DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO I WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO

Data publikacji 2017-12-08
Data zakończenia 2017-12-18 00:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4620
Miejscowość Toruń
Województwo kujawsko-pomorskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 630050-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 151100002, 151311305, 151300008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO I WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO

Dodatkowe informacje

GuidZP400 c2c8eaaf-d2c3-4190-af74-90a4d87d69ed
Biuletyn 630050-N-2017
Zamawiajacy nazwa Jednostka Wojskowa 4620
Regon 34090172500000
Zamawiajacy adres ulica ul. Okólna
Zamawiajacy adres numer domu 37
Zamawiajacy miejscowosc Toruń
Zamawiajacy kod pocztowy 87100
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo kujawsko-pomorskie
Zamawiajacy telefon 56 653 36 94
Zamawiajacy fax 56 653 36 60
Zamawiajacy email 12wog.zamowienia@wp.mil.pl
Adres strony url www.12wog.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.12wog.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.12wog.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny poczta, kurier, osobiscie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres ul. Okólna 37 87-100 toruń
Nazwa nadana zamowieniu DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO I WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO
Numer referencyjny P/64/IW/17
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO I WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli: 1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - i posiada aktualną decyzję lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych – Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (Dz. U. z 2005 r., Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.).
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że prowadzi wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP - zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.
Zakresie warunkow udzialu W zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: 1. obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.- jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r., poz. 1577 z późn. zm.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień;). lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw. z art. 67 ust. 3 pkt. 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. W zakresie potwierdzenia zdolności technicznej lub zawodowej: 1. certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie powinno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP (podstawa: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.).
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 3. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy. Zakres przewidywanych istotnych zmian oraz warunki tych zmian: 3.1. zmiany Odbiorcy lub miejsca dostawy zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; 3.2. zmiany zakresu świadczenia, a tym samym ilości przewidzianych w ofercie, jednak bez zmiany wartości umowy, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; 3.3. zmiany numeru konta, adresu firmy w przypadku poinformowania Zamawiającego pisemnie o zaistniałej zmianie; 3.4. zmiany podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy (jeśli Wykonawca wskaże podwykonawcę), pod warunkiem, że Wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu nie powoływał się na potencjał tego podwykonawcy. W przypadku powołania się na potencjał tego podwykonawcy, kolejny podwykonawca musi przedłożyć Zamawiającemu dokumenty potwierdzające spełnianie warunków w zakresie wymaganym od Wykonawcy, pod rygorem nie wyrażenia przez Zamawiającego zgody na zmianę podwykonawcy; 3.5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian do umowy w przedmiocie zmniejszenia ilości (z ogólnej ilości zawartej w umowie do 50%) i proporcjonalnie wartości przedmiotu zamówienia w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmniejszenie stanów osobowych). Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z jednoczesnym przesłaniem projektu aneksu do umowy w zakresie zmian jak wyżej, w terminie 14 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn. 3.6. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np.: osiągnięcia przez jednostkę gotowości do podjęcia działań, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, kursów, szkoleń, służb przygotowawczych, zmiany stanu żywionych, restrukturyzacji sił zbrojnych, likwidacji klęsk żywiołowych, kryzysu, zagrożenia lub wojny, zmiany aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia żołnierzy lub innych zadań postawionych Odbiorcy przez organa władzy państwowej, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych, terminach i częstotliwościach oraz miejsc (na terenie RP) niż określono w umowie, według cen jednostkowych netto zawartych w niniejszej umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej łącznej wartości umowy. O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie w terminie do 7 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn. Zmiana nie wymaga aneksu a jedynie pisemnego powiadomienia ze strony Zamawiającego wraz z określeniem podstawy zmian, czasu w jakim będą obowiązywały, miejsc dostaw i szacowanych ilości do realizacji w tym czasie. Wykonawca potwierdzi w ciągu 3 dni od daty otrzymania powiadomienia – przyjęcie do realizacji. 3.7. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości produktów przydzielonych na dany magazyn w umowie (zmniejszenie lub zwiększenie) „lub” / „oraz” zamianę danego rodzaju produktu dla danego magazynu na inny, który nie był przewidziany dla tegoż magazynu ale jest objęty umową, z zastrzeżeniem, że cena całej umowy wynikająca z jej postanowień nie może ulec zwiększeniu. O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian a Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania (co najmniej faksem) przyjęcia powyższego do realizacji. Jeżeli wystąpi znaczna liczba zmian - co najmniej 1 x na kwartał – nie później niż do 10-każdego następującego miesiąca po upływie kwartału Zamawiający dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje aneks do umowy w tym zakresie; 3.8. Zamawiający zastrzega możliwość realizacji dostaw, niezbędnych do zabezpieczenia żywienia po mobilizacyjnym rozwinięciu na zasadach określonych w aktach normatywnych z zakresu zabezpieczenia potrzeb mobilizacyjnych i wojennych Sił Zbrojnych RP w środki zaopatrzenia; 3.9. Wysokości podatku VAT w zakresie przedmiotu zamówienia w wypadku ustawowych zmian w tym zakresie. Zmiana ta wymaga zachowania formy pisemnej (aneks) oraz pisemnego wniosku jednej ze Stron o zmianę wraz z uzasadnieniem. Korekty ilościowe i asortymentowe mogą następować w ramach jednego lub kilku zadań objętych zawartą umową z danym Wykonawcą.
IV 4 4 data 2017-12-18T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 11:30
IV 4 4 jezyki PL
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa dostawa mięsa czerwonego - Toruń
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 Antrykot wołowy b/k kręg. kg 40 2 Wołowina zrazowa b/k kg 575 3 Karkówka wieprzowa b/k kg 800 4 Łopatka wieprzowa b/k kg 375 5 Schab wieprzowy b/k kg 900 6 Żeberka wieprzowe kg 300 7 Szynka wieprzowa b/k kg 425 8 Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne kg 325 9 Golonka wieprzowa z/k kg 20 10 Golonka wieprzowa b/k pakowana próżniowo kg 340 11 Ozorki wieprzowe kg 65 12 Wątroba wieprzowa kg 240
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa WĘDLINY Z MIĘSA CZERWONEGO TORUŃ
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131130-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 Pasztetowa kg 285 2 Salceson włoski kg 240 3 Salceson ozorkowy kg 240 4 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 385 5 Kiełbasa myśliwska kg 230 6 Kiełbasa jałowcowa kg 260 7 Kiełbasa parówkowa kg 250 8 Parówki wieprzowe kg 340 9 Mortadela kg 310 10 Kiełbasa biała parzona kg 275 11 Kiełbasa podlaska kg 375 12 Kiełbasa wojskowa kg 340 13 Kiełbasa śląska kg 400 14 Kiełbasa toruńska kg 280 15 Kiełbasa zwyczajna kg 275 16 Kiełbasa krakowska parzona kg 380 17 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 415 18 Kiełbasa krakowska sucha kg 235 19 Kiełbasa żywiecka kg 265 20 Kabanosy kg 160 21 Baleron kg 340 22 Polędwica wędzona wieprzowa kg 210 23 Szynka wieprzowa wędzona kg 290 24 Szynka wieprzowa gotowana kg 165 25 Szynka wieprzowa mielona kg 245 26 Szynka wieprzowa konserwowa kg 290 27 Boczek wędzony parzony b/k kg 790 28 Pasztet wieprzowy pieczony kg 255 29 Rolada z boczku kg 145 30 Golonka wieprzowa kg 115 31 Ogonówka kg 215
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa MIĘSO CZERWONE INOWROCŁAW
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15130000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 Wołowina zrazowa b/k kg 100 2 Karkówka wieprzowa b/k kg 250 3 Łopatka wieprzowa b/k kg 125 4 Schab wieprzowy b/k kg 400 5 Żeberka wieprzowe kg 150 6 Szynka wieprzowa b/k kg 125 7 Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne kg 150 8 Golonka wieprzowa b/k pakowana próżniowo kg 120 9 Ozorki wieprzowe kg 10 10 Wątroba wieprzowa kg 50
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa WĘDLINY Z MIĘSA CZERWONEGO INOWROCŁAW
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131130-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 Pasztetowa kg 100 2 Salceson włoski kg 50 3 Salceson ozorkowy kg 50 4 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 126 5 Kiełbasa myśliwska kg 200 6 Kiełbasa jałowcowa kg 100 7 Kiełbasa parówkowa kg 50 8 Parówki wieprzowe kg 100 9 Mortadela kg 10 10 Kiełbasa biała parzona kg 100 11 Kiełbasa podlaska kg 100 12 Kiełbasa wojskowa kg 40 13 Kiełbasa śląska kg 300 14 Kiełbasa toruńska kg 50 15 Kiełbasa zwyczajna kg 40 16 Kiełbasa krakowska parzona kg 50 17 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 62 18 Kiełbasa krakowska sucha kg 60 19 Kiełbasa żywiecka kg 65 20 Kabanosy kg 200 21 Baleron kg 60 22 Polędwica wędzona wieprzowa kg 75 23 Szynka wieprzowa wędzona kg 60 24 Szynka wieprzowa gotowana kg 65 25 Szynka wieprzowa mielona kg 50 26 Szynka wieprzowa konserwowa kg 60 27 Boczek wędzony parzony b/k kg 350 28 Pasztet wieprzowy pieczony kg 25 29 Rolada z boczku kg 50 30 Golonka wieprzowa kg 5 31 Ogonówka kg 40
  

Criterion

Kryteria CENA
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)