GuidZP400 |
5a3b6645-dbd4-403d-957a-3d1c585d06bf
|
Biuletyn |
539167-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny
|
Regon |
32021300000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Eichendorffa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
14
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Racibórz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
47400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
324 539 600,
|
Zamawiajacy email |
dkw_raciborz@sw.gov.pl,
|
Adres strony url |
www.zp.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Nazwa projektu programu |
nie dotyczy
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Zamawiajacy powierzyl |
nie dotyczy
|
Postepowanie wspolne tresc |
nie dotyczy
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny
|
Wspolne udzielanie zamowienia |
nie dotyczy
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy dostep do dokumentow ograniczony |
1
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej zamówienia poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r na dostawy art. spożywczych różnych
|
Numer referencyjny |
DKw.2232.2.2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
nie dotyczy
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
nie dotyczy
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy art. spożywczych określonych w n/w grupach
grupa I 1. cukier biały kryształ - 15 000kg
grupa II 1. herbata czarna granulowana - 300 kg, 2. kawa zbożowa - 400 kg, 3. napój herbaciany- 350 kg 4. kakao - 100kg
grupa III 1. 1 Kwasek cytrynowy w opakowaniach do 100 g - 9 kg
2. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 100 g - 35 kg
3. Ziele angielskie w opakowaniach do 100 g - 11 kg
4. Pieprz czarny mielony - 80 kg
5. Koperek suszony w opakowaniach do 100 g - 40 kg
6. Liść laurowy w opakowaniach do 100g - 5 kg
7. Majeranek w opakowaniach do 100g - 12 kg
8. Nać pietruszki suszona- 31 kg
9. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku w opakowaniach jednostkowych do 1 kg- 370 kg
10. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 kg - 2600 kg
11. Ocet spirytusowy 10% - 300 l
12. Musztarda - 950 kg
13. Sól jadalna (jodowana) w opakowaniach 0,5-1 kg - 2300 kg
14. Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg - 600 kg
15. Czosnek mielony -25 kg
16. Zioła prowansalskie- masa netto opakowania jednostkowego powinna wynosić 100 g 25 kg
17. Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru w opakowaniach jednostkowych do 10 kg - 510kg
Grupa IV
1. Granulat sojowy w opakowaniach do 20 kg - 1000 kg
2. Kostka sojowa w opakowaniach do 20 kg - 800 kg
3. Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt) w opakowaniach do 10 kg- 100 kg
grupa V
1. Żurek w proszku- 500 kg
2. Sos grzybowy w proszku - 350 kg
3. Bulion drobiowy - 1700 kg
grupa VI
1. koncentrat pomidorowy - 2100 kg
2. groszek konserwowy - 1200 kg
3. fasolka konserwowa szparagowa - 700 kg
4. sałatka obiadowa szwedzka - 2100 kg
5. paprykarz warzywny - 50 kg
6. leczo pieczarkowe - 1200 kg
7. pasztet sojowy naturalny - 50 kg
grupa VII
1. marmolada w opakowaniach do 5 kg -2600 kg
2. dżem w opakowaniach do 5 kg -2500 kg
grupa VIII
1. pasztet drobiowy puszka metalowa z samootwieraczem bądź alupak 300g - 2000 kg
2. pasztet drobiowy bez dodatków smakowych alupak o gramaturze 100-130g -400kg
1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości.
2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione
w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością,
a w szczególności:
a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. Zm ;
b) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.);
c) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. W sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.);
d) rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. to w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29)
e) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004
f) rozporządzenia Komisji (WE) NR 975/2009 z dnia 19 października 2009 r. zmieniające dyrektywę 2002/72/WE w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi
g) PN-A-79008 Koncentraty spożywcze- pobieranie i przygotowanie próbek
h) rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 2005r w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych
i) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r w sprawie dodatków do żywności
j) ustawy z dnia 7 maja 2009r o towarach paczkowanych
k) PN-ISO 948 Przyprawy – Pobieranie próbek
l) PN -A-75050 Przetwory owocowe, warzywne, wina i miody pitne. Pobieranie próbek
m) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.);
n) rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 543/2011 ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz. U. UE. L.2011.157.1 z dnia 15 czerwca 2011r.);
o) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 112, poz. 774)
p) ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. Z 2006r Nr 17 poz 127 z poźn. Zm )
q) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.);
r) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (dz. Urz. UEL 139 z 30-04-2004r ) /jeżeli dotyczy/
3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego (47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca.
4. Dostawy realizowane co najmniej od poniedziałku do piątku w godzinach 800-1200 w terminach
i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie
za pośrednictwem telefonu, faxu bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° na dwa dni przed dostawą. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren.
5. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego.
6. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań:
a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:
nazwę produktu ,
masę netto,
nazwę dostawcy-producenta, adres
kraj pochodzenia
warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem.
7. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Waluta calosc |
pln
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
nie dotyczy
|
Data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
wykonawca spełni warunek, gdy przedstawi dokument potwierdzający, że jest on ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia . Wartość sumy gwarancyjnej (polisy) winna wynosić nie mniej niż 50 % ceny netto złożonej oferty ( w przypadku złożenia oferty na kilka grup, wartość polisy wina stanowić 50% sumy cen netto grup na które Wykonawca złożył ofertę)
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
wykonawca spełni warunek w przypadku gdy w ciągu ostatnich 3 lat wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem oraz o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom stanowiącym 50% wartości brutto ceny oferty w zaoferowanej w każdej grupie na którą wykonawca składa ofertę.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
zamawiający nie przewiduje możliwości dokonania w pierwszej kolejności oceny ofert, a następnie zbadania, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 24 aa ustawy Prawo zamówień publicznych, do oferty winny być dołączone wszystkie dokumenty określone w SIWZ
|
Zakresie warunkow udzialu |
zamawiający nie przewiduje możliwości dokonania w pierwszej kolejności oceny ofert, a następnie zbadania, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 24 aa ustawy Prawo zamówień publicznych, do oferty winny być dołączone wszystkie dokumenty określone w SIWZ
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
zamawiający nie przewiduje możliwości dokonania w pierwszej kolejności oceny ofert, a następnie zbadania, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 24 aa ustawy Prawo zamówień publicznych, do oferty winny być dołączone wszystkie dokumenty określone w SIWZ
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zamawiający zamieści informację, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp na stronie internetowej www.sw.gov.pl.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie
o przynależności, braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, składa każdy z Wykonawców
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium.
2. Zamawiający określa wadium na kwoty:
a) Dla grupy I - 800zł
b) Dla grupy II -160 zł
c) Dla grupy III-300zł
d) Dla grupy IV-190 zł
e) Dla grupy V-120 zł
f) Dla grupy VI – 400 zł
g) Dla grupy VII – 240 zł
h) Dla grupy i VIII – 240 zł
W przypadku oferty składanej na kilka grup kwoty wymaganego wadium należy zsumować.
3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
a) Pieniądzu;
b) Poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej;
c) Gwarancjach bankowych;
d) Gwarancjach ubezpieczeniowych;
e) Poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (dZ. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240)
Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 19-07-2017r do godziny 9:30
Nazwa i numer konta
Zakład Karny w Raciborzu , ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 RacibórzKonto: NBP O/ Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem ,, WADIUM NA DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH NR GRUPY…….…..…..…..”. Z potwierdzenia wpłaty wadium musi jasno wynikać oferty jakiego wykonawcy dotyczy
Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 19-07-2017r do godziny 9:30 .
Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający przechowuje wadium na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
|
Przewiduje udzielenie zaliczek |
nie dotyczy
|
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe |
nie dotyczy
|
Adres strony na ktorej bedzie prowadzona |
nie dotyczy
|
Elementy aukcji elektronicznej |
nie dotyczy
|
Informaje udostepnione wykonawcom |
nie dotyczy
|
Informaje przebiegu aukcji |
nie dotyczy
|
Warunki do licytacji |
nie dotyczy
|
Wykorzystanie sprzetu elektronicznego |
nie dotyczy
|
Wymagania dotyczace rejestracji wyk aukcja |
nie dotyczy
|
Warunki zamkniecia aukcji |
nie dotyczy
|
IV 3 1 minimalne wymagania |
nie dotyczy
|
IV 3 1 etapy negocjacji |
nie dotyczy
|
IV 3 1 dodatkowe informacje |
nie dotyczy
|
IV 3 2 opis potrzeb |
nie dotyczy
|
IV 3 2 informacja wysokosc nagrod |
nie dotyczy
|
IV 3 2 wstepny harmonogram |
nie dotyczy
|
IV 3 2 EtapyDialogu |
nie dotyczy
|
IV 3 2 DodatkoweInformacje |
nie dotyczy
|
IV 3 3 ElementyOpisu |
nie dotyczy
|
IV 3 3 DodatkoweInfo |
nie dotyczy
|
IV 4 6 |
nie dotyczy
|
IV 4 7 |
nie dotyczy
|
IV 4 8 |
nie dotyczy
|
IV 4 9 |
nie dotyczy
|
IV 4 12 |
nie dotyczy
|
IV 4 13 |
nie dotyczy
|
IV IstotnePostanowienia |
nie dotyczy
|
IV 4 14 |
nie dotyczy
|
IV LicytacjeDodatkoweInformacje |
nie dotyczy
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy jedynie w przypadku, gdy wynikać to będzie z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
|
IV 4 4 data |
2017-07-19T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:30
|
IV 6 2 Powody |
nie dotyczy
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
grupa I
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15831000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Cukier biały kryształ w opakowaniach 1 kg (PN-A-74855-2:1996)
produkt otrzymany z buraków cukrowych, przeznaczony do spożycia
Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, dopuszcza się obecność
zrostów, kryształów bliźniaczych, bez obcego zapachu
Barwa: Biała, dopuszcza się odcień lekko kremowy
Smak: Słodki, charakterystyczny dla cukru
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
15 000kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
grupa II
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1.1) Herbata czarna granulowana
2) ( PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006 Herbata czarna -- Definicja i podstawowe wymagania)
Herbata produkowana tylko i wyłącznie z zastosowaniem uznanych metod produkcji, w szczególności procesów więdnięcia, fermentacji, napowietrzania i suszenia liści pochodzących z delikatnych pędów gatunku Camelliasinensis (L.) Kuntze, uznanych za odpowiednie do przygotowania herbaty do spożycia jako napoju; herbata w postaci kuleczek jednakowej wielkości (granulatu) produkowanych metodą CTC (zgniecenie, rozerwanie i zwinięcie liści)7) 1
Wygląd: Granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń
2. Zapach:Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty; niedopuszczalny: workowy, zleżały, spalony, zepsuty, inny obcy
3. Wygląd naparu: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, żywy; niedopuszczalny matowy, mulisty
4. Smak i zapach naparu: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, atrakcyjny, żywy, silny; niedopuszczalny zapach i posmak: workowy, przypalony, ziemisty, pusty, zwietrzały, trawiasty, metaliczny, spleśniały, mulisty, inny obcy
Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w opakowania o masie do 500 g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych
Opakowanie zbiorcze - torba foliowa do 10 kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi
Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
ilość: 300 kg
2. Kawa zbożowa
PN-ISO 3509:2007 Kawa i produkty kawowe. Terminologia
Kawa zbożowa – ekstrakt kawy zbożowej w proszku - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych, dozwolonych o konsystencji proszku.
1. Konsystencja i wygląd
Proszek - sypka, bez trwałych zbryleń
po przyrządzeniu: Płynna,
2
Barwa
Od jasnobrązowej do ciemnobrązowej
3.
Smak po przyrządzeniu
Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów
4
Zapach
Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów
5 .zawartość wody, % (m/m) nie więcej niż 6
6. PH od 4,5 do 5,0
7. Zanieczyszczenia mechaniczne Niedopuszczalne
8. Rozpuszczalność
Całkowita, dopuszczalna obecność pojedynczych cząstek nierozpuszczalnych w wodzie
9. Klarowność roztworu
Klarowny, dopuszczalne lekkie zmętnienie
Kawa zbożowa powinna być dostarczana w torebkach do 500g z folii aluminiowej laminowanej poliestrem i polietylenem. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być czyste, suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników oraz obcych zapachów, zapewniające właściwą jakość i trwałość wyrobu. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością powinny mieć odpowiednie atesty. Opakowania powinny być estetycznie zadrukowane, prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Jeżeli opakowanie jest nie przezroczyste powinno zawierać wizualizację kawy zbożowej.
Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość; 400 kg
3. Napój herbaciany
Produkt spożywczy w postaci rozpuszczalnego proszku, granulatu lub aglomeratu, z którego po przyrządzeniu według przepisu podanego na opakowaniu otrzymuje się napój gotowy do spożycia, z dodatkiem substancji smakowych
1
Konsystencja i wygląd – przed przyrządzeniem
Sypka, w przypadku koncentratu w postaci proszku
dopuszczalne występowanie zbryleń masy i grudek
składników naturalnych (barwniki, proszki owocowe, itp.)
rozpuszczających się podczas przyrządzania napoju
2
Konsystencja i wygląd – po przyrządzeniu
Płynna, klarowna
barwa: charakterystyczna dla zastosowanych dodatków
zapach: Charakterystyczny dla substancji smakowo-aromatycznych
deklarowanych w nazwie napoju lub
wchodzących w jego skład; niedopuszczalne zapachy
obce
zapach: Słodki lub słodko-kwaśny, charakterystyczny dla
substancji smakowo-aromatycznych; niedopuszczalne
posmaki obce
awartość dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w torebki o masie do 500 g.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być
czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania zbiorcze - pudła kartonowe o masie od 2 do 8 kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
ilość 350kg
4. Kakao (kakao w proszku) Wyrób otrzymany przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren kakaowych, o
zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy
1
Stan opakowania
jednostkowego
Opakowanie powinno dokładnie pokrywać wyrób; dopuszcza
się do 2,5% ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonym
opakowaniu nie wpływającym na zmiany jakościowe, straty
ilościowe i stan higieniczny produktu
2
Konsystencja
Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo
rozsypujące się
3
Barwa
Jasnobrązowa do brunatnoczerwonej
4
Smakowitość
(smak i zapach)
Charakterystyczna dla kakao, wyczuwalna goryczka
5
Zawartość suchej masy, % (m/m),
nie mniej niż
93
6
Zawartość tłuszczu w suchej masie,
% (m/m),
Powyżej 10 do 12
Opakowanie jednostkowe – torebka foliowa hermetycznie spawana o masie 250g lub 500g (umieszczona w pudełku).
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowanie zbiorcze – pudło kartonowe o masie od 3kg do 10kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż
3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
ilość: 100 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
grupa III
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1.Kwasek cytrynowy
w opakowaniach do 100 g
struktura i konsystencja – sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek - barwa – bezbarwne kryształki lub biały proszek, zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99%,
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 9 kg
2.Papryka słodka mielona
w opakowaniach do 100 g
konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 35 kg
3. Ziele angielskie - wysuszone , wykształcone lecz niedojrzałe owoce(jagody) rośliny Pimenta officinalis L.
w opakowaniach do 100 g
barwa: swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnej
kształt: kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułki
powierzchnia: swoisty, intensywny, bez zapachów obcych
smak: swoisty, piekący, bez posmaków obcych
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 11 kg
4. Pieprz czarny mielony
opakowanie jednostkowe- torba polietylenowa spawana (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością) o gramaturze od 0,5 do 1 kg (opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)
konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 80 kg
5. Koperek suszony
w opakowaniach do 100 g
konsystencja: sypka,bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 40 kg
6. Liść laurowy
w opakowaniach do 100g
smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 5 kg
7.Majeranek
w opakowaniach do 100g
konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 12 kg
8. Nać pietruszki suszona
pocięte, wysuszone liście pietruszki zwyczajnej (Petroselium crispum) przez naczone do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych
barwa: zielona do zielonooliwkowej
konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia;
smak i zapach – aromatyczny, właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
opakowania jednostkowe – torebki z folii wielowarstwowej, zgrzewane , masa netto do 500g
materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością
okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta - min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 31 kg
9. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 1 kg
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 370 kg
10. Przyprawa do zup w płynie
w opakowaniach jednostkowych do 1 kg
Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania , który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa- właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo -smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach – charakterystyczny dla zawartych składników
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji , psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 2600 kg
11. Ocet spirytusowy 10%
ocet spirytusowy rektyfikowany 10 %, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja- jednolita, klarowna, płynna; barwa- naturalna przezroczysta;smak i zapach- czysty, mocno kwaśny
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy- zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, stosowanie substancji zabronionej w normie PN_E-13188, sztuczne dodatki aromatyczno- smakowe, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne
opakowanie jednostkowe – butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze-zgrzewa termokurczliwa
częstotliwość dostaw 1 raz w kwartale, ilość 300 l
12. Musztarda (jakość zgodna z PN-A-86964 )
opakowanie jednostkowe- słoje lub butelki z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o pojemności do 1 kg
struktura i konsystencja: jednolita, kremowa, gęsta;
barwa: właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie;
smak i zapach: zapach właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo- zapachowych, bez zapachów obcych; smak piekący o zróżnicowanym natężeniu od lekkiego dla musztardy stołowej do silnego dla musztardy sarepskiej, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy; zawartość soli: nie więcej niż 3-5%
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, pleśnienia, psucia, zanieczyszczenia , brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia min 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 950 kg
13. Sól jadalna (jodowana)
w opakowaniach 0,5-1 kg (torba polietylenowa spawana; opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)
struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, barwa- biała
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone
termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 2300 kg
14. Bułka tarta
w opakowaniach do 1 kg
Wymagania jakościowe. Rozdrobnienie - cząstki nie większe niż 1 mm. Barwa - biało szarawa, niektóre cząstki z odcieniem żółtym lub brązowym. Smak i zapach - właściwy. Niedopuszczalny smak kwaśny, gorzki lub słodki oraz zapach stęchły, pleśni, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - nie wyższa niż 15%. Niedopuszczalne zanieczyszczenia obce oraz domieszka rozdrobnionego pieczywa żytniego.
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 600 kg
15. Czosnek mielony- produkt w postaci proszku, otrzymany z poddanego odpowiedniej obróbce czosnku pospolitego (Allium sativum L.) przeznaczony do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych
wygląd i konsystencja: sypki proszek
barwa: biaława do kremowej
zapach: aromatyczny, silny, bez zapachów obcych
smak: charakterystyczny, ostry, silnie piekący, bez posmaków obcych
Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami.
Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającego
masa netto opakowania jednostkowego powinna wynosić 100 g; ilość 25 kg
opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością
16. Zioła prowansalskie-mieszanka wysuszonych, rozdrobnionych i aromatycznych ziół takich jak: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek, przeznaczona do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych
barwa: zielona do zielonooliwkowej
konsystencja: sypka
zapach: aromatyczny, charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów obcych
smak: charakterystyczny dla użytych składników, bez posmaków obcych
masa netto opakowania jednostkowego powinna wynosić 100 g
opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami.
Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającego; ilość 25 kg
17. Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
deser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, bądź waniliowy; opakowanie jednostkowe – budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z folii polipropylenowej, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego ilość 510 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
grupa V
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Żurek w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę
struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami ziemniaków i suszonych warzyw; zawartość soli : nie więcej niż 10 %
zapach: właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce
smak i zapach (po przyrządzeniu): charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słony
wygląd i konsystencja (po przyrządzeniu): zbliżona do zup przygotowanych z produktu deklarowanego w nazwie , konsystencja zawiesista z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw, mięsa lub teksturatu sojowego, składniki dobrze uwodnione, jędrne o dobrze zachowanych kształtach, niedopuszczalne zbrylenia
barwa(po przyrządzeniu): charakterystyczna dla produktu deklarowanego w nazwie, warzyw, typowa dla surowców, naturalna
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.ilość 500 kg
2
Sos grzybowy w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty sos
wygląd (przed przyrządzeniem): wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu. Dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania
wygląd i konsystencja (po przyrządzeniu) : zbliżona do potraw przygotowanych z produktów świeżych, typowy dla produktu deklarowanego w nazwie, konsystencja zawiesista z widocznymi lub nie składnikami typowymi dla danego asortymentu, niedopuszczalne zbrylenia
smak i zapach(po przyrządzeniu) charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słony
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
opakowanie jednostkowe- torba laminowana , spawana (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.ilość 350 kg
3
Bulion drobiowy
w opakowaniach jednostkowych do 30 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę
wygląd i konsystencja: odpowiednia dla postaci produktu
smak i zapach: właściwy dla produktu, bez obcych posmaków i zapachów
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
Opakowanie jednostkowe: wiaderko z tworzywa sztucznego lub torebki foliowe zgrzewane; materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
ilośc 1700 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
grupa IV
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Granulat sojowy
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość 1000 kg
2
Kostka sojowa
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilośc 800 kg
3
Kotlety sojowe ala schabowe
(o gramaturze min.16g/szt)
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 10 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
ilość 100 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
grupa VI
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Koncentrat pomidorowy30%- ilośc 2100 kg;
w opakowaniach szklanych do 1 kg
koncentrat pomidorowy powinien posiadać:
a. równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania;
b. zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej;
c. całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrażona w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej;
d. volatile acidity wyrażone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej;
e. poziom pH nie przekraczający 4,5
koncentrat pomidorowy powinien mieć:
a. charakterystyczny czerwony kolor;
b. dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu.
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu
2
Groszek konserwowy ilość 1200 kg
w opakowaniach do 500 g; puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
3
Fasolka konserwowa szparagowa ilośc 700 kg
w opakowaniach do 800g( puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane )
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
4
Sałatka obiadowa szwedzka w opakowaniach do 3 kg, ilośc 2100 kg
Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno – smakowych i poddany procesowi pasteryzacji.
wygląd – plastry, talarki, ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw,
konsystencja – ogórki i cebula lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,
smak i zapach – charakterystyczny dla użytych składników, kwaśno - słodki,
zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,5%
stosunek masy warzyw odciekniętych do deklarowanej masy netto opakowania sałatki nie mniej niż 45%
- Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, obecność zanieczyszczeń mechanicznych
brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu zamawiającego
5
Paprykarz warzywny - ilośc 50 kg
puszka aluminiowa(tzw alupak) do 120g -nie dopuszcza się puszki metalowej
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
produkt roślinny w skład którego wchodzi ryż , soja oraz warzywa
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy
6
Leczo pieczarkowe- ilośc 1200 kg
w opakowaniach jednostkowych do 5 kg
Pod pojęciem „Leczo” zamawiający rozumie przetworzone i zakonserwowane: pieczarki, paprykę wraz z innymi warzywami; smak:charakterystyczny dla leczo
cechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzone
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
7
Pasztet sojowy naturalny- ilośc 50kg
puszka aluminiowa(tzw alupak) do 120g -nie dopuszcza się puszki metalowej
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
roślinny produkt spożywczy o naturalnym smaku soi
struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita;
smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy
wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
grupa VII
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Marmolada w opakowaniach do 15 kg
Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)wody;
3)jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki.
2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu).
Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe
1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego.
2.Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż:
1)1.100 g - w przypadku marmolady twardej;
2)800 g - w przypadku marmolady miękkiej.
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilośc 2600 kg
2
Dżem w opakowaniach do 15 kg
Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)wody;
3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców.
2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry.
3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4.
4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż:
1)250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy;
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilośc 2500 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
grupa VIII
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131310-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Pasztet drobiowy PN-A-82022:1998/Az1:2000
puszka z samootwieraczem lub puszka aluminiowa tzw. alupak 300g
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw
smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy
wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowego
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy; ilość 2000 kg
2
Pasztet drobiowy PN-A-82022:1998/Az1:2000
bez dodatków smakowych
puszka aluminiowa(tzw alupak) 100-130g-nie dopuszcza się puszki metalowej
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw
smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy
wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowego
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy; ilość 400 kg
|
| |