GuidZP400 |
d823e371-131f-42c3-8e81-eba5cae16d61
|
Biuletyn |
530367-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
|
Regon |
000288857
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. 28 Czerwca 1956 r.
|
Zamawiajacy adres numer domu |
135/147
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Poznań
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
61-545
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
wielkopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
+48618310142,
|
Zamawiajacy fax |
+48618310107
|
Zamawiajacy email |
zamowienia.publiczne@orsk.ump.edu.pl
|
Adres strony url |
www.orsk.ump.edu.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Szpital Kliniczny
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.orsk.ump.edu.pl
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.orsk.ump.edu.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Zamawiający nie wyraża zgody na składanie ofert w postaci elektronicznej . Składania ofert osobiście lub za pośrednictwem operatora pocztowego.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ORTOPEDYCZNO – REHABILITACYJNY SZPITAL KLINICZNY im. Wiktora Degi Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ul. 28 Czerwca 1956r nr 135/147, 61-545 Poznań, Kancelaria Szpitala (pok.25) przy ulicy 28 Czerwca 1956r nr 135/147 , w godzinach urzędowania od 7:00 do 14:35 w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku
|
Nazwa nadana zamowieniu |
dostawa mleka, sera żółtego, sera twarogowego i masła - powtórzenie
|
Numer referencyjny |
DZPS/Ż/20/17
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Nazwa przedmiotu zamówienia:
Mleko 2 % , ser żółty, ser twarogowy, masło
Dostarczane produkty powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży zgodnie z Polską Normą, dyrektywami i rozporządzeniami UE.
Szczegółowy opis produktów w cenniku.
2. Realizacja zamówienia:
- Realizacja zamówienia złożonego telefonicznie, mailowo lub faxem 1 dzień od złożenia zamówienia, dostawa w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku do godz. 13.00
- Dostawa na koszt i ryzyko dostawcy, opakowania zwrotne wymieniane przy kolejnej dostawie, Wykonawca nie będzie obciążał Zamawiającego kosztami nieodebranych opakowań
- Dostawa towaru wraz z fakturą, faktura płatna w terminie 60 dni przelewem od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury
3. Termin przydatności do spożycia
Dostarczone produkty powinny posiadać ważną datę przydatności do spożycia, bez oznak zmiany terminu (przebijania daty), termin w momencie dostawy nie krótszy niż 2/3 całego okresu przydatności do spożycia.
4. Oznakowanie produktu
Produkt oznakowany zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi posiadać etykietę zawierającą : nazwę produktu i rodzaj, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta
|
Cpv glowny przedmiot |
15511000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa wymagań dotyczących niniejszego warunku.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa wymagań dotyczących niniejszego warunku.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada lub będzie posiadał samochód przeznaczony do transportu żywności w warunkach chłodniczych wraz z dokumentami potwierdzającymi dopuszczenie pojazdu przez Inspektorat Sanitarny.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykaz narzędzi , wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami - Wykaz środków transportu załącznik nr 4 do SIWZ .
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Aktualny certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą , lub aktualne zaświadczenie o posiadaniu wdrożonego i stosowanego systemu HACCP lub dokumentów równoważnych wraz z protokołem z ostatniej kontroli sanitarnej i arkuszem oceny lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Powiatowego Lekarza Weterynarii.
Zaświadczenie potwierdzone opinią Inspektoratu Sanitarnego, że środek transportu spełnia warunki higieniczno – sanitarne i może służyć do przewozu żywności.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Oferta musi zawierać następujące oświadczenia i dokumenty:
1) wypełniony formularz ofertowy sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do SIWZ, zawierający w szczególności:, cenę ofertową brutto, zobowiązanie dotyczące terminu realizacji zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności, oświadczenie o okresie związania ofertą oraz o akceptacji wszystkich postanowień SIWZ i projektu umowy bez zastrzeżeń, a także informację którą część zamówienia Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcy;
2) cennik (sporządzony wg wzoru Zamawiającego - Załącznik nr 3 do SIWZ);
3) oświadczenia wymienione w rozdziale VI. 1 - 4 SIWZ;
4) w przypadku gdy umocowanie osoby podpisującej ofertę nie wynika z właściwego rejestru, należy dołączyć oryginał lub odpis notarialny pełnomocnictwa do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w tym postępowaniu i zawarcia umowy, podpisany przez osoby do tego umocowane zgodnie z odpisem z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej;
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Określone w SIWZ.
|
IV 4 4 data |
2017-06-29T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
11:30
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15511000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mleko spożywcze, zawartość tłuszczu 2%. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części 1 został określony w SIWZ. Pozostałe warunki zostały określone w sekcji II.4.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15544000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Ser żółty twardy bloki. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części 2 został określony w SIWZ. Pozostałe warunki zostały określone w sekcji II.4.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15542000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Ser twarogowy półtłusty – krajanka op. jedn. do 1 kg . Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części 3 został określony w SIWZ. Pozostałe warunki zostały określone w sekcji II.4.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 4
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15530000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Masło kostka twarda nadająca się do krojenia nożem na porcje 200g lub 250g. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części 4 został określony w SIWZ. Pozostałe warunki zostały określone w sekcji II.4.
|
| |