GuidZP400 |
df65357f-be56-46d4-934b-44c63d02576a
|
Biuletyn |
634167-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Nr 9
|
Regon |
27106992900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Powstańców
|
Zamawiajacy adres numer domu |
51
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Chorzów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41500
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
322 411 772
|
Zamawiajacy fax |
322 411 772
|
Zamawiajacy email |
zefo.chorzow@gmail.com
|
Adres strony url |
www.przedszkole9.bip.chorzow.eu
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.przedszkole9.bip.chorzow.eu
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę należy złożyć w formie papierowej: za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście, za pośrednictwem posłańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Przedszkole Nr 9, ul Powstańców 51, 41-500 Chorzów
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Nr 9 w Chorzowie, ul. Powstańców 51 – II/2017/2018
|
Numer referencyjny |
P9-PN/II/2017/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Nr 9 w Chorzowie, ul. Powstańców 51 – II/2017/2018, w następujących częściach: 1. Nabiał; 2. Produkty ogólnospożywcze; 3. Mięso i wyroby mięsne
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
6
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-06-30T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna, iż wykonawca posiada kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, jeżeli wykaże że posiada Certyfikat HACCP lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzające o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. 2017 poz. 149) Ocena spełniania warunku zostanie dokonana wg zastosowania formuły spełnia/nie spełnia na podstawie informacji w dostarczonych dokumentach i oświadczeniach.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku udziału.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna, iż wykonawca posiada zdolność techniczną lub zawodową jeżeli wykaże, że dysponuje minimum 1 samochodem przeznaczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi sanitarne dla danej grupy produktów, na który ma wydaną aktualną pozytywną decyzję/opinię Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej (załącznik nr 5 do SIWZ). Ocena spełniania warunku zostanie dokonana wg zastosowania formuły spełnia/nie spełnia na podstawie informacji w dostarczonych dokumentach i oświadczeniach.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach,
o których mowa w art. 24 ust. 1 zamawiający żąda:
1. Odpisu z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp (w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa każdy z wykonawców).
2. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 , przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
Zakresie warunkow udzialu |
W celu potwierdzenia spełniania warunków, o których mowa w art. 22 ust 1 ustawy Pzp Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, zgodnie z art. 26 ust. 2 ustawy Pzp, zamawiający wezwie do złożenia, w terminie 5 dni, następujących oświadczeń i dokumentów aktualnych na dzień ich złożenia:
1. Certyfikat HACCP lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzające o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. 2017 poz. 149)
2. Wykaz samochodów, które będą wykorzystywane w realizacji przedmiotu zamówienia – załącznik nr 5 do siwz.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Wypełniony Formularz Ofertowy wraz ze szczegółowymi formularzami cenowymi dla każdej z części zamówienia, o którą ubiega się wykonawca. Uwaga: w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie (podpisana przez każdego z wykonawców lub pełnomocnika).
2. Pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie wskazujące, ze osoba występująca w imieniu tych podmiotów jest upoważniona do ich reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno zostać złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
3. Pełnomocnictwo określające jego zakres – w przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje pełnomocnik. Pełnomocnictwo powinno zostać złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
4. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez wykonawcę firm podwykonawców (formularz oferty). W przypadku braku informacji zamawiający uzna, że wykonawca zamierza wykonać zamówienie samodzielnie. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt. VII.3.
5. Wykaz informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, które wykonawca pragnie zastrzec przed dostępem dla innych uczestników postępowania z podaniem podstawy prawnej. Wykonawca winien wykazać, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wystąpienia przesłanek ustawowych, o których mowa w art. 144 ustawy Pzp oraz w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej:
1. Strony dopuszczają możliwość zmian umowy w następujących przypadkach:
1.1. Zmiana Stron umowy.
1.2. Zmiana banków lub numerów kont bankowych Stron.
1.3. Zmiana lub wprowadzenie podwykonawców.
2. Zmiana w zakresie zmiany terminu:
2.1. Wystąpienie siły wyższej rozumianej jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub w części. W razie wystąpienia siły wyższej Strony Umowy zobowiązane są dołożyć wszelkich starań w celu ograniczenia do minimum opóźnienia w wykonywaniu swoich zobowiązań umownych, powstałego na skutek działania siły wyższej - w tym przypadku termin zostanie wydłużony o okres trwania siły wyższej.
3. Zmiana w zakresie przedmiotu umowy:
3.1. W przypadku wystąpienia konieczności ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie przygotowania postępowania.
4. Zmiany w zakresie wynagrodzenia w przypadku:
4.1. Zmiany ustawowej stawki podatku od towarów i usług, w takim przypadku wynagrodzenie netto przysługujące Wykonawcy pozostanie bez zmian a podatek VAT zostanie dostosowany do obowiązujących przepisów.
4.2. W przypadku wystąpienia konieczności ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie przygotowania postępowania.
5. Warunki dokonania zmiany umowy:
5.1. Zmiana musi być inicjowana na wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy i być szczegółowo uzasadniona.
5.2. Zmiana musi być zgodna ze Specyfikacją istotnych warunków zamówienia, umowy.
5.3. Zmiana nie może naruszać zasady zachowania uczciwej konkurencji i równego traktowania wykonawców.
5.4. Zmiana musi być sporządzona aneksem w formie pisemnej pod rygorem nieważności.
|
IV 4 4 data |
2017-12-28T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:45
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
6
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: mleka, masła, sera, twarogu, jogurtów i jaj. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1a do siwz.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Produkty ogólnospożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
6
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: przypraw, oleju, ryżu, mąki, kasz, płatków, miodu, herbaty, makaronów itp. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1b do siwz.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i wyroby mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
6
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: mięsa drobiowego, udek i podudzi z kurcząt, filetów z kurczaka i indyka, porcji rosołowych, mięsa wieprzowego, mięsa wołowego, wędlin drobiowych i wieprzowych, parówek. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1c do siwz.
|
| |