Dostawa artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. Adama Antoniego Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020”

Data publikacji 2019-07-03
Data zakończenia 2019-08-21 00:00:00
Instytucja Szkoła Policealna- Medyczne Studium Zawodowe im.Janusza Korczaka w Łukowie
Miejscowość Łuków
Województwo lubelskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 568484-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. A.Pieczywo i wyroby cukiernicze, B. Nabiał, C. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny
D. Mięso drobiowe, wędliny, E. Warzywa, owoce, przetwory owocowo – warzywne, kiszonki, F. Warzywa i owoce, G. Mrożonki H. Ryby i przetwory rybne, I. Różne produkty spożywcze (tj. kasze, mąki, przyprawy, zioła suszone, orzechy, miód prawdziwy, ocet jabłkowy, balsamiczny, itp.), Nazwę artykułów w danej grupie zawierają załączniki Nr 2 (A – I) do SIWZ
2. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy.
4. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.
5. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy.
6. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.





Dodatkowe informacje

GuidZP400 7a1c5355-828a-48a9-bad6-30380cf2e549
Biuletyn 568484-N-2019
Zamawiajacy nazwa Szkoła Policealna- Medyczne Studium Zawodowe im.Janusza Korczaka w Łukowie
Regon 29023900000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Adama Antoniego Kryńskiego
Zamawiajacy adres numer domu 10
Zamawiajacy miejscowosc Łuków
Zamawiajacy kod pocztowy 21-400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 025 7982639, 7983131,
Zamawiajacy fax 257 982 639
Zamawiajacy email sekretariat@mszlukow.pl,
Adres strony url www.mszlukow.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Oświatowa jednostka organizacyjna Samorządu Województwa Lubelskiego
Dostep dokumentow zamowienia mszlukow.bip. lubelskie.pl
Zamieszczona bedzie specyfikacja mszlukow.bip. lubelskie.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny w formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Szkoła Policealna- Medyczne Studium Zawodowe im.Janusza Korczaka w Łukowie ul. A. A. Kryńskiego 10, 21-400 Łuków
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. Adama Antoniego Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020”
Numer referencyjny Znak sprawy: SP-MSZ-I.251.1.1.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. A.Pieczywo i wyroby cukiernicze, B. Nabiał, C. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny D. Mięso drobiowe, wędliny, E. Warzywa, owoce, przetwory owocowo – warzywne, kiszonki, F. Warzywa i owoce, G. Mrożonki H. Ryby i przetwory rybne, I. Różne produkty spożywcze (tj. kasze, mąki, przyprawy, zioła suszone, orzechy, miód prawdziwy, ocet jabłkowy, balsamiczny, itp.), Nazwę artykułów w danej grupie zawierają załączniki Nr 2 (A – I) do SIWZ 2. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 4. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań. 5. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z postępowania, o której mowa w art 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, Wykonawca składa stosownie do treści art. 24 ust 11 ( w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP), oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
IV 4 4 data 2019-08-21T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pieczywo i wyroby cukiernicze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. A.Pieczywo i wyroby cukiernicze. 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań. 6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Nabiał
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. B. Nabiał 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. C. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny. 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Mięso drobiowe, wędliny
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. D. Mięso drobiowe, wędliny. 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Warzywa, owoce, przetwory owocowo – warzywne, kiszonki,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. E.Warzywa, owoce, przetwory owocowo – warzywne, kiszonki, . 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Warzywa i owoce,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. F. Warzywa i owoce. 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. G. Mrożonki. 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Ryby i przetwory rybne,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. H. Ryby i przetwory rybne. 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Różne produkty spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-08-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2019/2020 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grup tj. I. Różne produkty spożywcze . 2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i na własne ryzyko, w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć określone artykuły spożywcze w uzgodnionym terminie przez Zamawiającego przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązuje się w terminie 3 dni od dnia dostawy do odbioru opakowań.6. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy. 7. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość każdego artykułu spożywczego, termin przydatności do spożycia oraz dostarczone ilości określonego asortymentu.
  

Criterion

Kryteria Cena brutto
Znaczenie 70,00
  
Kryteria Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
Znaczenie 30,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)