GuidZP400 |
341fd32b-24dc-41fe-9d06-d28819899cc3
|
Biuletyn |
637949-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
1 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Lublinie
|
Regon |
43102223200011
|
Zamawiajacy adres ulica |
Al. Racławickie
|
Zamawiajacy adres numer domu |
23
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lublin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
20-049
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
261 183 203
|
Zamawiajacy fax |
261 183 203
|
Zamawiajacy email |
zamowienia.publ@1wszk.pl
|
Adres strony url |
www.1wszk.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.1wszk.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.1wszk.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferta może zostać złożona wyłącznie pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
1 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką SP ZOZ, Al. Racławickie 44, 20-043 Lublin, budynek nr 1, pokój nr 22 (kancelaria)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa mięsa, artykułów wędliniarskich, drobiu, mleka i przetworów mlecznych
|
Numer referencyjny |
DZP/PN/72/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, artykułów wędliniarskich, drobiu, mleka i przetworów mlecznych do 1WSzKzP SP ZOZ w Lublinie zgodnie z ofertą cenową i szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załączniki nr 1.1-1.3 i 3.1-3.3 do SIWZ.
2. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień częściowych:
Zadanie nr 1 – Mięso i artykuły wędliniarskie
Zadanie nr 2 – Drób
Zadanie nr 3 – Mleko i przetwory mleczne
|
Cpv glowny przedmiot |
15131100-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał zatwierdzony zakład wpisany do rejestru zakładów, prowadzony przez powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego oraz spełniał wymagania odnośnie bezpieczeństwa żywności i żywienia, zgodnie z art. 61 i 62 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r (Dz. U. 2018 r. poz. 1541) i/lub decyzji państwowej inspekcji weterynaryjnej, która dopuszcza Wykonawcę do produkcji/obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu nie określa tego warunku
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu nie określa tego warunku
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp,
b) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
c) zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskać przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
|
Zakresie warunkow udzialu |
a) koncesja, zezwolenie, licencja lub dokument potwierdzający, że wykonawca jest wpisany
do jednego z rejestrów zawodowych tj. decyzja Państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania
do obrotu lub produkcji w zakresie rodzaju żywności objętej przedmiotem zamówienia, o której mowa w z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) i /lub decyzja państwowej inspekcji weterynaryjnej.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, zgodnie z art. 25 ust. 1 pkt. 2) ustawy Pzp, Zamawiający będzie żądał nw. dokumentów:
a) Oświadczenie Wykonawcy, iż wszystkie dostarczane artykuły żywnościowe będą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP oraz oświadczenie informujące, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest wdrożony i stosowany system HACCP, lub inny równoważny system – zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ.
b) Oświadczenie Wykonawcy, że transport dostarczanych produktów żywnościowych wymagających zachowania właściwych warunków chłodniczych, będzie się odbywać w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnie z zaleceniem producenta – zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ.
c) Oświadczenie Wykonawcy, iż samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia są dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, a realizacja dostaw odbywać się będzie zgodnie z wymaganiami sanitarnymi – zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ.
Uwaga: Nie później niż w dniu zawarcia umowy Wykonawca przedłoży Zamawiającemu kopię świadectwa dopuszczenia samochodu do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot
oraz dokument potwierdzający wdrażanie bądź stosowanie systemu HACCP u Wykonawcy lub wcześniej na każde jego żądanie. W przypadku wykorzystywania innego pojazdu na etapie sukcesywnej realizacji zamówienia - kopię w/w świadectwa należy przedłożyć (bez dodatkowego wezwania Wykonawcy)
nie później niż przy pierwszej dostawie realizowanej nowym samochodem.
d) Oświadczenie o zobowiązaniu się Wykonawcy do umożliwienia w każdym czasie przeprowadzenia przez Wojskowy Ośrodek Medycyny Prewencyjnej kontroli i weryfikacji prowadzonej działalności, w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno – higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towaru – zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 8 do SIWZ.
|
Inne dokumenty niewymienione |
a) Wypełniony i podpisany Formularz oferty Wykonawcy sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ,
b) wypełnione formularze cenowe, według kosztów dostawy przedmiotu zamówienia, określonego w załącznikach nr 3.1- 3.3 do SIWZ
c) Podpisany szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowiący Załącznik nr 1.1-1.3 do SIWZ
d) Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert (art. 86 ust. 5 ustawy Pzp) zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy – wzór załącznik nr 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może złożyć dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą, który złożył ofertę w niniejszym postępowaniu, nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Warunek ten powinien spełniać każdy z Wykonawców samodzielnie.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Na podstawie art. 144 ustawy Pzp oraz określone we wzorze umowy Załącznik nr 6 do SIWZ.
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie:
1) przedmiotu umowy w następujących przypadkach:
a) zmiany nazwy produktu, nazwy producenta, gramatury opakowania – przy niezmienionym produkcie,
b) zmiany sposobu konfekcjonowania (wielkość opakowania) - nastąpi przeliczenie ilości na odpowiednią ilość opakowań oraz sztuk w opakowaniu.
2) należnego wynagrodzenia Wykonawcy w następujących przypadkach:
a) zmiany ustawowej stawki podatku od towarów i usług VAT; zmiana będzie dotyczyła wynagrodzenia za części umowy jeszcze niezrealizowane, co do których Wykonawca nie pozostaje w zwłoce,
b) obniżenia ceny wyrobów będących przedmiotem niniejszej umowy na skutek ustalania okresowo przez producentów cen promocyjnych wyrobów.
|
IV 4 4 data |
2019-12-30T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:30
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 1 – Mięso i artykuły wędliniarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131100-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i jego zakres zawierają załączniki nr 1.1 i 3.1 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 2 – Drób
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i jego zakres zawierają załączniki nr 1.2 i 3.2 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 3 – Mleko i przetwory mleczne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i jego zakres zawierają załączniki nr 1.3 i 3.1 do SIWZ
|
| |