Data publikacji |
2016-07-06 |
Data zakończenia |
2016-07-15 10:00:00 |
Instytucja |
"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. |
Miejscowość |
Kleszczów |
Województwo |
łódzkie |
Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Oleje zwierzęce lub roślinne,
- Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
- Różne produkty spożywcze,
- Cukier i produkty pokrewne,
- Kawa, herbata i podobne produkty,
- Przyprawy i przyprawy korzenne
|
Szczegóły
|
Numer ogłoszenia |
122825 / 2016 |
Typ dokumentu |
ZP-400 |
Kod CPV |
150000008, 154110002, 156000004, 158000006, 158300005, 158600004, 158700007 |
Adres strony internetowej siwz |
|
BZP |
Zobacz
|
4. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do obiektów SOLPARK KLESZCZÓW Sp. z o.o. w Kleszczowie, przy ul. Sportowej 8 i ul. Sportowej 3.
4.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do SIWZ.
4.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 4.1. obejmuje produkty wysokiej jakości, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia (nie krótszy niż ¾ okresu przydatności od daty produkcji). Dostarczane produkty winny być wysokiej jakości zdrowotnej, zapewniających bezpieczeństwo konsumenta oraz odpowiadać normom i standardom określonym w obowiązujących przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U.15.594 z późn. zm.) i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu. Produkty powinny posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu.
4.4. Przedmiot zamówienia tj. artykuły spożywcze dostarczane będą przez Wykonawcę
w opakowaniach jednostkowych oraz transportowych (zbiorczych) wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością. Każde opakowanie musi zawierać etykietę informacyjną zawierającą dane: nazwę i adres producenta, nazwę produktu, datę produkcji, termin przydatności do spożycia (nie krótszy niż ¾ okresu przydatności od daty produkcji).
4.5. Przedmiot zamówienia musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym
i biochemicznym obniżającym jego wartość użytkową. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste i bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniami, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.
4.6. Częstotliwość dostaw: Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb Zamawiającego nie częściej niż 3 razy w tygodniu, na podstawie zamówień częściowych. Dostawa następować będzie w dniach pracy obiektu (od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach uzgodnionych przez Zamawiającego
z Wykonawcą w okresie czasowym od 8:00 do 13:00.
4.7. Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości.
4.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko.
4.9. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru).
4.10. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie zgłaszał z dwudniowym wyprzedzeniem na podstawie pisemnego zamówienia wysłanego w formie elektronicznej na adres e-mail.
W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej nie będzie możliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się porozumiewanie za pomocą telefonu bądź faxu. Przy czym zaznaczamy, że Wykonawca jest zobowiązany do odesłania potwierdzenia otrzymania zamówienia na adres e-mail, z którego zamówienie zostało złożone w terminie nie później niż
6 godzin od złożenia zamówienia ze wskazaniem planowanej daty dostawy (dzień oraz godzina). W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej nie będzie możliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się potwierdzenie przyjęcia zamówienia za pomocą telefonu bądź fax-u. Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15:30 przed dniem realizacji.
4.11. Zamówienie będzie realizowane do kwoty wskazanej przez Zamawiającego, na podstawie Kalkulacji cenowej, stanowiącej Załącznik nr 2 do SIWZ w której wskazano asortyment stanowiący przedmiot zamówienia oraz ceny jednostkowe podane przez Wykonawcę. Zamawiający będzie zamawiał asortyment będący przedmiotem zamówienia w ilościach wg potrzeb Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że ogólna wartość zamówienia nie przekroczy kwoty wskazanej przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Kalkulacji cenowej, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych - mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Kalkulacji cenowej zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, z uwzględnieniem kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowane zamówienie
4.12. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji - w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.
4.13. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (jak zapach, barwa, konsystencja) gramaturę/pojemność, a także zawierające
w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu kalkulacji cenowej (złącznik nr 2 SIWZ), wpisując asortyment równoważny. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. Nie wskazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja zastosowania produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
|
Ulica |
ul. Sportowa 8
|
Nr domu |
8
|
Miejscowość |
Kleszczów
|
Kod Pocztowy |
97-410
|
Województwo |
łódzkie
|
Tel |
44 731 65 00
|
Regon |
10068625300000
|
E-mail |
biuro@kompleks-solpark.pl
|
Obowiązkowa |
Nie
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Inny: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
|
Rodzaj zam inny |
SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Nie
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
31/12/2016
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
przedłożą ważną Decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością zgodnie z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.15. 594 z późn. zm.).
przedłożą Zaświadczenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej
w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane na podstawie art. 12 ust.1 ustawy z 21 grudnia 2000 r.
o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.15. 678).
przedłożą oświadczenie o spełnianiu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Wiedza |
Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu do składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie co najmniej dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot niniejszego postępowania, tj. związane z dostarczaniem artykułów spożywczych z czego jeden
o wartości co najmniej 70 000,00 zł z podatkiem VAT wraz z załączeniem dowodów potwierdzających, że usługa te została wykonana lub jest wykonywana należycie.
|
Potencjał |
Posiadają pojazdy (co najmniej 2) spełniające wymagania do przewożenia artykułów spożywczych do obiektu Zamawiającego w celu realizacji zamówienia wg. załącznika nr 8 do SIWZ
|
Sytuacja |
warunek ten zostanie uznany, jeżeli Wykonawca posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej
z przedmiotem zamówienia na łączną sumę gwarancyjną co najmniej 80 000,00 PLN
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 6 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 13 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 16 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok potw 3 |
Tak
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
28. ZMIANY UMOWY
28.1. Zamawiający może odstąpić od umowy w razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
28.2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy oraz określa następujące warunki zmiany:
28.2.1. zmiany środka transportu przy pomocy którego Wykonawca będzie realizował zamówienie - w przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w załączniku nr 2 do umowy (np. gdy ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu produktów objętych przedmiotem niniejszego zamówieniem,
28.2.2. sprostowania oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych.
28.3. Strony zgodnie oświadczają, że w przypadku nie uzyskania przez Zamawiającego zgody odpowiednich organów administracyjnych uprawniających do wykonywania przez Zamawiającego usług gastronomicznych bądź cofnięcia zgody lub wstrzymania takiej zgody oraz gdy świadczenie usług gastronomicznych w Solpark-u byłoby deficytowe
i zagroziłoby to wypłacalności spółki, Zamawiającemu przysługuje prawo do jednostronnego odstąpienia od umowy w terminie 30 dni od dnia zaistnienia tych zdarzeń. W przypadku odstąpienia od Umowy z tego powodu przez Zamawiającego Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze, na co Wykonawca wyraża zgodę i zrzeka się tym samym ewentualnych roszczeń z tego tytułu.
28.4. Zamawiający dopuszcza zmianę terminu rozpoczęcia realizacji usług w przypadku przedłużenia się procedury wyboru Wykonawcy.
28.5. Zamówienie będzie realizowane do kwoty wskazanej przez Zamawiającego, na podstawie Kalkulacji cenowej, stanowiącej Załącznik nr 2 do SIWZ w której wskazano asortyment stanowiący przedmiot zamówienia oraz ceny jednostkowe podane przez Wykonawcę. Zamawiający będzie zamawiał asortyment będący przedmiotem zamówienia w ilościach wg potrzeb Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że ogólna wartość zamówienia nie przekroczy kwoty wskazanej przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Kalkulacji cenowej, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych - mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Kalkulacji cenowej zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, z uwzględnieniem kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowane zamówienie.
28.6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji - w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.
28.7. Zamawiający przewiduje zmianę treści umowy na skutek zmian legislacyjnych przewidzianych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa w odniesieniu do dostaw objętych Przedmiotem Zamówienia, w tym m.in. zmiany stawki podatku VAT.
28.8. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany treści umowy w odniesieniu do Przedmiotu Zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji zmian wynikających z procedur wewnętrznych Zamawiającego wpływających na Przedmiotu Zamówienia wskazanych w Załączniku nr 1 do umowy.
28.9. Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku, gdy zaistnieje istotna zmiana okoliczności powodująca, że wykonanie umowy w dotychczasowym brzmieniu nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
28.10. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany treści umowy w odniesieniu do terminu realizacji zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji opóźnień w dostawie Przedmiotu zamówienia niezależnych od Wykonawcy.
28.11. Zamawiający zastrzega możliwość dokonania zmiany treści umowy, w odniesieniu do Przedmiotu Zamówienia, rodzaju asortymentu i specyfiki wynikającej ze zmian legislacyjnych przewidzianych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, a także innych okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie zawierania umowy.
28.12. Zamawiający zastrzega możliwość dokonania zmiany treści umowy, w odniesieniu do kwoty Przedmiotu Zamówienia. Wartość Przedmiotu Zamówienia została określona w oparciu o przewidywaną ilość i wartość niniejszego przedmiotu. W przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji zmiany planów i zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu, tym samym wartość Przedmiotu Zamówienia ulegnie odpowiedniemu zmniejszeniu.
28.13. Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku, gdy zaistnieje istotna zmiana okoliczności powodująca, że wykonanie umowy w dotychczasowym brzmieniu nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
|
Kod kryterium |
B
|
Kryt 1p |
90
|
Kryt 2 |
MINIMUM LOGISTYCZNE
|
Kryt 2p |
10
|
Adres strony internetowej siwz |
www.solpark.bip.kleszczow.pl
|
Adres uzyskania siwz |
SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.
UL. SPORTOWA 8
97-410 KLESZCZÓW
|
Data składania wniosków |
15/07/2016
|
Godzina składania wniosków |
10:00
|
Miejsce |
SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.
UL. SPORTOWA 8
97-410 KLESZCZÓW
SEKRETARIAT I PIĘTRO
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Czy unieważnienie |
Nie
|