Dostawy artykułów spożywczych 04/2018

Data publikacji 2018-04-03
Data zakończenia 2018-04-10 00:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Potulice
Województwo kujawsko-pomorskie
Branża
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Napoje, tytoń i produkty podobne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 539584-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 156000004, 159000001, 153300000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Grupa 1:
1) granulat sojowy – 1 894 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002
2) herbata granulowana – 325 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15863200-7, PN-ISO-3720:1997/Ap2:2006
3) kakao – 48 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min.1 kg netto, CPV 15841000-5, PN -A-88103:1998
4) kawa zbożowa – 2490 kg, z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku, w opakowaniach z nadrukowaną informacji o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15862000-8, PN-A-94013:1998/Az1:2001
5) majeranek – 108 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min.1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-86958:1997/Az1:2002
6) musztarda – 1776 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 1 kg netto, CPV 15871250-1, PN - A- 86964:2002/Az1:2004
7) ocet spirytusowy 10 % – 1276 l, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002/AC:2003
8) pieprz czarny mielony – 191 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997/Az1:2002
9) przyprawa do zup w płynie typu maggi – 2010 l., w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871270-7, PN-A-94052:1996
10) przyprawa do mięsa typu fix – 216 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002
11) sól kuchenna jodowana warzona – 4 276kg, drobno mielona, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15872400-5, PN-C-84081-2:1998
12) miód naturalny – 228 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych 25 g netto, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988
13) liść laurowy – 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze . W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-67/3132-10
14) ziele angielskie - 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-64/8132-14
15) kwasek cytrynowy spożywczy – 8 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-79734:1981
16) czosnek suszony granulowany – 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15872200-3, PN-A-86967:1998
17) koperek suszony mielony – 52 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-63A-77603
18) papryka suszona słodka mielona – 43 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, PV 15870000-7, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002
19) cynamon mielony – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7,BN-68/8132-09
20) chrzan tarty – 1 620 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład),nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 0,900 kg netto, CPV 15331400-1, PN-A-77806:1997
21) bazylia suszona mielona – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86959:1997/Az1:2002
22) oregano suszone mielone – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002
23) ketchup łagodny – 1 650 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład),nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV15871230-5,PN-A-86951:2006
24) majonez – 828 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 0,7-2kg netto, CPV15871273-8, PN-A-86964:2002/Az1:2002
25) papryka konserwowa po wycieku – 3 600 kg, papryka marynowana, ćwiartki, barwa jednolita w całej masie, papryka nie rozpadająca się, jędrna, opakowanie jednostkowe o wadze od 900 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożycia, CPV 15332000-4, PN-A-77806:1997
26) kotlet sojowy – 686 kg, gramatura 1 szt. 15 -20 gram w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002
27) kukurydza konserwowa – 1152 kg ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównania, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów, opakowanie jednostkowe o wadze od 400 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożyccia, CPV 15331400-1, PN-ISO 6540:2010
28) gałka muszkatołowa – 15 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego(skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto CPV 15872300-4, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002
29) przyprawa fix do potraw chińskich – 24 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002

Grupa 2:
1) bulion jarzynowy sypki – 2 600 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996
2) zupa pieczarkowa sypka – 1 200 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto , CPV 15891400-4, PN-A-75980:1997
3) żurek sypki – 700 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto CPV15891400-4, PN-A-75980:1997
4) sos myśliwski sypki – 360 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951:2006
5) sos pieczeniowy ciemny sypki – 500 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951: 2006
6) bulion drobiowy sypki – 516 kg w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996
7) sos grzybowy sypki – 600 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-94050

Grupa 3:
1) kasza jęczmienna średnia – 11 000 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74203:1987
w workach min. 25 kg - max. 50 kg
2) kasza manna – 3 000 kg, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto – max. 50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74036:1988
3) ryż biały długoziarnisty – 7 200 kg, w opakowaniach o wadze min. 25 kg netto – max.50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15614100-6, PN-A-94018:1998
4) mączka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) – 900 kg, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15620000-0, PN-A-74710:1993
5) budyń bez cukru – 270 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg- max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A – 74723:1998
6) kisiel bez cukru – 270 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg – max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A-74723:1998
7) płatki owsiane typu górskiego - 2400 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 5-25 kg netto, CPV 15613380,-5, PN-A/A-74037

Grupa 4:
1) cukier biały – 14 136 kg netto, suchy, czysty, bez grudek oraz o barwie białej, bez zanieczyszczeń,
w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta oraz wadze, pakowany w worki papierowe o wadze min. 25 kg netto, nazwa producenta, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996/Az1:2005

Grupa 5:
1) mąka pszenna- typ 500 – 6 965 kg netto, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto
z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15612100-2, PN-A-74022:2003

Grupa 6
1) makaron (tzw. Świderki) – 11 996 kg netto, o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny, w opakowaniach
z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach zbiorczych min. 10 kg netto, CPV 15851100-9, PN – A-74131:1999

Grupa 7:
1) Woda mineralna niegazowana – 7 296 l. w butelkach plastikowych 1,5 l., CPV 15981000-8, PZ – Z – 11001-2:1999

Grupa 8
1) konentrat pomidorowy 30% –9970 kg, nomenklatura CPV: 15331427-6, Polska Norma: PN-A-77601:1975, koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach min. 1 kg netto

Grupa 9:
1) marmolada wieloowocowa – 12 345 kg netto, nomenklatura CPV: 15332230-5, PN-A-75103:1993,
w opakowaniach min. 2 kg netto
2) dżem truskawkowy – 12 000 kg netto, nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000,
w opakowaniach min. 2 kg netto
3) dżem brzoskwiniowy – 5 727 kg netto, nomenklatura CPV: 15332290-3, PN-A-75100:1994/Az1:2000,
w opakowaniach min. 2 kg netto

Dodatkowe informacje

GuidZP400 a07a187a-28b8-440a-b263-269511a06511
Biuletyn 539584-N-2018
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny
Regon 31963500000
Zamawiajacy adres ulica Aleja Parkowa
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Potulice
Zamawiajacy kod pocztowy 89120
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo kujawsko-pomorskie
Zamawiajacy telefon 525 874 440
Zamawiajacy fax 525 874 400
Zamawiajacy email zp_potulice@sw.gov.pl
Adres strony url www.zp.sw.gov.pl
Adres strony internetowej www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Zakład Karny
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.zp.sw.gov.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny Potulice, Al. Parkowa 1, 89-120 Potulice
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy artykułów spożywczych 04/2018
Numer referencyjny DKW.2232.4.2018.LPM
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 9
Okreslenie przedmiotu Grupa 1: 1) granulat sojowy – 1 894 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002 2) herbata granulowana – 325 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15863200-7, PN-ISO-3720:1997/Ap2:2006 3) kakao – 48 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min.1 kg netto, CPV 15841000-5, PN -A-88103:1998 4) kawa zbożowa – 2490 kg, z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku, w opakowaniach z nadrukowaną informacji o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15862000-8, PN-A-94013:1998/Az1:2001 5) majeranek – 108 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min.1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-86958:1997/Az1:2002 6) musztarda – 1776 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 1 kg netto, CPV 15871250-1, PN - A- 86964:2002/Az1:2004 7) ocet spirytusowy 10 % – 1276 l, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002/AC:2003 8) pieprz czarny mielony – 191 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997/Az1:2002 9) przyprawa do zup w płynie typu maggi – 2010 l., w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871270-7, PN-A-94052:1996 10) przyprawa do mięsa typu fix – 216 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 11) sól kuchenna jodowana warzona – 4 276kg, drobno mielona, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15872400-5, PN-C-84081-2:1998 12) miód naturalny – 228 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych 25 g netto, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988 13) liść laurowy – 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze . W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-67/3132-10 14) ziele angielskie - 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-64/8132-14 15) kwasek cytrynowy spożywczy – 8 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-79734:1981 16) czosnek suszony granulowany – 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15872200-3, PN-A-86967:1998 17) koperek suszony mielony – 52 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-63A-77603 18) papryka suszona słodka mielona – 43 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, PV 15870000-7, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 19) cynamon mielony – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7,BN-68/8132-09 20) chrzan tarty – 1 620 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład),nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 0,900 kg netto, CPV 15331400-1, PN-A-77806:1997 21) bazylia suszona mielona – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86959:1997/Az1:2002 22) oregano suszone mielone – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 23) ketchup łagodny – 1 650 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład),nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV15871230-5,PN-A-86951:2006 24) majonez – 828 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 0,7-2kg netto, CPV15871273-8, PN-A-86964:2002/Az1:2002 25) papryka konserwowa po wycieku – 3 600 kg, papryka marynowana, ćwiartki, barwa jednolita w całej masie, papryka nie rozpadająca się, jędrna, opakowanie jednostkowe o wadze od 900 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożycia, CPV 15332000-4, PN-A-77806:1997 26) kotlet sojowy – 686 kg, gramatura 1 szt. 15 -20 gram w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002 27) kukurydza konserwowa – 1152 kg ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównania, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów, opakowanie jednostkowe o wadze od 400 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożyccia, CPV 15331400-1, PN-ISO 6540:2010 28) gałka muszkatołowa – 15 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego(skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto CPV 15872300-4, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 29) przyprawa fix do potraw chińskich – 24 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 Grupa 2: 1) bulion jarzynowy sypki – 2 600 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 2) zupa pieczarkowa sypka – 1 200 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto , CPV 15891400-4, PN-A-75980:1997 3) żurek sypki – 700 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto CPV15891400-4, PN-A-75980:1997 4) sos myśliwski sypki – 360 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951:2006 5) sos pieczeniowy ciemny sypki – 500 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951: 2006 6) bulion drobiowy sypki – 516 kg w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 7) sos grzybowy sypki – 600 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-94050 Grupa 3: 1) kasza jęczmienna średnia – 11 000 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74203:1987 w workach min. 25 kg - max. 50 kg 2) kasza manna – 3 000 kg, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto – max. 50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74036:1988 3) ryż biały długoziarnisty – 7 200 kg, w opakowaniach o wadze min. 25 kg netto – max.50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15614100-6, PN-A-94018:1998 4) mączka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) – 900 kg, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15620000-0, PN-A-74710:1993 5) budyń bez cukru – 270 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg- max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A – 74723:1998 6) kisiel bez cukru – 270 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg – max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A-74723:1998 7) płatki owsiane typu górskiego - 2400 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 5-25 kg netto, CPV 15613380,-5, PN-A/A-74037 Grupa 4: 1) cukier biały – 14 136 kg netto, suchy, czysty, bez grudek oraz o barwie białej, bez zanieczyszczeń, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta oraz wadze, pakowany w worki papierowe o wadze min. 25 kg netto, nazwa producenta, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996/Az1:2005 Grupa 5: 1) mąka pszenna- typ 500 – 6 965 kg netto, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15612100-2, PN-A-74022:2003 Grupa 6 1) makaron (tzw. Świderki) – 11 996 kg netto, o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach zbiorczych min. 10 kg netto, CPV 15851100-9, PN – A-74131:1999 Grupa 7: 1) Woda mineralna niegazowana – 7 296 l. w butelkach plastikowych 1,5 l., CPV 15981000-8, PZ – Z – 11001-2:1999 Grupa 8 1) konentrat pomidorowy 30% –9970 kg, nomenklatura CPV: 15331427-6, Polska Norma: PN-A-77601:1975, koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach min. 1 kg netto Grupa 9: 1) marmolada wieloowocowa – 12 345 kg netto, nomenklatura CPV: 15332230-5, PN-A-75103:1993, w opakowaniach min. 2 kg netto 2) dżem truskawkowy – 12 000 kg netto, nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto 3) dżem brzoskwiniowy – 5 727 kg netto, nomenklatura CPV: 15332290-3, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 348123,50
Waluta calosc PLN
Data rozpoczecia 2018-05-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca składa do oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ)
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca składa do oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ)
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca składa do oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ)
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. W celu wykazania spełniania przez Wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz , Wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o  których mowa w art. 24 ust. 1 i 24 ust 5 pkt 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (Załącznik nr 3 do siwz). Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik nr 2 i 3. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału. 4. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy Pzp wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, według wzoru stanowiącego Załącznik 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.Zgodnie z art. 4 pkt. 14 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 184 z późn. zm.) przez grupę kapitałową rozumie się wszystkich przedsiębiorców, którzy są kontrolowani w sposób bezpośredni lub pośredni przez jednego przedsiębiorcę, w tym również tego przedsiębiorcę. 5. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje sie na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. 6. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie oświadczenie to składa każdy z Wykonawców odrębnie. 6. Zamawiający stosuje w niniejszym postępowaniu procedurę odwróconą, o której mowa w art. 24aa ustawy Pzp 7. Zgodnie z art. 26 ust. 2c) ustawy Pzp jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może przedstawić dokumentów dotyczących sytuacji finansowej i ekonomicznej wymaganych przez zamawiającego, może przedstawić inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku. 8. Zgodnie z § 2 ust. 6 Rozporządzenia Ministra Rozwoju w sprawie rodzajów dokumentów - jeżeli wykaz, oświadczenie lub inne złożone przez wykonawcę dokumenty, budzą wątpliwości zamawiającego, może on zwrócić się bezpośrednio do właściwego podmiotu, na rzecz którego roboty budowlane lub usługi były wykonane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, o przedłożenie dodatkowych informacji lub dokumentów w tym zakresie. 9. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów wymaganych treścią niniejszej SIWZ na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu - składa dokument lub dokumenty, o których mowa w § 7 ust. 1 pkt. 1 i 2 w zw. z ust. 2 Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów. 10.Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy nie wydaje się dokumentów, o których mowa w § 7 ust. 1 pkt. 1 i 2 Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. 11. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. 12. W przypadku oferty składanej przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego: a) należy do oferty załączyć dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu w sprawie niniejszego zamówienia publicznego. W przypadku gdy wykonawcę reprezentuje Pełnomocnik, pełnomocnictwo określające jego zakres podpisane winno być przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. Musi ono wynikać z umowy lub innej czynności prawnej i mieć formę pisemną. Fakt ustanowienia pełnomocnika musi wynikać z dokumentów oferty. Pełnomocnictwo powinno być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie, zgodnie z ustawą z dnia 14.02.1991 r. – Prawo o notariacie (t.j. Dz. U. z 2014 r., poz. 164 z późn. zm.). W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie stosuje się przepisów ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o opłacie skarbowej (t.j. Dz. U. z 2015 r., poz. 783) oraz przepisów wykonawczych wydanych na jej podstawie. b) pełnomocnik pozostaje w kontakcie z Zamawiającym w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję, itp.; c) wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak Wykonawcy składający ofertę wspólną i mają do nich odpowiednie zastosowanie zasady określone w literach a) - b). 13. Wykonawca, zgodnie z art. 22a ustawy Pzp, może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do przedmiotowego zamówienia, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. W sytuacji, gdy wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu polega na zasobach innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, według wzoru stanowiącego Załącznik do SIWZ (należy złożyć wraz z ofertą). 14. Zamawiający oceni, czy udostępniane Wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe, lub ich sytuacja finansowa, lub ekonomiczna pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 13 - 22 i ust. 5 pkt. 1 i pkt. 5-8 ustawy Pzp. 15. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. 16. Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy. 17. Jeżeli zdolności techniczne, zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa, podmiotu, na zasobach którego polega wykonawca, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez Zamawiającego: a) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub b) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne, zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną określona przez Zamawiającego. 18. W celu oceny, czy Wykonawca - polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp - będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający może żądać dokumentów, które określają w szczególności: - zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, - sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przez Wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia publicznego, - zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego, - czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu, dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 19. Zgodnie z § 9 ust. 2 Rozporządzenia w sprawie dokumentów – jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, przedstawia w odniesieniu do tych podmiotów dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania – tj. dokumenty wymienione w rozdziale VII ust. 2 pkt. a) – i) niniejszej SIWZ. 20. Jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy, który nie jest podmiotem, na którego zdolnościach lub sytuacji wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy, Zamawiający na podstawie § 9 ust. 3 Rozporządzenia w sprawie dokumentów żąda przedstawienia dokumentów dotyczących tych podwykonawców potwierdzających brak podstaw do wykluczenia z postępowania, tj. dokumentów, o których mowa w rozdz. niniejszej SIWZ.
Zakresie warunkow udzialu 1. W celu wykazania spełniania przez Wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz , Wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o  których mowa w art. 24 ust. 1 i 24 ust 5 pkt 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (Załącznik nr 3 do siwz). Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik nr 2 i 3. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału. 4. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy Pzp wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, według wzoru stanowiącego Załącznik 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.Zgodnie z art. 4 pkt. 14 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 184 z późn. zm.) przez grupę kapitałową rozumie się wszystkich przedsiębiorców, którzy są kontrolowani w sposób bezpośredni lub pośredni przez jednego przedsiębiorcę, w tym również tego przedsiębiorcę. 5. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje sie na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. -Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 ze zm.). 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1. nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2. ceny artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3. urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4. każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 5. terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3. 3. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5. 5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 6. Zmiana postanowień niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2) nie może następować częściej niż raz na kwart
IV 4 4 data 2018-04-10T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 4 jezyki Polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Grupa1
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 92988,10
Waluta zal PLN
Zalacznik krotki opis 1) granulat sojowy – 1 894 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002 2) herbata granulowana – 325 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15863200-7, PN-ISO-3720:1997/Ap2:2006 3) kakao – 48 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min.1 kg netto, CPV 15841000-5, PN -A-88103:1998 4) kawa zbożowa – 2490 kg, z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku, w opakowaniach z nadrukowaną informacji o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15862000-8, PN-A-94013:1998/Az1:2001 5) majeranek – 108 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min.1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-86958:1997/Az1:2002 6) musztarda – 1776 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 1 kg netto, CPV 15871250-1, PN - A- 86964:2002/Az1:2004 7) ocet spirytusowy 10 % – 1276 l, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002/AC:2003 8) pieprz czarny mielony – 191 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997/Az1:2002 9) przyprawa do zup w płynie typu maggi – 2010 l., w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871270-7, PN-A-94052:1996 10) przyprawa do mięsa typu fix – 216 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 11) sól kuchenna jodowana warzona – 4276 kg, drobno mielona, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15872400-5, PN-C-84081-2:1998 12) miód naturalny – 228 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych 25 g netto, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988 13) liść laurowy – 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze . W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-67/3132-10 14) ziele angielskie - 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-64/8132-14 15) kwasek cytrynowy spożywczy – 8 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-79734:1981 16) czosnek suszony granulowany – 60 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15872200-3, PN-A-86967:1998 17) koperek suszony mielony – 52 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-63A-77603 18) papryka suszona słodka mielona – 43 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, PV 15870000-7, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 19) cynamon mielony – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7,BN-68/8132-09 20) chrzan tarty – 1 620 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład),nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 0,900 kg netto, CPV 15331400-1, PN-A-77806:1997 21) bazylia suszona mielona – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86959:1997/Az1:2002 22) oregano suszone mielone – 30 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 23) ketchup łagodny – 1 650 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład),nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV15871230-5,PN-A-86951:2006 24) majonez – 828 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 0,7-2kg netto, CPV15871273-8, PN-A-86964:2002/Az1:2002 25)papryka konserwowa po wycieku – 3 600 kg, papryka marynowana, ćwiartki, barwa jednolita w całej masie, papryka nie rozpadająca się, jędrna, opakowanie jednostkowe o wadze od 900 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożycia, CPV 15332000-4, PN-A-77806:1997 26)kotlet sojowy – 686 kg, gramatura 1 szt. 15 -20 gram w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002 27)kukurydza konserwowa – 1152 kg ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów, opakowanie jednostkowe o wadze od 400 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożycia, CPV 15331400-1, PN-ISO 6540:2010 28) gałka muszkatołowa – 15 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego(skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto CPV 15872300-4, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 29) przyprawa fix do potraw chińskich – 24 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Grupa 2
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 17185,48
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1) bulion jarzynowy sypki – 2 600 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 2) zupa pieczarkowa sypka – 1 200 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto , CPV 15891400-4, PN-A-75980:1997 3) żurek sypki – 700 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto CPV15891400-4, PN-A-75980:1997 4) sos myśliwski sypki – 360 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951:2006 5) sos pieczeniowy ciemny sypki – 500 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951: 2006 6) bulion drobiowy sypki – 516 kg w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 7) sos grzybowy sypki – 600 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-94050
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Grupa 3
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15600000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 44756,30
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1) kasza jęczmienna średnia – 11 000 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74203:1987 w workach min. 25 kg - max. 50 kg 2) kasza manna – 3000 kg, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto – max. 50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74036:1988 3) ryż biały długoziarnisty – 7 200 kg, w opakowaniach o wadze min. 25 kg netto – max.50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15614100-6, PN-A-94018:1998 4) mączka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) – 900 kg, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15620000-0, PN-A-74710:1993 5) budyń bez cukru – 270 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg- max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A – 74723:1998 6) kisiel bez cukru – 270 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg – max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A-74723:1998 7) płatki owsiane typu górskiego - 2400 kg, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 5-25 kg netto, CPV 15613380,-5, PN-A/A-74037
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Grupa 4
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 45235,20
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1) cukier biały – 14 136 kg netto, suchy, czysty, bez grudek oraz o barwie białej, bez zanieczyszczeń, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta oraz wadze, pakowany w worki papierowe o wadze min. 25 kg netto, nazwa producenta, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996/Az1:2005
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Grupa 5
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15600000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 7870,45
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1) mąka pszenna- typ 500 – 6 965 kg netto, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15612100-2, PN-A-74022:2003
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Grupa 6
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 21232,92
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1) makaron (tzw. Świderki) – 11 996 kg netto, o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach zbiorczych min. 10 kg netto, CPV 15851100-9, PN – A-74131:1999
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Grupa 7
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15900000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 3283,20
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Woda mineralna niegazowana – 7 296 l. w butelkach plastikowych 1,5 l., CPV 15981000-8, PZ – Z – 11001-2:1999
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Grupa 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15330000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 34994,70
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1) konentrat pomidorowy 30% – 9 970 kg, nomenklatura CPV: 15331427-6, Polska Norma: PN-A-77601:1975, koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach min. 1 kg netto
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Grupa 9
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15330000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 80577,15
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2019-04-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1) marmolada wieloowocowa – 12 345 kg netto, nomenklatura CPV: 15332230-5, PN-A-75103:1993, w opakowaniach min. 2 kg netto 2) dżem truskawkowy – 12 000 kg netto, nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto 3) dżem brzoskwiniowy – 5 727 kg netto, nomenklatura CPV: 15332290-3, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)