GuidZP400 |
4e310d3a-c4bb-44bd-9caa-00b9061ed0d1
|
Biuletyn |
660712-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
|
Regon |
19006413600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Śmidowicza
|
Zamawiajacy adres numer domu |
69
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Gdynia
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
81-127
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
261 262 537
|
Zamawiajacy fax |
261 262 963
|
Zamawiajacy email |
a.parasinska@amw.gdynia.pl
|
Adres strony url |
www.amw.gdynia.pl
|
Adres strony internetowej |
www.amw.gdynia.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Uczelnia publiczna
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.amw.gdynia.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.amw.gdynia.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę w formie papierowej należy złożyć: bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna AMW
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
AKADEMII MARYNARKI WOJENNEJ ul. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia, bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna czynna w godz.: 7.30- 09.30 i od 13.30 - 15.15 codziennie z wyjątkiem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa przez Wykonawcę dla AMW w roku 2019 różnych produktów żywnościowych
|
Numer referencyjny |
123/ZP/18
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Barszcz biały koncetrat kg 130
Barszcz czerwony koncentrat kg 105
Baton typu Kinder Bueno kg 600
Baton typu "Musli" z owocami lub orzechami kg 110
Baton typu "Twix" a'51g kg 120
Baton typu "Bounty" (a' 57 g) kg 200
Baton typu "Mars" a' 47g kg 320
Baton typu "3Bit" (a' 51 g) kg 360
Baton typu "Snickers" a' 55g kg 400
Batony typu "Lion" ok. a’45 kg 380
Bazylia suszona kg 12
Bulion drobiowo-wołowy kg 120
Chałwa a'100g kg 240
Chili w proszku kg 20
Chipsy typu Lays (a' 150 g) kg 400
Chrzan tarty kg 140
Ciastka delicje w czekoladzie opakowanie max 500 g kg 120
Ciastka kruche z cukrem a' 500 g kg 80
Ciecierzyca w puszce (masa po odsączeniu) kg 120
Cukier kg 4 000
Cukierki czekoladowe typu mieszanka wedlowska kg 230
Curry kg 12
Cynamon kg 12
Czekolada typu "Milka" kg 400
Czekolada mleczna gorzka kg 120
Czekolada mleczna z orzechami typu "Wedel" a'100g kg 200
Czekolada pelna mleczna typu "Wedel" a'100g kg 200
Czekolada z orzechami typu "Milka" kg 400
Ćwikła z chrzanem kg 30
Daktyle a' 100-250 g kg 80
Dżem brzoskwiniowy kg 380
Dżem czarna porzeczka wysokosłodzony kg 450
Dżem truskawkowy wysokosłodzony kg 400
Fasola kg 800
Fasola czerwona konserwowa w puszce kg 200
Fasolka konserwowa szparagowa (masa po odcieku) kg 1 350
Figi suszone (a' 100-200 g) kg 80
Filet z makreli w pomidorach a’170 – 300g kg 180
Golonka konserwowa a’300g kg 350
Gołąbki w sos. pom. a’ 500g kg 550
Groch łuskany kg 800
Groszek konserwowy zielony (masa po odcieku) kg 1 600
Gulasz angielski a’300g kg 400
Gulasz wołowy w puszce kg 200
Herbata expresowa typu "Lipton" lux kg 190
Herbata zielona saszetki kg 39
Herbatniki a'100 gr. kg 200
Humus - typu Lisner różne smaki (a' 80 g) kg 500
Imbir mielony kg 12
Kakao naturalne kg 20
Kakao rozpuszczalne (instant) kg 120
Kasz pęczak kg 320
Kasza bulgur kg 200
Kasza gryczana kg 440
Kasza jęcz.perł. kg 500
Kasza kuskus kg 200
Kasza manna kg 90
Kawa 3 w 1 typu Nescaffe (saszetki a' 16g) kg 240
Kawa mielona typu "Jakobs" kg 30
Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nestle a’ 200 kg 120
Kawa zbożowa kg 35
Ketchup kg 600
Kmin rzymski kg 8
Kolendra mielona kg 12
Kompot czarna porzeczka L 900
Kompot śliwkowy L 400
Kompot truskawkowy L 400
Kompot wiśniowy L 800
Koncentrat pomidorowy 30% kg 850
Krem czekoladowy typu Nutella a' 20 g kg 480
Kukurydza konserwowa (masa po odcieku) kg 400
Kurkuma kg 8
Kwasek cytrynowy kg 20
Lecho pieczarkowe kg 270
Liść laurowy kg 11
Majeranek kg 24
Majonez a'900g kg 350
Makaron jajecz. kg 2 200
Marchew konserwowa (masa po odcieku) kg 330
Marchew z groszkiem kons. (masa po odcieku) kg 1 000
Mąka pszenna typ 500 kg 1 600
Mąka ziemniacz. kg 120
Mieszanka studencka (bakalie) kg 200
Miód pszczeli 'a' 25g kg 730
Morele suszone a' 100 g kg 120
Musli z orzechami kg 80
Musztarda kg 800
Napój gazowany a'33 puszka typu "Sprite" L 3 200
Napój gazowany typu Coca-cola puszki (a' 0,33 l) L 4 000
Napój gazowany typu Fanta puszka (a' 0,33 l) L 4 000
Napój typu "Lipton ice tee" (a' 33 l puszka ) L 2 000
Ocet L 600
Ogórki konserwowe (masa po odcieku) kg 700
Olej roślinny L 2 400
Oliwa z oliwek z pirwszego tłoczenia L 160
Oliwki czarne (bez pestek) konserwowe (masa po odcieku) kg 400
Oliwki zielone (bez pestek) konserwowe (masa po odcieku) kg 400
Oregano suszone kg 8
Orzechy ziemne (puszka a'150g) kg 600
Paluszki a'100 gr. kg 80
Paluszki waflowe w czekoladzie typu "Kit Kat" a'41 g kg 120
Papryka konserwowa płaty (masa po odcieku) kg 850
Papryka mielona kg 40
Pasztet drobiowy 100% kg 350
Pasztet mazowiecki kg 120
Pieczarka konserwowa (masa po odcieku) kg 400
Pieprz naturalny kg 60
Pieprz ziarnisty czarny kg 20
Pieprz ziołowy kg 35
Pierniki w czekoladzie a' max 500 g kg 120
Płatki kukurydziane kg 600
Płatki kukurydziane czekoladowe kg 600
Płatki owsiane kg 120
Pomidory w puszce (krojone) kg 600
Praliny typu Mieszko kg 80
Przecier ogórkowy kg 100
Przyprawa do drobiu kg 60
Przyprawa do zup max a’1L kg 320
Przyprawa uniwersalna kg 160
Ptasie Mleczko typu "Wedel" kg 200
Pulpety w sos. Grzybowym a’500g kg 350
Rodzynki a' 100 g kg 200
Ryż kg 1 600
Sałatka obiadowa (masa po odcieku) kg 170
Sałatka szwedzka (masa po odcieku) kg 170
Sezam ziarno kg 20
Sok czarna porzeczka 100% naturalny a'1000g L 2 400
Sok jabłkowy a'1000g L 8 000
Sok pomarańczowy a'1000g L 11 000
Sok pomidorowy 200 g szklana butelka L 80
Soki owocowe pitne a'200 g L 1 600
Sos arabski łagodny kg 280
Sos arabski pikantny kg 280
Sos biały kg 40
Sos boloński koncentrat kg 40
Sos grzybowy kg 55
Sos pieczeniowy kg 26
Sól kg 2 000
Szczaw konserwowy przetarty kg 240
Szprot w oleju a’170-300g kg 180
Szynka konserwowa wieprzowa - nie mielona a’300-750g kg 350
Śledź w sosie pomidorowym a’170-300g kg 350
Śliwka suszona a' 100 g kg 70
Śmietanka do kawy kg 40
Tortille paczka 800 g kg 80
Trufla typu Mieszko kg 70
Tuńczyk w sosie własnym kg 80
Wafelek w czekoladzie paczkowany typu "Prince Polo" a' 52 g kg 600
Wafle ryżowe a' 100-150 g kg 200
Woda mineralna a' 0,5 l (gazowana i niegazowana) L 20 000
Woda mineralna a'0,3 w butelkach szklanych L 400
Woda mineralna a'1,5 litra (gazowana i niegazowana) L 50 000
Woda niegazowana 5 L L 600
Ziele angielskie kg 39
Zupa grzybowa koncetrat kg 80
Żelatyna spożywcza kg 8
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca musi posiadać: a)potwierdzenie wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP, b)dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2017 poz. 2212),
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykonawca musi posiadać: a)potwierdzenie wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP, b)dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2017 poz. 2212),
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
oświadczenie, że towar będący przedmiotem zamówienia spełnia wymagania obowiązujących przepisów prawa, a w szczególności: -Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2017 poz. 242) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, -Rozporządzenia (WE) nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, Najnowsza wersja skonsolidowana: 07/08/2009 -Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29) -Ustawy z dnia 21 grudnia 2000r, o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. (tj. Dz.U. 2017 poz. 2212), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, -Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. 2017 poz. 149), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; (załącznik nr 7)
|
Inne dokumenty niewymienione |
Każdy z wykonawców, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 Ustawy (informacje z otwarcia ofert), przekazuje zamawiającemu oświadczenie (załącznik nr 3 do SIWZ) o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO ( załącznik nr 8) - dołączyć do oferty Wypełniony i podpisany Formularz Oferty zgodnie ze wzorem stanowiącym (załącznik nr 4) do SIWZ
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Kwota wadium wynosi: 20 000,00 zł. (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych 00/100).
Wadium należy wnieść w jednej z form określonych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp.
przed upływem terminu składania ofert (zgodnie z art. 45 ust. 3 Pzp).
Numer konta: PEKAO Bank Pekao S.A. 19 1240 2933 1111 0010 2946 0480.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
Jeżeli Wykonawca zamierza w treści oferty umieścić informacje będące tajemnicą przedsiębiorstwa należy je złożyć w oddzielnym zszytym pakiecie z zaznaczeniem ich lokalizacji w spisie załączników do oferty. Na każdym dokumencie stanowiącym tajemnicę przedsiębiorstwa musi widnieć napis „informacja stanowiąca tajemnicę przedsiębiorstwa – dokument niejawny, nie może być udostępniony innym uczestnikom postępowania”. Przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nie ujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, handlowe lub organizacyjne przedsiębiorstwa, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności. Sferą tajemnicy można objąć tylko takie informacje, które są znane jedynie poszczególnym osobom lub określonej grupie osób. Obszar ten nie może się rozciągać na informacje powszechnie znane lub te, o których treści każdy zainteresowany może się legalnie dowiedzieć. Informacji będącej tajemnicą przedsiębiorstwa nie stanowią dane zawarte w formularzu oferty
|
IV 4 4 data |
2018-12-20T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: - administratorem Pani/Pana danych osobowych jest /Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte, ul. Inż. J. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia/; - inspektorem ochrony danych osobowych w /nazwa zamawiającego/ jest Pan/Pani /Michał Myszkowski, kontakt: m.myszkowski@amw.gdynia.pl, 261262529/ *; - Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego 38/ZP/18/ prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; - odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; - Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; - obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; - w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; - posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; - nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. Załącznik do SIWS Oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych wynikających z RODO Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych związanych z udziałem w postępowaniu. Do obowiązków tych należą m.in. obowiązki wynikające z RODO ), w szczególności obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał. Jednakże obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO nie będzie miał zastosowania, gdy i w zakresie, w jakim osoba fizyczna, której dane dotyczą, dysponuje już tymi informacjami (vide: art. 13 ust. 4). Wykonawca musi wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazuje zamawiającemu i których dane pośrednio pozyskał, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z włączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO. W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem wykonawcy w postępowaniu, wykonawca składa w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenie o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO. Oświadczenie wykonawca składa razem z ofertą. oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO Oświadczam, że wypełniłem obowiązki informacyjne przewidziane w art. 13 lub art. 14 RODO1) wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskałem w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu
|