Dostawa warzyw

Data publikacji 2018-03-26
Data zakończenia 2018-04-04 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Miejscowość Lublin
Województwo lubelskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 536102-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa warzyw których szczegółowe wymagania oraz ilości określono
w Załączniku Nr 1-5 do SIWZ - „Formularz oferty – formularz cenowy“.
2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne zadania, nie dopuszcza składania ofert częściowych na poszczególne pozycje.
3. Zamawiający wymaga, aby:
• Wszystkie warzywa były odpowiednio sortowane i dostarczane w opakowaniach (worki, skrzynki, pojemniki itd.) należących do Wykonawcy. Dopuszczalna waga opakowań zbiorczych w czasie realizacji umowy to 15 – 30 kg, za wyjątkiem pieczarek 2 -12 kg;
• Wszystkie warzywa po upływie 2 godzin od momentu ugotowania powinny posiadać swoisty smak i zapach, oraz nie wykazywać oznak ciemnienia;
• W okresie zimowym Wykonawca musi zapewnić odpowiedni transport zamawianych warzyw, owoców adekwatny do panującej temperatury minusowej. Dostarczane warzywa, owoce nie mogą wykazywać oznak gnicia, przemarznięcia czy zazielenienia (solanina), bulwy powinny być oczyszczone z kłącza, jędrne bez oznak wysuszenia;
• Zamawiający wymaga, aby termin przydatności do spożycia na dostarczane warzywa wynosił 20 dni, licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem: jabłek - 5 dni, kapusty pekińskiej, pieczarek 3 dni);
• Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0, poz. 29).(dotyczy zadania 3 pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone);
• Zamawiający wymaga, aby oferowane warzywa i owoce były pełnowartościowe, produkowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami (oraz zgodnie z zasadami HACCP dotyczy zadania 3: pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 cacdac82-9e0d-41b6-8128-f45cddecfd18
Biuletyn 536102-N-2018
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Regon 431029234
Zamawiajacy adres ulica Stanisława Staszica
Zamawiajacy adres numer domu 16
Zamawiajacy miejscowosc Lublin
Zamawiajacy kod pocztowy 20-081
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon +48815344610
Zamawiajacy fax +48815324153
Zamawiajacy email zamowienia@spsk1.lublin.pl
Adres strony url www.spsk1.lublin.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.spsk1.lublin.pl
Komunikacja elektroniczna wymaga ul. Staszica 16, 20081 Lublin, Kancelaria Ogólna pokój nr 8
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa warzyw
Numer referencyjny EO/EŻ-2738/12/18
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa warzyw których szczegółowe wymagania oraz ilości określono w Załączniku Nr 1-5 do SIWZ - „Formularz oferty – formularz cenowy“. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne zadania, nie dopuszcza składania ofert częściowych na poszczególne pozycje. 3. Zamawiający wymaga, aby: • Wszystkie warzywa były odpowiednio sortowane i dostarczane w opakowaniach (worki, skrzynki, pojemniki itd.) należących do Wykonawcy. Dopuszczalna waga opakowań zbiorczych w czasie realizacji umowy to 15 – 30 kg, za wyjątkiem pieczarek 2 -12 kg; • Wszystkie warzywa po upływie 2 godzin od momentu ugotowania powinny posiadać swoisty smak i zapach, oraz nie wykazywać oznak ciemnienia; • W okresie zimowym Wykonawca musi zapewnić odpowiedni transport zamawianych warzyw, owoców adekwatny do panującej temperatury minusowej. Dostarczane warzywa, owoce nie mogą wykazywać oznak gnicia, przemarznięcia czy zazielenienia (solanina), bulwy powinny być oczyszczone z kłącza, jędrne bez oznak wysuszenia; • Zamawiający wymaga, aby termin przydatności do spożycia na dostarczane warzywa wynosił 20 dni, licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem: jabłek - 5 dni, kapusty pekińskiej, pieczarek 3 dni); • Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0, poz. 29).(dotyczy zadania 3 pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone); • Zamawiający wymaga, aby oferowane warzywa i owoce były pełnowartościowe, produkowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami (oraz zgodnie z zasadami HACCP dotyczy zadania 3: pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone).
Cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Data rozpoczecia 2018-05-07T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian umowy, w przypadku: a) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy, b) zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy (zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT), c) zmian danych identyfikujących strony - zgodnie z zapisami w aktualnym odpisie z właściwego rejestru. 2. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy. 3. Zamawiający przewiduje zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku: a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa; b) niewyczerpania wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę do wyczerpania wartości umowy, nie dłużej jednak niż o 6 miesięcy. 4. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty. 5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem ust. 2. 6. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy. 7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy, z zastrzeżeniem ust 2. 8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 2. 9. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22 a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.
IV 4 4 data 2018-04-04T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 09:30
IV 4 4 jezyki PL
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Zadanie 1
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2018-05-07T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Ziemniaki Odmiana jadalna o żółtym zabarwieniu miąższu, o owalnym regularnym kształcie, preferowana wielkość ziemniaka średnia i duża, Ziemniak surowy, po przekrojeniu bez przebarwień, śladów brązowych gniazd, zamawiający wymaga jednej lub dwóch odmian z możliwością ich oddzielenia w trakcie realizacji umowy.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Zadanie 2
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2018-05-07T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Buraki ćwikłowe Intensywny purpurowy kolor, bez wyraźnych szerokich, białych pierścieni oraz brązowych gniazd na przekroju. Po ugotowaniu burak bez posmaku goryczki. 2. Cebula Odmiana kulista lub spłaszczona, cebula średnia lub duża, zdrowa, podsuszona, bez szczypioru. 3. Marchew Odmiana jadalna, korzeń ciemno-pomarańczowy, różnica kory i walca nieznaczna, kształt regularny, preferowana wielkość marchwi średnia i duża. 4. Pietruszka Odmiana korzeniowa, kształt regularny, powierzchnia gładka, bez rozwidleń korzenia, zamawiana pietruszka wielkości średniej i dużej. 5. Pory Cebula wyraźnie zaznaczona, długa część biała, łodyga jasno zielona o długości ok 25 cm. 6. Seler Odmiana korzeniowa, bulwiasta, duża, kulista, miąższ biały, aromatyczny.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Zadanie 3
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2018-05-07T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Kapusta biała Odmiana cukrowa, o twardych zbitych główkach, o zdrowych liściach bez oznak gnicia i popękania, główki średnie i duże. Ok. 1000 kg z przeznaczeniem na gołąbki. 2. Kapusta czerwona Główki średnie, zwarte o zdrowych liściach, bez oznak gnicia, popękania i przesuszenia. 3. Kapusta włoska Odmiana o twardych zbitych główkach, o zdrowych liściach bez oznak gnicia i popękania, główki średnie i duże z przeznaczeniem na gołąbki. 4. Kapusta pekińska Barwa liści jasno-żółto-zielona, każda główka zabezpieczona opakowaniem. 5. Kapusta kiszona Zapach czysto kwaśny, smak słonawo – kwaśny, jasne zabarwienie, wiórki cienkie, soczyste, chrupiące. Niepożądany smak gorzki, oraz obecność pleśni. 6. Ogórki kiszone Jędrne, soczyste o długości ok. 9-12 cm, o łagodno-kwaśnym aromatycznym zapachu, oraz słono – kwaśnym smaku, o charakterystycznej ciemnozielonej barwie, gładkiej powierzchni bez przebarwień i miejsc zepsutych.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Zadanie 4
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2018-05-07T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Jabłka Ok. 13 000 kg jabłka odmiany deserowej, małe, kształtne, wybarwione, o wadze ok 15 dkg każde. Ok. 2 000 kg jabłka odmiany kwaśnej z przeznaczeniem na surówki;
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Zadanie 5
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2018-05-07T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Pieczarki świeże Młode, oczyszczone, o śnieżnobiałej barwie, o podobnej wielkości kapelusza;
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin dostawy cząstkowej
Znaczenie 20,00
  
Kryteria termin rozpatrzenia reklamacji
Znaczenie 20,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)