) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych, mięsa i produktów mięsnych , produktów mleczarskich.Przedmiot zamówienia objęty niniejszym postępowanie został podzielony na zadania:
Zadaniem nr: 1 obejmuje dostawę różnych produktów spożywczych takich jak: produkty spożywcze suche, sypkie, cukier, słodycze, przetwory owocowe, przyprawy, makarony, ryż, soki, wodę mineralną itp. produktu.;
Zadaniem nr: 2 obejmuje dostawę mięsa wieprzowego, drobiowego i produktów mięsnych;
Zadaniem nr:3 obejmuje dostawę produktów mleczarskich w tym: jogurty, mleko, masło, sery, śmietanę itp. produkty.Zamawiający wymaga aby dostarczane produkty były dobrej jakości, świeże, posiadały odpowiednie terminy ważności, spełniały wszelkie wymogi norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych oraz warunki wynikające z ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019.r poz.1252).1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na podstawie zamówień składanych telefonicznie, faxem, lub pocztą e-mail z odpowiednim wyprzedzeniem.
Dostawy częściowe odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy , środkiem transportu Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy).3) Dostawa produktów odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach, zapewniających należyte zabezpieczenie produktów przed zabrudzeniem, zniszczeniem, czynnikami pogodowymi i uszkodzeniami.
4) Do każdej dostawy Wykonawca dołączy dokumenty potwierdzające rodzaj, ilość produktów.
5) Dotyczy Zadania nr: 2-Wszystkie produkty mięsne objęte niniejszym postępowaniem (każda dostawa) powinny być pakowanie tak, aby zabezpieczyć produkty mięsne przed uszkodzeniami i zanieczyszczeniami, zapobiec utracie walorów smakowych i odżywczych produktu mięsnego, podczas całego okresu przydatności do spożycia . Opakowania powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń śladów pleśni, wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, spełniać wymagania odpowiednich norm jakościowych. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych. Opakowania powinny posiadać czytelne, trwałe napisy z nazwą produktu mięsnego, terminem przydatności do spożycia, nazwą dostawcy, warunkami przechowywania, oznaczeniem partii produkcji. Produkty mięsne należy dostarczać w pojemnikach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
Dostawy produktów objętych niniejszym postępowaniem muszą by realizowane zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” - dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, opakowań, higieny osobistej kierowcy.1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego z odpowiednim wyprzedzeniem (jednodniowym lub kilkudniowym) zgłaszanym telefonicznie lub faksem lub pocztą e-mail. W przypadku, gdy określony dzień dostawy przypada w dniu ustawowo wolnym od pracy, wówczas dostawę należy zrealizować w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy lub w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym.
Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do 5 punktów żywienia Zamawiającego to jest:
a) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Rokitniańczyków 26, 33-300 Nowy Sącz;
b) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz;
c) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Nadbrzeżna 77, 33-300 Nowy Sącz;
d) Warsztaty Szkolne – Ciastkarnia Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
e) Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Mikołaja Reja 8 , 33-300 Nowy Sącz;
Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt zapewnić rozładunek dostarczonych produktów mięsnych do miejsca wskazanego przez Zamawiającego
|
GuidZP400 |
ae75d3a5-c545-4e37-9a5d-68b5d60b2ed4
|
Biuletyn |
637834-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół Nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
|
Regon |
00019203400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Jagiellońska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
84
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Nowy Sącz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
33-300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
18 442 16 81
|
Zamawiajacy fax |
18 449 04 13
|
Zamawiajacy email |
warsztatyszkolnezs1@o2.pl
|
Adres strony url |
zsnr1.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
placówka oświatowa
|
Dostep dokumentow zamowienia |
Warsztaty szkolne -stołówka ul.Kr.Jadwigi 29 -300 Nowy Sącz
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
zsnr1.pl
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego lub dostarczyć osobiście
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Warsztaty szkolne -stołówka ul.Kr.Jadwigi 29 -300 Nowy Sącz
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych różnych, mięsa i produktów mięsnych , produktów mleczarskich
|
Numer referencyjny |
ZSnr1/W/36/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych, mięsa i produktów mięsnych , produktów mleczarskich.Przedmiot zamówienia objęty niniejszym postępowanie został podzielony na zadania:
Zadaniem nr: 1 obejmuje dostawę różnych produktów spożywczych takich jak: produkty spożywcze suche, sypkie, cukier, słodycze, przetwory owocowe, przyprawy, makarony, ryż, soki, wodę mineralną itp. produktu.;
Zadaniem nr: 2 obejmuje dostawę mięsa wieprzowego, drobiowego i produktów mięsnych;
Zadaniem nr:3 obejmuje dostawę produktów mleczarskich w tym: jogurty, mleko, masło, sery, śmietanę itp. produkty.Zamawiający wymaga aby dostarczane produkty były dobrej jakości, świeże, posiadały odpowiednie terminy ważności, spełniały wszelkie wymogi norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych oraz warunki wynikające z ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019.r poz.1252).1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na podstawie zamówień składanych telefonicznie, faxem, lub pocztą e-mail z odpowiednim wyprzedzeniem.
Dostawy częściowe odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy , środkiem transportu Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy).3) Dostawa produktów odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach, zapewniających należyte zabezpieczenie produktów przed zabrudzeniem, zniszczeniem, czynnikami pogodowymi i uszkodzeniami.
4) Do każdej dostawy Wykonawca dołączy dokumenty potwierdzające rodzaj, ilość produktów.
5) Dotyczy Zadania nr: 2-Wszystkie produkty mięsne objęte niniejszym postępowaniem (każda dostawa) powinny być pakowanie tak, aby zabezpieczyć produkty mięsne przed uszkodzeniami i zanieczyszczeniami, zapobiec utracie walorów smakowych i odżywczych produktu mięsnego, podczas całego okresu przydatności do spożycia . Opakowania powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń śladów pleśni, wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, spełniać wymagania odpowiednich norm jakościowych. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych. Opakowania powinny posiadać czytelne, trwałe napisy z nazwą produktu mięsnego, terminem przydatności do spożycia, nazwą dostawcy, warunkami przechowywania, oznaczeniem partii produkcji. Produkty mięsne należy dostarczać w pojemnikach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
Dostawy produktów objętych niniejszym postępowaniem muszą by realizowane zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” - dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, opakowań, higieny osobistej kierowcy.1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego z odpowiednim wyprzedzeniem (jednodniowym lub kilkudniowym) zgłaszanym telefonicznie lub faksem lub pocztą e-mail. W przypadku, gdy określony dzień dostawy przypada w dniu ustawowo wolnym od pracy, wówczas dostawę należy zrealizować w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy lub w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym.
Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do 5 punktów żywienia Zamawiającego to jest:
a) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Rokitniańczyków 26, 33-300 Nowy Sącz;
b) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz;
c) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Nadbrzeżna 77, 33-300 Nowy Sącz;
d) Warsztaty Szkolne – Ciastkarnia Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
e) Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Mikołaja Reja 8 , 33-300 Nowy Sącz;
Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt zapewnić rozładunek dostarczonych produktów mięsnych do miejsca wskazanego przez Zamawiającego
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2020-01-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wymaga
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wymaga
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wymaga
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o nie podleganiu wykluczeniu-wypełnione i podpisane przez Wykonawcę, które stanowić będzie wstępne potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o nie podleganiu wykluczeniu-wypełnione i podpisane przez Wykonawcę, które stanowić będzie wstępne potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Posiadają aktualny wpis do właściwego rejestru lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp.
3. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o których mowa w ust. 3, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument/ dokumenty te winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
4. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w ust.3, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby lub osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Powyższy dokument obejmuje okres odpowiednio jak w ust.4.
Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust.5 pkt 1 ustawy Pzp w stosunku do którego otwarto likwidację, w zatwierdzonym przez sąd układzie w postępowaniu restrukturyzacyjnym jest przewidziane zaspokojenie wierzycieli przez likwidację jego majątku lub sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 332 ust. 1 ustawy z dnia 15 maja 2015 r. – Prawo restrukturyzacyjne (Dz. U. z 2019 r. poz. 243 z późn. zm.) lub którego upadłość ogłoszono, z wyjątkiem wykonawcy, który po ogłoszeniu upadłości zawarł układ zatwierdzony prawomocnym postanowieniem sądu, jeżeli układ nie przewiduje zaspokojenia wierzycieli przez likwidację majątku upadłego, chyba że sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 366 ust. 1 ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. – Prawo upadłościowe (Dz. U. z 2019 r. poz. 498).
b) Na potwierdzenia braku podstaw wykluczenia z postępowania Wykonawca zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą oświadczenia dotyczącego przesłanek wykluczenia z postępowania. Obowiązek składania oświadczenia wynika z art. 25a ust. 1.
c) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia winni ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postepowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (do oferty należy dołączyć odpowiednie pełnomocnictwo), chyba że w przypadku spółki cywilnej, z umowy tej spółki wynika sposób jej reprezentowania (do stwierdzenia czego niezbędne będzie załączenie do oferty umowy spółki cywilnej). Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z podmiotem występującym, jako pełnomocnik pozostałych.
W przypadku, gdy informacje składane w trakcie postępowania stanowią tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, co do których dostawca/ wykonawca zastrzega, że nie mogą być udostępniane ogólnie, muszą być opatrzone klauzulą: „NIE UDOSTĘPNIAĆ OGÓLNIE. INFORMACJA STANOWI TAJEMNICĘ PRZEDSIEBIORSTWA W ROZUMIENIU ART. 11 UST. 2 USTAWY O ZWALCZANIU NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI” (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 419 z późn.zm.) i załączona jako odrębna część niezłączona z ofertą w sposób trwały.
Wykonawca zastrzegając tajemnicę przedsiębiorstwa zobowiązany jest dołączyć do oferty pisemne uzasadnienie odnośnie charakteru zastrzeżonych w niej informacji. Uzasadnienie ma na celu udowodnienie spełnienia przesłanek określonych w tym przepisie tj., że zastrzeżona informacja:
1) ma charakter techniczny, technologiczny, organizacyjny przedsiębiorstwa lub inne informacje mające wartość gospodarczą,
2) nie została wykorzystana do wiadomości publicznej i nie jest powszechnie znana osobom zwykle zajmującym się tym rodzajem informacji albo nie jest łatwo dostępna dla takich osób,
3) podjęto w stosunku do niej przez osobę uprawnioną do korzystania z niej lub rozporządzania nią działania, w celu utrzymania jej w poufności (z zachowaniem należytej staranności).
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Istotne postanowienia umowy zawiera wzór umowy - załącznik nr: do SIWZ.
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy na podstawie art.144 ust.1 pkt 6 ustawy Pzp.
|
IV 4 4 data |
2019-12-30T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
08:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 data |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 2:Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego z odpowiednim wyprzedzeniem (jednodniowym lub kilkudniowym) zgłaszanym telefonicznie lub faksem lub pocztą e-mail. W przypadku, gdy określony dzień dostawy przypada w dniu ustawowo wolnym od pracy, wówczas dostawę należy zrealizować w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy lub w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym.
2) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do 5 punktów żywienia Zamawiającego to jest:
a) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Rokitniańczyków 26, 33-300 Nowy Sącz;
b) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz;
c) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Nadbrzeżna 77, 33-300 Nowy Sącz;
d) Warsztaty Szkolne – Ciastkarnia Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
e) Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Mikołaja Reja 8 , 33-300 Nowy Sącz;
3) Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt zapewnić rozładunek dostarczonych produktów mięsnych do miejsca wskazanego przez Zamawiającego.
|
Zalacznik krotki opis |
Obejmuje dostawę mięsa wieprzowego, drobiowego i produktów mięsnych;Wszystkie produkty mięsne objęte niniejszym postępowaniem (każda dostawa) powinny być pakowanie tak, aby zabezpieczyć produkty mięsne przed uszkodzeniami i zanieczyszczeniami, zapobiec utracie walorów smakowych i odżywczych produktu mięsnego, podczas całego okresu przydatności do spożycia . Opakowania powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń śladów pleśni, wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, spełniać wymagania odpowiednich norm jakościowych. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych. Opakowania powinny posiadać czytelne, trwałe napisy z nazwą produktu mięsnego, terminem przydatności do spożycia, nazwą dostawcy, warunkami przechowywania, oznaczeniem partii produkcji. Produkty mięsne należy dostarczać w pojemnikach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 1:Różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na podstawie zamówień składanych telefonicznie, faxem, lub pocztą e-mail z odpowiednim wyprzedzeniem.
2) Dostawy częściowe odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy , środkiem transportu Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy).
3) Dostawa produktów odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach, zapewniających należyte zabezpieczenie produktów przed zabrudzeniem, zniszczeniem, czynnikami pogodowymi i uszkodzeniami.
4) Do każdej dostawy Wykonawca dołączy dokumenty potwierdzające rodzaj, ilość produktów.
Dostawy produktów objętych niniejszym postępowaniem muszą by realizowane zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” - dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, opakowań, higieny osobistej kierowcy.
1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego z odpowiednim wyprzedzeniem (jednodniowym lub kilkudniowym) zgłaszanym telefonicznie lub faksem lub pocztą e-mail. W przypadku, gdy określony dzień dostawy przypada w dniu ustawowo wolnym od pracy, wówczas dostawę należy zrealizować w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy lub w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym.
2) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do 5 punktów żywienia Zamawiającego to jest:
a) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Rokitniańczyków 26, 33-300 Nowy Sącz;
b) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz;
c) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Nadbrzeżna 77, 33-300 Nowy Sącz;
d) Warsztaty Szkolne – Ciastkarnia Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
e) Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Mikołaja Reja 8 , 33-300 Nowy Sącz;
3) Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt zapewnić rozładunek dostarczonych produktów mięsnych do miejsca wskazanego przez Zamawiającego
|
Zalacznik krotki opis |
Obejmuje dostawę różnych produktów spożywczych takich jak: produkty spożywcze suche, sypkie, cukier, słodycze, przetwory owocowe, przyprawy, makarony, ryż, soki, wodę mineralną itp. produktu.;
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 3: Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na podstawie zamówień składanych telefonicznie, faxem, lub pocztą e-mail z odpowiednim wyprzedzeniem.
2) Dostawy częściowe odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy , środkiem transportu Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy).
3) Dostawa produktów odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach, zapewniających należyte zabezpieczenie produktów przed zabrudzeniem, zniszczeniem, czynnikami pogodowymi i uszkodzeniami.
4) Do każdej dostawy Wykonawca dołączy dokumenty potwierdzające rodzaj, ilość produktów
Dostawy produktów objętych niniejszym postępowaniem muszą by realizowane zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” - dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, opakowań, higieny osobistej kierowcy.
1) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego z odpowiednim wyprzedzeniem (jednodniowym lub kilkudniowym) zgłaszanym telefonicznie lub faksem lub pocztą e-mail. W przypadku, gdy określony dzień dostawy przypada w dniu ustawowo wolnym od pracy, wówczas dostawę należy zrealizować w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy lub w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym.
2) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy do 5 punktów żywienia Zamawiającego to jest:
a) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Rokitniańczyków 26, 33-300 Nowy Sącz;
b) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz;
c) Warsztaty Szkolne Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej – stołówka szkolna
ul: Nadbrzeżna 77, 33-300 Nowy Sącz;
d) Warsztaty Szkolne – Ciastkarnia Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
e) Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej
ul: Mikołaja Reja 8 , 33-300 Nowy Sącz;
3) Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt zapewnić rozładunek dostarczonych produktów mięsnych do miejsca wskazanego przez Zamawiającego.
|
Zalacznik krotki opis |
obejmuje dostawę produktów mleczarskich w tym: jogurty, mleko, masło, sery, śmietanę itp. produkty.
|
| |