Część nr 1 - zupy, sosy: rosół jarzynowy w ilości 1080kg, delikat do smażenia ryb w ilości 60kg, delikat do smażenia potraw mięsnych w ilości 60kg, fix do gulaszu w ilości 72kg, sos biały w ilości 144kg, sos pieczarkowy w ilości 150kg, sos pieczeniowy w ilości 150kg, sos meksykański w ilości 150kg, sos do sałatek w ilości 96kg, sos boloński w ilości 204kg, zupa cebulowa w ilosci 276, zupa brokułowa w ilości 276kg, zupa kalafiorowa w ilości 276kg, zupa szparagowa w ilości 276kg, zupa żurek w ilości 240kg, zupa barszcz biały w ilości 240kg, zupa borowikowa w ilości 276kg, część nr 2 - przyprawy: kawa zbożowa w ilości 960kg, herbata w ilości 420kg, budyń waniliowy bez cukru w ilości 96kg, kisiel owocowy bez cukru w ilości 204kg, galaretka owocowa w ilości 144kg, kwasek cytrynowy w ilości 60kg, musztarda w ilości 420kg, majonez w ilości 360kg, keczup w ilości 300kg, ocet w ilości 180kg, czosnek suszony mielony w ilości 48kg, przyprawa do zup w płynie w ilości 1080kg, przyprawa uniwersalna w ilości 360kg, liść laurowy w ilości 42kg, majeranek susz w ilości 36kg, papryka sucha w ilości 60kg, pieprz czarny mielony w ilości 78kg, sól spożywcza jodowana w ilości 2400kg, ziele angielskie 48kg, żelatyna spożywcza w ilości 2kg, zioła prowansalskie w ilości 12kg. |
GuidZP400 |
2da710d9-9053-465b-969e-6e4fb9ea6be8
|
Biuletyn |
636579-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Sierakowie Śląskim
|
Regon |
24344379350000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Ul. Cegielniana
|
Zamawiajacy adres numer domu |
13
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Sieraków Ślaski
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
42-793
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
343538505
|
Zamawiajacy fax |
343538505
|
Zamawiajacy email |
barbara.klim@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
jednostka organizacyjna więziennictwa - zakład karny
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pocztą tradycyjną
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zakład Karny w Sierakowie Śląskim, ul. Cegielniana 13, 42-793 Ciasna
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa zup, sosów, przypraw do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim.
|
Numer referencyjny |
DKW.2232.8.2.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Część nr 1 - zupy, sosy: rosół jarzynowy w ilości 1080kg, delikat do smażenia ryb w ilości 60kg, delikat do smażenia potraw mięsnych w ilości 60kg, fix do gulaszu w ilości 72kg, sos biały w ilości 144kg, sos pieczarkowy w ilości 150kg, sos pieczeniowy w ilości 150kg, sos meksykański w ilości 150kg, sos do sałatek w ilości 96kg, sos boloński w ilości 204kg, zupa cebulowa w ilosci 276, zupa brokułowa w ilości 276kg, zupa kalafiorowa w ilości 276kg, zupa szparagowa w ilości 276kg, zupa żurek w ilości 240kg, zupa barszcz biały w ilości 240kg, zupa borowikowa w ilości 276kg, część nr 2 - przyprawy: kawa zbożowa w ilości 960kg, herbata w ilości 420kg, budyń waniliowy bez cukru w ilości 96kg, kisiel owocowy bez cukru w ilości 204kg, galaretka owocowa w ilości 144kg, kwasek cytrynowy w ilości 60kg, musztarda w ilości 420kg, majonez w ilości 360kg, keczup w ilości 300kg, ocet w ilości 180kg, czosnek suszony mielony w ilości 48kg, przyprawa do zup w płynie w ilości 1080kg, przyprawa uniwersalna w ilości 360kg, liść laurowy w ilości 42kg, majeranek susz w ilości 36kg, papryka sucha w ilości 60kg, pieprz czarny mielony w ilości 78kg, sól spożywcza jodowana w ilości 2400kg, ziele angielskie 48kg, żelatyna spożywcza w ilości 2kg, zioła prowansalskie w ilości 12kg.
|
Cpv glowny przedmiot |
15891000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający zastrzega sobie możliwość wezwania wykonawcy, którego złożona oferta została wybrana jako oferta najkorzystniejsza do dostarczenia przed podpisaniem umowy lub w trakcie jej trwania do wglądu niżej wymienione dokumenty (które dotyczą danego wykonawcy):
dokumentu wystawionego dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy Wykonawca nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) lub certyfikatu wystawionego przez upoważnioną jednostkę certyfikującą stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP; zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2016r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn.zm) – warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
a) aktualny odpis z właściwego rejestru, lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia pa podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp,
b) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
c) zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wy konania decyzji właściwego organu;
d) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej,
e) pełnomocnictwo – w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum).
|
Zakresie warunkow udzialu |
oświadczenie o braku przesłanek, które stanowi załącznik nr 2 do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych poniżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp):
a) zmiana osób reprezentujących strony w przypadkach zmian organizacyjnych,
b) zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy,
c) zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a są one korzystne dla Zamawiającego.
|
IV 4 4 data |
2019-12-30T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
zupy, sosy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15891000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
rosół jarzynowy w ilości 1080kg, delikat do smażenia ryb w ilości 60kg, delikat do smażenia potraw mięsnych w ilości 60kg, fix do gulaszu w ilości 72kg, sos biały w ilości 144kg, sos pieczarkowy w ilości 150kg, sos pieczeniowy w ilości 150kg, sos meksykański w ilości 150kg, sos do sałatek w ilości 96kg, sos boloński w ilości 204kg, zupa cebulowa w ilosci 276, zupa brokułowa w ilości 276kg, zupa kalafiorowa w ilości 276kg, zupa szparagowa w ilości 276kg, zupa żurek w ilości 240kg, zupa barszcz biały w ilości 240kg, zupa borowikowa w ilości 276kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
przyprawy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15871200-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
kawa zbożowa w ilości 960kg, herbata w ilości 420kg, budyń waniliowy bez cukru w ilości 96kg, kisiel owocowy bez cukru w ilości 204kg, galaretka owocowa w ilości 144kg, kwasek cytrynowy w ilości 60kg, musztarda w ilości 420kg, majonez w ilości 360kg, keczup w ilości 300kg, ocet w ilości 180kg, czosnek suszony mielony w ilości 48kg, przyprawa do zup w płynie w ilości 1080kg, przyprawa uniwersalna w ilości 360kg, liść laurowy w ilości 42kg, majeranek susz w ilości 36kg, papryka sucha w ilości 60kg, pieprz czarny mielony w ilości 78kg, sól spożywcza jodowana w ilości 2400kg, ziele angielskie 48kg, żelatyna spożywcza w ilości 2kg, zioła prowansalskie w ilości 12kg.
|
| |