych dokumentów stosuje się odpowiednio.
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Zamawiający zażąda od wykonawcy, którego oferta zostanie najwyżej oceniona oświadczenia potwierdzającego • że oferowane artykuły spożywcze spełniają wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia, a ich produkcja jest zgodna z zasadami GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności), • że transport oferowanych artykułów spożywczych odpowiada wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia), - z jednoczesnym zobowiązaniem do przedstawienia aktualnej decyzji właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi, które stanowią przedmiot zamówienia; dokumentów potwierdzających spełnianie i stosowanie systemu HACCP, a także aktualnej decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu środka transportu (wskazanego w formularzu ofertowym) do przewozu artykułów spożywczych - na każde żądanie zamawiającego – wzór stanowi załącznik nr 6 do Siwz.
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz oferty, stanowiący załącznik nr 1 do Siwz; 2. Wypełniony i podpisany formularz asortymentowo cenowy, stanowiący załącznik nr 2 do Siwz; 3. Pełnomocnictwo, składane w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie - jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik. // W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 PZP Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenie na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 PZP, składa Zamawiającemu, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, wg wzoru – załącznik nr 5 do Siwz. Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielnie zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Możliwość dokonania zmian została ujęta w projekcie umowy, załącznik nr 4 do Siwz (§ 6). 1. Strony dopuszczają możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku: 1.1. Zmiany danych stron umowy (np. nazwy, siedziby, osób reprezentujących, formy prawnej, a także zmiany organizacyjnej Wykonawcy, ale wyłącznie takiej, która nie powoduje likwidacji Wykonawcy); 1.2. Zmian podwykonawcy (ów) lub powierzenia w trakcie wykonywania umowy części zamówienia podwykonawcy (om) mimo niewskazania w ofercie takiej części. Wykonawca pisemnie i niezwłocznie poinformuje Zamawiającego o zamiarze powierzenia części zamówienia podwykonawcy (om). 1.3. Zmiany wynagrodzenia Wykonawcy: a. w sytuacji, o której mowa w § 1 pkt. 5 umowy – zmniejszenia ilości zamawianych towarów w ramach zamówienia podstawowego wskazanego w załączniku/ załącznikach do niniejszej umowy, co uzależnione będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego wynikających z bieżącej działalności. Odpowiednie zmniejszenie wysokości wynagrodzenia należnego Wykonawcy nastąpi przy uwzględnieniu ilości niezamówionych towarów z poszczególnych pozycji asortymentowych i ich wartości – bez konieczności sporządzania pisemnego aneksu do obowiązującej umowy, b. w sytuacji, o której mowa w § 1 pkt. 6 umowy – zakupu w granicy oznaczonego prawa opcji dodatkowych ilości po cenach podanych w ofercie. Wynagrodzenie przysługujące Wykonawcy za faktycznie zrealizowane dostawy wzrośnie proporcjonalnie do procentowego rozszerzenia zamówienia podstawowego – bez konieczności sporządzania pisemnego aneksu do obowiązującej umowy, c. w przypadku ustawowych zmian stawek podatku od towarów i usług, w trakcie trwania umowy, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany stawek podatku VAT, przy założeniu, iż cena netto pozostanie bez zmian. W takim przypadku, wynagrodzenie przysługujące Wykonawcy w ramach realizacji niniejszej umowy podlega automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstawania obowiązku podatkowego - bez konieczności sporządzania aneksu do obowiązującej umowy, 1.4. zmian, które niezależnie od ich wartości, nie są istotne w rozumieniu art. 144 ust. 1e Pzp, 1.5. innych sytuacji: a. wstrzymania lub zakończenia produkcji danego artykuły, lub zmiany jego gramatury, i możliwości dostarczania towaru zastępczego, o zbliżonej gramaturze i nie gorszych parametrach, przy zachowaniu ceny jednostkowej wskazanej w załączniku do umowy. 2. Zmiany postanowień zawartej umowy, z zastrzeżeniem wyjątków wskazanych niniejszą umową, mogą nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie w formie aneksu pod rygorem nieważności. 3. Zmiana umowy odbywa się na wniosek stron umowy i wymaga wskazania przez stronę, występującą z wnioskiem o zmianę umowy, okoliczności uprawniających do dokonania tej zmiany. 4. Wniosek, o którym mowa w pkt. 3 winien zawierać w szczególności opis proponowanej zmiany, uzasadnienie zmiany, jej wpływ na wykonanie przedmiotu umowy oraz termin wprowadzenia zmian. 5. Wniosek o zmianę składany przez Wykonawcę musi wpłynąć pisemnie do Zamawiającego w terminie co najmniej 14 dni przed planowanym wprowadzeniem zmian. Wnioski wniesione po terminie oraz wnioski niezawierające elementów opisanych w punkcie powyżej nie będą rozpatrywane.
IV 4 4 data 2018-08-03T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki POLSKI
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego przetwarzane są dane osobowe podlegające ochronie zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwanym dalej RODO . Dane te mogą dotyczyć samego wykonawcy (osoby fizycznej prowadzącej działalność gospodarczą), jego pełnomocnika (osoby fizycznej), a także informacji o osobach, które w swojej ofercie wykonawca przedkłada celem wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, braku podstaw do wykluczenia z postępowania, jak i potwierdzenia wymogów zamawiającego dotyczących wykonania przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO, Zamawiający informuje, że:  Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu, NIP 612-15-42-513; Regon 000294190; Adres (siedziba): Aleja Tysiąclecia 30, 59-700 Bolesławiec, tel. 075 616 26 48, fax. 075 616 26 83.  Inspektorem ochrony danych osobowych w Wojewódzkim Szpitalu dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu jest Pani Anna Dekarz ; kontakt za pomocą poczty elektronicznej pod adresem: rodo@szpitalpsychiatryczny.pl ;  Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. Dostawa mięsa, przetworów i produktów mięsnych oraz ryb, oznaczenie sprawy EZ/3/PN/2018, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;  odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej PZP ;  Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;  obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z PZP;  w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;  posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;  nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Mięso, produkty i surowce z mięsa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik informacje dodatkowe I. Zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu w pakiecie (zobowiązanie do zakupu 80% przedmiotu zamówienia podstawowego). Zamawiający przewiduje ponadto prawo opcji obejmujące zwiększenie do 15% zakładanej podstawowej ilości zamawianych produktów w każdej z pozycji asortymentowej (po cenach jednostkowych określonych zgodnie z wybraną ofertą wykonawcy) II. Podstawowe wymagania zamawiającego w ramach przedmiotu zamówienia 1) Każdy produkt wytwarzany, przechowywany i transportowany w warunkach gwarantujących najwyższą jakość w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zmian.), aktami wykonawczymi oraz w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2006 nr 17 poz. 127 z późn. zmian.), spełniający normy sanitarno – epidemiologiczne. 2) Dostarczane produkty mają być świeże, o barwie typowej dla danego asortymentu, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia. 3) Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce zapachy, zabrudzenie produktów, nalot pleśni, uszkodzenia opakowań. 4) Dostawa realizowana na koszt oraz ryzyko wykonawcy, transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie zasadami.
Zalacznik krotki opis Dostawy produktów zgodnie z załącznikiem nr 2 do Siwz, pakiet 1 (L.p. , Asortyment, j.m., Ilość) : 1. Antrykot kg 230 ; 2. Boczek wędzony, parzony kg 150 ; 3. Kiełbasa biała, parzona kg 60 ; 4. Kiełbasa śląska kg 120 ; 5. Kiełbasa zwyczajna kg 1400 ; 6. Kiełbasa mortadela z dodatkami np. Papryką kg 800 ; 7. Łopatka z kością kg 2200 ; 8. Mielonka kanapkowa - w bloku z dodatkiem papryki (bez ziół prowansalskich) kg 1200 ; 9. Mięso mielone wołowo wieprzowe kg 2700 ; 10. Schab z kością kg 900 ; 11. Słonina w płatach kg 550 ; 12. Smalec kg 650 ; 13. Wołowina z kością kg 550 ; 14. Kości kg 300 ; 15. Ogonówka kg 900 ; 16. Parówki śląskie drobiowe kg 250 ; 17. Pasztetowa kg 750 ; 18. Polędwica sopocka drobiowa kg 500 ; 19. Przysmak śniadaniowy w galarecie kg 500 ; 20. Serdelki drobiowe kg 1700 ; 21. Szynka drobiowa mielona kg 450 ; 22. Szynka wędzona parzona kg 300.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Konserwy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik informacje dodatkowe I. Zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu w pakiecie (zobowiązanie do zakupu 80% przedmiotu zamówienia podstawowego). Zamawiający przewiduje ponadto prawo opcji obejmujące zwiększenie do 15% zakładanej podstawowej ilości zamawianych produktów w każdej z pozycji asortymentowej (po cenach jednostkowych określonych zgodnie z wybraną ofertą wykonawcy)/ przy jednoczesnym uwzględnieniu wielkości (gramatury jednostkowej) opakowania, tzn. zaokrągleniem do pełnego opakowania jedn. w górę II. Podstawowe wymagania zamawiającego w ramach przedmiotu zamówienia 1) Każdy produkt wytwarzany, przechowywany i transportowany w warunkach gwarantujących najwyższą jakość w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zmian.), aktami wykonawczymi oraz w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2006 nr 17 poz. 127 z późn. zmian.), spełniający normy sanitarno – epidemiologiczne. 2) Dostarczane produkty mają być świeże, o barwie typowej dla danego asortymentu, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia. 3) Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce zapachy, zabrudzenie produktów, nalot pleśni, uszkodzenia opakowań. 4) Dostawa realizowana na koszt oraz ryzyko wykonawcy, transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie zasadami.
Zalacznik krotki opis Dostawy produktów zgodnie z załącznikiem nr 2 do Siwz, pakiet 2 (L.p. , Asortyment, j.m., Ilość) : 1. Konserwa drobiowa, kg 500, pakowana po 110g ÷ 130g ; 2. Pasztet drobiowy, kg 500, uwagi: różne smaki - drobiowy, drobiowy z pomidorami, drobiowy z papryką; pasztecik pakowany po 160g ÷ 170g.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Ryby konserwowane i przetworzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15240000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik informacje dodatkowe I. Zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu w pakiecie (zobowiązanie do zakupu 80% przedmiotu zamówienia podstawowego). Zamawiający przewiduje ponadto prawo opcji obejmujące zwiększenie do 15% zakładanej podstawowej ilości zamawianych produktów w każdej z pozycji asortymentowej (po cenach jednostkowych określonych zgodnie z wybraną ofertą wykonawcy), przy jednoczesnym uwzględnieniu wielkości (gramatury jednostkowej) opakowania, tzn. zaokrągleniem do pełnego opakowania jedn. w górę II. Podstawowe wymagania zamawiającego w ramach przedmiotu zamówienia 1) Każdy produkt wytwarzany, przechowywany i transportowany w warunkach gwarantujących najwyższą jakość w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zmian.), aktami wykonawczymi oraz w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2006 nr 17 poz. 127 z późn. zmian.), spełniający normy sanitarno – epidemiologiczne. 2) Dostarczane produkty mają być świeże, o barwie typowej dla danego asortymentu, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia. 3) Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce zapachy, zabrudzenie produktów, nalot pleśni, uszkodzenia opakowań. 4) Dostawa realizowana na koszt oraz ryzyko wykonawcy, transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie zasadami.
Zalacznik krotki opis Dostawy produktów zgodnie z załącznikiem nr 2 do Siwz, pakiet 3 (L.p. , Asortyment, j.m., Ilość) : 1. Konserwa rybna - śledź w oleju - kg 100, uwagi: konserwa pakowana po 160g ÷ 180g ; 2. Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym - kg 100, uwagi: konserwa pakowane po 160g ÷ 180g ; 3. Paprykarz rybny - kg 800, uwagi: paprykarz pakowany po 150g ÷ 170g ; 4. Sałatka rybno warzywna - kg 220, uwagi: sałatka pakowana po 150g ; 5. Filet śledziowy (a’la matias) kg 220 ; 6. Filet mrożony (panga) kg 300.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Drób
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik informacje dodatkowe I. Zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu w pakiecie (zobowiązanie do zakupu 80% przedmiotu zamówienia podstawowego). Zamawiający przewiduje ponadto prawo opcji obejmujące zwiększenie do 15% zakładanej podstawowej ilości zamawianych produktów w każdej z pozycji asortymentowej (po cenach jednostkowych określonych zgodnie z wybraną ofertą wykonawcy) II. Podstawowe wymagania zamawiającego w ramach przedmiotu zamówienia 1) Każdy produkt wytwarzany, przechowywany i transportowany w warunkach gwarantujących najwyższą jakość w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zmian.), aktami wykonawczymi oraz w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2006 nr 17 poz. 127 z późn. zmian.), spełniający normy sanitarno – epidemiologiczne. 2) Dostarczane produkty mają być świeże, o barwie typowej dla danego asortymentu, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia. 3) Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce zapachy, zabrudzenie produktów, nalot pleśni, uszkodzenia opakowań. 4) Dostawa realizowana na koszt oraz ryzyko wykonawcy, transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie zasadami.
Zalacznik krotki opis Dostawy produktów zgodnie z załącznikiem nr 2 do Siwz, pakiet 4 (L.p. , Asortyment, j.m., Ilość) : 1. Udko z kurczaka (górna część) kg 1500 ; 2. Wątróbka z kurczaka kg 700 ; 3. Kurczak świeży kg 100
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin rozpatrzenia reklamacji
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)