GuidZP400 |
29aeb432-15af-4b36-9a33-3fddb14c5325
|
Biuletyn |
632467-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole nr 3
|
Regon |
93011370900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Jana Kochanowskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
7
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Oleśnica
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
56400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
71 314 72 92
|
Zamawiajacy fax |
71 314 72 92
|
Zamawiajacy email |
przedszkole_nr_3@wp.pl
|
Adres strony url |
http://przedszkole3.olesnica.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie pisemnej. Zamawiający nie wyraża zgody na złożenie oferty w postaci elektronicznej, opatrzonej bezpiecznym podpisem elektronicznym weryfikowanym przy pomocy ważnego kwalifikowanego certyfikatu
|
Komunikacja elektroniczna wymaga |
56400 Oleśnica, ul. Kochanowskiego 7, Przedszkole nr 3 w Oleśnicy
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy
|
Numer referencyjny |
1/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy w podziale na części:
1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki
3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4) Część 4 – Produkty mleczarskie
5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
7) Część 7 – Jajka
8) Część 8 – Makarony
9) Część 9 – Przyprawy
10) Część 10 – Płatki i art. wielozbożowe
11) Część 11 – Pozostałe różne art. spożywcze
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu).
Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2017-12-31T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający będzie
żądał następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu
potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca
ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o
których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma
siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie
ogłoszono upadłości wystawiony
nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W
przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.),
podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone w pkt. a (b)
zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do
reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny
jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej,
potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób
pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym
należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi
podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności
dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób
wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3)
zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na
zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących
wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których
wskazane zdolności dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są
do załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w
postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie
zamówienia publicznego 7. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do
oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do
reprezentacji wykonawcy. 8. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie
internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2)
firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia,
okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia
oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg
załącznika nr 4 do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV IstotnePostanowienia |
Określa wzór umowy - załącznik do SIWZ
|
IV 4 14 |
Nie wymagane
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Wg wzoru umowy - załącznik do SIWZ
|
IV 4 4 data |
2017-12-21T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
12:45
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. bułka wrocławska krojona szt. 180,00
2. bułka kajzerka szt. 900,00
3. bułka mammamija/ orkiszowa/z dynią/drahamka szt. 60,00
4. babka kg 20,00
5. bułka słodka szt. 150,00
6. bułka tarta 0,5kg szt. 80,00
7. chałka szt. 40,00
8. chleb wieloziarnisty 350g-400g szt. 150,00
9. chleb zwykły 600g szt. 500,00
10. chleb rozmaitości/gryczany 350/400g szt. 280,00
11. chleb orkiszowy/graham/sojowy 350g-500g szt. 320,00
12. chleb słonecznikowy500g- 550g szt. 250,00
13. chleb wielozbożowy ok. 400g szt. 200,00
14. drożdże 100g szt. 120,00
15. pączek szt. 150,00
16. rogal maślany szt. 200,00
17 groszek ptysiowy kg 25,00
18 grzanki 200g szt. 20,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
warzywa i owoce świeże, kiszonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. biała kapusta kg 50
2. botwinka szt. 10
3. brukselka kg 20
4. brokuły świeże szt. 100
5. buraki kg 300
6. cebula kg 280
7. nektarynka kg 150
8. cukinia kg 50
9. czosnek szt. 150
10. dynia kg 30
11. fasola szparagowa kg 30
12. lubczyk świeży szt. 30
13. kalafior świeży szt. 100
14. kalarepa szt. 50
15. kapusta czerw kg 100
16. kapusta kiszona kg 200
17. kapusta młoda szt. 30
18. kapusta pekińska kg 100
19. kapusta włoska kg 40
20. kiełki różne rodzaje szt. 150
21. koperek szt. 400
22. marchew kg 700
23. natka szt. 380
24. ogórek świeży kg 180
25. śliwka kg 50
27. papryka czerwona świeża kg 130
28. pieczarki kg 120
29. pietruszka kg 300
30. pomidor kg 170
31. pora szt. 500
32. rzodkiewka szt. 400
33. sałata masłowa szt. 70
34. sałata lodowa szt. 150
35. seler kg 300
36. szczypior szt. 300
37. szpinak świeży szt. 10
38. ziemniaki kg 3100
39. ziemniaki młode kg 200
40. arbuz kg 130
41. banany kg 800
42. brzoskwinie szt. 100
43. cytryny kg 150
44. gruszka kg 300
45. jabłka kg 1100
46. pomarańcza kg 300
47. kiwi szt. 400
48. winogron ciemny/jasny kg 180
49. mandarynka kg 200
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. kiełbasa krakowska drobiowa/ filet z kurczaka/ polędwica drobiowa kg 30
2. kiełbasa śląska kg 90
3. szyjka z indyka kg 30
4. Frankfurterki < 80% mięsa wieprzowego z szynki kg 140
5. porcja rosołowa z kurczaka kg 400
6. schab/szynka kanapkowa kg 10
7. szynka/filet z indyka kg 10
8. karczek b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany kg 80
9. łopatka b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 60
10. schab b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 90
11. szynka b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 180
12. kurczak cały swieży kg 110
13. filet z indyka kg 80
14. filet z kurczaka kg 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. jogurt naturalny 370g szt. 700
2. margaryna 250g 75%tł. roślinnego szt. 90
3. śmietana 18% szt. 850
4. masło 82% tłuszczu 200g szt. 1700
5. mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 5000
6. ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 95
7. ser biały półtłusty kg 410
8. ser gołda plastry 1kg szt. 40
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowane
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 120
2. morszczuk -5% glazury, bez skóry kg 90
3. dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 20
4. makrela wędzona kg 30
5. makrela w oleju pow. 100g ryby po odsączeniu szt. 170
6. makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 200
7. tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 230
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Przetworzone owoce i warzywa - mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. brokuły 2,5kg szt. 25
2. fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 35
3. marchew mini 2,5 kg szt. 35
4. mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) szt. 10
5. miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 35
6. kalafior 2,5 kg szt. 25
7. brukselka 2,50 kg szt. 10
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
makarony
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. ryz paraboliczny 1 kg kg 120
2. makaron muszelki drobne 500 g szt 30
3. makaron gwiazdki małe 250 g szt 20
4. makaron świderki 500g szt 180
5. makaron literki 250g szt 20
6. makaron łazanki 500g szt 120
7. makaron spaghetti 500g szt 150
8. makaron nitki 4 jajeczny 250 g szt 150
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Przyprawy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 0,6kg op 7
2. tymianek 200g op 2
3. papryka mielona słodka, 100%, 0,6kg op 3
4. pieprz zioławy 0,5kg op 5
5. bazylia otarta 300g op 3
6. majeranek otarty 100g op 10
7. ziele angielskie 350g op 5
8. zioła prowansalskie 200g op 3
9. kurkuma 420g op 2
10. imbir mielony 250g op 1
11. curry 900g op 1
12. oregano suszone 120g op 5
13. liść laurowy 100g op 4
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Płatki i artyłuły wielozbożowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. płatki owsiane błyskawiczne 400g szt. 20
2. płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt. 140
3. płatki żytnie 500g szt. 20
4. płatki ryżowe błyskawiczne 250g szt. 20
5. płatki jęczmienne 300g szt. 20
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Pozostałe różne art. spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. ananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 60
2. brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 70
3. budyń śmietankowy masa 60g szt. 700
4. barszcz biały w butelce szklanej 0,5l szt. 20
5. chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 250
6. cukier biały 1kg kg 350
7. cukier puder 0,5kg szt. 30
8. cukier waniliowy 32g szt. 250
9. cynamon 20g jakość Q szt. 30
10. dżem 100% owoców, bez dod. Cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 300
11. herbata czarna <98% 100torebek/op szt. 30
12. herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego 40g 20 torebek/op szt. 80
13. fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 20
14. kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 50
15. kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 50
|
| |