Sukcesywna dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz ciast w podziale na trzy części.

Data publikacji 2013-12-18
Data zakończenia 2013-12-30 10:00:00
Instytucja Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budźetowej Mazovia
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty przemiału ziarna,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Wyroby ciastkarskie i ciasta

Szczegóły

Numer ogłoszenia 525030 / 2013
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 156100007, 158100009, 158120003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1.Nazwa i określenie przedmiotu zamówienia:

Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz ciast dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia w podziale na trzy części.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Część I - Załącznik Nr 1A formularz cenowy,
Część II - Załącznik Nr 1B formularz cenowy,
Część III - Załącznik Nr 1C formularz cenowy

2.Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia

1) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności, rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, oraz normami jakościowymi, systemem HACCP, lub równoważnymi (ciężar udowodnienia równoważności spoczywa na Wykonawcy).
2) Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, obecność szkodników zbożowo-mącznych oraz ich pozostałości, zabrudzenie produktów, nalot pleśni, oznaki spalenizny, deformacje wyrobów.
3) Dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Pojemniki plastikowe, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością. Produkty powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd.
4) W przypadku pakowanych produktów opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:
- nazwę producenta i środka spożywczego;
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym;
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia;
- dane identyfikujące producenta środka spożywczego;
- zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu;
- warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania;
5) Wykonawca oznaczy w sposób widoczny termin przydatności do spożycia.
6) Dostarczone produkty (chleb, bułki, bułki słodkie, pączki, rogale) muszą być z bieżącej produkcji (nocnej), natomiast ciasta wyprodukowane nie później niż na jedną dobę przed dostawą.
7) Wykonawca na życzenie Zamawiającego część zamówienia na kajzerki będzie pakował w woreczki do tego przystosowane (po 5 szt. w opakowaniu).
8) Na potrzeby Zamawiającego, Wykonawca będzie dostarczał wyroby ciastkarskie oraz ciasta w opakowaniach tj. tacki, kartoniki, blachy (dopuszczone do kontaktu z żywnością spełniających wymogi sanitarno-higieniczne) zgodnie z zapotrzebowaniem ilościowym i o określonych gramaturach przekazywanym Wykonawcy telefonicznie lub za pomocą telefaksu dnia poprzedniego.
9) Bułka tarta dostarczana będzie w torebkach papierowych o określonej przez Zamawiającego gramaturze. Każda torebka musi posiadać etykietę z sugerowaną datą przydatności do spożycia ustaloną przez producenta.

Część I Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej MAZOVIA.

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich.
2. Miejscem dostarczenia jest Stołówka Pracownicza przy Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37a, Bufet Politechniki Warszawskiej ul. Narbutta 85 oraz Restauracja Grodzka ul. Kocjana 3, Wypiska Aresztu Śledczego Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1, Wypiska Aresztu Śledczego Warszawa - Grochów ul. Chłopickiego 71a.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4. Podane w Załączniku Nr 1A ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
- rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania,
- zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego,
- zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu/ produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej.

Część II Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia Oddział w Sieradzu

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich.
2. Miejscem dostarczenia jest przywięzienna Kantyna przy Zakładzie Karnym w Sieradzu, ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz - Sala Widzeń.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4. Podane w Załączniku Nr 1B ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
- rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania,
- zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego,
- zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu/ produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej.

Część III Dostawa wyrobów ciastkarskich oraz ciast dla Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budżetowej MAZOVIA

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyrobów ciastkarskich oraz ciast.
2. Miejscem dostarczenia jest Sala Widzeń i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1, Wypiska w Zakładzie Karnym Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1b, Wypiska w Oddziale Zewnętrznym Popowo ul. Nadbużańska 39, Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Grochów ul. Chłopickiego 71A, Sala Widzeń, Bufet i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Służewiec ul. Kłobucka 5, Bufet, Sala Widzeń i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37, Bar i Stołówka pracownicza przy Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37A, Bufet Politechniki Warszawskiej ul. Narbutta 85 oraz Sala Widzeń w Oddziale Zewnętrznym Bemowo, Restauracja Grodzka i Bar Grodzki ul. Kocjana 3.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4. Podane w Załączniku Nr 1C ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
- rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania,
- zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego,
- zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu/ produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej.

3.Określenia przedmiotu zamówienia ze Wspólnym słownikiem zamówień:

15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
15810000-9 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
15812000-3 - wyroby ciastkarskie i ciasta
4. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 Pzp.
5. Zamawiający nie przewiduje składania ofert wariantowych.
6. Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych. Zamawiający wymaga złożenia oferty odrębnie na każdą część przedmiotu zamówienia.
7. Zamawiający dopuszcza powierzenie części zamówienia podwykonawcom, którzy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie. W takim przypadku Wykonawca na podstawie art. 36 ust. 4 Pzp. ma obowiązek wskazać w ofercie (Formularz oferty - Załącznik Nr 1 do SIWZ) części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Brak takiego wskazania oznacza, że Wykonawca nie będzie korzystał z podwykonawstwa przy realizacji zamówienia.
Za czynności podwykonawców Wykonawca odpowiada wobec Zamawiającego jak za działania własne.
8. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o parametrach nie gorszych niż podane w opisie Przedmiotu Zamówienia - podstawa prawna: art. 29 ust. 3 Pzp.
Wskazane przez Zamawiającego znaki towarowe, marki lub nazwy handlowe służą jedynie określeniu klasy produktu stanowiącego przedmiot zamówienia oraz ustaleniu standardu, a nie wskazują na konkretny produkt lub konkretnego producenta. Oryginalne nazewnictwo lub symbolika podana została w celu prawidłowego określenia przedmiotu zamówienia. Wzorcowy model stanowi przykładowy produkt spełniający wymogi Zamawiającego.
W przypadku złożenia oferty równoważnej wymaga się, aby produkt równoważny posiadał identyczne lub lepsze parametry (właściwości), skład chemiczny, jak produkty wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Ciężar udowodnienia równoważności spoczywa na Wykonawcy, co oznacza, że Wykonawca zobowiązany jest przedstawić wraz z ofertą jego szczegółową specyfikację, z której w sposób nie budzący żadnej wątpliwości winno wynikać, iż oferowany przedmiot zamówienia jest o takich samych lub lepszych parametrach, jakościowych oraz użytkowych w odniesieniu do przedmiotu zamówienia określonego przez Zamawiającego.

Opis

Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich.
2. Miejscem dostarczenia jest Stołówka Pracownicza przy Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37a, Bufet Politechniki Warszawskiej ul. Narbutta 85 oraz Restauracja Grodzka ul. Kocjana 3, Wypiska Aresztu Śledczego Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1, Wypiska Aresztu Śledczego Warszawa - Grochów ul. Chłopickiego 71a.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4. Podane w Załączniku Nr 1A ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
- rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania,
- zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego,
- zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu/ produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej.Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich.
2. Miejscem dostarczenia jest przywięzienna Kantyna przy Zakładzie Karnym w Sieradzu, ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz - Sala Widzeń.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4. Podane w Załączniku Nr 1B ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
- rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania,
- zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego,
- zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu/ produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej.Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyrobów ciastkarskich oraz ciast.
2. Miejscem dostarczenia jest Sala Widzeń i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1, Wypiska w Zakładzie Karnym Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1b, Wypiska w Oddziale Zewnętrznym Popowo ul. Nadbużańska 39, Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Grochów ul. Chłopickiego 71A, Sala Widzeń, Bufet i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Służewiec ul. Kłobucka 5, Bufet, Sala Widzeń i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37, Bar i Stołówka pracownicza przy Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37A, Bufet Politechniki Warszawskiej ul. Narbutta 85 oraz Sala Widzeń w Oddziale Zewnętrznym Bemowo, Restauracja Grodzka i Bar Grodzki ul. Kocjana 3.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4. Podane w Załączniku Nr 1C ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
- rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania,
- zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego,
- zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu/ produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budźetowej Mazovia
Ulica ul. Antoniego Kocjana 3
Nr domu 3
Miejscowość Warszawa
Kod Pocztowy 01-473
Województwo mazowieckie
Tel 22 328 60 01
Fax 22 328 60 50
Internet www.igbmazovia.pl
Regon 14273269300000
E-mail m.zakrzewska@igbmazovia.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Podmiot prawa publicznego
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 3
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Zamawiają nie żąda złożenia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Posiadania uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
Wiedza Posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia, tj. w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw pieczywa i wyrobów ciastkarskich. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże się realizacją co najmniej dwóch dostaw pieczywa i wyrobów ciastkarskich, na kwotę nie mniejszą niż : a) część I - 50 000,00 zł brutto każda, b) część II - 30 000,00 zł brutto każda, c) część III - 70 000,00zł brutto każda.
Potencjał Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia, wzór Załącznik Nr 2 do SIWZ
Sytuacja Sytuacji ekonomicznej i finansowej. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia, wzór Załącznik Nr 2 do SIWZ
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 7 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Inne dokumenty 1.Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Wzór zobowiązania - Załącznik Nr 4. 2.Jeżeli wykonawca wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 Pzp i rozdziale V ust. 1 pkt 2) - 4) SIWZ, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b Pzp, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający żąda załączenia do oferty pisemnego zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia wraz z oświadczeniem w sprawie zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonaniu zamówienia (wzór oświadczenia - Załącznik Nr 4A ) 3. Referencje
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.igbmazovia.pl
Adres uzyskania siwz Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budżetowej MAZOVIA ul. Kocjana 3 01-473 Warszawa sekretariat
Data składania wniosków 30/12/2013
Godzina składania wniosków 10:00
Miejsce Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budżetowej MAZOVIA ul. Kocjana 3 01-473 Warszawa sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)