Dostawy nabiału i jaj kurzych

Data publikacji 2016-12-06
Data zakończenia 2016-12-15 09:00:00
Instytucja Zakład Karny w Żytkowicach
Miejscowość Garbatka Letnisko
Województwo mazowieckie
Branża
  • Margaryna i podobne produkty

Szczegóły

Numer ogłoszenia 360133 / 2016
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 154311009, 31425003
Adres strony internetowej siwz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie asortymentu wyszczególnionegoponiżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach:
Zamówienie obejmuje dostawy na 12 miesięcy
CZĘŚĆ NR 1 pn. Dostawy nabiału:
1. Mleko UHT; 15511210-8; 4 000,00 l;
Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów.
2. Mleko w proszku; 15511700-0; 700,00 kg. Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów.
Barwa: biała do lekko kremowej, jednolita. Niedopuszczalne zanieczyszczenia mechaniczne i antybiotykami. Mleko pakowane w wielowarstwowe papierowe worki z wkładką polietylenową, waga pojedynczego worka maksymalnie do 25 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 90 dni od daty dostawy.
3. Ser żółty; 15544000-3; 300 kg. Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
4. Ser topiony; 15540000-5; 1200,00 kg. Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy.
5. Jogurt owocowy; 15551320-4; 450,00 kg. Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
6. Jogurt naturalny; 15551310-1; 400,00 kg. Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
7. Śmietana; 15512000-0; 800,00 l Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy.
8. Twaróg chudy; 15542100-0; 3400,00 kg. Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy.
9. Serek wiejski; 15542100-0; 500,00 kg. Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
10. Serek homogenizowany; 15551000-5; 500,00 kg. Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
11. Serek fromage; 15540000-5; 400,00 kg. Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 - 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
12. Margaryna; 15431100-9; 10 000,00 kg. Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy.

CZĘŚĆ NR 2 – dostawy jaj kurzych:
Ilość zamawiana na 12 m-cy
1. Jajo kurze; 03142500-3; 100 000,00 szt. Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni.


Opis

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie asortymentu wyszczególnionegoponiżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach:
Zamówienie obejmuje dostawy na 12 miesięcy
CZĘŚĆ NR 1 pn. Dostawy nabiału:
1. Mleko UHT; 15511210-8; 4 000,00 l;
Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów.
2. Mleko w proszku; 15511700-0; 700,00 kg. Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów.
Barwa: biała do lekko kremowej, jednolita. Niedopuszczalne zanieczyszczenia mechaniczne i antybiotykami. Mleko pakowane w wielowarstwowe papierowe worki z wkładką polietylenową, waga pojedynczego worka maksymalnie do 25 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 90 dni od daty dostawy.
3. Ser żółty; 15544000-3; 300 kg. Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
4. Ser topiony; 15540000-5; 1200,00 kg. Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy.
5. Jogurt owocowy; 15551320-4; 450,00 kg. Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
6. Jogurt naturalny; 15551310-1; 400,00 kg. Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
7. Śmietana; 15512000-0; 800,00 l Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy.
8. Twaróg chudy; 15542100-0; 3400,00 kg. Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy.
9. Serek wiejski; 15542100-0; 500,00 kg. Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
10. Serek homogenizowany; 15551000-5; 500,00 kg. Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
11. Serek fromage; 15540000-5; 400,00 kg. Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 - 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
12. Margaryna; 15431100-9; 10 000,00 kg. Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy.

CZĘŚĆ NR 2 – dostawy jaj kurzych:
Ilość zamawiana na 12 m-cy
1. Jajo kurze; 03142500-3; 100 000,00 szt. Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2016
Nazwa Zakład Karny w Żytkowicach
Ulica Żytkowice
Miejscowość Garbatka Letnisko
Kod Pocztowy 26930
Panstwo Polska
Województwo mazowieckie
Tel 486 211 250
Fax 486 146 030
Email zk_zytkowice@sw.gov.pl
Adres strony url www.zp.sw.gov.pl
Regon 103820000000
Obowiązkowa Tak
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia inny:
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert Tak
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie zgodnie z wymogami zawartymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia
Czy podzielone na czesci Tak
Oferty lub wnioski Wszystkie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Żytkowicach, 26-930 Garbatka-Letnisko, pokój nr 27
Numer referencyjny 220/14/2016
Rodz zam D
Okres2c 13/01/2018
Szacunkowa wart zam calosc 181460
Waluta calosc PLN
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 Nie
Czas O
Informacje na temat katalogow Wymagany termin realizacji zamówienia od 14.01.2017 do 13.01.2018 r. lub do dnia zrealizowania umowy przed dniem 13.01.2018
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunków w ww. zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunków w ww. zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunków w ww. zakresie.
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow Nie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie Tak
Art 24 ust 5 pkt 1 Tak
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia Tak
Wykaz dokumentow zaswiadczen Oświadczenie o braku przesłanek wykluczenia z postępowania, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do siwz
Zakresie warunkow udzialu Oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu, którego wzór stanowi załącznik nr 2 do siwz.
Inne dokumenty niewymienione wypełniony bądź wypełnione formularze ofertowe stanowiące załączniki nr 3 i 4
Czy wadium Nie
Czy przewiduje udzielenie zaliczek Nie
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia w zakresie do 30% z powodu okoliczności, których nie można było przewidzieć. Zmniejszenie zamówienia, o którym mowa w zdaniu poprzednim nie stanowi odstąpienia od umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamówionych towarów oraz asortymentu w poszczególnych grupach do kwoty wysokości umowy – podstawą zmiany będzie podpisany aneks przez Zamawia-jącego i Wykonawcę, zmiana zostanie dokonana na wniosek Zamawiającego.
Kryt 0 cena
Kryt 0p 60
Data składania wniosków 15/12/2016
Godzina składania wniosków 09:00
IV 4 4 jezyki język polski
Termin on
Termin związania ofertą 30
IV 6 2 SkrocenieTerminu Nie
IV 6 5 Nie
Czy unieważnienie Tak
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)