CZĘŚĆ 1. Zakup, dostawa i rozładunek artykułów żywnościowych dla Przedszkola Miejskiego w Barczewie
Artykuły ogólnospożywcze CPV : 15.60.00.00-4;15.80.00.00.-6;15.82.00.00.-2;15.83.00.00-5;15.84.00.00-8;15.85.00.00.-1; 15.86.00-4;15.87.00.00-7;15.89.00.00-3;15.98.00.00-1;15.40.00.00.-2;15.33.00.00-0;03.14.25.00-3;
Lp. Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość
1 Jaja kurze z chowu wolnowybiegowego klasa L Szt 11000
2. Makaron dwujajeczny różne kształty w oryginalnych opakowaniach od400do500g pszenica zwyczajna kg 150
3. Makaron drobny gwiazdki,muszelkiop.250-500g Kg 33
4. Płatki owsiane op 500g Kg 48
5 Makaron wieloziarnisty spaghetti (brązowy) Kg 20
6 Płatki jęczmienne op500g Kg 36
7. Kasza manna 1000g Kg 35
8. Kasza kukurydziana op.250-500g Kg 10
9. Kasza jaglana op.400-500g Kg 50
10. Kasza jęczmienna średnia op.400-500g Kg 80
11. Kasza gryczana prażona op.400-1000g Kg 150
12. Kasza pęczak op.400-500g Kg 5
13 Mąka razowa kg 20
14. Mąka pszenna typ 550 op.1000g Kg 530
15. Mąka ziemniaczana op.500-1000g Kg 30
16. Płatki ryżowe op.250-500g Kg 60
17. Ryż biały długoziarnisty op.500g-1000g Kg 110
18. Ryż naturalny (brązowy) op.400g-1000g Kg 120
19. Cukier biały kryształ,pakowany op.1000g Kg 520
20. Dżem niskosłodzony różne smaki op.co najmniej370g Szt 450
21. Koncentrat pomidorowy 30% op.co najmniej 190g Szt 550
22. Sól morska drobna.o niskiej zawartości sodu bez antyzbrylacza Kg 80
23. Kawa zbożowa rozpuszczalna składzboża72%(Jęczmień,żyto),cykoria,burak cukrowy-prażone.Op 150g Szt 120
24. Kakao prawdziwe op.100-200g kg 12
25. Budyń w proszku różne smaki op.waga co najmniej 40g bez cukru Szt 800
26 Kisiel owocowy w proszku bez cukru różne smaki waga co najmniej 40g Szt 800
27. Olej z pierwszego tłoczenia rzepakowy op.900-1000g L 210
28. Olej słonecznikowy op.900-1000g L 80
29. Makaron pełnoziarnisty różne kształty op.500g (brązowy) Kg 190
30. Herbata owocowa,saszetki,pakowanaop.co najmniej 25x50g szt pacz 400
31. Herbata miętowa saszetki ,pakowana op.co najmniej20szt pacz 150
32. Herbata granulowanaop.100g Szt 200
33. Sok pomarańczowy naturalny 100% zawartość cukru do 10g w 100ml gotowego produktu op.1000ml L 200
34. Biszkopty op.250-500g Kg 40
35. Sok pomidorowy naturalny 100% op.1000ml( zawartość soli,sodu w 100g gotowego produktu max.10g-12g) L 150
36. Keczup pomidorowy,łagodny w opakowaniach szklanych op. Szt 300
37. Pieprz mielony prawdziwy bez dodatków w oryginalnych op.co najmniej 15g Szt 150
38. Pieprz ziołowy w oryginalnych opakowaniach Szt 60
39. Ziele angielskie w oryginalnych opakowaniach op.co najmniej14g Szt 20
40. Liść laurowy w oryginalnych opakowaniach Szt 20
41. Kukurydza knserwowa puszka waga ok.400g. szt 60
42. Zioła prowansalskie w oryginalnych opakowaniach op.min.10g Szt 70
43. Proszek do pieczenia Szt 10
44. Szczaw krojony w oryginalnych opakowaniach waga co najmniej330g szt 20
45. Chrzan tarty słoik op.co najmniej170gz kwaskiem cytrynowym Szt 25
46. Groszek konserwowy w puszce w oryginalnych op.400g Szt 30
47. Papryka mielona słodka w oryginalnych op.16g Szt 50
48. Przyprawa Curry op.20g Szt 20
49. Przyprawa Kurkuma op.10-20g Szt 20
50. Majeranek otarty waga co najmniej 6g szt 120
51. Wafle suche prostokątne waga co najmniej 146g Szt 230
52. Rodzynki op.100g szt 60
53. Imbir mielony przyprawa szt 10
54. Cukier waniliowy szt 100
55. Kwasek cytrynowyop.20g Szt 50
56. Musztarda słoik op.co najmniej 180g szt 80
57. Miód naturalny wielokwiatowy op.370g Szt 1000
58. Ananas plastry puszka waga bez odcieku co najmniej 565g szt 90
59. Cynamon mielony przyprawa Szt 10
60. Gożdziki przyprawa szt 10
61. Bazylia suszona przyprawa szt 20
62 Makrela w sosie pomidorowym bez warzyw op co najmniej 200g zawierające co najmniej 60% mięsa z ryb w 100g produktu gotowego do spożycia. Szt 80
63. Soki owocowo-warzywne naturalne 100% op.1000ml(np marchew,jabłko; marchew-banan) L 200
64. Cukier puder op.co najmniej 500g Kg 10
65. Tymianek suszony waga co najmniej10g Szt 20
66. Oregano suszone waga co najmniej 10g Szt 70
67 Fasola czerwona w puszce waga co najmniej 400g szt 300
68 Olej z pierwszego tłoczenia rzepakowy z dodatkami(czosnek,bazylia,pomidory)op.co najmniej0,25l L 10
69 Soczewica czerwona połówki op.500-1000g kg 15
70 Pomidory w puszce bez skórki( z otwieraczem) op.co najmniej 400g szt 250
71 Kawa zbożowa sypana op.co najmniej 200g szt 20
72 Ciecierzyca op.500-1000g kg 10
73 Drożdże świeże kg 3
74 Wafle ryzowe op szt 280
75 Brzoskwinie w puszce szt 120
76 Gałka muszkatołowa mielona szt 15
77 Kolendra suszona przyprawa Szt
15
78 Lubczyk suszony przyprawa szt 15
79 Rozmaryn suszony przyprawa szt 10
CZĘŚĆ 2. Zakup, dostawa i rozładunek mięsa i jego przetworów dla Przedszkola Miejskiego w Barczewie CPV: 15.10.00.00-9;15.11.21.00-7
Nazwa asortymentu
Lp. Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość
1. Karkówka surowa wieprzowa bez kości Kg 280
2. Łopatka wieprzowa surowa bez kości Kg 800
3. Wołowina surowa ligawa Kg 200
4. Szynka wieprzowa surowa bez kości,bez skóry Kg 160
5. Filet z indyka surowy Kg 180
6. Filet z kurczaka surowy Kg 600
7. Schab bez kości surowy wieprzowy Kg 180
8. Udka bez grzbietu z kurczaka surowe Kg 160
9. Antrykot wołowy surowy Kg 40
10. Żebra wołowe surowe Kg 20
11. Porcje rosołowe z kurczaka Kg 60
12. Wątróbka wieprzowa surowa Kg 10
13. Parówki wp. cienkie o zwartości co najmniej71% mięsa wp. Kg 45
14. Łopatka wp. Pieczona skład:łopatka wp min.73%,woda,sól,naturalne przyprawy. Kg 40
15. Szynka wiejska o wyczuwalnym smaku i zapachu użytych przypraw,mięso wp.min.75%,sól,przyprawy naturalne,woda kg 50
16. Kiełbasa krakowska sucha .Wyrób w osłonce białkowej.Składniki:mięso wp.(100g produktu otrzymano z 112g mięsa wp.)Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw naturalnych. kg 70
17. Kiełbasa krakowska parzona baton.Kiełbasa gruborozdrobniona,,wędzona i parzona.Mięso wp.min 63%,sól,woda,przyprawy naturalne wyczuwalne w smaku. Kg 70
18. Polędwica sopocka wp. klasa I .Mięso wp.(schab b/k) min.90%,woda,sól,przyprawy naturalne. Kg 80
19. Szynka wp.gotowana.kl.I.Mięso wieprzowe min 80%.woda,sól,przyprawy naturalne. Kg 65
20. Kiełbasa cienka wp.podsuszana o zawartości mięsa min.72%. kg 40
21. Filet wędzony z indyka o zawartości mięsa z indyka min 80%,woda ,sól,przyprawy naturalne wyczuwalne w smaku i zapachu. Kg 80
22. Ogonówka wędzona parzona.Mięso wp.min82%,woda,sól,przyprawy naturalne. Kg 40
23 Smalec wp. kostka 200-250g Kg 10
24 Kiełbasa żywiecka podsuszana wp.baton,mięso wp min 80%,sól,woda,przyprawy naturalne. kg 60
CZĘŚĆ 3. Zakup, dostawa i rozładunek ziemniaków,warzyw,jarzyn,owoców, owoców tropikalnych,orzechów.
CPV: 03.20.00.00-3; 0,.22.00.00-9;03.22.21.10-7 180
Lp. Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość
3. Pietruszka świeża korzeń kg 1. Ziemniaki kg 6000
4. Cebula biała kg 150
5. Cebula czerwona kg 40
6. Seler świeży korzeń kg 2. Marchew świeża korzeń kg 1400
7. Por świeży kg 200
8. Kapusta czerwona świeża kg 100
9. Pieczarki świeże kg 20
10. Czosnek kraj pochodzenie polska głowka szt 100
11. Szczypior świeży pęczek szt 700
12. Rzodkiewka pęczek szt 500
13. Rzodkiew biała świeża Kg 100
14 Sałata lodowa ,pakowana główka szt 320
15 Sałata zielona świeża główka Szt 300
16 Pomidory czerwone, świeże kg 550
17 Ogórek św.szklarniowy kg 200
18 Ogórek swieży,zielony gruntowy kg 100
19 Ogórek kwaszony Kg 150
20 Kapusta kwaszona biała kg 200
21 Kapusta pekinska kg 180
22 Kapusta biała słodka główka kg 550
23 Papryka czerwona ,żółta,zielona kg 90
24 Cytryna świeża Kg 100
25 Jabłka świeże kg 3000
26 Banany świeże kg 1200
27 Gruszki świeże kg 650
28 kiwi Kg 20
29 Mandarynki świeże kg 400
30 Winogrona zielone bezpestkowe kg 160
31 Śliwka fioletowa duża kg 100
32 Brzoskwinie kg 150
33 Winogrona granatowe kg 60
34 Koper zielony,świeży pęczek 100g Szt 1000
35 Natka pietruszki świeza pęczek 100g szt 1000
36 Burak czerwony świeży Kg 600
37 Truskawka świeża (w sezonie) kg 150
38 Arbuz kg 300
39 Fasola sucha średnia op.400-1000g Kg 40
40 Groch połówki op. 400-1000g kg 25
41 Ogórek małosolny (w sezonie) kg 20
42 Nektarynki kg 90
43 Pomarańcze kg 150
44 Pestki słonecznika op.50-150g łuskane kg 8
45 Żurawina suszona op.250-500g kg 10
46 Kalafior świeży szt 150
47 Brokuły świeze szt 150
48 Botwinka pęcz 150
49 Morele suszone kg 5
50 Figi suszone kg 5
Cukinia 30
51 kg
52 Czereśnia (w sezonie) kg 20
CZĘŚĆ 4. Zakup, dostawa i rozładunek mrożonek dla Przedszkola Miejskiego w Barczewie(ryby przetworzone,warzywa i owoce mrożone) PCV 15.20.00.00-0;15.33.11.70-9,15.89.60.00-5;15.89.43.00-4)
Lp. Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość
1 Włoszczyzna4-składnikowa(marchew,por,seler,pietruszka)op.2000-2500g) kg 1700
2. Mieszanka 7-składnikowa z kapustą brukselką op. 2000-2500g kg 250
3. Brokuły mrożone 450g-2500g kg 250
4. Kalafior mrożony op.450-2500g kg 190
5 Fasolka szparagowa żółta cięta op.450-2500g kg 100
6 Fasolka szparagowa zielona cieta op.450-2500g kg 100
7 Szpinak mrożony mielony.op.450-2500g Kg 70
8 Groszek zielony mrożony op.450-2500g kg 150
9 Barszcz ukraiński skład:burak (ćwikłowy,kapusta,fasola,marchew,pomidor,seler,cebula)op.450-2500g kg 90
10 Mieszanka kompotowa 5-składnikowa z truskawką op.450-2500g Kg 300
11 Mieszanka kompotowa 5-składnikowa(ananas,porzeczka czerwona,porzeczka czarna,rabarbar,truskawka) lub równoważna kg 300
12 Truskawka mrożona op.450-2500g Kg 200
13 Bukiet warzyw (brokuł,kalafior,marchew)op.450-2500g Kg 100
14 Bukiet warzyw (kalafior,fasola szparagowa,marchew,brukselka,groch zielony)lub równoważna op.450-2500g kg 100
15 Marchew kostka op.450-2500g kg 90
16 Marchew z groszkiem op.450-2500g Kg 200
17 Wiśnia b)p op.450-2500g Kg 260
18 Porzeczka czarna mrożona op.450-2500g kg 80
19 Dorsz filet SHP kg 200
20 Miruna filet SHP kg 250
21 Morszczuk filet SHP kg 180
22 Dynia mrożona kg 160
23 Makrela wędzona Kg 90
24 Włoszczyzna 3-składnikowa paski op.450-2500g Kg 150
25 Ryba sola filet mrożona kg 100
26 Tilapia filet kg 90
27 Mieszanka kompotowa z owoców leśnych op2000-2500 kg 100
28 Marchewka „Mini” kg 250
29 Mintaj filet SHP kg 60
CZĘŚĆ 5. Zakup, dostawa i rozładunek produktów mleczarskich do Przedszkola Miejskiego w Barczewie PCV 15.50.00.00-3
Lp. Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość
1. Mleko folia 2%op.1000ml L 9000
2. Mleko folia 3,2% L 1000
3. Mleko UHT op.1000ml 2% L 300
4. Mleko UHT op.1000ml 3,2% L 300
5. Masło ekstra zawierajace co najmniej 82% tłuszczu kg 500
6. Jogurt owocowy typu greckiego,waga op.150g o niskiej zawartości cukru,bez aromatów i barwników,bez syropu glukozowo-fruktozowego,zawartośc soli wynika wyłącznie z nauralnie występującego sodu. szt 2500
7. Serek homogenizowany wanilia op.co najmniej 135g szt 600
8. Jogurt naturalny typu greckiego lub bałkańskiego op.co najmniej 350g zawierający nie więcej niż 0,12g sodu/soli w 100g gotowego do spożycia produktu L 450
9. Kefir naturalny op.co najmniej350g zawierający nie więcej niż 0,12g sodu/soli w 100g gotowego do spożycia produktu L 150
10. Śmietana 12% op.co najmniej 400ml L 500
11 Ser żółty typu salami (nie dopuszcza się produktu seropodobnego) kg 80
12 Ser żółty typu gouda (nie dopuszcza się produktu seropodobnego) kg 80
13 Śmietana 10% op 400g L 150
14 Maślanka naturalna1000ml L 60
15 Twaróg krajanka półtłusty kg 650
16 Serek ziarnisty wiejski naturalny op.150-200g szt 200
17 Jogurt naturalny 2% tłuszczu op.150g Szt 400
18 Śmietana 18%op.400ml L 50
CZĘŚĆ 6. Zakup, dostawa i rozładunek pieczywa dla Przedszkola Miejskiego w Barczewie PCV :15.81.00.00-9
Lp. Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość
1. Chleb pszenno- żytni krojony foliowany waga co najmniej400-500g Szt. 1970
2 Chleb żytni pełnoziarnisty krojony foliowany waga co najmniej 400g szt 370
3 Bułki kajzerki waga co najmniej 50g szt 450
4 Bułka grahamka waga co najmniej 50 g szt 600
5 Chleb wieloziarnisty zawartość minimum 3-ziarna(siemię lniane,słonecznik obowiązkowo,pozostałe dowolne) waga co najmniej 400-500g szt 400
6 Ciasto drożdżowe z niską zawartością cukru kg 200
7 Chałka zdobna co najmniej 300g szt 600
8 Chleb razowy waga min.400g krojony,foliowany szt 1500
9 Rogaliki krucho -drożdżowe nadziewane(z niska zawartością cukru) kg 250
10 Bułki z ziarnami dyni waga co najmniej 50g szt 2300
11 Bułki czerstwe waga co najmniej waga 50g szt 1300
12 Bułka tarta kg 70
13 Bułka z ziarnami różnymi waga min.50g szt 850
14 Bułka razowa z ziarnem szt 500
15 Chleb wiejski waga min.400g szt 250
16 Rogale z makiem waga co najmniej 50g szt 1100
Opis Jaja kurze z chowu wolnowybiegowego klasa L Szt 11000
. Makaron dwujajeczny różne kształty w oryginalnych opakowaniach od400do500g pszenica zwyczajna kg 150
. Makaron drobny gwiazdki,muszelkiop.250-500g Kg 33. Płatki owsiane op 500g Kg 48
5 Makaron wieloziarnisty spaghetti (brązowy) Kg 20
6 Płatki jęczmienne op500g Kg 36
7. Kasza manna 1000g Kg 35
8. Kasza kukurydziana op.250-500g Kg 10
9. Kasza jaglana op.400-500g Kg 50
10. Kasza jęczmienna średnia op.400-500g Kg 80
11. Kasza gryczana prażona op.400-1000g Kg 150
12. Kasza pęczak op.400-500g Kg 5
13 Mąka razowa kg 20
14. Mąka pszenna typ 550 op.1000g Kg 530
15. Mąka ziemniaczana op.500-1000g Kg 30
16. Płatki ryżowe op.250-500g Kg 60
17. Ryż biały długoziarnisty op.500g-1000g Kg 110
18. Ryż naturalny (brązowy) op.400g-1000g Kg 120
19. Cukier biały kryształ,pakowany op.1000g Kg 520
20. Dżem niskosłodzony różne smaki op.co najmniej370g Szt 450
21. Koncentrat pomidorowy 30% op.co najmniej 190g Szt 550
22. Sól morska drobna.o niskiej zawartości sodu bez antyzbrylacza Kg 80
23. Kawa zbożowa rozpuszczalna składzboża72%(Jęczmień,żyto),cykoria,burak cukrowy-prażone.Op 150g Szt 120
24. Kakao prawdziwe op.100-200g kg 12
25. Budyń w proszku różne smaki op.waga co najmniej 40g bez cukru Szt 800
26 Kisiel owocowy w proszku bez cukru różne smaki waga co najmniej 40g Szt 800
27. Olej z pierwszego tłoczenia rzepakowy op.900-1000g L 210
28. Olej słonecznikowy op.900-1000g L 80
29. Makaron pełnoziarnisty różne kształty op.500g (brązowy) Kg 190
30. Herbata owocowa,saszetki,pakowanaop.co najmniej 25x50g szt pacz 400
31. Herbata miętowa saszetki ,pakowana op.co najmniej20szt pacz 150
32. Herbata granulowanaop.100g Szt 200
33. Sok pomarańczowy naturalny 100% zawartość cukru do 10g w 100ml gotowego produktu op.1000ml L 200
34. Biszkopty op.250-500g Kg 40
35. Sok pomidorowy naturalny 100% op.1000ml( zawartość soli,sodu w 100g gotowego produktu max.10g-12g) L 150
36. Keczup pomidorowy,łagodny w opakowaniach szklanych op. Szt 300
37. Pieprz mielony prawdziwy bez dodatków w oryginalnych op.co najmniej 15g Szt 150
38. Pieprz ziołowy w oryginalnych opakowaniach Szt 60
39. Ziele angielskie w oryginalnych opakowaniach op.co najmniej14g Szt 20
40. Liść laurowy w oryginalnych opakowaniach Szt 20
41. Kukurydza knserwowa puszka waga ok.400g. szt 60
42. Zioła prowansalskie w oryginalnych opakowaniach op.min.10g Szt 70
43. Proszek do pieczenia Szt 10
44. Szczaw krojony w oryginalnych opakowaniach waga co najmniej330g szt 20
45. Chrzan tarty słoik op.co najmniej170gz kwaskiem cytrynowym Szt 25
46. Groszek konserwowy w puszce w oryginalnych op.400g Szt 30
47. Papryka mielona słodka w oryginalnych op.16g Szt 50
48. Przyprawa Curry op.20g Szt 20
49. Przyprawa Kurkuma op.10-20g Szt 20
50. Majeranek otarty waga co najmniej 6g szt 120
51. Wafle suche prostokątne waga co najmniej 146g Szt 230
52. Rodzynki op.100g szt 60
53. Imbir mielony przyprawa szt 10
54. Cukier waniliowy szt 100
55. Kwasek cytrynowyop.20g Szt 50
56. Musztarda słoik op.co najmniej 180g szt 80
57. Miód naturalny wielokwiatowy op.370g Szt 1000
58. Ananas plastry puszka waga bez odcieku co najmniej 565g szt 90
59. Cynamon mielony przyprawa Szt 10
60. Gożdziki przyprawa szt 10
61. Bazylia suszona przyprawa szt 20
62 Makrela w sosie pomidorowym bez warzyw op co najmniej 200g zawierające co najmniej 60% mięsa z ryb w 100g produktu gotowego do spożycia. Szt 80
63. Soki owocowo-warzywne naturalne 100% op.1000ml(np marchew,jabłko; marchew-banan) L 200
64. Cukier puder op.co najmniej 500g Kg 10
65. Tymianek suszony waga co najmniej10g Szt 20
66. Oregano suszone waga co najmniej 10g Szt 70
67 Fasola czerwona w puszce waga co najmniej 400g szt 300
68 Olej z pierwszego tłoczenia rzepakowy z dodatkamiczosnek,bazylia,pomidoryop.co najmniej0,25l L 10
69 Soczewica czerwona połówki op.500-1000g kg 15
70 Pomidory w puszce bez skórki( z otwieraczem) op.co najmniej 400g szt 250
71 Kawa zbożowa sypana op.co najmniej 200g szt 20
72 Ciecierzyca op.500-1000g kg 10
73 Drożdże świeże kg 3
74 Wafle ryzowe op szt 280
75 Brzoskwinie w puszce szt 120
76 Gałka muszkatołowa mielona szt 15
77 Kolendra suszona przyprawa Szt
15
78 Lubczyk suszony przyprawa szt 15
79 Rozmaryn suszony przyprawa szt 10
Karkówka surowa wieprzowa bez kości Kg 280
Łopatka wieprzowa surowa bez kości Kg 800
Wołowina surowa ligawa Kg 200
Szynka wieprzowa surowa bez kości,bez skóry Kg 160
Filet z indyka surowy Kg 180
Filet z kurczaka surowy Kg 600
Schab bez kości surowy wieprzowy Kg 180
Udka bez grzbietu z kurczaka surowe Kg 160
Antrykot wołowy surowy Kg 40
Żebra wołowe surowe Kg 20
Porcje rosołowe z kurczaka Kg 60
Wątróbka wieprzowa surowa Kg 10
Parówki wp. cienkie o zwartości co najmniej71% mięsa wp. Kg 45
Łopatka wp. Pieczona skład:łopatka wp min.73%,woda,sól,naturalne przyprawy. Kg 40
Szynka wiejska o wyczuwalnym smaku i zapachu użytych przypraw,mięso wp.min.75%,sól,przyprawy naturalne,woda kg 50
Kiełbasa krakowska sucha .Wyrób w osłonce białkowej.Składniki:mięso wp.(100g produktu otrzymano z 112g mięsa wp.)Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw naturalnych. kg 70
Kiełbasa krakowska parzona baton.Kiełbasa gruborozdrobniona,,wędzona i parzona.Mięso wp.min 63%,sól,woda,przyprawy naturalne wyczuwalne w smaku. Kg 70
Polędwica sopocka wp. klasa I .Mięso wp.(schab b/k) min.90%,woda,sól,przyprawy naturalne. Kg 80
Szynka wp.gotowana.kl.I.Mięso wieprzowe min 80%.woda,sól,przyprawy naturalne. Kg 65
Kiełbasa cienka wp.podsuszana o zawartości mięsa min.72%. kg 40
Filet wędzony z indyka o zawartości mięsa z indyka min 80%,woda ,sól,przyprawy naturalne wyczuwalne w smaku i zapachu. Kg 80
Ogonówka wędzona parzona.Mięso wp.min82%,woda,sól,przyprawy naturalne. Kg 40
Smalec wp. kostka 200-250g Kg 10
Kiełbasa żywiecka podsuszana wp.baton,mięso wp min 80%,sól,woda,przyprawy naturalne. kg 60
Cebula biała kg 150
Cebula czerwona kg 40
Seler świeży korzeń kg 250
Por świeży kg 200
Kapusta czerwona świeża kg 100
Pieczarki świeże kg 20
Czosnek kraj pochodzenie polska głowka szt 100
Szczypior świeży pęczek szt 700
Rzodkiewka pęczek szt 500
Rzodkiew biała świeża Kg 100
Sałata lodowa ,pakowana główka szt 320
Sałata zielona świeża główka Szt 300
Pomidory czerwone, świeże kg 550
Ogórek św.szklarniowy kg 200
Ogórek swieży,zielony gruntowy kg 100
Ogórek kwaszony Kg 150
Kapusta kwaszona biała kg 200
Kapusta pekinska kg 180
Kapusta biała słodka główka kg 550
Papryka czerwona ,żółta,zielona kg 90
Cytryna świeża Kg 100
Jabłka świeże kg 3000
Banany świeże kg 1200
Gruszki świeże kg 650
kiwi Kg 20
Mandarynki świeże kg 400
Winogrona zielone bezpestkowe kg 160
Śliwka fioletowa duża kg 100
Brzoskwinie kg 150
Winogrona granatowe kg 60
Koper zielony,świeży pęczek 100g Szt 1000
Natka pietruszki świeza pęczek 100g szt 1000
Burak czerwony świeży Kg 600
Truskawka świeża (w sezonie) kg 150
Arbuz kg 300
Fasola sucha średnia op.400-1000g Kg 40
Groch połówki op. 400-1000g kg 25
Ogórek małosolnyw sezonie kg 20
Nektarynki kg 90
Pomarańcze kg 150
Pestki słonecznika op.50-150g łuskane kg 8
Żurawina suszona op.250-500g kg 10
Kalafior świeży szt 150
Brokuły świeze szt 150
Botwinka pęcz 150
Morele suszone kg 5
Figi suszone kg 5
Cukinia 30
Czereśniaw sezoni kg 20
ziemniaki kg 6000
Marchew świeża korzen kg 1400
Pietruszka korzen kg 150
Włoszczyzna4-składnikowamarchew,por,seler,pietruszkaop.2000-2500g kg 1700
Mieszanka 7-składnikowa z kapustą brukselką op. 2000-2500g kg 250
Brokuły mrożone 450g-2500g kg 250
Kalafior mrożony op.450-2500g kg 190
Fasolka szparagowa żółta cięta op.450-2500g kg 100
Fasolka szparagowa zielona cieta op.450-2500g kg 100
Szpinak mrożony mielony.op.450-2500g Kg 70
Groszek zielony mrożony op.450-2500g kg 150
Barszcz ukraiński skład:burak ćwikłowy,kapusta,fasola,marchew,pomidor,seler,cebulaop.450-2500g kg 90
Mieszanka kompotowa 5-składnikowa z truskawką op.450-2500g Kg 300
Mieszanka kompotowa 5-składnikowa(ananas,porzeczka czerwona,porzeczka czarna,rabarbar,truskawka) lub równoważna kg 300
Truskawka mrożona op.450-2500g Kg 200
Bukiet warzyw (brokuł,kalafior,marchew)op.450-2500g Kg 100
Bukiet warzyw (kalafior,fasola szparagowa,marchew,brukselka,groch zielony)lub równoważna op.450-2500g kg 100
Marchew kostka op.450-2500g kg 90
Marchew z groszkiem op.450-2500g Kg 200
Wiśnia b)p op.450-2500g Kg 260
Porzeczka czarna mrożona op.450-2500g kg 80
Dorsz filet SHP kg 200
Miruna filet SHP kg 250
Morszczuk filet SHP kg 180
Dynia mrożona kg 160
Makrela wędzona Kg 90
Włoszczyzna 3-składnikowa paski op.450-2500g Kg 150
Ryba sola filet mrożona kg 100
Tilapia filet kg 90
Mieszanka kompotowa z owoców leśnych op2000-2500 kg 100
Marchewka „Mini” kg 250
Mintaj filet SHP kg 60
Mleko folia 2%op.1000ml L 9000
Mleko folia 3,2% L 1000
Mleko UHT op.1000ml 2% L 300
Mleko UHT op.1000ml 3,2% L 300
Masło ekstra zawierajace co najmniej 82% tłuszczu kg 500
Jogurt owocowy typu greckiego,waga op.150g o niskiej zawartości cukru,bez aromatów i barwników,bez syropu glukozowo-fruktozowego,zawartośc soli wynika wyłącznie z nauralnie występującego sodu. szt 2500
Serek homogenizowany wanilia op.co najmniej 135g szt 600
Jogurt naturalny typu greckiego lub bałkańskiego op.co najmniej 350g zawierający nie więcej niż 0,12g sodu/soli w 100g gotowego do spożycia produktu L 450
Kefir naturalny op.co najmniej350g zawierający nie więcej niż 0,12g sodu/soli w 100g gotowego do spożycia produktu L 150
Śmietana 12% op.co najmniej 400ml L 500
Ser żółty typu salami (nie dopuszcza się produktu seropodobnego) kg 80
Ser żółty typu gouda (nie dopuszcza się produktu seropodobnego) kg 80
Śmietana 10% op 400g L 150
Maślanka naturalna1000ml L 60
Twaróg krajanka półtłusty kg 650
Serek ziarnisty wiejski naturalny op.150-200g szt 200
Jogurt naturalny 2% tłuszczu op.150g Szt 400
Śmietana 18%op.400ml L 50
Chleb pszenno- żytni krojony foliowany waga co najmniej400-500g Szt. 1970
Chleb żytni pełnoziarnisty krojony foliowany waga co najmniej 400g szt 370
Bułki kajzerki waga co najmniej 50g szt 450
Bułka grahamka waga co najmniej 50 g szt 600
Chleb wieloziarnisty zawartość minimum 3-ziarna(siemię lniane,słonecznik obowiązkowo,pozostałe dowolne) waga co najmniej 400-500g szt 400
Ciasto drożdżowe z niską zawartością cukru kg 200
Chałka zdobna co najmniej 300g szt 600
Chleb razowy waga min.400g krojony,foliowany szt 1500
Rogaliki krucho -drożdżowe nadziewane(z niska zawartością cukru) kg 250
Bułki z ziarnami dyni waga co najmniej 50g szt 2300
Bułki czerstwe waga co najmniej waga 50g szt 1300
Bułka tarta kg 70
Bułka z ziarnami różnymi waga min.50g szt 850
Bułka razowa z ziarnem szt 500
Chleb wiejski waga min.400g szt 250
Rogale z makiem waga co najmniej 50g szt 1100
|