| GuidZP400 |
9e5fdd17-0c78-44a2-aa54-a82b571c2652
|
| Biuletyn |
658579-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
|
| Regon |
24181828300000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Hallera
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
6
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Ruda Śląska
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
41709
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
| Zamawiajacy telefon |
32 248 73 80
|
| Zamawiajacy fax |
32 248 73 80
|
| Zamawiajacy email |
ckpidz@ckprsl.pl
|
| Adres strony url |
http://ckprsl.pl/
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Informacje dodatkowe zamawiajacy |
Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej, krajowy numer identyfikacyjny 24181828300000, ul. ul. Hallera 6 , 41709 Ruda Śląska, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 32 248 73 80, e-mail ckpidz@ckprsl.pl, faks 32 248 73 80.
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
Jednostka budżetowa
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.ckprsl.pl/
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę należy sporządzić na formularzu oferty lub według takiego samego schematu, stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. Ofertę należy złożyć wyłącznie w formie pisemnej pod rygorem nieważności (Zamawiający nie wyraża zgody na złożenie oferty w postaci elektronicznej podpisanej bezpiecznym podpisem elektronicznym weryfikowanym przy pomocy ważnego kwalifikowanego certyfikatu lub równoważnego środka, spełniającego wymagania dla tego rodzaju podpisu). Ofertę należy złożyć w języku polskim osobiście lub za pośrednictwem poczty na adres Zamawiającego.
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej, 41-709 Ruda Śląska, ul. Gen. Hallera 6.
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019
|
| Numer referencyjny |
CKPiDZ.2701.2.2018
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
7
|
| Okreslenie przedmiotu |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Okres w miesiacach |
12
|
| Data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca musi wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje dostawę lub dostawy (umowy) polegające na dostawie żywności do placówek żywienia zbiorowego, na łączną kwotę: Dla zadania nr 1 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 10 000 zł brutto, Dla zadania nr 2 Ryby 5 000 zł brutto, Dla zadania nr 3 Produkty mleczarskie, jaja 5 000 zł brutto, Dla zadania nr 4 Różne produkty spożywcze, produkty przemiału ziarna, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, warzywa przetworzone 10 000 zł brutto, Dla zadania nr 5 Pieczywo 3 000 brutto, Dla zadania nr 6 Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa 10 000 zł brutto, Dla zadania nr 7 Soki, napoje, napoje alkoholowe 5 000 zł brutto. Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponować) co najmniej 1 środkiem transportowym, dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych.
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Zakresie warunkow udzialu |
Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
|
| Inne dokumenty niewymienione |
W celu potwierdzenia braku podstawy do wykluczenia Wykonawcy z postępowania, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, Wykonawca składa (w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, tj. informacji, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy), oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z warunkami podanymi poniżej: a) zmiana wynagrodzenia Wykonawcy: - łączne wynagrodzenie Wykonawcy może ulec zmianie (zmniejszeniu), w wyniku zmian ilościowych realizowanych dostaw, b) zmiany ilościowe realizowanych dostaw: - zastrzega się, iż podane w opisie przedmiotu zamówienia ilości dostaw są szacunkowe i mogą ulec zmianie z zastrzeżeniem, iż nie może zostać przekroczona kwota łącznego wynagrodzenia Wykonawcy, podana w formularzu oferty jako „cena ofertowa”; c) zmiana zaoferowanego produktu na inny – równoważny: w przypadku wycofania danego produktu z rynku lub gdy stanie się on trudno dostępny na rynku, pod warunkiem wykazania tych okoliczności przez Wykonawcę; d) zmiana podwykonawcy; - dopuszcza się zmianę wskazanego podwykonawcy lub wprowadzenie podwykonawcy w zakresie nieprzewidzianym w złożonej ofercie; w przypadku, gdy podwykonawca udostępnił Wykonawcy swoje zasoby w celu wykazania spełniania warunków udziału w niniejszym postępowaniu, nowy podwykonawca musi spełniać podane w SIWZ wymogi w takim samym zakresie, co poprzedni podwykonawca.
|
| IV 4 4 data |
2018-12-14T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| IV 6 6 |
Do oferty należy dołączyć: Oświadczenia zgodne z załącznikiem nr 2 oraz nr 3 do SIWZ (oświadczenia z art. 25 a ustawy), które należy złożyć w formie pisemnej albo w postaci elektronicznej. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń - na formularzu oferty – zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie. Spis wszystkich załączonych dokumentów (spis treści) – zalecane, nie wymagane.
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Ryby
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie, jaja
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze, produkty przemiału ziarna, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, warzywa przetworzone
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03100000-2
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
7
|
| Zalacznik nazwa |
Soki, napoje, napoje alkoholowe
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15320000-7
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| | |