Dostawa przez Wykonawcę w roku 2019 pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich do Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni i Akademickiego Ośrodka Szkoleniowego w Czernicy k. Chojnic

Data publikacji 2018-12-11
Data zakończenia 2018-12-19 00:00:00
Instytucja Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
Miejscowość Gdynia
Województwo pomorskie
Branża
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 660525-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158100009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Część I KOD CPV 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie dostawa do AMW Gdynia
1 Babka piaskowa kg 500
2 Bułka pszenne Kajzerka (a' 50 g) kg 4700
3 Bułka tarta kg 1400
4 Bułki graham (a' 70g) kg 3100
5 Bułki maślane a' 50 g kg 400
6 Bułki wieloziarniste a' 70g kg 1650
7 Bułki żytnie a' 70 g kg 400
8 Chleb Pitta 70 g kg 1800
9 Chleb pszenno-żytni (krojony) zwykły kg 12300
10 Chleb razowy (krojony) kg 11400
11 Chleb tostowy kg 260
12 Chleb wieloziarnisty (krojony) kg 7500
13 Ciasto cytrynowe kg 500
14 Ciasto czekoladowe kg 500
15 Ciasto drożdżowe z owocami kg 220
16 Drożdżówka z makiem (a' 100 g) kg 820
17 Drożdżówka z marmoladą (a' 100 g) kg 470
18 Drożdżówka z serem (a' 100 g) kg 720
19 Drożdżówki z kruszonką (a' 100 g) kg 160
20 Jabłecznik kg 170
21 Makowiec kg 200
22 Mazurek kg 50
23 Muffinka czekoladowa kg 950
24 Pączki (a' 70g) kg 1550
25 Piernik w polewie kg 170
26 Pizzerka z serem i pieczarkami ok 150 g kg 2150
27 Sernik kg 320
28 Zapiekanka z pieczarkami kg 1150
Część II KOD CPV 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie dostawa do AOS Czernica
1 Bułka graham 0,05 kg kg 200
2 Bułka tarta 1 kg kg 150
3 Bułka wrocławska okrągła 0,05 kg kg 800
4 Chleb baltonowski 0,5 kg - krojony kg 2500
5 Chleb razowy 0,4 kg kg 1700
6 Chleb razowy wieloziarnisty 0,4 kg kg 600
7 Ciasto cytrynowe kg 80
8 Ciasto czekoladowe kg 120
9 Drożdżówki małe różne 0,05 kg kg 70
10 Jabłecznik kg 20
11 Pączki małe 0,05 kg kg 100
12 Pitta 0,07 kg kg 120
13 Pizzerka 0,12 kg kg 150
14 Sernik kg 20
15 Zapiekanka z pieczarkami kg 100

Dodatkowe informacje

GuidZP400 4a35fd82-b8c1-4807-b554-8eabfafb2d1d
Biuletyn 660525-N-2018
Zamawiajacy nazwa Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
Regon 19006413600000
Zamawiajacy adres ulica ul. Śmidowicza
Zamawiajacy adres numer domu 69
Zamawiajacy miejscowosc Gdynia
Zamawiajacy kod pocztowy 81-127
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo pomorskie
Zamawiajacy telefon 261 262 537
Zamawiajacy fax 261 262 963
Zamawiajacy email a.parasinska@amw.gdynia.pl
Adres strony url www.amw.gdynia.pl
Adres strony internetowej www.amw.gdynia.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Uczelnia publiczna
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.amw.gdynia.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.amw.gdynia.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę w formie papierowej należy złożyć: bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna AMW
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres AKADEMII MARYNARKI WOJENNEJ ul. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia, bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna czynna w godz.: 7.30- 10:00 i od 13.00 - 15.15 codziennie z wyjątkiem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa przez Wykonawcę w roku 2019 pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich do Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni i Akademickiego Ośrodka Szkoleniowego w Czernicy k. Chojnic
Numer referencyjny 124/ZP/18
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Część I KOD CPV 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie dostawa do AMW Gdynia 1 Babka piaskowa kg 500 2 Bułka pszenne Kajzerka (a' 50 g) kg 4700 3 Bułka tarta kg 1400 4 Bułki graham (a' 70g) kg 3100 5 Bułki maślane a' 50 g kg 400 6 Bułki wieloziarniste a' 70g kg 1650 7 Bułki żytnie a' 70 g kg 400 8 Chleb Pitta 70 g kg 1800 9 Chleb pszenno-żytni (krojony) zwykły kg 12300 10 Chleb razowy (krojony) kg 11400 11 Chleb tostowy kg 260 12 Chleb wieloziarnisty (krojony) kg 7500 13 Ciasto cytrynowe kg 500 14 Ciasto czekoladowe kg 500 15 Ciasto drożdżowe z owocami kg 220 16 Drożdżówka z makiem (a' 100 g) kg 820 17 Drożdżówka z marmoladą (a' 100 g) kg 470 18 Drożdżówka z serem (a' 100 g) kg 720 19 Drożdżówki z kruszonką (a' 100 g) kg 160 20 Jabłecznik kg 170 21 Makowiec kg 200 22 Mazurek kg 50 23 Muffinka czekoladowa kg 950 24 Pączki (a' 70g) kg 1550 25 Piernik w polewie kg 170 26 Pizzerka z serem i pieczarkami ok 150 g kg 2150 27 Sernik kg 320 28 Zapiekanka z pieczarkami kg 1150 Część II KOD CPV 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie dostawa do AOS Czernica 1 Bułka graham 0,05 kg kg 200 2 Bułka tarta 1 kg kg 150 3 Bułka wrocławska okrągła 0,05 kg kg 800 4 Chleb baltonowski 0,5 kg - krojony kg 2500 5 Chleb razowy 0,4 kg kg 1700 6 Chleb razowy wieloziarnisty 0,4 kg kg 600 7 Ciasto cytrynowe kg 80 8 Ciasto czekoladowe kg 120 9 Drożdżówki małe różne 0,05 kg kg 70 10 Jabłecznik kg 20 11 Pączki małe 0,05 kg kg 100 12 Pitta 0,07 kg kg 120 13 Pizzerka 0,12 kg kg 150 14 Sernik kg 20 15 Zapiekanka z pieczarkami kg 100
Cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow a) potwierdzenie wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP, b) dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2017 poz. 2212)
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji
Zakresie warunkow udzialu Wykonawca musi posiadać: a)potwierdzenie wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP, b)dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2017 poz. 2212),
Wykaz potwierdzenie okolicznosci 1. Oświadczenie, że towar będący przedmiotem zamówienia spełnia wymagania obowiązujących przepisów prawa, a w szczególności: - Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2017 poz. 242) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, - Rozporządzenia (WE) nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, Najnowsza wersja skonsolidowana: 07/08/2009 - Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29) - Ustawy z dnia 21 grudnia 2000r, o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. (tj. Dz.U. 2017 poz. 2212), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, - Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. 2017 poz. 149), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; (załącznik nr 7)
Inne dokumenty niewymienione Każdy z wykonawców, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 Ustawy (informacje z otwarcia ofert), przekazuje zamawiającemu oświadczenie (załącznik nr 3 do SIWZ) o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO ( załącznik nr 8) - dołączyć do oferty Wypełniony i podpisany Formularz Oferty zgodnie ze wzorem stanowiącym (załącznik nr 4) do SIWZ
Czy wadium 1
Wadium Kwota wadium dla części I wynosi: 9 000,00 zł. (słownie: dziewięć tysięcy złotych 00/100). Kwota wadium dla części II wynosi: 1 000,00 zł. (słownie: jeden tysiąc złotych 00/100). Wadium należy wnieść w jednej z form określonych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp. przed upływem terminu składania ofert (zgodnie z art. 45 ust. 3 Pzp). Numer konta: PEKAO Bank Pekao S.A. 19 1240 2933 1111 0010 2946 0480.
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 6 1 sposob udostepniania Jeżeli Wykonawca zamierza w treści oferty umieścić informacje będące tajemnicą przedsiębiorstwa należy je złożyć w oddzielnym zszytym pakiecie z zaznaczeniem ich lokalizacji w spisie załączników do oferty. Na każdym dokumencie stanowiącym tajemnicę przedsiębiorstwa musi widnieć napis „informacja stanowiąca tajemnicę przedsiębiorstwa – dokument niejawny, nie może być udostępniony innym uczestnikom postępowania”. Przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nie ujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, handlowe lub organizacyjne przedsiębiorstwa, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności. Sferą tajemnicy można objąć tylko takie informacje, które są znane jedynie poszczególnym osobom lub określonej grupie osób. Obszar ten nie może się rozciągać na informacje powszechnie znane lub te, o których treści każdy zainteresowany może się legalnie dowiedzieć. Informacji będącej tajemnicą przedsiębiorstwa nie stanowią dane zawarte w formularzu oferty
IV 4 4 data 2018-12-19T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: - administratorem Pani/Pana danych osobowych jest /Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte, ul. Inż. J. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia/; - inspektorem ochrony danych osobowych w /nazwa zamawiającego/ jest Pan/Pani /Michał Myszkowski, kontakt: m.myszkowski@amw.gdynia.pl, 261262529/ *; - Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego 124/ZP/18/ prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; - odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; - Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; - obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; - w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; - posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; - nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. Załącznik do SIWS Oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych wynikających z RODO Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych związanych z udziałem w postępowaniu. Do obowiązków tych należą m.in. obowiązki wynikające z RODO ), w szczególności obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał. Jednakże obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO nie będzie miał zastosowania, gdy i w zakresie, w jakim osoba fizyczna, której dane dotyczą, dysponuje już tymi informacjami (vide: art. 13 ust. 4). Wykonawca musi wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazuje zamawiającemu i których dane pośrednio pozyskał, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z włączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO. W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem wykonawcy w postępowaniu, wykonawca składa w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenie o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO. Oświadczenie wykonawca składa razem z ofertą.   oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO Oświadczam, że wypełniłem obowiązki informacyjne przewidziane w art. 13 lub art. 14 RODO1) wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskałem w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - dostawa do AMW Gdynia
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Babka piaskowa kg 500 2 Bułka pszenne Kajzerka (a' 50 g) kg 4700 3 Bułka tarta kg 1400 4 Bułki graham (a' 70g) kg 3100 5 Bułki maślane a' 50 g kg 400 6 Bułki wieloziarniste a' 70g kg 1650 7 Bułki żytnie a' 70 g kg 400 8 Chleb Pitta 70 g kg 1800 9 Chleb pszenno-żytni (krojony) zwykły kg 12300 10 Chleb razowy (krojony) kg 11400 11 Chleb tostowy kg 260 12 Chleb wieloziarnisty (krojony) kg 7500 13 Ciasto cytrynowe kg 500 14 Ciasto czekoladowe kg 500 15 Ciasto drożdżowe z owocami kg 220 16 Drożdżówka z makiem (a' 100 g) kg 820 17 Drożdżówka z marmoladą (a' 100 g) kg 470 18 Drożdżówka z serem (a' 100 g) kg 720 19 Drożdżówki z kruszonką (a' 100 g) kg 160 20 Jabłecznik kg 170 21 Makowiec kg 200 22 Mazurek kg 50 23 Muffinka czekoladowa kg 950 24 Pączki (a' 70g) kg 1550 25 Piernik w polewie kg 170 26 Pizzerka z serem i pieczarkami ok 150 g kg 2150 27 Sernik kg 320 28 Zapiekanka z pieczarkami kg 1150
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - dostawa do AOS Czernica
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-10-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Bułka graham 0,05 kg kg 200 2 Bułka tarta 1 kg kg 150 3 Bułka wrocławska okrągła 0,05 kg kg 800 4 Chleb baltonowski 0,5 kg - krojony kg 2500 5 Chleb razowy 0,4 kg kg 1700 6 Chleb razowy wieloziarnisty 0,4 kg kg 600 7 Ciasto cytrynowe kg 80 8 Ciasto czekoladowe kg 120 9 Drożdżówki małe różne 0,05 kg kg 70 10 Jabłecznik kg 20 11 Pączki małe 0,05 kg kg 100 12 Pitta 0,07 kg kg 120 13 Pizzerka 0,12 kg kg 150 14 Sernik kg 20 15 Zapiekanka z pieczarkami kg 100
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)