Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na zadanie nr 1: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach .
1 Margaryna 15431100-9 Margaryna mleczna do gotowania, smażenia i pieczenia, zawartość tłuszczu roślinnego 65-80 %. Opakowanie jednostkowe bezpośrednio folia aluminiowa, pośrednie – karton papierowy, waga 225- 250g. Termin przydatności do spożycia 60 dni liczony od dnia dostawy. kg 150.
2 Serek homogenizowany z twarogu odtłuszczonego, typu "Danio" 15500000-3 Twaróg odtłuszczony, różne smaki. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 140 - 150 g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 200.
3 Mleko w folii 15511000-3 Wygląd i barwa jednolita, smak i zapach czysty bez obcych posmaków i zapachów, barwa jasnokremowa, konsystencja płynna. Mleko normalizowane, pasteryzowane, zawartość tłuszczu 2%, zawartość białka 3%. Opakowanie bezpośrednie: folia, o poj. 900-1000ml. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy. l 1200.
4 Mleko zagęszczone niesłodzone 15511200-5 Mleko zagęszczone, niesłodzone sterylizowane. Zawiera 25% suchej masy całkowitej w tym:7,5% tłuszczu oraz 17,5% suchej masy beztłuszczowej. Stosuje się do kawy, herbaty, kakao, oraz do celów kulinbarnych. Waga jedn. 500g. kg 2.
5 Mleko w kartonie 2% tłuszczu bez środków konserwujących 15511210-8 Mleko UHT, o zawartości 2% tłuszczu, bez środków konserwujących. Opakowanie jednostkowe - karton o poj. 0,2-1 litr, termin przydatności do spożycia min. 4 miesiące liczony od dnia dostawy. l 300.
6 Śmietana 15512000-0 Śmietana słodka 18 %,opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 180 - 200g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 300.
7 Śmietanka do kawy 15512100-1 Śmietanka o zawartości tłuszczu 10 %. poj. 10ml 1 kubeczek x 10 szt w opakowaniu zbiorczym. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy. l 2.
8 Masło 15530000-2 Kostka starannie uformowana, smak lekko kwaśny, mlekowy, lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Barwa jednolita, o zawartości tłuszczu 82,5%, Opakowanie bezpośrednie to folia aluminiowa, pośrednie – karton papierowy, waga 200g. Termin przydatności do spożycia do 30 dni liczony od dnia dostawy. kg 800.
9 Serek bez cukru ziarnisty, typu "Wiejski" 15542000-9 Serek ziarnisty o różnych dodatkach smakowych (szczypiorek, koperek, cebula). Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150-200g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 250.
10 Serek do chleba o różnych smakach, typu "Kanapkowy" 15542000-9 Serek do chleba o różnych dodatkach smakowych (zioła, szczypiorek, śmietana). Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 90 -100g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 180.
11 Twaróg półtłusty 15542100-0 Twaróg półtłusty krajanka, o smaku kwaśnym. Zawartość tłuszczu 4,0-4,5 %, pakowany w pergamin. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 7 dni od dnia dostawy. kg 700.
12 Ser topiony ( 25 g ) 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topnienia w kształcie trójkąta o masie 25g. w opakowaniu 200 g; o różnych smakach i dodatk. np. z dodatkiem szynki, papryki, czosnku, pieczarek, ziół, szczypiorku. Zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 27%. Termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy kg 140.
13 Ser feta 15542300-2 Ser feta sałatkowo - kanapkowy. Serek miękki solankowy, pełnotłusty, z mleka pasteryzowanego ok. 45% tłuszczu w suchej masie. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 10 dni od dnia dostawy Opakowanie – karton 260 – 280g. kg 50.
14 Ser żółty, typu holenderskiego / Gouda lub Edamski/ 15544000-3 Ser podpuszczkowy dojrzewający wyprodukowany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu z dodatkiem szczepionek kultur mezofilnych i podpuszczki, w blokach typu holenderskiego o bokach lekko wypukłych i zaokrąglonych, o barwie jasnożółtej, smak i zapach delikatny, łagodny, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej masie., o terminie przydatności do spożycia do 90 dni od daty prod. Opakowanie : woreczek z folii termokurczliwej, waga do 4 kg. kg 500.
15 Ser żółty wędzony, typu "rolada ustrzycka" 15544000-3 Walec o średnicy 7 cm. Zawartość tłuszczu 45% w suchej masie; pakowany próżniowo; widoczne ślady siatki; masa około 300-1000g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy. Wędzony w sposób naturalny kl. I kg 150.
16 Serek homogenizowany z twarożku odtłuszczonego z witaminami, typu "Bakuś" 15551000-5 Serek homogenizowany o różnych smakach z twarożku odtłuszczonego , poj. 90 - 100g z witaminami A,D,E. Opakowanie – kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 150.
17 Serek homogenizowany chudy 15551000-5 Serek chudy z mleka pasteryzowanego, różne smaki, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj.140 - 150g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 200.
18 Jogurt naturalny bez cukru 15551310-1 Jogurt naturalny bez cukru. Opakowanie jednostkowe – kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150- 200g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 150.
19 Jogurt owocowy 15551320-4 Konsystencja jednolita, kremowa bez grudek, lekko luźna z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji /wsad owoców od 4,5 – 2,5 %/; barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców ; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko – kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu. Zawartość tłuszczu w suche masie nie mniej niż 1,5 – 2,5%. Różne smaki owocowe, poj.100-150g. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 400.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na zadanie nr 2: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.
1.Margaryna 15431100-9 Margaryna mleczna do gotowania, smażenia i pieczenia, zawartość tłuszczu roślinnego nie mniej niż 65% nie więcej niż 80 %. Opakowanie jednostkowe bezpośrednio folia aluminiowa, pośrednie – karton papierowy, waga ok. 225-250g. Termin przydatności do spożycia 60 dni liczony od dnia dostawy. kg 55.
2. Serek
homogenizowany 15500000-3 Serek chudy z mleka pasteryzowanego, różne smaki. Opakowanie jednostkowe, kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok.150g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 120.
3. Deser mleczny 15500000-3 Deser mleczny z kaszą manną lub ryżem o różnych smakach; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko-kwaśny, smakowo właściwy dla zawartego składnika. Opakowanie jednostkowe ok.150-200g, kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 120.
4. Pudding 15500000-3 Deser o konsystencji budyniu, o smakach: waniliowy, czekoladowy, waniliowo - czekoladowy, składniki: mleko, cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające, barwniki. Opakowanie jednostkowe ok.150g, kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 80.
5. Mleko 15511210-8 Mleko UHT o zawartości 2 % tłuszczu. Wygląd i barwa jednolita, smak i zapach czysty bez obcych posmaków i zapachów, barwa jasnokremowa, konsystencja płynna. Opakowanie jednostkowe: karton z laminatu wielowarstwowego , o poj. 1l. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od dnia dostawy. l 1500.
6. Śmietana 15512000-0 Śmietana o zawartości tłuszczu 12%, opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 400-500g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 210.
7. Masło 15530000-2 Kostka starannie uformowana, smak lekko kwaśny, mlekowy, lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Barwa jednolita, o zawartości tłuszczu nie mniej niż 80%. Opakowanie bezpośrednie to folia aluminiowa, opakowanie pośrednie – karton papierowy, waga ok. 200 g. Termin przydatności do spożycia do 30 dni liczony od dnia dostawy. kg 600.
8. Twaróg półtłusty 15542100-0 Twaróg półtłusty krajanka, o smaku kwaśnym. Zawartość tłuszczu ok. 4,0-4,5 %, o pakowany w pergamin, termin przydatności do spożycia min. 7 dni liczony od dnia dostawy. kg 120.
9. Twaróg sernikowy 15542100-0 Barwa jednolita, biała do lekko kremowej; smak i zapach: czysty, typowy dla twarożku, bez obcych zapachów, smak lekko kwaśny, lekko słonawy; konsystencja i struktura dobra do smarowania, jednolita w całej masie, bez grudek, lekko mączysty; pakowany hermetycznie w kubki o masie ok. 1kg . Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 120.
10. Serek bez cukru ziarnisty 15542100-0 Serek ziarnisty o różnych dodatkach smakowych (szczypiorek, koperek, cebula) lub równoważny. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 150-200g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 150.
11. Serek do chleba 15542100-0 Serek do chleba termizowany. Skład: ser twarogowy, masło, żelatyna wieprzowa, możliwy wsad czosnku, ziół, papryki i ogórka. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 100-150 g. termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 80.
12. Serek włoski typu Capri 15542200-1 Skład: serwatka, mleko pasteryzowane, sól spożywcza, kwas cytrynowy jako regulator kwasowości. Waga opakowania ok. 220-250g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 40.
13. Ser topiony- krążki 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, w kształcie trójkąta o masie ok. 25 g, w opakowaniu ok. 200 g; dozwolone dodatki smakowe: papryka, czosnek, szynka, borowik, itp.: zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 27%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 50.
14. Ser topiony- prostokąt 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, w kształcie prostokąta o masie ok. 100-150 g., dozwolone dodatki smakowe: papryka, czosnek, szynka, borowik, itp.: zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 27%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 60.
15. Ser topiony - plastry 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, dozwolone dodatki smakowe: papryka, czosnek, szynka, borowik, itp. Pakowane po 8 plastrów, oddzielnie każdy, w opakowaniu ok. 130-150 g, całość pakowana próżniowo. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 40.
16. Ser typu feta 15542300-2 Ser typu feta, sałatkowo - kanapkowy. Serek miękki solankowy, pełnotłusty, z mleka pasteryzowanego, nie mniej niż 12% tłuszczu w suchej masie. Opakowanie jednostkowe ok. 260-280g : pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 30.
17. Ser żółty typu gouda 15544000-3 Blok, o bokach lekko wypukłych i zaokrąglonych, szerokość ok. 10 , długość ok. 25 cm, o barwie jasnożółtej, smak i zapach delikatny, łagodny, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej masie, zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%, pakowany w folię termokurczliwą, o terminie przydatności do spożycia do 60 dni od daty produkcji. kg 230.
18. Ser żółty z przyprawami pełnotłusty 15544000-3 Kształt: walec o wymiarach: średnica ok. 8 cm, długość ok. 25 cm. Ser pełnotłusty , możliwy wsad: zioła, papryka, szynka; smak i zapach łagodny, aromatyczny, właściwy dla dodatku; konsystencja twarda-nadający się do krojenia, pakowany w folię termokurczliwą, zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230.
19. Ser żółty typu salami 15544000-3 Kształt: walec o wymiarach: średnica ok. 8 cm, długość ok. 25 cm, barwa żółta, jednolita w całej masie; smak i zapach: łagodny, aromatyczny, lekko kwaśny, lekko pikantny; konsystencja: miąższ elastyczny, jednolity w całej masie, oczka okrągłe lub owalne wielkości ziarna ryżu lub małego grochu; zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%; pakowany w folię termokurczliwą. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230.
20. Ser żółty wędzony typu rolada ustrzycka 15544000-3 Walec o średnicy ok. 7 cm, długości ok.25 cm. Zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w suchej masie; pakowany próżniowo; widoczne ślady od siatki. Wędzony w sposób naturalny. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230.
21. Ser żółty wędzony 1554400-3 W bloku o długości ok. 30 cm i wysokości minimum 8 cm. Ser tłusty, wędzony, podpuszczkowy, dojrzewający o zawartość tłuszczu ok. 25%. Opakowanie z folii termokurczliwej. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230.
22. Kefir 15551000-5 Płyn jednolity w całej masie; barwa biała z odcieniem kremowym; konsystencja jednolita; smak i zapach: lekko kwaśny do kwaśnego, orzeźwiający, charakterystyczny dla kefiru; zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%; opakowanie jednostkowe: kubki z folii polistyrenowej, zamykane przykrywką z folii aluminiowej o pojemności ok. 400-500 g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. kg 20.
23. Jogurt naturalny 15551310-1 Jogurt naturalny bez cukru. Opakowanie jednostkowe – kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 400-500g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 210.
24. Jogurt owocowy 15551320-4 Konsystencja jednolita, kremowa bez grudek, lekko luźna z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji, wsad owoców od ok. 2,5 – 4,5 %; barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców ; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko – kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu. Zawartość tłuszczu w suche masie nie mniej niż 1,5% – 2,5%. Różne smaki owocowe, poj. ok.100-150g. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 90.
25. Jogurt owocowy pitny 15551320-4 Konsystencja jednolita, kremowa bez grudek, pitna bez widocznych kawałków owoców użytych do produkcji, wsad owoców od ok. 2,5 – 4,5 %; barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców ; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko – kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu. Zawartość tłuszczu w suche masie nie mniej niż 1,5% – 2,5%. Różne smaki owocowe, poj. ok.300-310 ml. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. l 100.
26. Maślanka 15551500-0 Konsystencja płynna, jednolita w całej masie bez grudek tłuszczu; barwa jednolita biała do lekko kremowej; smak i zapach: lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający, bez obcych posmaków; zawartość tłuszczu nie mniej niż 1,5%; opakowanie jednostkowe: butelka pcv/pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o poj. 1 l. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. l 50.
|