| Grupa I:jabłka 
 Jabłka konsumpcyjne - Czyste, świeże, dojrzałe, bez uszkodzeń skórki i szypułki, nieobtłuczone, soczyste; jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, kształtu i wielkości, o wadze około 100-120 g. Opakowania: skrzynki do 20 kg. - ilość : 2200kg
 
 Część 2: ziemniaki
 Ziemniaki jadalne - Bulwy dojrzałe, kształtne, jednolite odmianowo w każdej dostawie, nie mogą być zzieleniałe, porośnięte, zaparzone, nadmarznięte, porażone zgnilizną, z wadami wewnętrznymi; średnica minimalna 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 15000 kg
 
 Część 3: warzywa
 1. Buraki ćwikłowe - Korzenie twarde, czyste, bez liści, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica korzeni  6-10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 1700 kg
 2. Cebula - Ścisła, jędrna, czysta, dobrze wysuszona,  bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, jednolita odmianowo w każdej dostawie; średnica 5-8 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2200kg
 3. Kapusta biała - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2200kg
 4. Kapusta czerwona - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 1000kg
 5. Marchew korzenie - twarde, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), bez naci, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 15 - 20 cm, średnica w najszerszym miejscu 2 - 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2100 kg
 6. Ogórek świeży twarde - czyste, dobrze wykształcone i praktycznie proste, z miękkimi nasionami, barwa ciemnozielona, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 10 - 25 cm. Opakowania: worki lub skrzynki do 20 kg.  Ilość 180 kg
 7. Pietruszka (korzeń) - Korzenie twarde, jędrne, czyste, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez pęknięć oraz ordzawień skórki, niezdrewniałe, bez oznak wrastania korzenia w pęd, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica w najszerszym miejscu 3 - 6 cm, długość 10 - 15 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 1700 kg
 8. Pomidor świeży - twarde, dojrzałe, kształtne (bez wypukłości i wybrzuszeń), bez zazielenień i zwyrodnień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie. Waga 100 - 150g. Opakowania: kartony lub skrzynki do 20 kg. Ilość 170 kg
 9. Seler (korzeń) - Korzenie kształtne, twarde, jędrne, czyste, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym i oznak wyrastania pędu kwiatostanowego, bez ordzawień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica w najszerszym miejscu 7 - 10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 1700 kg
 10.Kapusta pekińska - waga powinna oscylować w przedziale między 0,8 kg – 1,2 kg. Kapusta pekińska o kolorze zielonym lub seledynowym. Nie może być blada. Główka kapusty powinna być ładnie wykształcona ze zwartymi liśćmi, prawidłowo przycięta, czysta o świeżym wyglądzie. Każda główka dodatkowo owinięta powinna być w folię perforowaną lub półprzepuszczalną. Kapusta pekińska powinna być zapakowana w opakowania kartonowe o wadze 9 kg lub 10 kg. Ilość 600 kg.
 11.Cukinia – Cukinia czysta, bez uszkodzeń mechanicznych, bez szkodników ilość 350 kg
 12.Papryka świeża - Papryka czerwona. Papryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. - ilość 170 kg
 13. Pieczarki - Odmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. - ilość 400 kg
 
 Część 4 : kiszonki
 1.Kapusta kiszona - produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Opakowania: beczka do 120 kg bądź woreczki do 5kg.- ilość 900 kg
 2.Ogórki kiszone - produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermetacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Opakowania: beczka do 30 kg bądź woreczki do 5 kg.- ilość 500 kg
 | 
		
		
			                									
						| GuidZP400 | 1a512808-f698-44c4-af2e-52797e1fe575 | 
							                							                									
						| Biuletyn | 630121-N-2017 | 
							                									
						| Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny | 
							                									
						| Regon | 32083900000 | 
							                									
						| Zamawiajacy adres ulica | ul. Kochanowskiego | 
							                									
						| Zamawiajacy adres numer domu | 3 | 
							                									
						| Zamawiajacy miejscowosc | Głubczyce | 
							                									
						| Zamawiajacy kod pocztowy | 48100 | 
							                									
						| Zamawiajacy panstwo | Polska | 
							                									
						| Zamawiajacy wojewodztwo | opolskie | 
							                									
						| Zamawiajacy telefon | 774 852 016 | 
							                									
						| Zamawiajacy fax | 774 859 771 | 
							                									
						| Zamawiajacy email | zk_glubczyce@sw.gov.pl | 
							                									
						| Adres strony url | www.sw.gov.pl | 
							                									
						| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 | 
							                									
						| Ogloszenie dotyczy | 1 | 
							                									
						| Czy finansowane z unii | 2 | 
							                									
						| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 | 
							                									
						| Minimalny procent zatrudnienia | 0% | 
							                							                							                							                							                									
						| Rodzaj zamawiajacego | 8 | 
							                									
						| Rodzaj zamawiajacego inny | Zakład Karny | 
							                							                							                							                							                							                									
						| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 | 
							                									
						| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Głubczycach, ul. Kochanowskiego 3, 48-100 Głubczyce | 
							                							                									
						| Nazwa nadana zamowieniu | „Sukcesywna dostawa jabłek, ziemniaków, warzyw oraz kiszonek do Zakładu Karnego w Głubczycach”. | 
							                									
						| Numer referencyjny | DKw.2232.4.2017.TO | 
							                							                									
						| Rodzaj zamowienia | 1 | 
							                									
						| Czy podzielone na czesci | 1 | 
							                							                									
						| Okreslenie przedmiotu | Grupa I:jabłka
Jabłka konsumpcyjne - Czyste, świeże, dojrzałe, bez uszkodzeń skórki i szypułki, nieobtłuczone, soczyste; jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, kształtu i wielkości, o wadze około 100-120 g. Opakowania: skrzynki do 20 kg. - ilość : 2200kg
Część 2: ziemniaki
Ziemniaki jadalne - Bulwy dojrzałe, kształtne, jednolite odmianowo w każdej dostawie, nie mogą być zzieleniałe, porośnięte, zaparzone, nadmarznięte, porażone zgnilizną, z wadami wewnętrznymi; średnica minimalna 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 15000 kg
Część 3: warzywa
1. Buraki ćwikłowe - Korzenie twarde, czyste, bez liści, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica korzeni  6-10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 1700 kg
2. Cebula - Ścisła, jędrna, czysta, dobrze wysuszona,  bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, jednolita odmianowo w każdej dostawie; średnica 5-8 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2200kg
3. Kapusta biała - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2200kg
4. Kapusta czerwona - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 1000kg
5. Marchew korzenie - twarde, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), bez naci, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 15 - 20 cm, średnica w najszerszym miejscu 2 - 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2100 kg
6. Ogórek świeży twarde - czyste, dobrze wykształcone i praktycznie proste, z miękkimi nasionami, barwa ciemnozielona, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 10 - 25 cm. Opakowania: worki lub skrzynki do 20 kg.  Ilość 180 kg
7. Pietruszka (korzeń) - Korzenie twarde, jędrne, czyste, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez pęknięć oraz ordzawień skórki, niezdrewniałe, bez oznak wrastania korzenia w pęd, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica w najszerszym miejscu 3 - 6 cm, długość 10 - 15 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 1700 kg
8. Pomidor świeży - twarde, dojrzałe, kształtne (bez wypukłości i wybrzuszeń), bez zazielenień i zwyrodnień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie. Waga 100 - 150g. Opakowania: kartony lub skrzynki do 20 kg. Ilość 170 kg
9. Seler (korzeń) - Korzenie kształtne, twarde, jędrne, czyste, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym i oznak wyrastania pędu kwiatostanowego, bez ordzawień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica w najszerszym miejscu 7 - 10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 1700 kg
10.Kapusta pekińska - waga powinna oscylować w przedziale między 0,8 kg – 1,2 kg. Kapusta pekińska o kolorze zielonym lub seledynowym. Nie może być blada. Główka kapusty powinna być ładnie wykształcona ze zwartymi liśćmi, prawidłowo przycięta, czysta o świeżym wyglądzie. Każda główka dodatkowo owinięta powinna być w folię perforowaną lub półprzepuszczalną. Kapusta pekińska powinna być zapakowana w opakowania kartonowe o wadze 9 kg lub 10 kg. Ilość 600 kg.
11.Cukinia – Cukinia czysta, bez uszkodzeń mechanicznych, bez szkodników ilość 350 kg
12.Papryka świeża - Papryka czerwona. Papryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. - ilość 170 kg
13. Pieczarki - Odmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. - ilość 400 kg
Część 4 : kiszonki
1.Kapusta kiszona - produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Opakowania: beczka do 120 kg bądź woreczki do 5kg.- ilość 900 kg
2.Ogórki kiszone - produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermetacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Opakowania: beczka do 30 kg bądź woreczki do 5 kg.- ilość 500 kg | 
							                									
						| Cpv glowny przedmiot | 03222320-2 | 
							                									
						| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 | 
							                							                									
						| Okres w miesiacach | 6 | 
							                									
						| Data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 | 
							                									
						| Okreslenie warunkow | Zamawiający zastrzega sobie możliwość wezwania wykonawcy, którego
złożona oferta została wybrana jako oferta najkorzystniejsza do dostarczenia przed podpisaniem
umowy lub w trakcie jej trwania do wglądu niżej wymienione dokumenty (które dotyczą danego
wykonawcy): dokumentu wystawionego dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy Wykonawca nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) lub
certyfikatu wystawionego przez upoważnioną jednostkę certyfikującą stwierdzający, że w procesie
produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP; zgodnie z
ustawą z dnia 25.08.2016r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z
późn.zm) – warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności
zawodowej. | 
							                									
						| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunków w wyżej wymienionym zakresie . | 
							                									
						| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunków w wyżej wymienionym zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do
udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia
wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: | 
							                									
						| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 | 
							                							                							                							                							                							                							                							                									
						| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 | 
							                							                									
						| Wykaz dokumentow zaswiadczen | a) aktualny odpis z właściwego rejestru, lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności
gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania
braku podstaw do wykluczenia pa podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, b) zaświadczenia
właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z
opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu
składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu
potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w
sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności
uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności
lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, c) zaświadczenia właściwej
terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego
Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z
opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3
miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z
właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub
grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie
na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wy konania decyzji właściwego organu; d)
pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona
osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji
działalności gospodarczej, e) pełnomocnictwo – w przypadku podmiotów występujących wspólnie
(spółka cywilna, konsorcjum). | 
							                									
						| Zakresie warunkow udzialu | Oświadczenie o braku przesłanek wykluczenia z postępowania, które stanowi załącznik nr 2 do
SIWZ | 
							                							                							                							                							                							                							                							                									
						| Zastosowanie procedury pzp | 1 | 
							                									
						| Zmiana umowy | 1 | 
							                									
						| Zmiana umowy tekst | Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych
poniżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp): 1. zmiana osób reprezentujących strony w przypadkach
zmian organizacyjnych, 2. zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę
treści umowy, 3. zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu
zawarcia umowy, a są one korzystne dla Zamawiającego. | 
							                									
						| IV 4 4 data | 2017-12-18T00:00:00+01:00 | 
							                									
						| IV 4 4 godzina | 10:00 | 
							                							                									
						| IV 4 5 okres | 30 | 
							                							                									
									
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 1 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | jabłka konsumpcyjne | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222320-2 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2018-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | Jabłka konsumpcyjne - Czyste, świeże, dojrzałe, bez uszkodzeń skórki i szypułki, nieobtłuczone, soczyste; jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, kształtu i wielkości, o wadze około 100-120 g. Opakowania: skrzynki do 20 kg. - ilość : 2200kg | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 2 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | ziemniaki | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03212100-1 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2018-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | Ziemniaki jadalne - Bulwy dojrzałe, kształtne, jednolite odmianowo w każdej dostawie, nie mogą być zzieleniałe, porośnięte, zaparzone, nadmarznięte, porażone zgnilizną, z wadami wewnętrznymi; średnica minimalna 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 15000 kg | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 3 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | warzywa | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03200000-3 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2018-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1. Buraki ćwikłowe - Korzenie twarde, czyste, bez liści, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica korzeni  6-10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 1700 kg
2. Cebula - Ścisła, jędrna, czysta, dobrze wysuszona,  bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, jednolita odmianowo w każdej dostawie; średnica 5-8 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2200kg
3. Kapusta biała - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2200kg
4. Kapusta czerwona - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 1000kg
5. Marchew korzenie - twarde, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), bez naci, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 15 - 20 cm, średnica w najszerszym miejscu 2 - 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. ilość 2100 kg
6. Ogórek świeży twarde - czyste, dobrze wykształcone i praktycznie proste, z miękkimi nasionami, barwa ciemnozielona, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 10 - 25 cm. Opakowania: worki lub skrzynki do 20 kg.  Ilość 180 kg
7. Pietruszka (korzeń) - Korzenie twarde, jędrne, czyste, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez pęknięć oraz ordzawień skórki, niezdrewniałe, bez oznak wrastania korzenia w pęd, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica w najszerszym miejscu 3 - 6 cm, długość 10 - 15 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 1700 kg
8. Pomidor świeży - twarde, dojrzałe, kształtne (bez wypukłości i wybrzuszeń), bez zazielenień i zwyrodnień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie. Waga 100 - 150g. Opakowania: kartony lub skrzynki do 20 kg. Ilość 170 kg
9. Seler (korzeń) - Korzenie kształtne, twarde, jędrne, czyste, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym i oznak wyrastania pędu kwiatostanowego, bez ordzawień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica w najszerszym miejscu 7 - 10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Ilość 1700 kg
10.Kapusta pekińska - waga powinna oscylować w przedziale między 0,8 kg – 1,2 kg. Kapusta pekińska o kolorze zielonym lub seledynowym. Nie może być blada. Główka kapusty powinna być ładnie wykształcona ze zwartymi liśćmi, prawidłowo przycięta, czysta o świeżym wyglądzie. Każda główka dodatkowo owinięta powinna być w folię perforowaną lub półprzepuszczalną. Kapusta pekińska powinna być zapakowana w opakowania kartonowe o wadze 9 kg lub 10 kg. Ilość 600 kg.
11.Cukinia – Cukinia czysta, bez uszkodzeń mechanicznych, bez szkodników ilość 350 kg
12.Papryka świeża - Papryka czerwona. Papryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. - ilość 170 kg
13. Pieczarki - Odmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. - ilość 400 kg | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 4 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | kiszonki | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331000-7 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2018-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1.Kapusta kiszona - produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Opakowania: beczka do 120 kg bądź woreczki do 5kg.- ilość 900 kg
2.Ogórki kiszone - produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermetacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Opakowania: beczka do 30 kg bądź woreczki do 5 kg.- ilość 500 kg | 
														
						|  |  |