Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy, na koszt i ryzyko wykonawcy, artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu wg zestawienia:
Część I – artykuły ogólnospożywcze
1. Cukier w kostkach 6 kg,
2. Miód pszczeli 5 kg,
3. Chrzan konserwowy 60 kg,
4. Drożdże piekarskie 2 kg,
5. Herbata granulowana 80 kg,
6. Ketchup 100 kg,
7. Majonez 30 kg,
8. Musztarda 90 kg,
9. Proszek do pieczenia 1 kg,
10. Sól 450 kg,
11. Woda mineralna 600 szt.,
12. Żelatyna spożywcza 2 kg,
13. Śledzie w oleju 3 kg,
14. Fasola biała 'Jaś” 180 kg,
15. Groch łuskany 130 kg,
16. Koncentrat pomidorowy) 550 kg,
17. Mak 3 kg,
18. Rodzynki 3 kg,
19. Musli tradycyjne 20 kg,
20. Płatki kukurydziane 40 kg,
21. Budyń śmietankowy 10 kg,
22. Groszek konserwowy 5 kg,
23. Kwasek cytrynowy 8 kg,
24. Kawa zbożowa 35 kg,
25. Kotlety sojowe 120 kg,
26. Soja – granulat 150 kg,
27. Soja – kostka 200 kg,
28. Margaryna śniadaniowa 3500 kg,
29. Olej uniwersalny 550 litrów,
30. Dżem 1300 kg,
31. Marmolada wieloowocowa 600 kg,
32. Powidła śliwkowe 400 kg,
33. Cukier 2500 kg.
Część II - przyprawy, zupy, sosy
1. Aromat w płynie do ciasta 0,5 litra,
2. Barszcz czerwony-instant 50 kg,
3. Rosół warzywny (bulion) 150 kg,
4. Cynamon 10 kg,
5. Czosnek granulowany 20 kg,
6. Kminek 5 kg,
7. Liść laurowy 4 kg,
8. Przyprawa w płynie do zup, sosów i potraw 700 litrów,
9. Majeranek 6 kg,
10. Ocet (10%) 60 litrów,
11. Papryka słodka 15 kg,
12. Pieprz czarny 15 kg,
13. Sos boloński-instant 15 kg,
14. Sos pieczeniowy-instant 20 kg,
15. Sos gulaszowy – instant 15 kg,
16. Sos grzybowy – instant 15 kg,
17. Sos pieczarkowy – instant 25 kg,
18. Sos węgierski – instant 10 kg,
19. Sos sałatkowy ziołowy – instant 5 kg,
20. Sos sałatkowy włoski – instant 5 kg,
21. Ziele angielskie 4 kg,
22. Żurek-instant 60 kg,
23. Koperek suszony 15 kg,
24. Pietruszka suszona 15 kg,
25. Oregano 2 kg,
26. Bazylia 2 kg,
27. Rozmaryn 2 kg,
28. Tymianek 2 kg,
29. Zioła prowansalskie 2 kg,
30. Kurkuma 2 kg,
31. Zupa pieczarkowa- instant 25 kg,
32. Zupa gulaszowa – instant 25 kg,
33. Zupa ogonowa – instant 25 kg,
34. Zupa porowa – instant 25 kg.
Część III - kasze, makarony, ryż, mąki
1. Kasza gryczana 250 kg,
2. Kasza jęczmienna 950 kg,
3. Ryż 1600 kg,
4. Makaron 1100 kg,
5. Mąka pszenna 1000 kg,
6. Płatki owsiane 150 kg,
7. Kasza manna 200 kg,
8. Mąka ziemniaczana 80 kg.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.
W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.
Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.
Wymagania dotyczące oznakowania:
Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne
z obowiązującym prawem.
Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do SIWZ.
OpisPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy, na koszt i ryzyko wykonawcy, artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu wg zestawienia:
Część I – artykuły ogólnospożywcze
1. Cukier w kostkach 6 kg,
2. Miód pszczeli 5 kg,
3. Chrzan konserwowy 60 kg,
4. Drożdże piekarskie 2 kg,
5. Herbata granulowana 80 kg,
6. Ketchup 100 kg,
7. Majonez 30 kg,
8. Musztarda 90 kg,
9. Proszek do pieczenia 1 kg,
10. Sól 450 kg,
11. Woda mineralna 600 szt.,
12. Żelatyna spożywcza 2 kg,
13. Śledzie w oleju 3 kg,
14. Fasola biała 'Jaś” 180 kg,
15. Groch łuskany 130 kg,
16. Koncentrat pomidorowy) 550 kg,
17. Mak 3 kg,
18. Rodzynki 3 kg,
19. Musli tradycyjne 20 kg,
20. Płatki kukurydziane 40 kg,
21. Budyń śmietankowy 10 kg,
22. Groszek konserwowy 5 kg,
23. Kwasek cytrynowy 8 kg,
24. Kawa zbożowa 35 kg,
25. Kotlety sojowe 120 kg,
26. Soja – granulat 150 kg,
27. Soja – kostka 200 kg,
28. Margaryna śniadaniowa 3500 kg,
29. Olej uniwersalny 550 litrów,
30. Dżem 1300 kg,
31. Marmolada wieloowocowa 600 kg,
32. Powidła śliwkowe 400 kg,
33. Cukier 2500 kg.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.
W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.
Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.
Wymagania dotyczące oznakowania:
Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne
z obowiązującym prawem.
Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do SIWZ.
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy, na koszt i ryzyko wykonawcy, przypraw, zup, sosów do Zakładu Karnego w Przemyślu wg zestawienia:
Część II - przyprawy, zupy, sosy
1. Aromat w płynie do ciasta 0,5 litra,
2. Barszcz czerwony-instant 50 kg,
3. Rosół warzywny (bulion) 150 kg,
4. Cynamon 10 kg,
5. Czosnek granulowany 20 kg,
6. Kminek 5 kg,
7. Liść laurowy 4 kg,
8. Przyprawa w płynie do zup, sosów i potraw 700 litrów,
9. Majeranek 6 kg,
10. Ocet (10%) 60 litrów,
11. Papryka słodka 15 kg,
12. Pieprz czarny 15 kg,
13. Sos boloński-instant 15 kg,
14. Sos pieczeniowy-instant 20 kg,
15. Sos gulaszowy – instant 15 kg,
16. Sos grzybowy – instant 15 kg,
17. Sos pieczarkowy – instant 25 kg,
18. Sos węgierski – instant 10 kg,
19. Sos sałatkowy ziołowy – instant 5 kg,
20. Sos sałatkowy włoski – instant 5 kg,
21. Ziele angielskie 4 kg,
22. Żurek-instant 60 kg,
23. Koperek suszony 15 kg,
24. Pietruszka suszona 15 kg,
25. Oregano 2 kg,
26. Bazylia 2 kg,
27. Rozmaryn 2 kg,
28. Tymianek 2 kg,
29. Zioła prowansalskie 2 kg,
30. Kurkuma 2 kg,
31. Zupa pieczarkowa- instant 25 kg,
32. Zupa gulaszowa – instant 25 kg,
33. Zupa ogonowa – instant 25 kg,
34. Zupa porowa – instant 25 kg.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.
W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.
Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.
Wymagania dotyczące oznakowania:
Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne
z obowiązującym prawem.
Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do SIWZ. |