Zadanie 1 - mięso wieprzowe, wołowe oraz wędliny wieprzowe, wołowe  
 
L.p.	Kod CPV	Nazwa produktu	Jm	ZAKRES PODSTAWOWY	ZAKRES PRAWA OPCJI – art. 34  
ust. 5 PZP	Ilości ogółem  
 
1.		15111000-9	udziec wołowy	kg	440,00	132,00	572 
2.		15113000-3	schab wieprzowy b/k	kg	860,00	258,00	1118 
3.		15113000-3	karkówka wieprzowa b/k	kg	1500,00	450,00	1950 
4.		15113000-3	żeberka wieprzowe	kg	530,00	159,00	689 
5.		15113000-3	golonka wieprzowa tylna z/k	kg	490,00	147,00	637 
6.		15113000-3	boczek świeży	kg	450,00	135,00	585 
7.		15114000-0	wątroba wieprzowa	kg	145,00	43,50	188,5 
8.		15114000-0	ozory wieprzowe	kg	85,00	25,50	110,5 
9.		15114000-0	flaki wołowe krojone mrożone	kg	150,00	45,00	195 
10.		15131130-5	baleron	kg	160,00	48,00	208 
11.		15131130-5	boczek wędzony parzony	kg	163,00	48,90	211,9 
12.		15131130-5	Kiełbasa krakowska parzona specjalna	kg	110,00	33,00	143 
13.		15131130-5	kiełbasa krakowska sucha	kg	190,00	57,00	247 
14.		15131130-5	kiełbasa parówkowa specjalna	kg	80,00	24,00	104 
15.		15131130-6	parówki wp odtłuszczone	kg	248,00	74,40	322,4 
16.		15131130-5	polędwica sopocka	kg	214,00	64,20	278,2 
17.		15131130-5	poledwica wieprzowa wedzona	kg	145,00	43,50	188,5 
18.		15131130-5	kabanosy wp	kg	80,00	24,00	104 
19.		15131130-5	ogonówka wędzona	kg	235,00	70,50	305,5 
20.		15131130-5	kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna	kg	170,00	51,00	221 
21.		15131130-5	kiełbasa podwawelska	kg	358,00	107,40	465,4 
22.		15131130-5	kiełbasa żywiecka	kg	76,00	22,80	98,8 
23.		15131130-5	kiełbasa podlaską	kg	92,00	27,60	119,6 
24.		15131130-5	kiełbasa myśliwska sucha	kg	118,00	35,40	153,4 
25.		15131130-5	kielbasa toruńska	kg	305,00	91,50	396,5 
26.		15131130-5	kiełbasa biała parzona specjalna	kg	296,00	88,80	384,8 
27.		15131130-5	kiełbasa szynkowa wołowa specjalna	kg	80,00	24,00	104 
28.		15131130-5	szynka wp gotowana	kg	215,00	64,50	279,5 
29.		15131100-6	szynka wieprzowa mielona	kg	137,00	41,10	178,1 
30.		15131100-6	karkówka pieczona	kg	210,00	63,00	273 
31.		15131100-6	salceson włoski	kg	30,00	9,00	39 
32.		15131100-6	rolada z boczku	kg	175,00	52,50	227,5 
33.		15131134-3	kaszanka z kaszy gryczanej z wątróbką	kg	68,36	20,51	88,868 
34.		15131210-0	schab pieczony	kg	192,00	57,60	249,6 
35.		15131230-6	kiełbasa salami	kg	186,00	55,80	241,8 
36.		15131130-5	golonka konserwowa	kg	85,00	25,50	110,5 
37.		15131130-5	Szynka wieprzowa konserwowa	kg	79,00	23,70	102,7 
38.		15131130-5	Salceson ozorkowy	kg	45,00	13,50	58,5 
39.		15131130-5	łopatka pieczona	kg	120,00	36,00	156 
40.		15131130-5	poledwica łososiowa wędzona	kg	244,00	73,20	317,2 
 
Zadanie 2 - mięso  i wędliny drobiowe. 
L.p.	Kod CPV	Nazwa produktu	Jm	ZAKRES PODSTAWOWY	ZAKRES PRAWA OPCJI – art. 34  
ust. 5 PZP	Ilości ogółem  
 
1.		15112000-6	noga z kurczaka świeża	kg	1420,00	426,00	1846,00 
2.		15112000-6	filet z piersi kurczaka b/k świeży	kg	850,00	255,00	1105,00 
3.		15114000-0	wątroba z kurczaka świeża	kg	31,00	9,30	40,30 
4.		15112000-6	porcja rosołowa z kurczaka	kg	240,00	72,00	312,00 
5.		15114000-0	żołądki kurczaka świeże	kg	225,00	67,50	292,50 
6.		15131135-0	pierś z  kurczaka ze skórą wędzony	kg	215,00	64,50	279,50 
7.		15131135-0	polędwica drobiowa	kg	63,00	18,90	81,90 
8.		15131135-0	parówki drobiowe	kg	90,00	27,00	117,00 
9.		15131135-0	kiełbasa drobiowa zywiecka	kg	90,00	27,00	117,00 
10.		15131135-0	Szynka z indyka	kg	90,00	27,00	117,00 
11.		15131135-0	szynka drobiowa	kg	73,00	21,90	94,90 
 | 
			
		
		
			                									
						| GuidZP400 | 
						
															648b816a-5752-49d2-81e8-99716977286f
													 | 
					
							                							                									
						| Biuletyn | 
						
															635239-N-2017
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy nazwa | 
						
															Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny Mrągowo
													 | 
					
							                									
						| Regon | 
						
															51028669700000
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy adres ulica | 
						
															ul. Półwysep Czterech Wiatrów
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy adres numer domu | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy miejscowosc | 
						
															Mrągowo
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy kod pocztowy | 
						
															11701 
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy panstwo | 
						
															Polska
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy wojewodztwo | 
						
															warmińsko-mazurskie
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy telefon | 
						
															261 314 200; 261 314 248
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy fax | 
						
															261 314 225
													 | 
					
							                									
						| Zamawiajacy email | 
						
															woszkmragowo@wp.mil.pl
													 | 
					
							                									
						| Adres strony url | 
						
															www.woszkmragowo.wp.mil.pl
													 | 
					
							                									
						| Zamieszczanie obowiazkowe | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Ogloszenie dotyczy | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Czy finansowane z unii | 
						
															2
													 | 
					
							                									
						| Czy ubiegac zaklady pracy | 
						
															2
													 | 
					
							                									
						| Minimalny procent zatrudnienia | 
						
															0%
													 | 
					
							                							                							                							                							                									
						| Rodzaj zamawiajacego | 
						
															3
													 | 
					
							                							                									
						| Dostep dokumentow zamowienia | 
						
															www.woszkmragowo.wp.mil.pl
													 | 
					
							                							                									
						| Zamieszczona bedzie specyfikacja | 
						
															www.woszkmragowo.wp.mil.pl
													 | 
					
							                							                							                									
						| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | 
						
															Oferty należy składać w formie pisemnej i identyfikacją sprawy zgodnie z wymaganiami Zamawiającego adres: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny Mrągowo  Półwysep Czterech Wiatrów 1 11-700 Mrągowo
													 | 
					
							                							                									
						| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 
						
															adres: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny Mrągowo  Półwysep Czterech Wiatrów 1 11-700 Mrągowo
													 | 
					
							                							                									
						| Nazwa nadana zamowieniu | 
						
															Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych W ROKU 2018
													 | 
					
							                							                									
						| Rodzaj zamowienia | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Czy podzielone na czesci | 
						
															1
													 | 
					
							                							                									
						| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 
						
															2
													 | 
					
							                									
						| Okreslenie przedmiotu | 
						
															Zadanie 1 - mięso wieprzowe, wołowe oraz wędliny wieprzowe, wołowe 
L.p.	Kod CPV	Nazwa produktu	Jm	ZAKRES PODSTAWOWY	ZAKRES PRAWA OPCJI – art. 34 
ust. 5 PZP	Ilości ogółem 
1.		15111000-9	udziec wołowy	kg	440,00	132,00	572
2.		15113000-3	schab wieprzowy b/k	kg	860,00	258,00	1118
3.		15113000-3	karkówka wieprzowa b/k	kg	1500,00	450,00	1950
4.		15113000-3	żeberka wieprzowe	kg	530,00	159,00	689
5.		15113000-3	golonka wieprzowa tylna z/k	kg	490,00	147,00	637
6.		15113000-3	boczek świeży	kg	450,00	135,00	585
7.		15114000-0	wątroba wieprzowa	kg	145,00	43,50	188,5
8.		15114000-0	ozory wieprzowe	kg	85,00	25,50	110,5
9.		15114000-0	flaki wołowe krojone mrożone	kg	150,00	45,00	195
10.		15131130-5	baleron	kg	160,00	48,00	208
11.		15131130-5	boczek wędzony parzony	kg	163,00	48,90	211,9
12.		15131130-5	Kiełbasa krakowska parzona specjalna	kg	110,00	33,00	143
13.		15131130-5	kiełbasa krakowska sucha	kg	190,00	57,00	247
14.		15131130-5	kiełbasa parówkowa specjalna	kg	80,00	24,00	104
15.		15131130-6	parówki wp odtłuszczone	kg	248,00	74,40	322,4
16.		15131130-5	polędwica sopocka	kg	214,00	64,20	278,2
17.		15131130-5	poledwica wieprzowa wedzona	kg	145,00	43,50	188,5
18.		15131130-5	kabanosy wp	kg	80,00	24,00	104
19.		15131130-5	ogonówka wędzona	kg	235,00	70,50	305,5
20.		15131130-5	kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna	kg	170,00	51,00	221
21.		15131130-5	kiełbasa podwawelska	kg	358,00	107,40	465,4
22.		15131130-5	kiełbasa żywiecka	kg	76,00	22,80	98,8
23.		15131130-5	kiełbasa podlaską	kg	92,00	27,60	119,6
24.		15131130-5	kiełbasa myśliwska sucha	kg	118,00	35,40	153,4
25.		15131130-5	kielbasa toruńska	kg	305,00	91,50	396,5
26.		15131130-5	kiełbasa biała parzona specjalna	kg	296,00	88,80	384,8
27.		15131130-5	kiełbasa szynkowa wołowa specjalna	kg	80,00	24,00	104
28.		15131130-5	szynka wp gotowana	kg	215,00	64,50	279,5
29.		15131100-6	szynka wieprzowa mielona	kg	137,00	41,10	178,1
30.		15131100-6	karkówka pieczona	kg	210,00	63,00	273
31.		15131100-6	salceson włoski	kg	30,00	9,00	39
32.		15131100-6	rolada z boczku	kg	175,00	52,50	227,5
33.		15131134-3	kaszanka z kaszy gryczanej z wątróbką	kg	68,36	20,51	88,868
34.		15131210-0	schab pieczony	kg	192,00	57,60	249,6
35.		15131230-6	kiełbasa salami	kg	186,00	55,80	241,8
36.		15131130-5	golonka konserwowa	kg	85,00	25,50	110,5
37.		15131130-5	Szynka wieprzowa konserwowa	kg	79,00	23,70	102,7
38.		15131130-5	Salceson ozorkowy	kg	45,00	13,50	58,5
39.		15131130-5	łopatka pieczona	kg	120,00	36,00	156
40.		15131130-5	poledwica łososiowa wędzona	kg	244,00	73,20	317,2
Zadanie 2 - mięso  i wędliny drobiowe.
L.p.	Kod CPV	Nazwa produktu	Jm	ZAKRES PODSTAWOWY	ZAKRES PRAWA OPCJI – art. 34 
ust. 5 PZP	Ilości ogółem 
1.		15112000-6	noga z kurczaka świeża	kg	1420,00	426,00	1846,00
2.		15112000-6	filet z piersi kurczaka b/k świeży	kg	850,00	255,00	1105,00
3.		15114000-0	wątroba z kurczaka świeża	kg	31,00	9,30	40,30
4.		15112000-6	porcja rosołowa z kurczaka	kg	240,00	72,00	312,00
5.		15114000-0	żołądki kurczaka świeże	kg	225,00	67,50	292,50
6.		15131135-0	pierś z  kurczaka ze skórą wędzony	kg	215,00	64,50	279,50
7.		15131135-0	polędwica drobiowa	kg	63,00	18,90	81,90
8.		15131135-0	parówki drobiowe	kg	90,00	27,00	117,00
9.		15131135-0	kiełbasa drobiowa zywiecka	kg	90,00	27,00	117,00
10.		15131135-0	Szynka z indyka	kg	90,00	27,00	117,00
11.		15131135-0	szynka drobiowa	kg	73,00	21,90	94,90
													 | 
					
							                									
						| Cpv glowny przedmiot | 
						
															15000000-8
													 | 
					
							                									
						| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 
						
															0,00
													 | 
					
							                							                									
						| Data zakonczenia | 
						
															2018-12-31T00:00:00+01:00
													 | 
					
							                									
						| Informacje na temat katalogow | 
						
															1.	Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – liczba  zadań 2.
2.	Wykonawca może złożyć jedną ofertę.
3.	Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy – art. 36a ust. 1 ustawy PZP. 
W przypadku gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy winien 
w oświadczeniu składanym wraz z ofertą (art. 25a ust.1 p.z.p. – Załącznik nr 5 do SIWZ)_ wskazać części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom (art. 36b ust 1 p.z.p.) oraz firmy tych podwykonawców. W przypadku, gdy Wykonawca nie wskaże części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom Zamawiający uzna, że całość zamówienia Wykonawca wykona samodzielnie.
Powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia.
Zamawiający nie wymaga osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
4.	Zamawiający nie przewiduje: 
1)	składania ofert wariantowych (art. 36 ust. 2 pkt. 4 p.z.p.);
2)	udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy p.z.p. (art. 36 ust. 2 pkt. 3 p.z.p.);
3)	zawarcia umowy ramowej (art. 36 ust. 2 pkt. 2 p.z.p.);
4)	rozliczenia w walutach obcych (art. 36 ust. 2 pkt. 6 p.z.p.);
5)	aukcji elektronicznej (art. 36 ust. 2 pkt. 7 p.z.p.);
6)	zwrotu kosztów udziału w postępowaniu (art. 36 ust. 2 pkt. 8 p.z.p.);
7)	zastosowania wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP.
													 | 
					
							                									
						| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 1 | 
						
															1
													 | 
					
							                							                							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 4 | 
						
															1
													 | 
					
							                							                							                							                							                									
						| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 
						
															1
													 | 
					
							                							                									
						| Wykaz dokumentow zaswiadczen | 
						
															4.	Wykonawca, którego oferta w wyniku wstępnej oceny okaże się najkorzystniejsza przedłoży 
w terminie nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymanego wezwania od Zamawiającego dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania:
odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 Ustawy;
Zamawiający nie wymaga dokumentów, o których mowa od podwykonawców – o ile będzie dotyczyć.
5.	W przypadku gdy Wykonawca jest podmiotem, o którym mowa poniżej oraz jeżeli jego oferta 
w wyniku wstępnej oceny okaże się najkorzystniejsza przedłoży w terminie nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymanego wezwania od Zamawiającego dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia 
z postępowania:
1)	Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w Rozdziale VII ust. 4:
składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.
2)	Dokumenty, o których mowa powyżej, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu.
3)	Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Przepis ust. 5 pkt. 2 stosuje się.
4)	W przypadku, wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.
													 | 
					
							                									
						| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | 
						
															7.	Wykonawca, którego oferta w wyniku wstępnej oceny okaże się najkorzystniejsza przedłoży 
w terminie nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymanego wezwania od Zamawiającego dokumenty potwierdzające, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego (art. 25 ust. 1 pkt. 2 p.z.p.):
a)	obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r., poz. 242 z późn. zm.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień;
lub
obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej 
w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. 
o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2017, poz. 149 z późn. zm.-  jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień;
lub
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw. z art. 67 ust. 3 pkt. 6 
i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.
b)	zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP. 
(Podstawa prawna : art. 59, 59a i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  Dz. U. z 2017, poz. 149 z późn. zm.);
lub  
	certyfikat HACCP.
Wykonawca może zamiast zaświadczeń, o których mowa w ust. a) i b) złożyć inne dokumenty potwierdzające odpowiednio stosowanie przez Wykonawcę równoważnych środków zapewnienia jakości 
i stosowanie równoważnych środków zarządzania.
Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski.
Dokumenty winny być aktualne na dzień ich składania Zamawiającemu.
													 | 
					
							                									
						| Inne dokumenty niewymienione | 
						
															2.	Dokumenty składane przez wszystkich Wykonawców do upływu terminu składania ofert:
1)	Formularz ofertowy – według wzoru określonego Załącznikiem nr  2 i 3 do SIWZ;
2)	Oświadczenie, o którym mowa w art. 25a ust. 1 p.z.p. o braku podstaw do wykluczenia oraz o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu  – według wzoru określonego Załącznikiem nr 5 do SIWZ.
Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca 
nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu składa każdy z Wykonawców ubiegających się o zamówienie.
3)	Pełnomocnictwo do działania innych/ej osób/y w imieniu Wykonawcy w oryginale lub notarialnie poświadczonej kopii pełnomocnictwa – o ile dotyczy.
3.	Celem wykazania, że nie występują podstawy do wykluczenia Wykonawców z postępowania na mocy 
art. 24 ust. 1 pkt. 23 Ustawy, każdy Wykonawca, który złożył ofertę przekazuje Zamawiającemu 
w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego – woszkmragowo.wp.mil.pl, informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Ustawy, oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej z Wykonawcami, którzy złożyli oferty. 
Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może (o ile dotyczy) przedstawić dowody, że powiązania 
z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
Druk oświadczenia, o którym mowa stanowi Załącznik Nr 6 do SIWZ.
Dokument składa każdy Wykonawca.	
													 | 
					
							                							                							                							                							                							                							                							                							                							                									
						| Zastosowanie procedury pzp | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Zmiana umowy | 
						
															1
													 | 
					
							                									
						| Zmiana umowy tekst | 
						
															5.	Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 pkt. 1 Ustawy przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, 
w następującym zakresie:
1)	wysokości podatku VAT w zakresie przedmiotu zamówienia w wypadku ustawowych zmian 
w tym zakresie. Zmiana ta wymaga zachowania formy pisemnej (aneks) oraz pisemnego wniosku jednej ze Stron o zmianę wraz z uzasadnieniem;
2)	udziału podwykonawcy (lub jego zmiana) na etapie realizacji umowy jeżeli Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi oświadczenie (Załącznik nr 5 do SIWZ) lub oświadczenia lub dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia wobec tego podwykonawcy; 
jeżeli zmiana lub rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 Ustawy, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu (doświadczenie, sytuacja finansowa), Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania 
o udzielenie zamówienia;
3)	zmiany zakresu podwykonawstwa;
4)	w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np.: osiągnięcia przez jednostkę gotowości do podjęcia działań, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, kursów, szkoleń, służb przygotowawczych, zmiany stanu żywionych, restrukturyzacji sił zbrojnych, likwidacji klęsk żywiołowych, kryzysu, zagrożenia lub wojny, zmiany aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia żołnierzy lub innych zadań postawionych Odbiorcy przez organa władzy państwowej, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw 
w odmiennych terminach i częstotliwościach oraz do innych miejsc (na terenie RP) niż określono 
w umowie, według cen jednostkowych zawartych w umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej łącznej wartości umowy.
O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje niezwłocznie Wykonawcę pisemnie od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości  o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn. Zmiana nie wymaga aneksu, a jedynie pisemnego powiadomienia ze strony Zamawiającego wraz z określeniem podstawy zmian, czasu w jakim będą obowiązywały, miejsc dostaw i szacowanych ilości do realizacji w tym czasie. Wykonawca potwierdzi w ciągu 3 dni od daty otrzymania powiadomienia – przyjęcie do realizacji.
5)	wysokości ceny w przypadku jej waloryzacji na zasadach określonych w Rozdziale XII. ust. 11 SIWZ.
6)	zmiany ilości określonych produktów w ramach asortymentu towaru w ten sposób, że ogólna ilość produktów w zakresie podstawowym i w ramach opcji nie ulegnie zmianie z zastrzeżeniem, że cena umowy wynikająca z jej postanowień nie może ulec zwiększeniu. O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian, a Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania (co najmniej faksem) przyjęcia powyższego do realizacji. Co najmniej 
1 x na kwartał – nie później niż do 10-każdego następującego miesiąca po upływie kwartału Zamawiającego dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje aneks do umowy w tym zakresie.
7)	zmian wynikających z zastosowania prawa opcji określonego umową (Rozdział III ust. 3 SIWZ);
Zmiany jak powyżej wymagają zachowania formy pisemnej (aneks, za wyjątkiem pkt. 4) oraz pisemnego wniosku jednej ze Stron o zmianę wraz z uzasadnieniem.
6.	Zamawiający przewiduje również możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy 
w okolicznościach i przypadkach określonych w art. 144 ust. 1 pkt. 3, pkt. 5, pkt. 6 Ustawy.
													 | 
					
							                									
						| IV 4 4 data | 
						
															2017-12-29T00:00:00+01:00
													 | 
					
							                									
						| IV 4 4 godzina | 
						
															10:00
													 | 
					
							                							                									
						| IV 4 4 jezyki | 
						
															język polski
													 | 
					
							                									
						| IV 4 5 okres | 
						
															30
													 | 
					
							                							                							                							                									
									
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 
									
																					1
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik nazwa | 
									
																					Zadanie 1 - mięso wieprzowe, wołowe oraz wędliny wieprzowe, wołowe
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 
									
																					15110000-2
																			 | 
								
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 
									
																					0,00
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 
									
																					2018-12-31T00:00:00+01:00
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 
									
																					L.p.	Kod CPV	Nazwa produktu	Jm	ZAKRES PODSTAWOWY	ZAKRES PRAWA OPCJI – art. 34 
ust. 5 PZP	Ilości ogółem 
1.		15111000-9	udziec wołowy	kg	440,00	132,00	572
2.		15113000-3	schab wieprzowy b/k	kg	860,00	258,00	1118
3.		15113000-3	karkówka wieprzowa b/k	kg	1500,00	450,00	1950
4.		15113000-3	żeberka wieprzowe	kg	530,00	159,00	689
5.		15113000-3	golonka wieprzowa tylna z/k	kg	490,00	147,00	637
6.		15113000-3	boczek świeży	kg	450,00	135,00	585
7.		15114000-0	wątroba wieprzowa	kg	145,00	43,50	188,5
8.		15114000-0	ozory wieprzowe	kg	85,00	25,50	110,5
9.		15114000-0	flaki wołowe krojone mrożone	kg	150,00	45,00	195
10.		15131130-5	baleron	kg	160,00	48,00	208
11.		15131130-5	boczek wędzony parzony	kg	163,00	48,90	211,9
12.		15131130-5	Kiełbasa krakowska parzona specjalna	kg	110,00	33,00	143
13.		15131130-5	kiełbasa krakowska sucha	kg	190,00	57,00	247
14.		15131130-5	kiełbasa parówkowa specjalna	kg	80,00	24,00	104
15.		15131130-6	parówki wp odtłuszczone	kg	248,00	74,40	322,4
16.		15131130-5	polędwica sopocka	kg	214,00	64,20	278,2
17.		15131130-5	poledwica wieprzowa wedzona	kg	145,00	43,50	188,5
18.		15131130-5	kabanosy wp	kg	80,00	24,00	104
19.		15131130-5	ogonówka wędzona	kg	235,00	70,50	305,5
20.		15131130-5	kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna	kg	170,00	51,00	221
21.		15131130-5	kiełbasa podwawelska	kg	358,00	107,40	465,4
22.		15131130-5	kiełbasa żywiecka	kg	76,00	22,80	98,8
23.		15131130-5	kiełbasa podlaską	kg	92,00	27,60	119,6
24.		15131130-5	kiełbasa myśliwska sucha	kg	118,00	35,40	153,4
25.		15131130-5	kielbasa toruńska	kg	305,00	91,50	396,5
26.		15131130-5	kiełbasa biała parzona specjalna	kg	296,00	88,80	384,8
27.		15131130-5	kiełbasa szynkowa wołowa specjalna	kg	80,00	24,00	104
28.		15131130-5	szynka wp gotowana	kg	215,00	64,50	279,5
29.		15131100-6	szynka wieprzowa mielona	kg	137,00	41,10	178,1
30.		15131100-6	karkówka pieczona	kg	210,00	63,00	273
31.		15131100-6	salceson włoski	kg	30,00	9,00	39
32.		15131100-6	rolada z boczku	kg	175,00	52,50	227,5
33.		15131134-3	kaszanka z kaszy gryczanej z wątróbką	kg	68,36	20,51	88,868
34.		15131210-0	schab pieczony	kg	192,00	57,60	249,6
35.		15131230-6	kiełbasa salami	kg	186,00	55,80	241,8
36.		15131130-5	golonka konserwowa	kg	85,00	25,50	110,5
37.		15131130-5	Szynka wieprzowa konserwowa	kg	79,00	23,70	102,7
38.		15131130-5	Salceson ozorkowy	kg	45,00	13,50	58,5
39.		15131130-5	łopatka pieczona	kg	120,00	36,00	156
40.		15131130-5	poledwica łososiowa wędzona	kg	244,00	73,20	317,2
																			 | 
								
														
						|   |   | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 
									
																					2
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik nazwa | 
									
																					Zadanie 2 - mięso  i wędliny drobiowe.
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 
									
																					15110000-2
																			 | 
								
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 
									
																					0,00
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 
									
																					2018-12-31T00:00:00+01:00
																			 | 
								
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 
									
																					L.p.	Kod CPV	Nazwa produktu	Jm	ZAKRES PODSTAWOWY	ZAKRES PRAWA OPCJI – art. 34 
ust. 5 PZP	Ilości ogółem 
1.		15112000-6	noga z kurczaka świeża	kg	1420,00	426,00	1846,00
2.		15112000-6	filet z piersi kurczaka b/k świeży	kg	850,00	255,00	1105,00
3.		15114000-0	wątroba z kurczaka świeża	kg	31,00	9,30	40,30
4.		15112000-6	porcja rosołowa z kurczaka	kg	240,00	72,00	312,00
5.		15114000-0	żołądki kurczaka świeże	kg	225,00	67,50	292,50
6.		15131135-0	pierś z  kurczaka ze skórą wędzony	kg	215,00	64,50	279,50
7.		15131135-0	polędwica drobiowa	kg	63,00	18,90	81,90
8.		15131135-0	parówki drobiowe	kg	90,00	27,00	117,00
9.		15131135-0	kiełbasa drobiowa zywiecka	kg	90,00	27,00	117,00
10.		15131135-0	Szynka z indyka	kg	90,00	27,00	117,00
11.		15131135-0	szynka drobiowa	kg	73,00	21,90	94,90
																			 | 
								
														
						|   |   |