Sukcesywne dostawy chleba do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju

Data publikacji 2018-12-06
Data zakończenia 2018-12-17 00:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Jastrzębie-Zdrój
Województwo śląskie
Branża
  • Pieczywo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 658598-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158111007
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów wymienionych w poniższej tabeli,
w szacunkowych ilościach podanych poniżej.
Chleb CPV 15811100-7
1. Chleb pszenno-żytni (krojony, metkowany, foliowany – folia perforowana BOPP, CPP, LDPE). Waga 1 szt. – 200g - 91000 kg
2. Chleb pszenny (krojony, metkowany, foliowany – folia perforowana BOPP, CPP, LDPE) Waga 1 szt. – 200g - 10500 kg
3. Chleb razowy (krojony, metkowany, foliowany – folia perforowana BOPP, CPP, LDPE). Waga 1 szt. – 200g - 2500kg
Szczegółowe wymagania stawiane Wykonawcy:
1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy musi wynosić co najmniej 3 dni.
2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione
w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością,
a w szczególności:
a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2015 poz. 594
z późn. zm.);
b) Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.);
c) Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd
ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności
(Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463
z późn. zm.);
d) Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r.
w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54;
Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.);
e) Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r.
w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 – 17, z późn. zm.);
f) Rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 543/2011 ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz. U. UE. L.2011.157.1 z dnia 15 czerwca 2011r.);
g) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 112, poz. 774).
/jeżeli dotyczy/
3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego (44-268 Jastrzębie-Zdrój, ul. C.K. Norwida 23) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca.
4. Dostawy realizowane co najmniej od poniedziałku do soboty w godzinach 800-1000 w terminach
i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie
za pośrednictwem telefonu, faxu bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° w dzień poprzedzający dostawę. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren.
5. Ilość przedmiotu zamówienia jest ilością maksymalną, jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego.
6. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego.
7. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań:
a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:
 nazwę rodzajową produktu,
 wykaz składników
 masę netto,
 nazwę producenta, adres
 informację o cieście
 data minimalnej trwałości
 procentową zawartość składników
 oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości
 dane identyfikacyjne podmiot, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo
 warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem.

b) Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.
8. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 012a84b7-3f2c-4222-afc2-19f9286dd2f9
Biuletyn 658598-N-2018
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny
Regon 31980700000
Zamawiajacy adres ulica ul. C. K. Norwida
Zamawiajacy adres numer domu 23
Zamawiajacy miejscowosc Jastrzębie-Zdrój
Zamawiajacy kod pocztowy 44268
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 324 759 230
Zamawiajacy fax 32 475 92 33
Zamawiajacy email dkw_jastrzebie_zdroj@sw.gov.pl
Adres strony url www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Zakład Karny
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertęy nalezy składać w formie pisemnej, w zamkniętej kopercie, w sposób uniemożliwiający jej otwarcie w sekretariacie Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju, ul. C.K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywne dostawy chleba do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
Numer referencyjny DKw.2232.7.2018.Chleb
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów wymienionych w poniższej tabeli, w szacunkowych ilościach podanych poniżej. Chleb CPV 15811100-7 1. Chleb pszenno-żytni (krojony, metkowany, foliowany – folia perforowana BOPP, CPP, LDPE). Waga 1 szt. – 200g - 91000 kg 2. Chleb pszenny (krojony, metkowany, foliowany – folia perforowana BOPP, CPP, LDPE) Waga 1 szt. – 200g - 10500 kg 3. Chleb razowy (krojony, metkowany, foliowany – folia perforowana BOPP, CPP, LDPE). Waga 1 szt. – 200g - 2500kg Szczegółowe wymagania stawiane Wykonawcy: 1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy musi wynosić co najmniej 3 dni. 2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością, a w szczególności: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2015 poz. 594 z późn. zm.); b) Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.); c) Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463 z późn. zm.); d) Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.); e) Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 – 17, z późn. zm.); f) Rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 543/2011 ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz. U. UE. L.2011.157.1 z dnia 15 czerwca 2011r.); g) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 112, poz. 774). /jeżeli dotyczy/ 3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego (44-268 Jastrzębie-Zdrój, ul. C.K. Norwida 23) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca. 4. Dostawy realizowane co najmniej od poniedziałku do soboty w godzinach 800-1000 w terminach i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie za pośrednictwem telefonu, faxu bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° w dzień poprzedzający dostawę. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. 5. Ilość przedmiotu zamówienia jest ilością maksymalną, jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. 6. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego. 7. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:  nazwę rodzajową produktu,  wykaz składników  masę netto,  nazwę producenta, adres  informację o cieście  data minimalnej trwałości  procentową zawartość składników  oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości  dane identyfikacyjne podmiot, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo  warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. b) Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. 8. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
Cpv glowny przedmiot 15811100-7
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2020-01-11T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie ze względu na jego niezłożoną i jednoznaczną specyfikę oraz powszechny charakter
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie ze względu na jego niezłożoną i jednoznaczną specyfikę oraz powszechny charakter
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy w ciągu ostatnich trzech lat wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. dostawę/-y pieczywa nie mniejszą niż 200.000,00 złotych (słownie: dwieście tysięcy złotych 00/100)
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Zamawiający wymaga aby wraz z ofertą Wykonawca złożył oświadczenia i dokumenty określone w SIWZ
Zakresie warunkow udzialu Zamawiający wymaga aby wraz z ofertą Wykonawca złożył oświadczenia i dokumenty określone w SIWZ
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Zamawiający wymaga aby wraz z ofertą Wykonawca złożył oświadczenia i dokumenty określone w SIWZ
Czy wadium 1
Wadium 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. 2. Zamawiający określa wadium w wysokości 2000,00 złotych 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) Pieniądzu; b) Poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej; c) Gwarancjach bankowych; d) Gwarancjach ubezpieczeniowych; e) Poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240) 4. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na rachunek bankowy Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 17-12-2018r. do godziny 10:00 Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju, ul. C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie Zdrój Konto: NBP O/O Katowice numer konta: 86 1010 1212 3069 0013 9120 0000 z dopiskiem „WADIUM DKW.2232.7.2018.Chleb” Zamawiający uzna, że termin wpłaty wadium został dotrzymany, jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego.
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe Oświadczenie składane przez Wykonawcę i inne podmioty, na zdolnościach lub sytuacji których polega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy pzp oraz przez podwykonawców, składane są w oryginale. Dokumenty inne niż oświadczenia, składane są w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. W przypadku składania przez wykonawcę oświadczeń z art. 25a ustawy Prawo zamówień publicznych, uzupełnień czy poprawy zamawiający dopuszcza ich złożenia jedynie w formie pisemnej: - za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2013 r. – Prawo pocztowe (Dz. U. poz. 1529 oraz z 2015 r. poz. 1830) - osobiście, za pośrednictwem posłańca Zamawiający nie dopuszcza w takim przypadku złożenia oświadczenia/oświadczeń z art. 25a ustawy Prawo zamówień publicznych poprzez środki komunikacji elektronicznej.
IV IstotnePostanowienia OGÓLNE WARUNKI UMOWY UMOWA NR DKW.2232.7.2018.CHLEB zawarta w dniu ....................... roku, pomiędzy Zakładem Karnym w Jastrzębiu Zdroju - ul. C.K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój NIP 6330011056, REGON 000319807 zwanym w treści umowy Zamawiającym, reprezentowanym przez: .......................................................................................................................................................... a ...........................................................................NIP……………………………..REGON……………………………….. reprezentowanym przez ............................................................. zwanym dalej Wykonawcą. § 1 1. Przedmiotem Umowy są zakup i dostarczanie chleba zwanych dalej „Produktami”, których wykaz wraz z cenami stanowi Załącznik nr 1 do Umowy, który jest kserokopią Formularza Cenowego z Oferty Wykonawcy z dnia . ............................. 2. Zamawiający rozumie przez zakup i dostarczanie Produktów cykliczną ich dostawę na wezwanie Zamawiającego w terminach przez niego określonych. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian ilościowych Zamówienia uwarunkowanych ilością przebywających w Zakładzie Karnym w Jastrzębiu-Zdroju osadzonych, jednakże Zamawiający zobowiązuje się zakupić minimum 70% ilości danego rodzaju Produktów określonych w Załączniku numer 1. 4. W przypadku, o którym mowa w ust.3 Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie tylko za partie Produktów zamówione przez Zamawiającego i dostarczone w okresie trwania Umowy. § 2 1. Strony ustalają wynagrodzenie Wykonawcy zgodnie z przyjętą ofertą tj. ceną brutto Produktów wynikającą z Załącznika nr 1 do niniejszej Umowy. 2. Wykonawca zapewnia niezmienność cen brutto przez cały okres trwania Umowy. 3. Ustalona cena obejmuje cenę Produktów oraz koszty związane z realizacją niniejszej Umowy w tym załadunek i wyładunek Produktów, ich transport i ewentualne inne koszty. 4. Zmiana ceny jest możliwa: gdy nastąpi zmiana stawki VAT, przy czym cena netto pozostanie niezmienna i obowiązywać będzie do końca trwania Umowy. Zmiana ceny następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o konieczności zmiany przedstawiając kopie odpowiednich dokumentów. 5. Należność płatna będzie przelewem na konto Wykonawcy w terminie …………………..dni od dnia otrzymania faktury VAT lub rachunku zgodnie z formularzem cenowym Wykonawcy. 6. Podstawą do dokonania zapłaty będzie protokół odbioru Produktów bez zastrzeżeń, podpisany przez osoby reprezentujące Strony Umowy oraz faktura VAT albo rachunek wystawiony przez Wykonawcę. 7. Zapłata należności faktury lub rachunku odbywać się będzie na konto wskazane przez Wykonawcę. 8. Wykonawca świadomy jest faktu, iż Zamawiający jest jednostką budżetową, finansowaną centralnie z budżetu państwa, będącą dysponentem trzeciego stopnia, a jego płynność finansowa uzależniona jest od przekazywanych kwot przeznaczonych na bieżącą działalność. W przypadku niedysponowania przez Zamawiającego środkami finansowymi na pokrycie wszystkich wydatków, Zamawiający upoważniony jest do zapłaty w terminie późniejszym aniżeli określonym w ust.4, a Wykonawca nie będzie dochodził odsetek za zwłokę, jak również odszkodowania z tego tytułu. § 3 1. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy w odpowiednio do tego przeznaczonych pojemnikach zgodnie z przepisami HACCP w ilościach ustalonych telefonicznie przez Zamawiającego sukcesywnie, w ilościach zgodnie z indywidualnymi zamówieniami w godzinach codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach od 8.00 do 10.00. 2. Zamawiający zastrzega sobie prawo przesunięcia terminów dostaw. 3. O każdej wysyłce Produktów Wykonawca powiadomi telefonicznie lub faksem Zamawiającego w dniu wysyłki. 4. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas transportu Produktów. 5. Miejsce dostaw-Magazyn żywnościowy Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju, ul. C.K. Norwida 23. 6. Wykonawca gwarantuje dostarczenie Produktów odpowiadających Polskim Normom, w jednym gatunku (dopuszcza się maksymalnie dwa gatunki), jakościowo dobrych, nie porażonych żadną chorobą, warzywa nie powinny zwierać więcej niż 10% bulw uszkodzonych mechanicznie oraz zawierać nie więcej niż 1% zanieczyszczeń. § 4 1. Wykonawca nie może powierzyć powyższych zadań osobom lub podmiotom trzecim bez uprzednio uzyskanej zgody Zamawiającego. 2. Wykonawcę obowiązuje należyta staranność w wykonaniu przedmiotu umowy. 3. Wykonawcę obowiązuje pełna dyspozycyjność w sprawach pilnych. 4. Zamawiający dokona odbioru jakościowego i ilościowego Produktów każdorazowo po dostarczeniu go do siedziby Zamawiającego. 5. Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego przyjęcia ewentualnego zwrotu i wymiany wadliwych Produktów i pokrycia kosztów transportu z tym związanych. 6. Wykonawca zobowiązuje się zrealizować reklamację dotyczącą wad jakościowych i ilościowych przedmiotu zamówienia w terminie do 3 dni roboczych od daty przesłania reklamacji na piśmie przy pomocy faksu lub poczty e-mail. 7. W kwestiach spornych dotyczących Produktów o niższych parametrach jakościowych, analizę rozjemczą wykonuje niezależny ekspert uzgodniony przez strony. Koszty analizy pokrywa strona, której racje nie zostały potwierdzone. § 5 1. Wykonawca udziela Zamawiającemu na przedmiot Umowy gwarancji zgodnej z terminem przydatności do spożycia, który nie może upłynąć za mniej niż 3 dni. 2. Gwarancja rozpoczyna swój bieg od daty odbioru każdej partii towaru. § 6 1. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego ukrytych wad, Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego dokonania wymiany części lub całości wadliwego asortymentu. 2. Dla celów kontroli sanitarnej Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć w ciągu dwóch tygodni kserokopię dokumentu potwierdzającego legalne pozbywanie się przez Wykonawcę wadliwych (tzn. nienadających się do spożycia) Produktów. § 7 1. Umowa została zawarta na czas określony tj. od ________________ do 11.01.2020 2. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy, Zamawiający może odstąpić od Umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach. 3. W przypadku, o którym mowa w ust. 2, Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonanych przed odstąpieniem dostaw. 4. Wykonawca może wypowiedzieć Umowę z zachowaniem 30 dniowego terminu, niezbędnego Zamawiającemu do przeprowadzenia nowego przetargu na dostawę Produktów. 5. W przypadku rozwiązania Umowy w trybie określonym w ust. 4 nie mają zastosowania przepisy określone w §9 ust.1 pkt b Umowy. § 8 1. Zakazuje się zmian postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, poza wypadkami opisanymi w §2 ust. 4. 2. Wszelkie zmiany niniejszej Umowy wymagają formy pisemnej w postaci aneksu pod rygorem nieważności. § 9 1. W przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania Umowy lub jej części, Wykonawca zobowiązany będzie do zapłaty na rzecz Zamawiającego: a) z tytułu niewykonania Umowy karę w wysokości 10 % wartości brutto Umowy. b) z tytułu niedotrzymania terminu dostawy - kar umownych w wysokości 1% wartości brutto Umowy za każdy dzień opóźnienia, jednakże nie więcej niż 20% wartości Umowy. c) z tytułu dostawy po raz drugi lub kolejny Produktów wadliwych pod względem jakości - kary umownej w wysokości 10 % wartości brutto Umowy. d) z tytułu dostawy po raz drugi lub kolejny Produktów w ilości mniejszej niż zamówiona-kary umownej w wysokości 10% wartości brutto zamówionej partii produktu, za brak pomiędzy 5% a 10% ilości zamówionej i tyle samo za każde następne rozpoczęte brakujące 10% ilości zamówionej. 2. W przypadku niezrealizowania dostawy najdalej w 7 dniu kalendarzowym od ustalonego terminu, Zamawiający potraktuje powyższe jako niewykonanie Umowy. Zamawiającemu przysługuje wówczas również prawo natychmiastowego odstąpienia od Umowy oraz żądania kary umownej, o której mowa w ust. 1a. 3. Naliczona kwota kar umownych może podlegać potrąceniu z kwoty przedłożonych faktur do zapłaty za dostarczone Produkty. 4. Maksymalna wysokość kar umownych naliczonych na podstawie niniejszego paragrafu nie może przekroczyć 40% wartości brutto umowy. § 10 1. W razie powstania sporu Strony zobowiązują się do polubownego jego załatwienia, wyczerpując wpierw drogę postępowania reklamacyjnego. 2. W przypadku niedojścia do porozumienia spory wynikające z umowy będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Zamawiającego. 3. We wszystkich sprawach nieuregulowanych w niniejszej Umowie zastosowanie mają przepisy Kodeksu cywilnego, jeżeli przepisy ustawy „Prawo zamówień publicznych” nie stanowią inaczej. § 11 Umowa sporządzona została w 3 jednobrzmiących egzemplarzach, 2 egzemplarze dla Zamawiającego i 1 dla Wykonawcy, a jej integralną część stanowi Załącznik nr 1 – wykaz produktów objętych Umową i ich cen (kserokopia Formularza cenowego z oferty Wykonawcy).
IV 4 14 Zamawiający odstępuje od zabezpieczania należytego wykonania umowy
IV 4 4 data 2018-12-17T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki POLSKI
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria maksymalny termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)