Przedmiotem zamówienia jest dostawa dań gotowych i produktów głęboko mrożonych: Naleśniki z serem kg 1500, Naleśniki ze szpinakiem kg 900, Naleśniki z jabłkiem kg 900, Naleśniki francuskie kg 900, Krokiety z kapustą i grzybami kg 600, Krokiety z pieczarkami kg 600, Krokiety z mięsem kg 600, Krokiety meksykańskie kg 600, Pierogi z mięsem kg 1200, Pierogi z serem kg 900, Pierogi włoskie kg 600, Pierogi litewskie kg 600, Pierogi z kapustą i grzybami kg 1200, Pierogi ze szpinakiem kg 600, Pierogi z serem feta kg 600, Kluski śląskie kg 900, Kluski leniwe kg 600, Kopytka kg 900, Pierogi ruskie kg 900, Pyzy ziemniaczane kg 900, Pyzy ziemniaczane z mięsem kg 900, Knedle owocowe różne smaki kg 600, Paszteciki drożdżowe z mięsem kg 600, Paszteciki drożdżowe z pieczarkami kg 600, Kluski ziemniaczane przecieraki kg 450. |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Akademia Obrony Narodowej
|
Ulica |
al. Gen. A. Chruściela 103
|
Nr domu |
103
|
Miejscowość |
Warszawa
|
Kod Pocztowy |
00-910
|
Województwo |
mazowieckie
|
Tel |
261 814 085
|
Fax |
261 813 217
|
Internet |
www.aon.edu.pl
|
Regon |
01157424400000
|
E-mail |
i.lopacinska@aon.edu.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Uczelnia publiczna
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Nie
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
31/12/2018
|
Wadium |
W celu zabezpieczenia podpisania umowy przez wykonawców, każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 4500,00 zł (słownie: cztery tysiące pięćset złotych).
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który posiada: - aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy - art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
|
Wiedza |
Wykonawca składający ofertę musi wykazać że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresiejedną dostawę zawierającą w swym przedmiocie dostawę dań gotowych lub produktów głęboko mrożonych, przy czym wartość tej dostawy była nie mniejsza niż 100.000,00 zł brutto.- z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawa ta została wykonana, oraz załączy dowody, że dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie. Informacje w zakresie wiedzy i doświadczenia należy przedstawić zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ.
|
Potencjał |
Wykonawca musi wykazać dysponowanie, co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu zamówienia. Opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno technicznych z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami.
|
Zdolne |
Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja |
Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie.
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 7 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 5 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 6 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 7 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok podm zag 3 |
Tak
|
Dok podm zag 4 |
Tak
|
Dok podm zag 5 |
Tak
|
Dok potw 1 |
Tak
|
Dok potw 2 |
Tak
|
Inne dokumenty |
W zakresie potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje; - aktualna decyzja administracyjna wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy - art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. W zakresie dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego: - aktualny certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP Próbki produktów
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Zamawiający dopuszcza indeksację wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności np. klęska żywiołowa lub jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule Ceny w gospodarce narodowej - miesięczne, ulegnie zmianie o 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie.Strony przewidują możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia Wykonawcy w następujących warunkach:w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług; w przypadku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę; w przypadku zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę.
|
Kod kryterium |
B
|
Kryt 1p |
40
|
Kryt 2 |
Jakość
|
Kryt 2p |
60
|
Adres strony internetowej siwz |
www.aon.edu.pl
|
Adres uzyskania siwz |
Adres jak na wstępie, budynek nr 4 pokój nr 127.
|
Data składania wniosków |
11/04/2016
|
Godzina składania wniosków |
09:30
|
Miejsce |
Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 101 pokój 210a (II piętro).
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Czy unieważnienie |
Nie
|