Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie przy ul. Sitarskich 2

Data publikacji 2018-12-11
Data zakończenia 2018-12-20 00:00:00
Instytucja Publiczne Przedszkole w Nadarzynie
Miejscowość Nadarzyn
Województwo mazowieckie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Soki owocowe,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 660471-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151100002, 158960005, 152200006, 158110006, 31425003, 155011003, 158000006, 153000001, 153210004
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie w podziale na części:

Część 1. Dostawa mięsa, drobiu i wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/1.
CPV: 15110000-2 mięso; 151120000-6 drób; 15131130-5 wędliny
Mięso, drób i wędliny powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych.
Mięso i wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP.
Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie nie później niż do godz. 8.00.
Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.

Część 2. Dostawa produktów mrożonych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/2.
CPV: 15896000-5 produkty mrożone
Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
Przewidywana częstotliwość dostaw: – 1 x w tygodniu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu;
Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.

Część 3. Dostawa ryby i przetworów rybnych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/3.
CPV: 15220000-6 ryby mrożone, filety rybne pozostałe mięso ryb
Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
Przewidywana częstotliwość dostaw: – wg zamówienia;
Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.

Część 4. Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/4.
CPV: 15811000-6 pieczywo
Pod uwagę brane jest wyłącznie pieczywo z naturalnych składników (niemrożone).
Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie nie później niż do godz. 8.00.
Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.

Część 5. Dostawa jaj zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/5.
CPV: 03142500-3 jaja
Jaja klasy XL ekologiczne lub od kur wolno biegających. Przy każdej dostawie jaja muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i sanitarno - epidemiologicznymi.
Termin przydatności do spożycia powinien być nie krótszy niż 25 dni.
Przewidywana częstotliwość dostaw: wg zamówienia;
Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.

Część 6 – Dostawa produktów mleczarskich do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym.
CPV: 15501100-3 produkty mleczarskie
Wszystkie produkty mleczarskie powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze musza przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Częstotliwość dostaw – codziennie do godz. 8.00.

Część 7. Dostawa różnych produktów spożywczych, mącznych zgodnie z formularzem
asortymentowo cenowym.
CPV: 15800000-6 produkty spożywcze, mączne
Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Transport powinien odbywać się zgodnie wymogami HACCP i sanitarno –epidemiologicznymi. Przewidywana ilość artykułów i częstotliwość dostaw –
2 x w miesiącu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu.

Część 8 – Dostawa owoców i warzyw do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym.
CPV: 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty
Owoce i warzywa powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Częstotliwość dostaw - wg zamówienia.

Część 9 - Dostawa soków owocowych i warzywnych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym.
CPV: 15321000-4 soki owocowe; 15322000-1 soki warzywne
Soki owocowe i warzywne powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane soki muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Częstotliwość dostaw – 2 x w miesiącu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 8ce2de42-6307-4172-816b-001118bbfaeb
Biuletyn 660471-N-2018
Zamawiajacy nazwa Publiczne Przedszkole w Nadarzynie
Regon 1300029200000
Zamawiajacy adres ulica ul. Sitarskich
Zamawiajacy adres numer domu 2
Zamawiajacy miejscowosc Nadarzyn
Zamawiajacy kod pocztowy 05830
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 227298170
Zamawiajacy fax 7298170
Zamawiajacy email przedszkole.nadarzyn@gmail.com
Adres strony url www.pp.nadarzyn.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny przedszkole publiczne
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.pp.nadarzyn.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.pp.nadarzyn.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Publiczne Przedszkole w Nadarzynie, ul. Sitarskich 2, 05-830 Nadarzyn
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie przy ul. Sitarskich 2
Numer referencyjny PP.271.1.2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie w podziale na części: Część 1. Dostawa mięsa, drobiu i wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/1. CPV: 15110000-2 mięso; 151120000-6 drób; 15131130-5 wędliny Mięso, drób i wędliny powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso i wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie nie później niż do godz. 8.00. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Część 2. Dostawa produktów mrożonych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/2. CPV: 15896000-5 produkty mrożone Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: – 1 x w tygodniu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu; Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Część 3. Dostawa ryby i przetworów rybnych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/3. CPV: 15220000-6 ryby mrożone, filety rybne pozostałe mięso ryb Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: – wg zamówienia; Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Część 4. Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/4. CPV: 15811000-6 pieczywo Pod uwagę brane jest wyłącznie pieczywo z naturalnych składników (niemrożone). Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie nie później niż do godz. 8.00. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Część 5. Dostawa jaj zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/5. CPV: 03142500-3 jaja Jaja klasy XL ekologiczne lub od kur wolno biegających. Przy każdej dostawie jaja muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i sanitarno - epidemiologicznymi. Termin przydatności do spożycia powinien być nie krótszy niż 25 dni. Przewidywana częstotliwość dostaw: wg zamówienia; Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Część 6 – Dostawa produktów mleczarskich do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym. CPV: 15501100-3 produkty mleczarskie Wszystkie produkty mleczarskie powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze musza przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Częstotliwość dostaw – codziennie do godz. 8.00. Część 7. Dostawa różnych produktów spożywczych, mącznych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym. CPV: 15800000-6 produkty spożywcze, mączne Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Transport powinien odbywać się zgodnie wymogami HACCP i sanitarno –epidemiologicznymi. Przewidywana ilość artykułów i częstotliwość dostaw – 2 x w miesiącu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu. Część 8 – Dostawa owoców i warzyw do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym. CPV: 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty Owoce i warzywa powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Częstotliwość dostaw - wg zamówienia. Część 9 - Dostawa soków owocowych i warzywnych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym. CPV: 15321000-4 soki owocowe; 15322000-1 soki warzywne Soki owocowe i warzywne powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane soki muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Częstotliwość dostaw – 2 x w miesiącu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu.
Cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia Zamawiający nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa szczególnych wymagań.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa szczególnych wymagań.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1) Do oferty Wykonawca dołącza aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, zawierające informacje wstępnie potwierdzające, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ) oraz oświadczenie Wykonawcy o wypełnieniu obowiązku informacyjnego zgodnie z RODO (załącznik nr 4 do SIWZ). 2) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to musi potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 3) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o którym mowa w rozdz. VIII ust.2 SIWZ składa każdy z tych wykonawców. 4) Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu i brak podstaw wykluczenia z postępowania, jeżeli zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2014 r. poz. 1114 oraz z 2016 r. poz. 352). 5) W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w rozdz. VIII, w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty. 6) Oświadczenia, o których mowa w SIWZ dotyczące Wykonawcy i dotyczące podwykonawców, składane są w oryginale. 7) Dokumenty oraz uzupełnione dokumenty, inne niż oświadczenia, składane są w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, albo podwykonawca, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. 8) Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentów, innych niż oświadczenia, wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości.
IV 4 4 data 2018-12-20T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 16:00
IV 4 4 jezyki PL
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa, drobiu i wędlin
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 1. Dostawa mięsa, drobiu i wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/1. CPV: 15110000-2 mięso; 151120000-6 drób; 15131130-5 wędliny Mięso, drób i wędliny powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso i wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie nie później niż do godz. 8.00. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa produktów mrożonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15896000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 2. Dostawa produktów mrożonych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/2. CPV: 15896000-5 produkty mrożone Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: – 1 x w tygodniu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu; Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa ryby i przetworów rybnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 3. Dostawa ryby i przetworów rybnych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/3. CPV: 15220000-6 ryby mrożone, filety rybne pozostałe mięso ryb Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: – wg zamówienia; Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15811000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 4. Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/4. CPV: 15811000-6 pieczywo Pod uwagę brane jest wyłącznie pieczywo z naturalnych składników (niemrożone). Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie nie później niż do godz. 8.00. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawa jaj
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 5. Dostawa jaj zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym – załącznik nr 1/5. CPV: 03142500-3 jaja Jaja klasy XL ekologiczne lub od kur wolno biegających. Przy każdej dostawie jaja muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i sanitarno - epidemiologicznymi. Termin przydatności do spożycia powinien być nie krótszy niż 25 dni. Przewidywana częstotliwość dostaw: wg zamówienia; Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawa produktów mleczarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15501100-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 6 – Dostawa produktów mleczarskich do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym. CPV: 15501100-3 produkty mleczarskie Wszystkie produkty mleczarskie powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze musza przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Częstotliwość dostaw – codziennie do godz. 8.00.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Dostawa różnych produktów spożywczych, mącznych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 7. Dostawa różnych produktów spożywczych, mącznych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym. CPV: 15800000-6 produkty spożywcze, mączne Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Transport powinien odbywać się zgodnie wymogami HACCP i sanitarno –epidemiologicznymi. Przewidywana ilość artykułów i częstotliwość dostaw – 2 x w miesiącu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Dostawa owoców i warzyw
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 8 – Dostawa owoców i warzyw do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym. CPV: 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty Owoce i warzywa powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Częstotliwość dostaw - wg zamówienia.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Dostawa soków owocowych i warzywnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15321000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 9 - Dostawa soków owocowych i warzywnych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym. CPV: 15321000-4 soki owocowe; 15322000-1 soki warzywne Soki owocowe i warzywne powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane soki muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Częstotliwość dostaw – 2 x w miesiącu do godz. 9.00 lub wskazanej w zamówieniu.
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)