1.Przedmiot zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV znajduje się w Formularzach cenowych/ Przedmiot zamówienia, stanowiących . załączniki nr: od 1-1 do 1-4 do SIWZ. 2 Szczegółowe zasady realizacji dostaw określa projekt umowy stanowiący załącznik nr 5 do SIWZ.
3 Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia.
3.1 Dostarczony towar musi być:
a) świeży z datą minimalnej trwałości lub terminem przydatności do spożycia, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać wymagania jakościowe zawarte w załącznikach do SIWZ (Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia i projekt umowy)
b) pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/ Przedmiot zamówienia, załącznik 1-1 do 1-4 do SIWZ
c) zaopatrzony w etykietę, która powinna zawierać:
• nazwę żywności,
• nazwę producenta,
• weterynaryjny numer identyfikacyjny ( dotyczy Pakietu 2 i 4)
• datę przydatności do spożycia
• warunki przechowywania ( dotyczy Pakietu 1, 2 i 4)
• informację o pełnym składzie produktów i alergenach– (dotyczy Pakietu 1, Pakietu 2 poz. 1-18 i Pakietu 4)
3.2 Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian), a w szczególności:
- przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r., poz. 149) i aktów wykonawczych do tej ustawy;
- Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L Nr 31, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463);
- przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r., poz. 242) i aktów wykonawczych do tej ustawy,
- przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139, 55 ze zm.) oraz przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139, str. 206 ze zm.) oraz przepisów wydanych na podstawie tych rozporządzeń;
- przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L Nr 139 , str. 1, ze zm.);
- przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG ((Dz. Urz. UE. L Nr 338, str. 4);
- przepisów Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29);
- przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz.U. z 2016 r., poz. 1604) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy;
- przepisów Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity Dz.U. z 2018 r., poz. 36 ) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.
Zamawiający wymaga, aby dostarczone artykuły były oznakowane zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L Nr 304 z 22.11.2011, str. 18, ze zm.).
Zamawiający wymaga, aby wszystkie oferowane przez Wykonawcę artykuły będące przedmiotem zamówienia były wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP oraz przewożone pojazdami spełniającymi wymaganiami systemu HACCP.
4 Zamawiający będzie dokonywał bieżącej oceny stanu opakowań zbiorczych i jednostkowych oraz stanu sanitarnego środków transportu przeznaczonych do przewozu żywności.
|
GuidZP400 |
2289a587-185a-42e9-9f29-a34205674c36
|
Biuletyn |
539471-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Kujawsko-Pomorskie Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy
|
Regon |
9235693000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Seminaryjna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Bydgoszcz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
85326
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
kujawsko-pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
052 3256735, 3256609
|
Zamawiajacy fax |
523 256 606
|
Zamawiajacy email |
zampub@szpital-pluc.bydgoszcz.pl
|
Adres strony url |
WWW.KPCP.PL
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.kpcp.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Kujawsko-Pomorskie Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy, ul. Seminaryjna 1, 85-326 Bydgoszcz
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych.
|
Numer referencyjny |
15 Z PN 18
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1.Przedmiot zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV znajduje się w Formularzach cenowych/ Przedmiot zamówienia, stanowiących . załączniki nr: od 1-1 do 1-4 do SIWZ. 2 Szczegółowe zasady realizacji dostaw określa projekt umowy stanowiący załącznik nr 5 do SIWZ.
3 Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia.
3.1 Dostarczony towar musi być:
a) świeży z datą minimalnej trwałości lub terminem przydatności do spożycia, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać wymagania jakościowe zawarte w załącznikach do SIWZ (Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia i projekt umowy)
b) pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/ Przedmiot zamówienia, załącznik 1-1 do 1-4 do SIWZ
c) zaopatrzony w etykietę, która powinna zawierać:
• nazwę żywności,
• nazwę producenta,
• weterynaryjny numer identyfikacyjny ( dotyczy Pakietu 2 i 4)
• datę przydatności do spożycia
• warunki przechowywania ( dotyczy Pakietu 1, 2 i 4)
• informację o pełnym składzie produktów i alergenach– (dotyczy Pakietu 1, Pakietu 2 poz. 1-18 i Pakietu 4)
3.2 Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian), a w szczególności:
- przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r., poz. 149) i aktów wykonawczych do tej ustawy;
- Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L Nr 31, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463);
- przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r., poz. 242) i aktów wykonawczych do tej ustawy,
- przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139, 55 ze zm.) oraz przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139, str. 206 ze zm.) oraz przepisów wydanych na podstawie tych rozporządzeń;
- przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L Nr 139 , str. 1, ze zm.);
- przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG ((Dz. Urz. UE. L Nr 338, str. 4);
- przepisów Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29);
- przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz.U. z 2016 r., poz. 1604) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy;
- przepisów Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity Dz.U. z 2018 r., poz. 36 ) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.
Zamawiający wymaga, aby dostarczone artykuły były oznakowane zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L Nr 304 z 22.11.2011, str. 18, ze zm.).
Zamawiający wymaga, aby wszystkie oferowane przez Wykonawcę artykuły będące przedmiotem zamówienia były wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP oraz przewożone pojazdami spełniającymi wymaganiami systemu HACCP.
4 Zamawiający będzie dokonywał bieżącej oceny stanu opakowań zbiorczych i jednostkowych oraz stanu sanitarnego środków transportu przeznaczonych do przewozu żywności.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Waluta calosc |
pln
|
Informacje na temat katalogow |
Okres w którym będzie realizowane zamówienie wynosi 12 miesięcy z przewidzianym terminem rozpoczęcia umowy maj 2018 r. dla Pakietu 1 i 2, i 8 miesięcy dla Pakietu 3 i 4.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Przed udzieleniem zamówienia Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, na wezwanie Zamawiającego w celu potwierdzenia spełniania przez oferowany przedmiot zamówienia wymagań określonych przez Zamawiającego złoży w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualny na dzień złożenia następujący dokument:
Etykieta zawierająca pełną nazwę i skład produktów oraz informację o alergenach – (dot. Pakiet 2 poz. 1-18)
|
Inne dokumenty niewymienione |
I.Zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji( zgodnie z oznaczeniem daty), o której mowa w art. 86 ust. 5 – przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4.,
II. Pozostałe dokumenty i oświadczenia jakie musi zawierać oferta Wykonawcy:
1 Wypełniony i podpisany Formularz cenowy/Przedmiot zamówienia ( zał. nr 1..).
2 Wypełniony i podpisany formularz Oferty (zał. nr 2).
3 Pełnomocnictwo: oryginał lub kopia uwierzytelniona notarialnie – załączyć, jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zmiany umowy
1. Strony przewidują możliwość zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty w następującym zakresie:
1) obniżenia ceny w przypadku zastosowania promocji lub obniżki cen;
2) ceny oraz podatku VAT- w przypadku zmiany stawki podatku VAT – Zamawiający dopuszcza możliwość obniżenia lub wzrostu cen jednostkowych brutto w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług VAT i stosownie do dokonanej zmiany stawki podatku, z zastrzeżeniem ust. 2;
3) osób wskazanych przez strony do realizacji umowy – w przypadku ich zmiany;
4) okresu obowiązywania umowy – w przypadku, gdy w okresie obowiązywania umowy wskazanym w § 4 ust. 1 cena brutto w ramach któregokolwiek z pakietów nie zostanie wykorzystana, okres obowiązywania umowy może zostać przedłużony bez zmiany cen jednostkowych i bez przekroczenia wartości brutto danego pakietu, z zastrzeżeniem § 4 ust. 2;
5) nazwy produktu lub producenta, w przypadku gdy zmianie ulegnie nazwa produktu lub nazwa producenta jednak sam produkt pozostanie niezmieniony;
6) zmiany wielkości opakowania handlowego i związanej z tym zmiany ceny z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny określonej umową.
2. W wypadku wydłużenia okresu obowiązywania umowy zgodnie z pkt 4) ust. 1 niniejszego paragrafu na okres ponad 12 miesięcy dopuszcza się zmianę postanowień umowy w stosunku do treści oferty także w zakresie:
1) zmiany stawki podatku VAT i zmiany ceny z tym związanej;
2) ceny w przypadku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3–5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, opublikowanej po terminie składania ofert, jeżeli zmiana taka będzie miała wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę;
3) w zakresie ceny w przypadku zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, opublikowanej po terminie składania ofert, jeżeli zmiana będzie miała wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
3. Zwiększenie lub obniżenie cen jednostkowych możliwe będzie w przypadku określonym w ust. 2 niniejszego paragrafu, o ile zmiana tam przewidziana będzie miała wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę powodując ich zwiększenie lub obniżenie w stosunku do szacowanych przez niego przy składaniu oferty.
4. Przy określeniu wpływu zmian określonych w ust. 2 niniejszego paragrafu na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę nie będą uwzględniane zmiany dotyczące osób, które nie uczestniczą bezpośrednio w realizacji zamówienia.
5. Zwiększenie lub obniżenie cen jednostkowych w przypadku określonym w ust. 2 będzie możliwe odpowiednio do zmiany kosztów wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
6. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego z wnioskiem o zmianę umowy. Wniosek powinien mieć formę pisemną i zawierać uzasadnienie oraz propozycję zmiany umowy, w szczególności w zakresie wysokości wynagrodzenia.
7. W przypadkach określonych w ust. 2 Wykonawca wraz ze złożonym wnioskiem zobowiązany jest wykazać Zamawiającemu wpływ zmian na koszty wykonania przez niego zamówienia, a w przypadku wystąpienia z wnioskiem przez Zamawiającego - w terminie 7 dni od doręczenia mu wniosku, wykazać Zamawiającemu wpływ zmian lub jego brak na koszty wykonania przez niego zamówienia. W szczególności Wykonawca zobowiązany jest określić:
1) przyjęte przez Wykonawcę zasady kalkulacji wysokości kosztów wykonania umowy oraz założenia co do wysokości przyszłych kosztów wykonania umowy wraz z dokumentami potwierdzającymi prawidłowość przyjętych założeń;
2) wykazanie wpływu zmian na wysokość kosztów wykonania umowy przez Wykonawcę;
3) szczegółową kalkulację proponowanej zmiany umowy oraz wykazanie adekwatności propozycji zmiany wysokości kosztów wykonania umowy przez Wykonawcę.
Zamawiający może zwrócić się do Wykonawcy o uzupełnienie otrzymanych dokumentów w szczególności poprzez przekazanie dodatkowych wyjaśnień, informacji lub dokumentów (oryginałów do wglądu lub kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałami).
8. Zamawiający może przekazać Wykonawcy pisemny wniosek w sprawie zmiany wynagrodzenia Wykonawcy. Wniosek taki powinien zawierać co najmniej propozycję zmiany umowy w zakresie wysokości wynagrodzenia oraz powołanie zmian przepisów. Zamawiający może zwrócić się do Wykonawcy o udzielenie informacji lub przekazanie wyjaśnień lub dokumentów (oryginałów do wglądu lub kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałami) niezbędnych do oceny przez Zamawiającego, czy zmiany te są uzasadnione.
9. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem ich nieważności.
|
IV 4 4 data |
2018-04-12T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zamawiający nie wymaga złożenia oświadczenia dotyczącego spełniania warunków udziału w postępowaniu, ponieważ nie określił warunku udziału.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo, bułka tarta, drożdże, wyroby ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia w Pakiecie 1 jest dostawa pieczywa, bułki tartej, drożdźy i wyrobów ciastkarskich. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z kodami CPV zawiera Formularz cenowy/Przedmiot zamówienia stanowiący załącznik nr 1-1 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mięso wieprzowe, wędliny wieprzowo - wołowe, wędliny podrobowe i podroby wieprzowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia w Pakiecie 2 jest dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowo-wołowych, wędlin podrobowych i podrobów wieprzowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z kodami CPV zawiera Fomularz cenowy/Przedmiot zamówienia stanowiący załącznik 1-2 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Woda źródlana przeznaczona do urządzeń dozujących wraz z kubkami jednorazowymi
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15981000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
pln
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia w Pakiecie 3 jest woda źródlana wraz z Dzierżawą 4 elektrycznych dystrybutorów dozujących ciepłą i zimną wodę, do ustawienia na podłodze, zasilanych 230V, przystosowanych do butli z poz.1.; oraz 1 stojaka na butle z poz.1 i kubki jednorazowe pasujące do dystrybutorów
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Konserwy i przetwory z mięsa do Bufetu Zakładowego
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia w Pakiecie 4 jest dostawa konserw i przetworów z mięsa do bufetu zakładowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz kodami CPV zawiera Formularz cenowy/Przedmiot zamówienia stanowiący załącznik 1-4 do SIWZ.
|
| |