1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek prowadzonych przez dwie jednostki organizacyjne Powiatu Sierpeckiego – Zespół Szkół Nr 1 oraz Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w 2017 r. Zamówienie jest podzielone na 8 części rodzajowych, przy czym każda część dostawy obejmuje łącznie zapotrzebowanie obu jednostek organizacyjnych.
Część I zamówienia:
Mięso i wędliny (świeże z bieżącej produkcji)
Kod CPV 15110000-2 Mięso
Kod CPV 15130000-8 Produkty mięsne
Kod CPV 15112100-7 Świeży drób
Kod CPV 15131500-0 Produkty drobiowe
Część II zamówienia:
Produkty mrożone (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia)
Kod CPV 15221000-3 Ryby mrożone
Kod CPV 15331170-9 Warzywa mrożone
Część III zamówienia:
Warzywa, owoce i ziemniaki (dobrej jakości)
Kod CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty
Kod CP V 032) 2100-1 Ziemniaki
Cześć IV zamówienia:
Mleko i przetwory mleczne
Kod CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie
Część V zamówienia:
Pieczywo i wyroby cukiernicze (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku)
Kod CPV 15 811000-6 Pieczywo
Cześć VI zamówienia:
Wyroby garmażeryjne (świeże z bieżącej produkcji)
Kod CPV 15894300-4 Dania gotowe
Cześć VII zamówienia:
Pozostałe artykuły spożywcze (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia)
Kod CPV 15800000-6 - różne produkty spożywcze
Część VIII zamówienia:
Jaja (świeże z bieżącej produkcji)
Kod CPV 03142500-3 Jaja
W przypadku wyboru Wykonawcy oraz podpisania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo roboczego, bieżącego przekazywania wniosków, uwag m.in. w zakresie walorów smakowych, wizualnych, gabarytowych, itp. tak z własnej inicjatywy, jak i w związku z ewentualnymi uwagami (zastrzeżeniami, propozycjami) konsumentów. Powyższe ustalenia będą wiążące dla Zamawiającego i Wykonawcy.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu ofertowym (Zał. Nr 1 do SIWZ) + załączniki od 1.1 do 1.8, a warunki realizacji dostaw dla każdego z zadań określone zostały we wzorze umowy, który stanowi załącznik nr 6 do SIWZ.
Wskazane w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) Zamawiający ma prawo odstąpić od dalszych zakupów artykułów bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania większej ilości artykułów w zależności od potrzeb wynikających ze zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zmniejszenie lub zwiększenie przedmiotu zamówienia nie wymaga zmiany umowy
Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie z Formularzem cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez zamawiającego. Pojemność, gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności, gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu będzie wynosić ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach).
W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuły spożywcze równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo - cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym
przez Zamawiającego, tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego.
3. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż l godzina od zgłoszenia reklamacji. Jeśli Wykonawca nie uzna reklamacji, pobraną próbkę wadliwego towaru Zamawiający dostarczy w ciągu 2 godzin do Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Sierpcu w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. W przypadku niezakwestionowania przez SSE próbki towaru koszt badań poniesie Zamawiający. W przypadku potwierdzenia przez SSE zasadności reklamacji badanej próbki koszty badania obciążają Wykonawcę. Jeśli Wykonawca uzna reklamację, zakwestionowany towar będzie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy, Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zamawiający wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia posiadały ważne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca udziela gwarancji na dostarczany asortyment w zakresie jego jakości oraz zobowiązuje się„ że termin przydatności do spożycia znajdujący się na każdym opakowaniu jednostkowym danego asortymentu w chwili dostawy nie będzie krótszy niż połowa terminu przydatności określonego przez producenta. Dostarczone produkty spożywcze muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. W przypadku dwukrotnej uzasadnionej reklamacji złożonej przez Zamawiającego ma on możliwość rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.
4. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia lub w czasie bieżącej dostawy, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego, najpóźniej do dnia poprzedzającego dzień dostawy do godziny 14.00.
5. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w każdy dzień tygodnia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7° do 9°, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Dokładny termin dostawy towaru do szkoły będzie określał Zamawiający. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynu żywnościowego znajdującego się w budynku szkoły. Upoważnieni pracownicy będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo – wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z formularzem cenowym. Dostarczone produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę. Dostawy mięsa i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających znaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Towar dostarczany przez Wykonawcę zawsze będzie pierwszego gatunku oraz dostarczany asortyment winien być dobrej jakości oraz spełniać, w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia, wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności:
- w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) w tym HACCP;
- w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz.U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.);
- w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U. z 2014 r. poz.1577 z późn. zm.)
- w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w
sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. U E L 139, 30/04/2004);
- w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29).
6. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną dla Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu.
7. Wykonawca w przypadku realizacji dostawy w części I i VIII zamówienia powinien posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
8. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.
OpisZespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Mięso wieprzowe mielone wyborowe
696,25
2
Łopatka b/k
375,7
3
Karkówka
329,7
4
Schab b/k
1124,05
5
Filet z kurczaka
893,9
6
Gulaszowe indyk
42,6
7
Udka
101,95
8
Udziec
702,95
9
Szynka wędzarza
40,32
10
Szynka biała
51,18
11
Polędwica sopocka
90,85
12
Kiełbasa śląska
228,26
13
Kiełbasa żywiecka
35,82
Razem
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Mięso wieprzowe II
290,1
2
Mięso wieprzowe Łopatka b/k
53,4
3
Schab b/k
34,3
4
Słonina
9
5
Karkówka
2
6
Udziec z kurczaka
134,6
7
Korpus ze skrzydłem
440
8
Filet z kurczaka
163,7
9
Wątróbka drobiowa
18
10
Indyk faszerowany
7,8
11
Indyk w galarecie
1,7
12
Kiełbasa podwawelska
43
13
Kiełbasa rawska
3,7
14
Kiełbasa śląska
19,4
15
Kiełbasa krotoszyńska
3,4
16
Kiełbasa z szynki
10,4
17
Kiełbasa żywiecka
16,2
18
Kiełbasa zwyczajna
37,5
19
Luncheon
34,8
20
Mielonka kanapkowa
10,6
21
Mortadela
40,5
22
Ogonówka parzona
7,6
23
Polędwica sopocka
14,6
24
Polędwica z warzywami
9,8
25
Rolada drobiowa
7,4
26
Serdelki
33
27
Szynka z indyka prasowana
17,4
28
Szynka bez dymusia
11,2
29
Szynka biała królewska
22,5
30
Szynka konserwowa
23,7
31
Szynka królewska
11,8
32
Szynka od szwagra
14
33
Szynka rawska
9,8
34
Szynka swojska
8,4
35
Szynka wędzona
3
36
Szynkówka
8,2
37
Tyrolska
35
Razem
Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Filet z mintaja
139
2
Filet z miruny
898,6
Razem
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Filet z miruny
139,5
Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Ziemniaki
7815
2
Marchew
921,68
3
Pietruszka
174,44
4
Por
93,77
5
Seler
185,04
6
Koper
358 szt.
7
Pomidor
246,8
8
Ogórek
300,93
9
Papryka
116,31
10
Jabłka
414,8
11
Gruszki
368,9
12
Brzoskwinia
26
13
Banany
427,91
14
Kiwi
101
15
Mandarynka
161,05
16
Cytryna
49,42
Razem
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Botwina
8 szt.
2
Burak ćwikła
103 kg
3
Burak suszony
34 szt.
4
Cebula
157 kg
5
Fasola szparagowa
100
6
Fasola drobna 400g
72 szt.
7
Kalafior
19 szt.
8
Kapusta biała
129 szt.
9
Kapusta czerwona
10 szt.
10
Kapusta pekińska
28 szt.
11
Koper
156 szt.
12
Marchew
526 kg
13
Natka pietruszki
101 szt.
14
Ogórek zielony
143,9 kg
15
Papryka czerwona
9 kg
16
Pieczarki
37 kg
17
Pietruszka korzeń
146 kg
18
Pomidor
119,4
19
Por
58 szt.
20
Rzodkiewka
184 szt.
21
Sałata
182 szt.
22
Seler
161,5 kg
23
Szczypior
42 szt.
24
Ziemniaki
5325 kg
25
Banany
12 kg
26
Gruszki
20 kg
27
Jabłka
623 kg
28
Mandarynka
34 kg
29
Truskawka
6 kg
30
Cytryna
55,5 kg
Razem
Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Mleko 2%
5601 l
2
Twaróg tłusty
165,6
3
Masło 82%
440,00 kg
4
Ser żółty blok
319,91 kg
5
Serek wiejski
467 szt.
6
Śmietana 18% 200g
1391 szt.
7
Śmietana 30% 200g
1770 szt.
Razem
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Jogurt gratka
377 szt.
2
Jogurt typu greckiego
46 szt.
3
Serek kanapkowy hochland śmietankowy 150 g
240 szt.
4
Masło królewskie
222,8 kg
5
Mleko 2%
1266 l
6
Ser żółty kostka 0,5 kg
42 kg
7
Serki topione w krążku
63 szt.
8
Śmietana 18% 200 g
440 szt.
9
Śmietana 30% 200 g
76 szt. szt.
10
Twaróg półtłusty
153,5 kg
Razem
Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Chleb zwykły krojony 500g
1842 szt.
2
Chleb razowy krojony 400g
233 szt.
3
Bułki zwykłe
5082 szt.
Razem
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Bułka 100g czerstwa
301 szt.
2
Chleb krojony zwykły 400 g
2340 szt.
3
Chleb razowy
209 szt.
4
Grahamki
134 szt.
5
Kajzerki
216 szt.
6
Rogal
209 szt.
7
Ciasto drożdżowe
74 szt.
8
Precel
160 szt.
Razem
Zespół Szkół Nr 1
Lp.
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Pasztet dziadunia
27,5 kg
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp.
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Pasztet dziadunia
10,2 kg
2
Pasztetowa firmowa
13,8 kg
Razem
Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Makrela wędzona
22,56 kg
2
Koncentrat pomidorowy 200g
508 szt.
3
Ketchup
53 szt.
4
Olej rzepakowy 1l
194 l
5
Herbata
148 szt.
6
Cukier
327 kg
7
Sól
182 kg
8
Pieprz mielony
177 szt.
9
Pieprz ziarnisty
62 szt.
Razem
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Konserwy rybne w sosie pomidorowym
35 szt.
2
Kapusta kwaszona
154 kg
3
Ogórek kwaszony
117,6 kg
4
Dżem owocowy
179 szt.
5
Powidła śliwkowe
100 szt.
6
Bułka tarta 500 g
59 szt.
7
Cukier
93 kg
8
Cukier waniliowy
3 szt.
9
Drożdże 100g
1 szt.
10
Groch łuskany połówki 400 g
65 szt.
11
Groszek konserwowy
24 szt.
12
Herbata indyjska 100 g
152 szt.
13
Kakao 100 g
27 szt.
14
Kawa inka 150 g
24 szt.
15
Ketchup łagodny 380 g
58 szt.
16
Musztarda sarepska 210 g
91 szt.
17
Kisiel
81 szt.
18
Koncentrat pomidorowy 300 g
131 szt.
19
Kukurydza konserwowa
1 szt.
20
Kwasek cytrynowy
77 szt.
21
Liść laurowy
19 szt.
22
Majeranek 8g
36 szt.
23
Makaron 400 g
499 szt.
30
Margaryna Kasia
1 szt.
31
Majonez pomorski 620 g
1 szt.
32
Miód
1 szt.
33
Ocet
2 szt.
34
Pieprz ziarnka 20g
24 szt.
35
Pieprz mielony 20g
35 szt.
36
Szczaw konserwowy 350 g
48 szt.
37
Sól
79 kg
38
Włoszczyzna suszona
2 szt.
39
Zacierki 250 g
48 szt.
40
Ziele angielskie
16 szt.
41
Ryż
90 kg
42
Mąka pszenna
97 kg
43
Mąka ziemniaczana
1 kg
44
Kasza manna 500g
36 szt.
45
Kasza jęczmienna
169 kg
46
Płatki kukurydziane
36 szt.
47
Płatki owsiane 500g
30 szt.
48
Woda mineralna
130 szt.
49
Olej roślinny
188 l
Razem
Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Jaja kurze
3328
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto
1
Jaja kurze
2907
|