Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy

Data publikacji 2017-12-13
Data zakończenia 2017-12-21 00:00:00
Instytucja Przedszkole nr 3
Miejscowość Oleśnica
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 632467-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy w podziale na części:
1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki
3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4) Część 4 – Produkty mleczarskie
5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
7) Część 7 – Jajka
8) Część 8 – Makarony
9) Część 9 – Przyprawy
10) Część 10 – Płatki i art. wielozbożowe
11) Część 11 – Pozostałe różne art. spożywcze

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu).

Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8

Dodatkowe informacje

GuidZP400 29aeb432-15af-4b36-9a33-3fddb14c5325
Biuletyn 632467-N-2017
Zamawiajacy nazwa Przedszkole nr 3
Regon 93011370900000
Zamawiajacy adres ulica ul. Jana Kochanowskiego
Zamawiajacy adres numer domu 7
Zamawiajacy miejscowosc Oleśnica
Zamawiajacy kod pocztowy 56400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 71 314 72 92
Zamawiajacy fax 71 314 72 92
Zamawiajacy email przedszkole_nr_3@wp.pl
Adres strony url http://przedszkole3.olesnica.pl/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Dostep dokumentow zamowienia https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie pisemnej. Zamawiający nie wyraża zgody na złożenie oferty w postaci elektronicznej, opatrzonej bezpiecznym podpisem elektronicznym weryfikowanym przy pomocy ważnego kwalifikowanego certyfikatu
Komunikacja elektroniczna wymaga 56400 Oleśnica, ul. Kochanowskiego 7, Przedszkole nr 3 w Oleśnicy
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy
Numer referencyjny 1/2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy w podziale na części: 1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie 2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki 3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 4) Część 4 – Produkty mleczarskie 5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane 6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki 7) Część 7 – Jajka 8) Część 8 – Makarony 9) Część 9 – Przyprawy 10) Część 10 – Płatki i art. wielozbożowe 11) Część 11 – Pozostałe różne art. spożywcze Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu). Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2017-12-31T00:00:00+01:00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający będzie żądał następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.), podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone w pkt. a (b) zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej, potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego 7. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. 8. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg załącznika nr 4 do SIWZ
Zastosowanie procedury pzp 1
IV IstotnePostanowienia Określa wzór umowy - załącznik do SIWZ
IV 4 14 Nie wymagane
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Wg wzoru umowy - załącznik do SIWZ
IV 4 4 data 2017-12-21T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 12:45
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. bułka wrocławska krojona szt. 180,00 2. bułka kajzerka szt. 900,00 3. bułka mammamija/ orkiszowa/z dynią/drahamka szt. 60,00 4. babka kg 20,00 5. bułka słodka szt. 150,00 6. bułka tarta 0,5kg szt. 80,00 7. chałka szt. 40,00 8. chleb wieloziarnisty 350g-400g szt. 150,00 9. chleb zwykły 600g szt. 500,00 10. chleb rozmaitości/gryczany 350/400g szt. 280,00 11. chleb orkiszowy/graham/sojowy 350g-500g szt. 320,00 12. chleb słonecznikowy500g- 550g szt. 250,00 13. chleb wielozbożowy ok. 400g szt. 200,00 14. drożdże 100g szt. 120,00 15. pączek szt. 150,00 16. rogal maślany szt. 200,00 17 groszek ptysiowy kg 25,00 18 grzanki 200g szt. 20,00
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa warzywa i owoce świeże, kiszonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. biała kapusta kg 50 2. botwinka szt. 10 3. brukselka kg 20 4. brokuły świeże szt. 100 5. buraki kg 300 6. cebula kg 280 7. nektarynka kg 150 8. cukinia kg 50 9. czosnek szt. 150 10. dynia kg 30 11. fasola szparagowa kg 30 12. lubczyk świeży szt. 30 13. kalafior świeży szt. 100 14. kalarepa szt. 50 15. kapusta czerw kg 100 16. kapusta kiszona kg 200 17. kapusta młoda szt. 30 18. kapusta pekińska kg 100 19. kapusta włoska kg 40 20. kiełki różne rodzaje szt. 150 21. koperek szt. 400 22. marchew kg 700 23. natka szt. 380 24. ogórek świeży kg 180 25. śliwka kg 50 27. papryka czerwona świeża kg 130 28. pieczarki kg 120 29. pietruszka kg 300 30. pomidor kg 170 31. pora szt. 500 32. rzodkiewka szt. 400 33. sałata masłowa szt. 70 34. sałata lodowa szt. 150 35. seler kg 300 36. szczypior szt. 300 37. szpinak świeży szt. 10 38. ziemniaki kg 3100 39. ziemniaki młode kg 200 40. arbuz kg 130 41. banany kg 800 42. brzoskwinie szt. 100 43. cytryny kg 150 44. gruszka kg 300 45. jabłka kg 1100 46. pomarańcza kg 300 47. kiwi szt. 400 48. winogron ciemny/jasny kg 180 49. mandarynka kg 200
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. kiełbasa krakowska drobiowa/ filet z kurczaka/ polędwica drobiowa kg 30 2. kiełbasa śląska kg 90 3. szyjka z indyka kg 30 4. Frankfurterki < 80% mięsa wieprzowego z szynki kg 140 5. porcja rosołowa z kurczaka kg 400 6. schab/szynka kanapkowa kg 10 7. szynka/filet z indyka kg 10 8. karczek b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany kg 80 9. łopatka b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 60 10. schab b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 90 11. szynka b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 180 12. kurczak cały swieży kg 110 13. filet z indyka kg 80 14. filet z kurczaka kg 100
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. jogurt naturalny 370g szt. 700 2. margaryna 250g 75%tł. roślinnego szt. 90 3. śmietana 18% szt. 850 4. masło 82% tłuszczu 200g szt. 1700 5. mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 5000 6. ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 95 7. ser biały półtłusty kg 410 8. ser gołda plastry 1kg szt. 40
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Ryby przetworzone i konserwowane
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 120 2. morszczuk -5% glazury, bez skóry kg 90 3. dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 20 4. makrela wędzona kg 30 5. makrela w oleju pow. 100g ryby po odsączeniu szt. 170 6. makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 200 7. tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 230
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Przetworzone owoce i warzywa - mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. brokuły 2,5kg szt. 25 2. fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 35 3. marchew mini 2,5 kg szt. 35 4. mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) szt. 10 5. miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 35 6. kalafior 2,5 kg szt. 25 7. brukselka 2,50 kg szt. 10
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa jajka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa makarony
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. ryz paraboliczny 1 kg kg 120 2. makaron muszelki drobne 500 g szt 30 3. makaron gwiazdki małe 250 g szt 20 4. makaron świderki 500g szt 180 5. makaron literki 250g szt 20 6. makaron łazanki 500g szt 120 7. makaron spaghetti 500g szt 150 8. makaron nitki 4 jajeczny 250 g szt 150
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Przyprawy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 0,6kg op 7 2. tymianek 200g op 2 3. papryka mielona słodka, 100%, 0,6kg op 3 4. pieprz zioławy 0,5kg op 5 5. bazylia otarta 300g op 3 6. majeranek otarty 100g op 10 7. ziele angielskie 350g op 5 8. zioła prowansalskie 200g op 3 9. kurkuma 420g op 2 10. imbir mielony 250g op 1 11. curry 900g op 1 12. oregano suszone 120g op 5 13. liść laurowy 100g op 4
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Płatki i artyłuły wielozbożowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. płatki owsiane błyskawiczne 400g szt. 20 2. płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt. 140 3. płatki żytnie 500g szt. 20 4. płatki ryżowe błyskawiczne 250g szt. 20 5. płatki jęczmienne 300g szt. 20
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa Pozostałe różne art. spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. ananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 60 2. brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 70 3. budyń śmietankowy masa 60g szt. 700 4. barszcz biały w butelce szklanej 0,5l szt. 20 5. chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 250 6. cukier biały 1kg kg 350 7. cukier puder 0,5kg szt. 30 8. cukier waniliowy 32g szt. 250 9. cynamon 20g jakość Q szt. 30 10. dżem 100% owoców, bez dod. Cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 300 11. herbata czarna <98% 100torebek/op szt. 30 12. herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego 40g 20 torebek/op szt. 80 13. fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 20 14. kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 50 15. kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 50
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)