Dostawy warzyw i owoców - zaopatrzenie letnie

Data publikacji 2017-05-24
Data zakończenia 2017-06-06 00:00:00
Instytucja Zakład Karny w Nysie
Miejscowość Nysa
Województwo opolskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Urządzenia do nadawania audycji,
  • Maszyny kodujące sygnał wideo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 516843-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 32121001, 32211124, 32222183, 153311424
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Część I – ziemniak jadalny
1. Ziemniak jadalny powinien być jednolity odmianowo, jędrny, zdrowy, czysty, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu. W obróbce termicznej winien gotować się równomiernie. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 32000
Cześć II – warzywa i owoce
1. Marchew korzeń czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono- pomarańczowa, cała, niepopękana, niepołamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat.zg. z PN gat/kl.I kg 6100
2. Seler korzeń korzenie czyste, zdrowe, całe bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy, drobne korzenie przycięte. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200
3. Cebula biała czysta, cała, zdrowa, wolna od szkodników i uszkodzeń, dobrze wysuszona, o średnicy nie mniejszej niż 4 cm. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia i przyrostów. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 4800
4. Por musi być zdrowy, czysty, wolny od uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki , bez zgniłych liści i korzeni, niedopuszczalne są ślady gnicia, więdnięcia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200
5. Burak czerwony – ćwikłowy korzenie czyste, zdrowe, całe o barwie ciemnoczerwonej, o regularnym kształcie właściwym dla danej odmiany, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, wolny od szkodników, zanieczyszczeń ziemią i bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl. Kg 3000
6. Kapusta biała czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 3000
7. Kapusta czerwona czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 1000
8. Szczypiorek - czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 240
9. Pomidor świeży powinien być jędrny, niepomarszczony, gładki lub lekko karbowany, bez narośli, bez zniekształceń, cały, niepopękany, niezawilgocony, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat.zg. z PN gat/kl.I kg 2000
10. Ogórek świeży (zielony) powinien być świeży, niezwiędnięty, zdrowy, bez uszkodzeń i śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez pustych przestrzeni, o barwie typowej dla odmiany, wolny od zanieczyszczeń mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 2000
11. Jabłko owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników.
Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200
12. Brokuł czysty niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400
13. Kalafior czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity,główki powinny mieć liscie ochronne. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400
14. Pieczarki czyste, całe, nieuszkodzone, zdrowe. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400
Cześć III – owoce południowe
1. Kiwi owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych.
Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50
2. Banan owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych.
Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50
3. Mandarynki owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych.
Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50
Część IV – warzywa kiszone
1. Kapusta kiszona jędrna, chrupka o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie, bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat /kl.I kg 2800
2. Ogórek kiszony jędrny, chrupki o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie ,bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 1600

Dodatkowe informacje

GuidZP400 4ec50f2c-fcc2-4fc3-9f18-7596d6258ac9
Biuletyn 516843-N-2017
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny w Nysie
Regon 32020700000
Zamawiajacy adres ulica ul. Kościuszki
Zamawiajacy miejscowosc Nysa
Zamawiajacy kod pocztowy 48300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo opolskie
Zamawiajacy telefon 774 332 471
Zamawiajacy email zk_nysa@sw.gov.pl
Adres strony url www.zp.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny jednostka sektora finnsów publicznych
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny form pisemna
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Nysie ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy warzyw i owoców - zaopatrzenie letnie
Numer referencyjny DKW.2232.6.2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Część I – ziemniak jadalny 1. Ziemniak jadalny powinien być jednolity odmianowo, jędrny, zdrowy, czysty, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu. W obróbce termicznej winien gotować się równomiernie. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 32000 Cześć II – warzywa i owoce 1. Marchew korzeń czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono- pomarańczowa, cała, niepopękana, niepołamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat.zg. z PN gat/kl.I kg 6100 2. Seler korzeń korzenie czyste, zdrowe, całe bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy, drobne korzenie przycięte. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200 3. Cebula biała czysta, cała, zdrowa, wolna od szkodników i uszkodzeń, dobrze wysuszona, o średnicy nie mniejszej niż 4 cm. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia i przyrostów. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 4800 4. Por musi być zdrowy, czysty, wolny od uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki , bez zgniłych liści i korzeni, niedopuszczalne są ślady gnicia, więdnięcia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200 5. Burak czerwony – ćwikłowy korzenie czyste, zdrowe, całe o barwie ciemnoczerwonej, o regularnym kształcie właściwym dla danej odmiany, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, wolny od szkodników, zanieczyszczeń ziemią i bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl. Kg 3000 6. Kapusta biała czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 3000 7. Kapusta czerwona czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 1000 8. Szczypiorek - czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 240 9. Pomidor świeży powinien być jędrny, niepomarszczony, gładki lub lekko karbowany, bez narośli, bez zniekształceń, cały, niepopękany, niezawilgocony, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat.zg. z PN gat/kl.I kg 2000 10. Ogórek świeży (zielony) powinien być świeży, niezwiędnięty, zdrowy, bez uszkodzeń i śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez pustych przestrzeni, o barwie typowej dla odmiany, wolny od zanieczyszczeń mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 2000 11. Jabłko owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200 12. Brokuł czysty niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400 13. Kalafior czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity,główki powinny mieć liscie ochronne. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400 14. Pieczarki czyste, całe, nieuszkodzone, zdrowe. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400 Cześć III – owoce południowe 1. Kiwi owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50 2. Banan owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50 3. Mandarynki owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50 Część IV – warzywa kiszone 1. Kapusta kiszona jędrna, chrupka o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie, bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat /kl.I kg 2800 2. Ogórek kiszony jędrny, chrupki o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie ,bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 1600
Cpv glowny przedmiot 03212100-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2017-07-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2017-10-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada zezwolenie(decyzję) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej dot. przedsiębiorstw produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność będącą pod nadzorem PIS w przypadku kapusty kiszonej i ogórka kiszonego lub decyzję właściwego inspektoratu Ochrony Roślin i Nasiennictwa o wpisie do rejestru przedsiębiorców-podmiotów prowadzących uprawę, wytwarzanie, magazynowanie, pakowanie, sortowanie lub dokonujących wyprowadzania lub przemieszczania produktów roślinnych, czyli tzw. obrotu - w przypadku oferty złożonej na dostawę ziemniaka jadalnego;
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24. ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) jeżeli wykonawcą jest rolnik indywidualny (definicja rolnika indywidualnego znajduje się w ustawie z dnia 11 kwietnia 2003r. o kształtowaniu ustroju rolnego, art. 6 (Dz. U. z 2012r. poz. 803), który nie prowadzi pozarolniczej działalności gospodarczej, na podstawie przepisów o działalności gospodarczej lub innych przepisów szczególnych (czyli zarejestrowanej np. w ewidencji działalności gospodarczej), to w miejsce rejestru lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej przedkłada: aktualne oświadczenie, o którym mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 11 kwietnia 2003r. o kształtowaniu ustroju rolnego – „Dowodem potwierdzającym osobiste prowadzenie gospodarstwa rolnego jest oświadczenie prowadzącego to gospodarstwo, poświadczone przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta) lub osobę uprawnioną”. W/w oświadczeniu mają znajdować się m.in. dane dotyczące osoby prowadzącej gospodarstwo rolne, tj.: a) imię i nazwisko, b) dokładny adres zamieszkania, c) powierzchnia gospodarstwa. c) jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w ppkt. a, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. d) jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się powyższych dokumentów, zastępuje się je dokumentem, zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.
Zakresie warunkow udzialu a) zezwolenie (decyzję) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej dot. przedsiębiorstw produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność będącą pod nadzorem PIS w przypadku kapusty kiszonej i ogórka kiszonego lub decyzję właściwego inspektoratu Ochrony Roślin i Nasiennictwa o wpisie do rejestru przedsiębiorców-podmiotów prowadzących uprawę, wytwarzanie, magazynowanie, pakowanie, sortowanie lub dokonujących wyprowadzania lub przemieszczania produktów roślinnych, czyli tzw. obrotu - w przypadku oferty złożonej na dostawę ziemniaka jadalnego;
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 4 4 data 2017-06-06T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa ziemniaki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03212100-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik data rozpoczecia 2017-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-10-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Ziemniak jadalny powinien być jednolity odmianowo, jędrny, zdrowy, czysty, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu. W obróbce termicznej winien gotować się równomiernie. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 32000
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221112-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik data rozpoczecia 2017-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-10-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Cześć II – warzywa i owoce 1. Marchew korzeń czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono- pomarańczowa, cała, niepopękana, niepołamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat.zg. z PN gat/kl.I kg 6100 2. Seler korzeń korzenie czyste, zdrowe, całe bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy, drobne korzenie przycięte. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200 3. Cebula biała czysta, cała, zdrowa, wolna od szkodników i uszkodzeń, dobrze wysuszona, o średnicy nie mniejszej niż 4 cm. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia i przyrostów. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 4800 4. Por musi być zdrowy, czysty, wolny od uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki , bez zgniłych liści i korzeni, niedopuszczalne są ślady gnicia, więdnięcia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200 5. Burak czerwony – ćwikłowy korzenie czyste, zdrowe, całe o barwie ciemnoczerwonej, o regularnym kształcie właściwym dla danej odmiany, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, wolny od szkodników, zanieczyszczeń ziemią i bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl. Kg 3000 6. Kapusta biała czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 3000 7. Kapusta czerwona czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 1000 8. Szczypiorek - czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 240 9. Pomidor świeży powinien być jędrny, niepomarszczony, gładki lub lekko karbowany, bez narośli, bez zniekształceń, cały, niepopękany, niezawilgocony, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat.zg. z PN gat/kl.I kg 2000 10. Ogórek świeży (zielony) powinien być świeży, niezwiędnięty, zdrowy, bez uszkodzeń i śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez pustych przestrzeni, o barwie typowej dla odmiany, wolny od zanieczyszczeń mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 2000 11. Jabłko owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 3200 12. Brokuł czysty niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400 13. Kalafior czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity,główki powinny mieć liscie ochronne. Bez widocznych śladów chemicznych, środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400 14. Pieczarki czyste, całe, nieuszkodzone, zdrowe. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 400
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa owoce południowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03222218-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik data rozpoczecia 2017-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-10-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Cześć III – owoce południowe 1. Kiwi owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50 2. Banan owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50 3. Mandarynki owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I kg 50
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa warzywa kiszone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331142-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik data rozpoczecia 2017-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-10-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część IV – warzywa kiszone 1. Kapusta kiszona jędrna, chrupka o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie, bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat /kl.I kg 2800 2. Ogórek kiszony jędrny, chrupki o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie ,bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat zg. z PN gat/kl.I kg 1600
  

Criterion

Kryteria termin realizacji reklamacji
Znaczenie 40,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)