GuidZP400 |
c2c8eaaf-d2c3-4190-af74-90a4d87d69ed
|
Biuletyn |
630050-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Jednostka Wojskowa 4620
|
Regon |
34090172500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Okólna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
37
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Toruń
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
87100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
kujawsko-pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
56 653 36 94
|
Zamawiajacy fax |
56 653 36 60
|
Zamawiajacy email |
12wog.zamowienia@wp.mil.pl
|
Adres strony url |
www.12wog.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.12wog.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.12wog.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
poczta, kurier, osobiscie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ul. Okólna 37 87-100 toruń
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO I WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO
|
Numer referencyjny |
P/64/IW/17
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO I WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli:
1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - i posiada aktualną decyzję lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
2.Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych – Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (Dz. U. z 2005 r., Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.).
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że prowadzi wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP - zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.
|
Zakresie warunkow udzialu |
W zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
1. obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.- jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień
lub
obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r., poz. 1577 z późn. zm.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień;).
lub
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw. z art. 67 ust. 3 pkt. 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.
W zakresie potwierdzenia zdolności technicznej lub zawodowej:
1. certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju
lub
zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie powinno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP (podstawa: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.).
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
3. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy. Zakres przewidywanych istotnych zmian oraz warunki tych zmian:
3.1. zmiany Odbiorcy lub miejsca dostawy zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP;
3.2. zmiany zakresu świadczenia, a tym samym ilości przewidzianych w ofercie, jednak bez zmiany wartości umowy, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP;
3.3. zmiany numeru konta, adresu firmy w przypadku poinformowania Zamawiającego pisemnie
o zaistniałej zmianie;
3.4. zmiany podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy (jeśli Wykonawca wskaże podwykonawcę), pod warunkiem, że Wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu nie powoływał się na potencjał tego podwykonawcy. W przypadku powołania się na potencjał tego podwykonawcy, kolejny podwykonawca musi przedłożyć Zamawiającemu dokumenty potwierdzające spełnianie warunków w zakresie wymaganym od Wykonawcy, pod rygorem nie wyrażenia przez Zamawiającego zgody na zmianę podwykonawcy;
3.5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian do umowy w przedmiocie zmniejszenia ilości (z ogólnej ilości zawartej w umowie do 50%) i proporcjonalnie wartości przedmiotu zamówienia w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmniejszenie stanów osobowych). Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.
O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z jednoczesnym przesłaniem projektu aneksu do umowy w zakresie zmian jak wyżej, w terminie 14 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn.
3.6. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np.: osiągnięcia przez jednostkę gotowości do podjęcia działań, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, kursów, szkoleń, służb przygotowawczych, zmiany stanu żywionych, restrukturyzacji sił zbrojnych, likwidacji klęsk żywiołowych, kryzysu, zagrożenia lub wojny, zmiany aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia żołnierzy lub innych zadań postawionych Odbiorcy przez organa władzy państwowej, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych, terminach i częstotliwościach oraz miejsc (na terenie RP) niż określono w umowie, według cen jednostkowych netto zawartych w niniejszej umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej łącznej wartości umowy.
O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie w terminie do 7 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn. Zmiana nie wymaga aneksu a jedynie pisemnego powiadomienia ze strony Zamawiającego wraz z określeniem podstawy zmian, czasu w jakim będą obowiązywały, miejsc dostaw i szacowanych ilości do realizacji w tym czasie. Wykonawca potwierdzi w ciągu 3 dni od daty otrzymania powiadomienia – przyjęcie do realizacji.
3.7. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości produktów przydzielonych na dany magazyn w umowie (zmniejszenie lub zwiększenie) „lub” / „oraz” zamianę danego rodzaju produktu dla danego magazynu na inny, który nie był przewidziany dla tegoż magazynu ale jest objęty umową, z zastrzeżeniem, że cena całej umowy wynikająca z jej postanowień nie może ulec zwiększeniu. O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian a Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania (co najmniej faksem) przyjęcia powyższego do realizacji. Jeżeli wystąpi znaczna liczba zmian - co najmniej 1 x na kwartał – nie później niż do 10-każdego następującego miesiąca po upływie kwartału Zamawiający dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje aneks do umowy w tym zakresie;
3.8. Zamawiający zastrzega możliwość realizacji dostaw, niezbędnych do zabezpieczenia żywienia po mobilizacyjnym rozwinięciu na zasadach określonych w aktach normatywnych z zakresu zabezpieczenia potrzeb mobilizacyjnych i wojennych Sił Zbrojnych RP w środki zaopatrzenia;
3.9. Wysokości podatku VAT w zakresie przedmiotu zamówienia w wypadku ustawowych zmian w tym zakresie. Zmiana ta wymaga zachowania formy pisemnej (aneks) oraz pisemnego wniosku jednej ze Stron o zmianę wraz z uzasadnieniem.
Korekty ilościowe i asortymentowe mogą następować w ramach jednego lub kilku zadań objętych zawartą umową z danym Wykonawcą.
|
IV 4 4 data |
2017-12-18T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
11:30
|
IV 4 4 jezyki |
PL
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
dostawa mięsa czerwonego - Toruń
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Antrykot wołowy b/k kręg. kg 40
2 Wołowina zrazowa b/k kg 575
3 Karkówka wieprzowa b/k kg 800
4 Łopatka wieprzowa b/k kg 375
5 Schab wieprzowy b/k kg 900
6 Żeberka wieprzowe kg 300
7 Szynka wieprzowa b/k kg 425
8 Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne kg 325
9 Golonka wieprzowa z/k kg 20
10 Golonka wieprzowa b/k pakowana próżniowo kg 340
11 Ozorki wieprzowe kg 65
12 Wątroba wieprzowa kg 240
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
WĘDLINY Z MIĘSA CZERWONEGO TORUŃ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Pasztetowa kg 285
2 Salceson włoski kg 240
3 Salceson ozorkowy kg 240
4 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 385
5 Kiełbasa myśliwska kg 230
6 Kiełbasa jałowcowa kg 260
7 Kiełbasa parówkowa kg 250
8 Parówki wieprzowe kg 340
9 Mortadela kg 310
10 Kiełbasa biała parzona kg 275
11 Kiełbasa podlaska kg 375
12 Kiełbasa wojskowa kg 340
13 Kiełbasa śląska kg 400
14 Kiełbasa toruńska kg 280
15 Kiełbasa zwyczajna kg 275
16 Kiełbasa krakowska parzona kg 380
17 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 415
18 Kiełbasa krakowska sucha kg 235
19 Kiełbasa żywiecka kg 265
20 Kabanosy kg 160
21 Baleron kg 340
22 Polędwica wędzona wieprzowa kg 210
23 Szynka wieprzowa wędzona kg 290
24 Szynka wieprzowa gotowana kg 165
25 Szynka wieprzowa mielona kg 245
26 Szynka wieprzowa konserwowa kg 290
27 Boczek wędzony parzony b/k kg 790
28 Pasztet wieprzowy pieczony kg 255
29 Rolada z boczku kg 145
30 Golonka wieprzowa kg 115
31 Ogonówka kg 215
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
MIĘSO CZERWONE INOWROCŁAW
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15130000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Wołowina zrazowa b/k kg 100
2 Karkówka wieprzowa b/k kg 250
3 Łopatka wieprzowa b/k kg 125
4 Schab wieprzowy b/k kg 400
5 Żeberka wieprzowe kg 150
6 Szynka wieprzowa b/k kg 125
7 Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne kg 150
8 Golonka wieprzowa b/k pakowana próżniowo kg 120
9 Ozorki wieprzowe kg 10
10 Wątroba wieprzowa kg 50
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
WĘDLINY Z MIĘSA CZERWONEGO INOWROCŁAW
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Pasztetowa kg 100
2 Salceson włoski kg 50
3 Salceson ozorkowy kg 50
4 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 126
5 Kiełbasa myśliwska kg 200
6 Kiełbasa jałowcowa kg 100
7 Kiełbasa parówkowa kg 50
8 Parówki wieprzowe kg 100
9 Mortadela kg 10
10 Kiełbasa biała parzona kg 100
11 Kiełbasa podlaska kg 100
12 Kiełbasa wojskowa kg 40
13 Kiełbasa śląska kg 300
14 Kiełbasa toruńska kg 50
15 Kiełbasa zwyczajna kg 40
16 Kiełbasa krakowska parzona kg 50
17 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 62
18 Kiełbasa krakowska sucha kg 60
19 Kiełbasa żywiecka kg 65
20 Kabanosy kg 200
21 Baleron kg 60
22 Polędwica wędzona wieprzowa kg 75
23 Szynka wieprzowa wędzona kg 60
24 Szynka wieprzowa gotowana kg 65
25 Szynka wieprzowa mielona kg 50
26 Szynka wieprzowa konserwowa kg 60
27 Boczek wędzony parzony b/k kg 350
28 Pasztet wieprzowy pieczony kg 25
29 Rolada z boczku kg 50
30 Golonka wieprzowa kg 5
31 Ogonówka kg 40
|
| |