Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w okresie od 1.01.2017 r. do 31.12.2017 r. z podziałem na 3 części: Część I – mięso wieprzowe, wołowe, wędliny wołowe i wieprzowe, Część II – pieczywo, Część III – wyroby garmażeryjne. Artykuły żywnościowe wraz z podaniem maksymalnej wielkości zapotrzebowania zostały opisane w zestawieniach rodzajowo-ilościowych, stanowiących załączniki od 1A do 3A formularza ofertowego. Artykuły żywnościowe powinny być dostarczane do stołówek Zespołu Szkół Publicznych w Ośnie Lubuskim, ul. Jeziorna 3 oraz Samorządowego Przedszkola Publicznego w Ośnie Lubuskim, ul. 3 Maja 20, sukcesywnie, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówek związanych z organizacją roku szkolnego. Zapotrzebowanie będzie zgłaszane przez intendentów placówek szkolnych lub osoby do tego upoważnione przez dyrektorów placówek. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię towarów na własny koszt, środkiem transportu wymaganym dla rodzaju dostarczonych towarów żywnościowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w placówkach oświatowych. Wykonawca ma obowiązek przekazania dostarczonego do stołówek towaru w obecności intendenta lub upoważnionego do przyjęcia towaru pracownika. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154). Ponadto przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:- rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego Rady (UE) nr 1308-2013 z dnia 17 grudnia 2013r. ustanawiające wspólną organizację rynków produktów rolnych oraz uchylające rozporządzenia Rady (EWG) nr 922-72, (EWG) nr 234-79, (WE) nr 1037/2001 i (WE) nr 1234-2007 (D. Urz. UE L 347 z 20.12.2013, str. 671 z późn. zm.),- rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 852-2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 z późn. zm.),- rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169-2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, … (Dz. Urz. UE L 304-18 z 22.11.2011r.),- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm., tekst jednolity – Dz. U. z 2014, poz. 1577 ze zm. ) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; - ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. 2001r., Nr 5, poz. 44 z późn. zm., tekst jednolity z dnia 23 kwietnia 2015r. – Dz. U. 2015, poz. 678 ze zm.),- innymi, wyżej nie wymienionymi przepisami prawa dotyczącymi środków spożywczych (obowiązujące ustawy wraz z rozporządzeniami do nich oraz dyrektywy i rozporządzenia UE). Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w produkty spożywcze w pierwszym gatunku. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny wieprzowe i wołowe, wyroby garmażeryjne – zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, świeże z bieżącej produkcji. Pieczywo świeże z bieżącej produkcji, o obniżonej zawartości soli zgodnie z obowiązującymi przepisami– maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku. Dostawa mięsa i przetworów mięsnych powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, skład, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca zobowiązuje się do nieodpłatnego użyczenia skrzynek przy każdorazowej dostawie towaru do stołówek na okres do następnej dostawy. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię dostaw w ilości, terminie i w godzinach ustalonych przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Artykuły żywnościowe dostarczane będą sukcesywnie na podstawie zamówienia złożonego telefonicznie lub pisemnie przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Wykonawca dostarczy zamówioną partię dostaw każdorazowo w ustalonych godzinach od 6:00 do 6:40. Dostawy artykułów żywnościowych wykonawcy mają obowiązek realizować codziennie od poniedziałku do piątku – wg złożonego zapotrzebowania przez intendentów. Zamawiający zastrzega, iż maksymalne ilości dostaw w zestawieniach rodzajowo – ilościowych zostały podane dla celów obliczenia ceny i określenia maksymalnego pułapu wartości zobowiązania wobec dostawcy, natomiast dostawy mogą objąć ilości mniejsze, zgodne z rzeczywistym zapotrzebowaniem. Zamawiający jest obowiązany zapłacić kwotę wynikającą ze złożonych zamówień w trakcie trwania umowy.
OpisZgodnie z pkt 4 SIWZ i załącznikiem nr 1A Formularza ofertowego dot.I części zamówienia: Zestawienie rodzajowo - ilościowe na dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin wieprzowych i wołowych.Zgodnie z pkt 4 SIWZ i załącznikiem nr 2A Formularza ofertowego dot.II części zamówienia: Zestawienie rodzajowo - ilościowe na dostawę pieczywa.Zgodnie z pkt 4 SIWZ i załącznikiem nr 3A Formularza ofertowego dot.III części zamówienia: Zestawienie rodzajowo - ilościowe na dostawę wyrobów garmażeryjnych. |
Biuletyn |
2016
|
Nazwa |
Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół
|
Ulica |
ul. Rynek
|
Nr domu |
1
|
Miejscowość |
Ośno Lubuskie
|
Kod Pocztowy |
69220
|
Panstwo |
Polska
|
Województwo |
lubuskie
|
Tel |
95 7571338, 95 7575080
|
Fax |
95 7571338, 95 7575080
|
Email |
zeas-osno@o2.pl
|
Adres strony url |
www.bip.wrota.lubuskie.pl/ze-as_osno/
|
Regon |
59810459180000
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
jednostka organizacyjna administracji samorządowej
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.bip.wrota.lubuskie.pl/ze-as_osno/
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.bip.wrota.lubuskie.pl/ze-as_osno/
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
Tak
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej
|
Czy podzielone na czesci |
Tak
|
Oferty lub wnioski |
Wszystkie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Ekonomiczno –Administracyjnym Szkół, ul. Rynek 1, pokój nr 11, (I piętro), 69-220 Ośno Lubuskie
|
Rodz zam |
D
|
Okres2c |
01/01/2017
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
Nie
|
Czas |
O
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
należy wykazać, iż w terminie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, Wykonawca należycie zrealizował co najmniej jedną dostawę artykułów żywnościowych o wartości proporcjonalnej do wartości przedmiotu zamówienia.
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zamawiający wymaga aby warunek został spełniony samodzielnie przez minimum jednego z wykonawców występujących wspólnie, tzn. co najmniej jeden wykonawca wykaże się doświadczeniem,tj. wykonał dostawy określone w pkt. 6.1.1. W przypadku, gdy żaden z wykonawców nie posiada wymaganej wiedzy i doświadczenia, może on polegać na wiedzy i doświadczeniu innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp.
|
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow |
Nie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
Tak
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
Tak
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1)odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art.24 ust. 5 pkt. 1 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2)oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji – dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności
|
Zakresie warunkow udzialu |
wykaz wykonanych lub wykonywanych dostaw (minimum jedna) w zakresie niezbędnym do wykazania warunku wiedzy i doświadczenia wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne dokumenty; wzór wykazu stanowi załącznik nr 4 SIWZ.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1)Oferta na wykonanie zamówienia - załącznik nr 1 wraz z załącznikami od 1A do 3A (zestawienia rodzajowo-ilościowe). 2)Wszystkie oświadczenia i dokumenty wymienione w pkt. 6.3. SIWZ. 3)Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy).
|
Czy wadium |
Nie
|
Czy przewiduje udzielenie zaliczek |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy obejmuje ustanowienie |
Nie
|
Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow |
Nie
|
Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow |
Nie
|
Czy zmiana umowy |
Nie
|
Kryt 0 |
cena
|
Kryt 0p |
60
|
Czy będzie aukcja |
Nie
|
Data składania wniosków |
28/10/2016
|
Godzina składania wniosków |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
Polsi
|
Termin |
on
|
Termin związania ofertą |
30
|
Zastosowanie procedury pzp |
Tak
|
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie |
Nie
|
IV 3 1 Przewidziany podzial |
Nie
|
IV 6 2 SkrocenieTerminu |
Nie
|
IV 6 5 |
Nie
|
Czy unieważnienie |
Tak
|