GuidZP400 |
02fdab01-2b20-49f5-9602-4711c8bc3bc1
|
Biuletyn |
534337-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa im. W. Witosa w Biezdrowie
|
Regon |
001130650
|
Zamawiajacy adres ulica |
Biezdrowo
|
Zamawiajacy adres numer domu |
9
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wronki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
64-510
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
wielkopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
+48672547205
|
Zamawiajacy email |
zsbiezdrowo@zsbiezdrowo.edu.pl
|
Adres strony url |
www.zsbiezdrowo.edu.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Zamawiajacy powierzyl |
Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Szkoła Podstawowa
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
zsbiezdrowo.bip.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
zsbiezdrowo.bip.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2012 r. poz. 1529 oraz z 2015 r. poz. 1830), osobiście, za pośrednictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach ul. Powstańców Wlkp. 23 64-510 Wronki - II Piętro pokój nr 2
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
|
Numer referencyjny |
SP-S.61-U
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
nie
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 12 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ:
Część I zamówienia:
Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe
KOD CPV 15130000-8
Część II zamówienia:
Mięso i produkty mięsne drobiowe
KOD CPV 15112000-6
Część III zamówienia:
Produkty zwierzęce - jaja
KOD CPV 03142500-3
Część IV zamówienia:
Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
KOD CPV 15400000-2
Część V zamówienia:
Owoce i warzywa świeże, ziemniaki
KOD CPV 03220000-9, 03212100-1
Część VI zamówienia:
Owoce, warzywa mrożone
KOD CPV 15330000-0
Część VII zamówienia:
Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15330000-0
Część VIII zamówienia:
Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych
KOD CPV 15600000-4
Część IX zamówienia:
Ryby przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15200000-0
Część X zamówienia:
Produkty mleczarskie
KOD CPV 15500000-3
Część XI zamówienia:
Różne produkty spożywcze,
KOD CPV 15800000-6
Część XII zamówienia:
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
KOD CPV 15810000-9
3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ).
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
nie
|
Zakresie warunkow udzialu |
nie
|
Zakresie kryteriow selekcji |
nie
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
nie
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu według załącznika 2 do siwz.
2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą aktualnego na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załączniku nr 3 do siwz.
3. Oświadczenie wykonawcy dotyczące podstaw wykluczenia wymienionych w art. 24 ust. 1 pkt. 13-14, 16-20 Ustawy Pzp stanowi załącznik nr 4 do siwz składany wraz z ofertą
4. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą następującego dokumentu:
- odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
5. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby składa wraz z ofertą pisemne zobowiązanie tych podmiotów, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia stanowiące załącznik nr 6 do siwz
6. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia i spełniania warunków w postępowaniu składa wraz z ofertą oświadczenie stanowiące załącznik nr 5 do siwz.
7. W przypadku gdy Wykonawca powierza wykonanie części zamówienia podwykonawcy składa wraz z ofertą oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia podmiotów będących podwykonawcami – załącznik nr 7 do siwz.
8. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zaleca złożenie oświadczenia zgodnie ze wzorem wskazanym w załączniku nr 8 do siwz. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik.
9. Pełnomocnictwo (o ile jest wymagane)
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia:
1) zmiany nazwy, adresu(siedziby Wykonawcy oraz innych danych ujawnionych w rejestrach publicznych
2) zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę
3) zmiany osoby do kontaktu określonej w § 1 pkt. 4 niniejszej umowy
4) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany podatku VAT
|
IV 4 4 data |
2018-03-29T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Schab bez kości (klasa I) 90kg. ,
Karkówka bez kości (klasa I) 200kg.,
Karkówka z kością (klasa I) 500kg.,
Boczek surowy wędzony wieprzowy z półtuszy klasy I 40kg. ,
Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo – wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) 100kg.,
Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo -wołowe o zawartości mięsa: 80% w 100g produktu) 60kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Filet z piersi z kurczaka pojedyncze (z tuszy drobiowej klasy A) 270kg.,
Kurczak świeży (klasa I)150kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce - jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia: Jaja rozmiar M (10 szt. w opakowaniu) 1600szt.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia: Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany 1 l - 120 l
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Owoce i warzywa świeże, ziemniaki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Marchew 800kg.,
Seler korzeń 200kg.,
Pietruszka korzeń 200 kg.,
Natka pietruszki (pęczek o wadze min. 0,05kg) 200p. (pęczek o wadze min. 0,05kg),
Koperek (pęczek o wadze min. 0,03kg) 200p. (pęczek o wadze min. 0,03kg),
Fasola Jaś karłowy 40kg,
Fasolka żółta 40kg.
Ziemniaki 2500kg,
Cebula biała 200kg,
Ogórek szklarniowy (kraj pochodzenia Polska) 80kg,
Groch łuskany połówki 100kg,
Pieczarki Klasa I 50kg,
Kapusta pekińska 150Szt.,
Buraki 200kg,
Kapusta biała 100kg,
Kapusta modra 80kg,
Por 600 szt.,
Banan 360kg,
Jabłko klasa I 2000kg.,
Pomarańcza 400kg,
Mandarynka klasa I 600kg.,
Kalafior 100szt.,
Papryka świeża klasa I 80kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Owoce, warzywa mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie worek 2-2,5 kg) 60kg,
Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona (opakowanie worek 2-2,5 kg) 60kg,
Warzywa na patelnie mrożone (opakowanie worek 2-2,5 kg) 80kg,
Mieszanka chińska mrożona - bez dodatku ziemniaków (opakowanie worek 2-2,5 kg) 40kg,
Mieszanka warzywna typu bukiet warzyw składający się co najmniej z 4 rodzajów warzyw (opakowanie worek 2-2,5 kg) 40kg,
Mieszanka kompotowa (nie mniej niż 5 składników bez pestek (opakowanie worek 2,5kg) 200szt. (opakowanie worek 2,5kg).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Ogórek kwaszony ( opakowanie wiaderko 3kg netto) 150kg,
Kapusta kwaszona surówkowa (opakowanie wiaderko 5 kg netto) 300kg,
Koncentrat pomidorowy 30% ekstraktu (opakowanie od 800g do 3 kg) 80kg,
Ketchup łagodny min. 158g pomidorów na100g produktu (opakowanie od 1kg -5 kg) 20kg,
Groszek konserwowy (opakowanie o masie 400g) 120 szt. (opakowanie o masie 400g),
Kukurydza konserwowa (opakowanie o masie 400g) 120 szt. (opakowanie o masie 400g).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Kasza jęczmienna (opakowanie 1 kg) 100kg,
Mąka pszenna wrocławska typ 500 - (opakowanie 1 kg) 100kg,
Ryż paraboliczny (opakowanie 1 kg) 150kg,
Kasza manna (opakowanie 1 kg) 20kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Filet śledziowy matias solony (opakowanie wiaderko 3 kg) 60kg. ,
Filet z morszczuka głęboko mrożony 240kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Masło extra o zawartości tłuszczu 82% (opakowanie kostka o masie 200g) 100szt. (opakowanie kostka o masie 200g),
Śmietana zawartość tłuszczu 12% UHT (opakowanie o pojemności 500ml) 200szt. (opakowanie o pojemności 500ml),
Mleko zawartość tłuszczu 2% UHT(opakowanie karton o pojemności 1l) 600l,
Śmietana ukwaszana zawartość tłuszczu 18 % (opakowanie kubek o masie 400 g ) 240 szt. (opakowanie kubek o masie 400 g ),
Twaróg tłusty zawartość tłuszczu 8g/100g produktu (opakowanie kostka 250g) 540kg,
Deser typu ZUZIA OSM Czarnków lub równoważny o smaku śmietankowym lub śmietankowo - czekoladowym (opakowanie o masie 130g) 1600szt. (opakowanie o masie 130g)
Serek o smaku waniliowym lub owocowym typu OSM Czarnków lub równoważny (opakowanie o masie 100g) 1600szt. (opakowanie o masie 100g)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Ocet spirytusowy 10% kwasowości (opakowanie butelka 500 ml) 20l,
Sól spożywcza jodowana (opakowanie 1 kg) 100kg,
Sól sodowo - potasowa (torba 1500g) 40kg,
Budyń śmietankowy bez cukru (opakowanie o masie 40g) 700szt. (opakowanie o masie 40g),
Liść laurowy (opakowanie o masie 10g) 50szt. (opakowanie o masie 10g),
Ziele angielskie kulki (opakowanie o masie 15 g) 50 szt. (opakowanie o masie 15 g)
Żurek śląski zakwas (opakowanie butelka o pojemności 0,5 l) 40szt. (opakowanie butelka o pojemności 0,5 l)
Cukier biały (opakowanie o masie 1 kg) 250kg
Majeranek suszony (opakowanie o masie 10g) 50szt. (opakowanie o masie 10g),
Kisiel truskawkowy bez dodatku cukru (opakowanie o masie 40g ) 280szt. (opakowanie o masie 40g ),
Kisiel żurawinowy bez dodatku cukru (opakowanie o masie 40g ) 280szt. (opakowanie o masie 40g ),
Pieprz czarny mielony (opakowanie 20g) 50szt. (opakowanie o masie 40g ),
Pierogi z serem- ciasto z mąki pszennej (opakowanie o masie 2,5 kg) 100kg,
Pyzy (opakowanie 12 lub 9 sztuk) 350szt. (opakowanie 12 lub 9 sztuk),
Galaretka truskawkowa (opakowanie o masie 70g) 350szt. (opakowanie o masie 70g),
Makaron świderki typu Sulma lub równoważny (opakowanie o masie 400g) 360szt. (opakowanie o masie 400g),
Makaron nitki typu Sulma lub równoważny (opakowanie o masie 400g) 100szt. (opakowanie o masie 400g),
Cukier waniliowy (opakowanie o masie 32g) 50szt. (opakowanie o masie 32g),
Kwasek cytrynowy (opakowanie o masie 20g) 50szt. (opakowanie o masie 20g),
Bazylia (opakowanie o masie 10g) 25szt. (opakowanie o masie 10g),
Czosnek suszony – granulowany (opakowanie o masie 20g) 150szt. (opakowanie o masie 20g),
Przyprawa do mięs typu Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 800g) 4szt. (opakowanie o masie 800g),
Przyprawa do mięsa mielonego typu Prymat lub równoważny ( opakowanie torba o masie 800g) 4szt. ( opakowanie torba o masie 800g),
Przyprawa do ryb typu Prymat lub równoważny ( opakowanie torba o masie 800g) 2szt. ( opakowanie torba o masie 800g),
Przyprawa do kurczaka typu Prymat lub równoważny ( opakowanie torba o masie 800g) 4szt. ( opakowanie torba o masie 800g),
Włoszczyzna typu Prymat lub równoważny (opakowanie wiadro o masie 900g) 5szt. (opakowanie wiadro o masie 900g),
Przyprawa „Kucharek smak natury” typu Prymat lub równoważny (opakowanie wiadro o masie 3000g) 4szt. (opakowanie wiadro o masie 3000g),
Sos boloński typu Prymat lub równoważny (opakowanie torba o masie 800g) 10szt. (opakowanie torba o masie 800g).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-09-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej od 03 września 2018r. do 21 czerwca 2019r.
2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w poszczególnych częściach przedmiotu zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą.
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego.
5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
6. Wykaz ilościowy zamówienia:
Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg do 1 kg 60kg,
Drożdżówka z serem o wadze min.100g Bez dodatku cukru pudru 800szt.
Drożdżówka z owocem o wadze min.100g Bez dodatku cukru pudru 300szt.
Drożdżówka z budyniem o wadze min. 100g Bez dodatku cukru pudru 300szt.
Chleb pszenno – żytni krojony waga od 700 g do 800g 700szt.
Chleb razowy z ziarnami krojony o wadze od 0,50 kg do 0,6kg 240szt.
|
| |