GuidZP400 |
ddf087ee-ed70-486f-94ad-9e42fe651d00
|
Biuletyn |
658278-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Opieki Zdrowotnej
|
Regon |
37048251200000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Dąbrowskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
10
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Strzyżów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
38100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
podkarpackie
|
Zamawiajacy telefon |
172 761 058
|
Zamawiajacy fax |
172 761 058
|
Zamawiajacy email |
przetargi@zozstrzyzow.pl
|
Adres strony url |
www.zozstrzyzow.pl
|
Adres strony internetowej |
www.zozstrzyzow.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zozstrzyzow.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Pisemnie (w formie papierowej)
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Opieki Zdrowotnej, 38-100 Strzyżów ul. Dąbrowskiego 10, Sekretariat
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Z PODZIAŁEM NA PAKIETY
|
Numer referencyjny |
ZOZ.ZP-382-29/18
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1: Ryby, 2: Mięso drobiowe głęboko mrożone, 3: Warzywa i owoce mrożone, 4: Przyprawy oraz produkty pozostałe, 5: Warzywa i owoce, 6: Ziemniaki, 7: Jajka kurze, w asortymencie i ilościach określonych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
3
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia dodatkowych warunków.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia dodatkowych warunków.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia dodatkowych warunków.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu stwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy jako załącznik nr 4 - dotyczy wykonawcy, którego oferta zostanie najwyżej oceniona/podmiotu trzeciego, na zasoby którego powołuje się wykonawca przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu/podwykonawcy, który będzie brał udział w realizacji zamówienia Zgodnie z art. 26 ust. 6 ustawy pzp Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3, jeżeli zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2014 r. poz. 1114 oraz z 2016 r. poz. 352). W związku z tym Zamawiający będzie wzywał wykonawcę do złożenia załącznika nr 4, o ile nie będzie on dostępny w sposób wynikający z art. 26 ust. 6 ustawy pzp. Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej : Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast załącznika nr 4 – składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, przy zachowaniu następujących wymagań: dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się takiego dokumentu, zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby, przy czym przepis tiret 1 stosuje się odpowiednio, w przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę mającego siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej , zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, z wnioskiem o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących przedłożonego dokumentu.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ogólny oferty. Formularz cenowy. Pełnomocnictwo dla osoby nie upoważnionej do reprezentowania firmy na podstawie załącznika nr 4 tj. aktualnego odpisu z właściwego rejestru oraz/lub Pełnomocnictwo dla Osoby Uprawnionej do reprezentowania w trakcie postępowania w przypadku konsorcjum lub spółki cywilnej. Oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o którym mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Ustawy Pzp ; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu - załącznik nr 3 Wykonawca obowiązany jest w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego – http://www.zozstrzyzow.pl informacji z otwarcia ofert, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp, do przekazania Zamawiającemu oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. Warunki zmian zostały opisane przez Zamawiającego we wzorze umowy wraz z załącznikami.
|
IV 4 4 data |
2018-12-14T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
12:40
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie, 38-100 Strzyżów, ul. Dąbrowskiego 10, tel. 17 27 61 201; w Zespole Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie został powołany Inspektor Ochrony Danych Osobowych, kontakt: iod@zozstrzyzow.pl, tel. 17 27 74 346; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego ZNAK ZOZ.ZP-382-29/18 prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. ______________________ * Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych. ** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. *** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
RYBY
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
3
|
Zalacznik krotki opis |
1 Ryby mrożone Mintaj bez glazury SHP, zawartość glazury nie więcej niż 5% kg 360
2 Ryby mrożone Miruna bez glazury bez skóry SHP KOSTKA, zawartość glazury nie więcej niż 5% kg 180
3 Filet śledziowy w sosie pomidorowym - puszka min. 170g szt 150
4 Filet z makreli w oleju - puszka min. 170g szt 150
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
MIĘSO DROBIOWE GŁĘBOKO MROŻONE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
3
|
Zalacznik krotki opis |
1 Kurczaki mrożone – tuszka z kurczaka kl A, patroszona bez podrobów; pakowane próżniowo po 1 szt kg 90
2 Filet z kurczaka mrożony – 0,2 kg – gat. I pozbawione skóry, kości, obojczyka. Nie dopuszcza się wylewów krwawych; pakowany próżniowo po 2szt kg 210
3 Noga z kurczaka mrożona – gat. I. Właściwie umięśniona, bez kupra, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; pakowana próżniowo po 2 szt kg 150
4 Mięso udowe z indyka – mięso powstałe w wyniku usunięcia z uda indyczego skóry, kości udowej i chrząstki; pakowany próżniowo; kawałki nie większe niż 1-1,5kg kg 300
5 Górna część udka z kurczaka- gat. I. Właściwie umięśnione, bez kupra, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach: pakowana próżniowo po 2 szt kg 300
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
WARZYWA I OWOCE MROŻONE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
3
|
Zalacznik krotki opis |
1 Bukiet jarzyn 7 składnikowy mrożonka kg 300
2 Fasolka szparagowa mrożona kg 30
3 Mieszanka kompotowa mrożona kg 450
4 Kalafior mrożony kg 120
5 Brokuł mrożony kg 120
6 Marchewka mrożona kostka kg 60
7 Pietruszka mrożona kostka kg 60
8 Truskawki mrożone bez szypułek kg 60
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
PRZYPRAWY ORAZ PRODUKTY POZOSTAŁE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
3
|
Zalacznik krotki opis |
1 Chrzan tarty słoik 0,27 kg szt. 9
2 Cukier puder 0,5 kg szt. 3
3 Cukier waniliowy a 32 g szt. 15
4 Ćwikła z chrzanem 270g słoik szt. 30
5 Dżem niskosłodzony 280g, z min. 40g owoców sporządzono 100 g produktu, bez konserwantów, pasteryzowany szt. 255
6 Groszek konserwowy 400 g szt. 9
7 Herbata granulowana a 100 g kg 36
8 Kasza jęczmienna wiejska 0,5kg kg 120
9 Kasza manna kg 150
10 Kawa zbożowa rozpuszczalna w 100% z naturalnych składników, w składzie zboża minimum 72% (jęczmień żyto) 0,5 kg kg 15
11 Koncentrat buraczany 0,33 ml, nie mniej niż 50% soku z buraków szt. 15
12 Koncentrat pomidorowy 30% 0,165 kg; w 100 g produktu 120 g pomidorów, o intensywnym kolorze niezmieniający zabarwienia w trakcie obróbki termicznej szt. 300
13 Majonez 280g szt. 45
14 Margaryna zwykła kostka 0,25 kg kg 6
15 Mąka poznańska kg 360
16 Mąka ziemniaczana kg 15
17 Miód wielokwiatowy 25g szt 1350
18 Musztarda a 180 ml, 175 g szt. 15
19 Ocet 0,5l szt. 90
20 Olej 1l rzepakowy litr 90
21 Pasztet z drobiu 160g. Zawartość białka w 100 g nie mniej niż 6,9 g. Zawartość tłuszczu w 100g produktu nie więcej niż 14g szt. 750
22 Płatki owsiane kg 60
23 Ryż kg 60
24 Ryż paraboliczny kg 90
25 Sałatka warzywna słoik 900g. szt. 15
26 Sałatka z czerwonej kapusty słoik 900 g szt. 15
27 Sól kg 90
28 Syrop z cytryny (słodka zaprawa) op. a 0,5l szt. 180
29 Kisiel na 0,5l wody bez cukru 3 smaki szt. 30
30 Budyń na 0,5l mleka bez cukru szt. 15
31 Cukier kg 450
32 Pietruszka susz. a 20g op. 90
33 Koper susz. a 20g op. 120
34 Makaron nitki – cienka, min. 4 - jajeczny kg 45
35 Makaron świderki, min. 4 - jajeczny kg 180
36 Makaron drobny typu zacierka, min. 4 - jajeczny kg 30
37 Czosnek granulowany a 20 g op. 30
38 Kminek a 20g. op. 15
39 Kwasek cytrynowy a 20g. op. 75
40 Majeranek a 10 g op. 6
41 Papryka słodka a 20 g op. 30
42 Pieprz mielony czarny a 20g op. 45
43 Przyprawa sucha warzywa mieszane, bez glutaminianu sodu i konserwantów oraz sztucznych barwników; zawiera min. 27% warzyw suszonych takich jak: marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki; opakowanie 100g kg 15
44 Przyprawa do zup w płynie, zawiera wyciąg z lubczyku, bez konserwantów, op. a 1l litr 210
45 Przyprawa do gulaszu a 20g op. 15
46 Sos pieczeniowy jasny op. 15
47 Przyprawa do kurczaka a 20 g op. 15
48 Cynamon a 20 g op. 15
49 Płatki jęczmienne błyskawiczne kg 15
50 Kasza jaglana kg 15
51 Ketchup łagodny, bez konserwantów, barwników spożywczych i zagęstników, produkt bezglutenowy; do produkcji użyto min. 205g pomidorów na 100g produktu; gramatura opakowania 450-500g szt 15
52 Kukurydza konserwowa; opakowanie 400-420g z otwieraczem szt 30
53 Płatki ryżowe błyskawiczne opak 500g kg 15
54 Kleik ryżowy błyskawiczny do przygotowania z letnią wodą op 100-200g kg 3
55 Kakao naturalne o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% ekstra ciemne op. 140-150g kg 15
56 Przyprawa do karkówki 20 g op. 15
57 Liść laurowy a 6g op. 15
58 Lubczyk - przyprawa suszona 10g szt 60
59 Ziele angielskie a 12 g op. 15
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
WARZYWA I OWOCE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03110000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
3
|
Zalacznik krotki opis |
1 Cebula kg 45
2 Fasola Jaś karłowy kg 45
3 Jabłka konsumpcyjne, średnica od 7-9cm, nieuszkodzone, nierobaczywe, jednolita odmiana w jednostce opakowana kg 510
4 Kapusta biała młoda kg 150
5 Kapusta kiszona op. a 1 kg kg 30
6 Kapusta pekińska szt. 150
7 Marchew duża lub średnia kg 750
8 Ogórki kiszone op. a 0,4 kg kg 15
9 Ogórki konserwowe, op. a 1 litr szt. 15
10 Papryka świeża kg 24
11 Pieczarki świeże, nierobaczywe, o barwie jasnej, klasa I kg 30
12 Pomidory świeże o średnicy ok. 60mm i masie ok. 150-200g nie uszkodzone mechanicznie kg 150
13 Selery kg 360
14 Koper świeży - pęczek szt. 180
15 Burak ćwikłowy – zdrowy, czysty, średniej wielkości, bez goryczy kg 900
16 Ogórki świeże kg 30
17 Sałata lodowa szt. 90
18 Pietruszka korzeń kg 30
19 Banany – zdrowe, czyste kg 120
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
ZIEMNIAKI
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03212100-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
3
|
Zalacznik krotki opis |
1 Ziemniaki konsumpcyjne, niezazielenione, nieporośnięte, jednolite odmianowo, do obierania w maszynie – równe; pakowane po 10-15 kg; kg 4500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
JAJKA KURZE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
3
|
Zalacznik krotki opis |
1 Jaja kurze średnie min. 60 g świeże bez zanieczyszczeń; bez pęknięć i zabrudzeń. Wszystkie jajka pęknięte i brudne będą odkładane przez magazyniera i wymieniane przez Dostawcę przy kolejnej dostawie. Jakość gwarantowana certyfikatem: Ferma wolna od salmonelli, ferma zabezpieczona przed ptasią grypą szt 3 000
|
| |