Usługi przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów szpitala w Pilchowicach - postępowanie II

Data publikacji 2019-12-16
Data zakończenia 2019-12-23 00:00:00
Instytucja Szpital Chorób Płuc im. Św. Józefa w Pilchowicach
Miejscowość Pilchowice
Województwo śląskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 636432-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158942209
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Chorób Płuc w Pilchowicach przez wszystkie dni w okresie realizacji umowy.
Posiłki należy przygotowywać z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu. Przy realizacji poniższych diet należy uwzględniać normy żywienia oraz dozwolone produkty i techniki kulinarne, zgodnie z aktualnymi zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia (wg publikacji "Zasady prawidłowego żywienia chorych w szpitalach", Wyd. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2011r.; "Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka", Ciborowska H., Rudnicka A., Wyd. PZWL, Warszawa 2014, "Normy Żywienia dla populacji Polski- nowelizacja 2017", pod red. M. Jarosza, Instytut Żywności i Żywienia 2017 ).
Zamawiający żywienie chorych opiera na następujących dietach:
a) Dieta podstawowa.
b) Dieta łatwo strawna.
c) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu
d) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego.
e) Dieta łatwo strawna papkowata.
f) Dieta łatwo strawna płynna.
g) Dieta łatwo strawna płynna wzmocniona.
h) Dieta bogatobiałkowa.
i) Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.
j) Dieta wysokokaloryczna.
k) Dieta niskokaloryczna 1200; 1500 kcal.
l) Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych (przeciwmiażdżycowa)
m) Dieta niskopurynowa.
n) Dieta niskosodowa.
Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zaleceń lekarskich (np. dieta bezmleczna, niskobiałkowa, bezglutenowa, wegetariańska). Diety te będą realizowane przez Wykonawcę na podstawie zaleceń dietetyka Zamawiającego.
Szczegóły dotyczące wymaganego składu diet, gramaturę posiłków, opis bemaru zawiera Szczegółowy Opis Zamówienia stanowiący załącznik do SIWZ.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 aa2f589c-7be5-4164-a8d9-a6e41a6c54ae
Biuletyn 636432-N-2019
Zamawiajacy nazwa Szpital Chorób Płuc im. Św. Józefa w Pilchowicach
Regon 27621529300000
Zamawiajacy adres ulica Dworcowa
Zamawiajacy adres numer domu 31
Zamawiajacy miejscowosc Pilchowice
Zamawiajacy kod pocztowy 44-145
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 32 331 99 03,
Zamawiajacy fax 32 331 99 08
Zamawiajacy email szpital@szpital-pilchowice.pl,
Adres strony url www.szpital-pilchowice.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.szpital-pilchowice.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.szpital-pilchowice.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny osobiście, za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 2188), za pośrednictwem posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Szpital Chorób Płuc im. Św. Józefa w Pilchowicach, ul. Dworcowa 31, 44-145 Pilchowice
Nazwa nadana zamowieniu Usługi przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów szpitala w Pilchowicach - postępowanie II
Numer referencyjny 28/ZP/2019
Rodzaj zamowienia 2
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Chorób Płuc w Pilchowicach przez wszystkie dni w okresie realizacji umowy. Posiłki należy przygotowywać z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu. Przy realizacji poniższych diet należy uwzględniać normy żywienia oraz dozwolone produkty i techniki kulinarne, zgodnie z aktualnymi zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia (wg publikacji "Zasady prawidłowego żywienia chorych w szpitalach", Wyd. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2011r.; "Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka", Ciborowska H., Rudnicka A., Wyd. PZWL, Warszawa 2014, "Normy Żywienia dla populacji Polski- nowelizacja 2017", pod red. M. Jarosza, Instytut Żywności i Żywienia 2017 ). Zamawiający żywienie chorych opiera na następujących dietach: a) Dieta podstawowa. b) Dieta łatwo strawna. c) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu d) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego. e) Dieta łatwo strawna papkowata. f) Dieta łatwo strawna płynna. g) Dieta łatwo strawna płynna wzmocniona. h) Dieta bogatobiałkowa. i) Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów. j) Dieta wysokokaloryczna. k) Dieta niskokaloryczna 1200; 1500 kcal. l) Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych (przeciwmiażdżycowa) m) Dieta niskopurynowa. n) Dieta niskosodowa. Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zaleceń lekarskich (np. dieta bezmleczna, niskobiałkowa, bezglutenowa, wegetariańska). Diety te będą realizowane przez Wykonawcę na podstawie zaleceń dietetyka Zamawiającego. Szczegóły dotyczące wymaganego składu diet, gramaturę posiłków, opis bemaru zawiera Szczegółowy Opis Zamówienia stanowiący załącznik do SIWZ.
Cpv glowny przedmiot 15894220-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2020-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunków szczegółowych, wymaga jedynie oświadczenia.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Warunek będzie spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi kserokopię opłaconej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia (produkcja posiłków) w wysokości co najmniej 300 000 zł.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. 1) Warunek będzie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualną na dzień składania oferty decyzję właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu od surowca do gotowej potrawy z uwzględnieniem działalności cateringowej (transportu posiłków). 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dysponował minimum 1 samochodem do transportu posiłków, posiadającym pozytywną opinię właściwej terenowo stacji sanitarno-epidemiologicznej dotyczącej środka transportu do przewozu środków spożywczych (posiłków). 3). Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w tym minimum 1 dietetykiem.
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu 1. Decyzja właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu od surowca do gotowej potrawy z uwzględnieniem działalności cateringowej (transportu posiłków). 2. Wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami. Dotyczy dietetyka. 3. Potwierdzenie, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego. 4. Wykaz kuchni i samochodu/-ów wykonawcy potrzebnych do wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami.
Inne dokumenty niewymienione Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenia o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Do oferty Wykonawca załącza: 1. Wypełniony formularz oferty 2. Zobowiązanie podmiotów, na zdolnościach lub sytuacji których Wykonawca polega, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 3. Wykaz części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom 4. Jeżeli uprawnienie dla osób podpisujących ofertę nie wynika z dokumentów rejestrowych, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo udzielone przez osoby uprawnione, figurujące w rejestrze handlowym lub innym dokumencie. Pełnomocnictwo musi być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1.Zamawiający dopuszcza możliwość zmian umowy w następującym zakresie i na określonych poniżej warunkach: a)zmiany danych Stron (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy, osób reprezentujących Strony itp.), zmiana ta wymaga sporządzania aneksu do umowy, b)zmiany osób wyznaczonych przez Strony do nadzoru niniejszej umowy, zmiany rachunków bankowych - zmiany te następują poprzez pisemne zgłoszenie tego faktu drugiej stronie i nie wymagają zawarcia aneksu do umowy. 2. Strony postanawiają, że dokonają zmiany wynagrodzenia, określonego w §4 umowy, w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, przy czym wartość netto wynagrodzenia Wykonawcy się nie zmieni, a określona w aneksie wartość brutto wynagrodzenia zostanie wyliczona na podstawie nowych przepisów. Powyższa zmiana obowiązuje od chwili wejścia w życie powszechnie obowiązujących przepisów prawa w tym zakresie i wymaga zachowania formy aneksu. 3. Umowa nie podlega zmianom w razie zmian powszechnie obowiązujących przepisów chyba, że powszechnie obowiązujące przepisy przewidują zmiany wpływające na treść umowy. 4. Jakiekolwiek zmiany niniejszej umowy mogą być dokonane wyłącznie w formie pisemnej pod rygorem nieważności.
IV 4 4 data 2019-12-23T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)