| 1.	Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, przypraw, warzyw i owoców, mięs i wędlin, artykułów piekarniczych, nabiału, ryb wędzonych i mrożonych oraz tłuszczy roślinnych, serów, przetworów mlecznych i odżywek dla Kuchni Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Garwolinie przy ul. Lubelskiej 50 w okresie 12 miesięcy. 2.	Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi:
 	Zadanie nr 1 – Nabiał;
 	Zadanie nr 2 – Pieczywo;
 	Zadanie nr 3 – Mrożonki;
 	Zadanie nr 4 – Mięso i wędliny;
 	Zadanie nr 5 – Warzywa i owoce;
 	Zadanie nr 6 – Artykuły spożywcze;
 	Zadanie nr 7 – Przyprawy;
 	Zadanie nr 8 – Ryby mrożone i wędzone;
 	Zadanie nr 9 – Tłuszcze roślinne, sery i przetwory mleczne oraz odżywki.
 
 3.	Nazwa i kod według Wspólnego Słownika Zamówień:
 Zadanie nr 1 – 15500000-3, 15510000-6, 15542100-0, 15530000-2;
 Zadanie nr 2 – 15810000-9, 15811100-7, 15811400-0, 15812200-5;
 Zadanie nr 3 – 15331170-9;
 Zadani nr 4 – 15100000-9, 15112000-6, 15131130-5, 15131310-1;
 Zadanie nr 5 – 15300000-1;
 Zadanie nr 6 – 15800000-6;
 Zadanie nr 7 – 15870000-7, 15871200-6, 15891500-5;
 Zadanie nr 8 – 15221000-3, 15234000-7;
 Zadanie nr 9 – 15412200-1, 15431100-9, 15541000-2, 15544000-3; 15551300-8.
 
 4.	Części (zadania) nie mogą być dzielone przez Wykonawców, nie dopuszcza się składania ofert na poszczególne, wybrane pozycje z zadania. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
 5.	Szczegółowy asortyment, wymagania, ilości zawiera Formularz asortymentowo – cenowy stanowiący załącznik nr 52 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
 6.	Oferta powinna obejmować kompletną (z punktu widzenia celu, któremu ma służyć) realizację zamówienia.
 7.	Zamawiający wymaga utrzymania stałości cen ofertowych przez cały okres trwania umowy – dotyczy zadania nr 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9. Natomiast odnośnie do zadanie nr 5 (warzywa i owoce) – wysokość cen każdorazowo ustalana będzie na podstawie przeciętnych notowań z Warszawskiego Rynku Rolno-Spożywczego „BRONISZE” z dnia roboczego bezpośrednio poprzedzającego dostawę. Do każdej faktury Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia jako załącznika wydruku notowań cen w/w giełdy, na podstawie którego nastąpiło wyliczenie cen.
 8.	Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazano jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie – należy przyjąć, że wskazane patenty, znaki towarowe, pochodzenie określają parametry użytkowe, co oznacza, że Zamawiający dopuszcza złożenie oferty w tej części przedmiotu zamówienia o równoważnych parametrach. Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowany przez niego przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
 9.	Wykonawca dostarczy zamawiane artykuły na własny koszt i ryzyko do Kuchni Szpitala w Garwolinie ul. Lubelska 50, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności.
 10.	Do każdej dostawy (dotyczy mięsa, drobiu, jaj i nabiału) Wykonawca zobligowany będzie dostarczyć Zamawiającemu dokument HDI.
 11.	Każdy dostarczony produkt spożywczy musi być zaopatrzony w czytelne etykiety z opisem składu tegoż produktu, terminem spożycia i numerem partii.
 12.	Zamawiający dopuszcza możliwość, że waga oferowanych artykułów spożywczych i przypraw może wahać się w granicach +/-10%. Jednak w sytuacji gdy Wykonawca zaoferuje artykuł o większej dopuszczalnej wadze cena tego artykułu pozostanie adekwatna do wymaganej wagi określonej w formularzu asortymentowo-cenowym (dotyczy zadania nr 6 i 7).
 13.	Dostawy artykułów spożywczych, przypraw, warzyw i owoców, tłuszczy roślinnych, serów, przetworów mlecznych i odżywek, mięs i wędlin, artykułów piekarniczych, nabiału oraz ryb i produktów mrożonych odbywać się będą sukcesywnie, na podstawie zamówień składanych przez upoważnionych pracowników SP ZOZ Garwolin, określających rodzaje i ilości zamawianych artykułów.
 14.	Oferowany asortyment musi posiadać termin ważności do spożycia gwarantujący jego właściwe i racjonalne wykorzystanie.
 15.	Dopuszcza się zmiany cen następujących przypadkach:
 -	obniżenia cen,
 -	zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian,
 -	zmian stawek celnych wprowadzonych decyzjami odnośnych władz,
 -	obniżenia ceny jednostkowej asortymentu,
 -	zmiany adresu siedziby Wykonawcy lub Zamawiającego,
 -	zmiany nazwy Wykonawcy,
 -	zmiany osób reprezentujących strony,
 -	zmiany przepisów prawnych mających wpływ na treść niniejszej umowy,
 -	zmiany wielkości opakowań nie mających wpływu na przedmiotową ofertę.
 16.	Ceny podlegać będą przeliczeniu odpowiednio do zmian w oparciu o złożoną ofertę i ulegają zmianie z chwilą wejścia w życie stosownych przepisów.
 
 | 
		
		
			                									
						| GuidZP400 | 0609d372-4250-417e-a923-065a7cffcbb4 | 
							                							                									
						| Biuletyn | 540804-N-2018 | 
							                									
						| Zamawiajacy nazwa | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej | 
							                									
						| Regon | 71235395400000 | 
							                									
						| Zamawiajacy adres ulica | ul. Lubelska | 
							                									
						| Zamawiajacy adres numer domu | 50 | 
							                									
						| Zamawiajacy miejscowosc | Garwolin | 
							                									
						| Zamawiajacy kod pocztowy | 08400 | 
							                									
						| Zamawiajacy panstwo | Polska | 
							                									
						| Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie | 
							                									
						| Zamawiajacy telefon | 25 6844700 w.619; 684 37 08 | 
							                									
						| Zamawiajacy fax | 25 6844700 w.619; 684 37 08 | 
							                									
						| Zamawiajacy email | ozp@spzozgarwolin.pl | 
							                									
						| Adres strony url | www.spzozgarwolin.pl | 
							                									
						| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 | 
							                									
						| Ogloszenie dotyczy | 1 | 
							                									
						| Czy finansowane z unii | 2 | 
							                									
						| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 | 
							                									
						| Minimalny procent zatrudnienia | 0% | 
							                							                							                							                							                									
						| Rodzaj zamawiajacego | 8 | 
							                									
						| Rodzaj zamawiajacego inny | Samodzielny Publicznych Zakład Opieki Zdrowotnej | 
							                									
						| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 | 
							                									
						| Dostep dokumentow zamowienia | www.spzozgarwolin.pl | 
							                									
						| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 | 
							                									
						| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.spzozgarwolin.pl | 
							                							                							                									
						| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 | 
							                									
						| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Składanie oferty odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r. –Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca. Ofertę w zamkniętej kopercie/opakowaniu, sporządzoną zgodnie ze Specyfikacją, należy składać w siedzibie prowadzącego postępowanie. Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Garwolinie ul. Lubelska 50, 08-400 Garwolin, II piętro, Sekretariat | 
							                							                							                									
						| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa żywności na potrzeby kuchni SP ZOZ Garwolin | 
							                									
						| Numer referencyjny | OZP/05/2018 | 
							                							                									
						| Rodzaj zamowienia | 1 | 
							                									
						| Czy podzielone na czesci | 1 | 
							                							                									
						| Okreslenie przedmiotu | 1.	Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, przypraw, warzyw i owoców, mięs i wędlin, artykułów piekarniczych, nabiału, ryb wędzonych i mrożonych oraz tłuszczy roślinnych, serów, przetworów mlecznych i odżywek dla Kuchni Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Garwolinie przy ul. Lubelskiej 50 w okresie 12 miesięcy.
2.	Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi:
	Zadanie nr 1 – Nabiał;
	Zadanie nr 2 – Pieczywo;
	Zadanie nr 3 – Mrożonki;
	Zadanie nr 4 – Mięso i wędliny;
	Zadanie nr 5 – Warzywa i owoce;
	Zadanie nr 6 – Artykuły spożywcze;
	Zadanie nr 7 – Przyprawy;
	Zadanie nr 8 – Ryby mrożone i wędzone;
	Zadanie nr 9 – Tłuszcze roślinne, sery i przetwory mleczne oraz odżywki.
3.	Nazwa i kod według Wspólnego Słownika Zamówień:
Zadanie nr 1 – 15500000-3, 15510000-6, 15542100-0, 15530000-2;
Zadanie nr 2 – 15810000-9, 15811100-7, 15811400-0, 15812200-5;
Zadanie nr 3 – 15331170-9;
Zadani nr 4 – 15100000-9, 15112000-6, 15131130-5, 15131310-1;
Zadanie nr 5 – 15300000-1;
Zadanie nr 6 – 15800000-6;
	Zadanie nr 7 – 15870000-7, 15871200-6, 15891500-5;
Zadanie nr 8 – 15221000-3, 15234000-7;
Zadanie nr 9 – 15412200-1, 15431100-9, 15541000-2, 15544000-3; 15551300-8.
4.	Części (zadania) nie mogą być dzielone przez Wykonawców, nie dopuszcza się składania ofert na poszczególne, wybrane pozycje z zadania. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
5.	Szczegółowy asortyment, wymagania, ilości zawiera Formularz asortymentowo – cenowy stanowiący załącznik nr 52 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
6.	Oferta powinna obejmować kompletną (z punktu widzenia celu, któremu ma służyć) realizację zamówienia.
7.	Zamawiający wymaga utrzymania stałości cen ofertowych przez cały okres trwania umowy – dotyczy zadania nr 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9. Natomiast odnośnie do zadanie nr 5 (warzywa i owoce) – wysokość cen każdorazowo ustalana będzie na podstawie przeciętnych notowań z Warszawskiego Rynku Rolno-Spożywczego „BRONISZE” z dnia roboczego bezpośrednio poprzedzającego dostawę. Do każdej faktury Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia jako załącznika wydruku notowań cen w/w giełdy, na podstawie którego nastąpiło wyliczenie cen. 
8.	Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazano jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie – należy przyjąć, że wskazane patenty, znaki towarowe, pochodzenie określają parametry użytkowe, co oznacza, że Zamawiający dopuszcza złożenie oferty w tej części przedmiotu zamówienia o równoważnych parametrach. Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowany przez niego przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
9.	Wykonawca dostarczy zamawiane artykuły na własny koszt i ryzyko do Kuchni Szpitala w Garwolinie ul. Lubelska 50, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności.
10.	Do każdej dostawy (dotyczy mięsa, drobiu, jaj i nabiału) Wykonawca zobligowany będzie dostarczyć Zamawiającemu dokument HDI.
11.	Każdy dostarczony produkt spożywczy musi być zaopatrzony w czytelne etykiety z opisem składu tegoż produktu, terminem spożycia i numerem partii.
12.	Zamawiający dopuszcza możliwość, że waga oferowanych artykułów spożywczych i przypraw może wahać się w granicach +/-10%. Jednak w sytuacji gdy Wykonawca zaoferuje artykuł o większej dopuszczalnej wadze cena tego artykułu pozostanie adekwatna do wymaganej wagi określonej w formularzu asortymentowo-cenowym (dotyczy zadania nr 6 i 7).
13.	Dostawy artykułów spożywczych, przypraw, warzyw i owoców, tłuszczy roślinnych, serów, przetworów mlecznych i odżywek, mięs i wędlin, artykułów piekarniczych, nabiału oraz ryb i produktów mrożonych odbywać się będą sukcesywnie, na podstawie zamówień składanych przez upoważnionych pracowników SP ZOZ Garwolin, określających rodzaje i ilości zamawianych artykułów.
14.	Oferowany asortyment musi posiadać termin ważności do spożycia gwarantujący jego właściwe i racjonalne wykorzystanie.
15.	Dopuszcza się zmiany cen następujących przypadkach:
-	obniżenia cen,
-	zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian,
-	zmian stawek celnych wprowadzonych decyzjami odnośnych władz,
-	obniżenia ceny jednostkowej asortymentu,
-	zmiany adresu siedziby Wykonawcy lub Zamawiającego, 
-	zmiany nazwy Wykonawcy,
-	zmiany osób reprezentujących strony,
-	zmiany przepisów prawnych mających wpływ na treść niniejszej umowy,
-	zmiany wielkości opakowań nie mających wpływu na przedmiotową ofertę.
16.	Ceny podlegać będą przeliczeniu odpowiednio do zmian w oparciu o złożoną ofertę i ulegają zmianie z chwilą wejścia w życie stosownych przepisów. | 
							                									
						| Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 | 
							                									
						| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 | 
							                							                									
						| Okres w miesiacach | 12 | 
							                									
						| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie | 
							                									
						| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie | 
							                									
						| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie | 
							                							                									
						| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 | 
							                							                							                							                							                							                							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 8 | 1 | 
							                									
						| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 | 
							                							                									
						| Wykaz dokumentow zaswiadczen | 11. Dla wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 i ust. 5 pkt 1 i pkt 8 ustawy, określonych przez Zamawiającego w Ogłoszeniu o zamówieniu oraz SIWZ, Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów: (W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – niżej wymienione dokumenty składa każdy z Wykonawców występujących wspólnie. W przypadku innego podmiotu, na którego zdolnościach lub sytuacji Wykonawca polega, nw. dokumenty składa w odniesieniu do każdego z tych podmiotów.) 1) informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; 2) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 4) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; 5) oświadczenia wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności; 6) oświadczenia wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne; 7) oświadczenia wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2016 r. poz. 716); 8) oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. UWAGA: Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa, jeżeli: a. Wykonawca wskaże dostępność oświadczeń lub dokumentów w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2014 r. poz. 1114 oraz z 2016 r. poz. 352). W takim przypadku Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty. Dotyczy to w szczególności informacji odpowiadającej odpisowi aktualnemu Rejestru Przedsiębiorców pobieranej na podstawie art. 4 ust. 4aa ustawy z dnia 20 sierpnia 1997 r. o Krajowym Rejestrze Sądowym (Dz. U. z 2007 r. Nr 168, poz.1186, z pózn. zm.) oraz wydruków z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej zgodnie z art. 38 ust. 4 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej z dnia 2 lipca 2004 r. (Dz.U. z 2015 r., poz. 584, z późn. zm.), b. Wykonawca wskaże oświadczenia lub dokumenty, które znajdują się w posiadaniu Zamawiającego, w szczególności oświadczenia lub dokumenty przechowywane przez Zamawiającego zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp. W takim przypadku Zamawiający w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia, korzysta z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne. 12. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa: a) w ust. 11.1) – składa wyciąg z innego odpowiedniego rejestru lub, w przypadku braku takiego rejestru w państwie, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, innego równoważnego dokumentu wydanego przez właściwy organ sądowy lub administracyjny państwa, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21. b) w ust. 11.2) – 11.4) – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju , w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:  nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,  nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 14. Dokumenty, o których mowa w ust. 12 pkt a) i b) tiret drugie powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. Dokument, o którym mowa w ust. 12 pkt b) tiret pierwsze, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 14. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 13, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Ust. 13 stosuje się. 15. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. | 
							                									
						| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów: 
	Dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP lub system zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000. | 
							                									
						| Inne dokumenty niewymienione | 1) złożyć ofertę – pod rygorem nieważności – w formie pisemnej; 2) złożyć Oświadczenie składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy PZP – w formie pisemnej; 3) złożyć oświadczenia, o których mowa w SIWZ i w rozporządzeniu ws. dokumentów – dotyczące Wykonawcy i innych podmiotów, na których zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy – w oryginale; 4) złożyć dokumenty, o których mowa w SIWZ i w rozporządzeniu ws. dokumentów – inne niż oświadczenia lub dokumenty, o których mowa w pkt 2.3) – w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem; poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot, na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą; 5) złożyć pełnomocnictwo w formie pisemnej lub kopii poświadczonej notarialnie, bądź przez osoby udzielające pełnomocnictwa; 2. Treść oferty musi odpowiadać SIWZ. W szczególności musi uwzględniać wymagania Zamawiającego dotyczące: opisu przedmiotu zamówienia, opisu kryterium wyboru ofert, warunków realizacji zamówienia, warunków umowy i sposobu obliczenia ceny oferty. 3. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę. 4. Oferta zostanie sporządzona w języku polskim, zgodnie z treścią Formularza Oferty, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. 5. Wszystkie dokumenty i oświadczenia sporządzone w języku obcym, należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski. 6. Wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty ponoszą Wykonawcy. 7. Jeśli Wykonawca składając ofertę wraz z jej załącznikami zamierza zastrzec niektóre informacje w nich zawarte, zgodnie z postanowieniami art. 8 ust. 3 ustawy, zobowiązany jest nie później niż w terminie składania ofert, zastrzec w dokumentach składanych wraz z ofertą, ze nie mogą one być udostępniane oraz wykazać (załączyć do oferty pisemne uzasadnienie), iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Stosownie do powyższego, jeśli Wykonawca nie dopełni ww. obowiązków wynikających z ustawy, Zamawiający będzie miał podstawę uznania, że zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa jest bezskuteczne i w związku z tym potraktuje daną informację, jako niepodlegającą ochronie i nie stanowiącą tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. 2003, Nr 153, poz. 1503 z późn. zm.) 8. Zamawiający wymaga, aby w formie pisemnej pod sankcją nieważności został złożony wypełniony Formularz Oferty. 9. Zaleca się, aby wszelkie poprawki lub zmiany w tekście oferty były parafowane własnoręcznie przez osobę/y podpisujące ofertę. Zalecane jest datowanie paraf. | 
							                							                							                							                							                							                							                							                							                									
						| Zastosowanie procedury pzp | 1 | 
							                									
						| Zmiana umowy | 1 | 
							                									
						| Zmiana umowy tekst | 1.	Strony dopuszczają możliwość zmiany niniejszej umowy w przypadku:
	obniżenia cen,
	zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian,
	zmian stawek celnych wprowadzonych decyzjami odnośnych władz,
	obniżenia ceny jednostkowej asortymentu,
	zmiany adresu siedziby Wykonawcy lub Zamawiającego, 
	zmiany nazwy Wykonawcy,
	zmiany osób reprezentujących strony,
	zmiany przepisów prawnych mających wpływ na treść niniejszej umowy,
	zmiany wielkości opakowań nie mających wpływu na przedmiotową ofertę.
2.	Powyższe zmiany nastąpią w formie pisemnego aneksu. | 
							                									
						| IV 4 4 data | 2018-04-16T00:00:00+02:00 | 
							                									
						| IV 4 4 godzina | 09:00 | 
							                							                									
						| IV 4 4 jezyki | PL | 
							                									
						| IV 4 5 okres | 30 | 
							                							                							                									
						| IV 6 6 | 1. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r. – Prawo pocztowe (Dz. U. z 2012r. poz. 1529 oraz z 2015r. poz. 1830), osobiście, za pośrednictwem posłańca, faksu lub przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2013, poz. 1422, 2015, poz. 1844 oraz 2016, poz. 147 i 615). 2. Jeżeli Zamawiający lub Wykonawca przekazują – inne niż określone w ust. 2 – oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje za pośrednictwem faksu lub przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, każda ze stron na żądanie drugiej strony niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. 3. Adres, na który należy przesyłać korespondencję: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Zamówień Publicznych 08-400 Garwolin, ul. Lubelska 50 tel. (25) 684 46 31, fax. (25) 684 49 49 e-mail: ozp@spzozgarwolin.pl Korespondencję drogą elektroniczną (skan pisma) należy przesyłać na ww. adres e-mail. W tytule należy wpisać numer postępowania: OZP/05/18. Zamawiający uprzejmie prosi o dodatkowe wysyłanie zapytań w wersji edytowalnej na powyższy adres e-mail. 4. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentów, o których mowa w rozporządzeniu, innych niż oświadczenia, wyłącznie wtedy, gdy złożona kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. 5. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski. 6. W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w § 10 ust. 1 rozporządzenia ws. dokumentów, w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający może żądać od Wykonawcy przedstawienia tłumaczenia na język polski wskazanych przez Wykonawcę i pobranych samodzielnie przez Zamawiającego dokumentów. 7. Oświadczenia i dokumenty dla wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu i braku podstaw do wykluczenia, o których mowa w SIWZ, składane przez Wykonawcę na skutek wezwania Zamawiającego, na podstawie art. 26 ust. 3 ustawy, zostaną złożone odpowiednio w formie i zgodnie z wymaganiami określonymi w ustawie, rozporządzeniu ws dokumentów i w SIWZ. Zamawiający uzna te dokumenty i oświadczenia za złożone w wyznaczonym terminie, jeżeli ich treść w formie pisemnej dotrze do Zamawiającego przed upływem wyznaczonego terminu. 8. Zamawiający opublikował Ogłoszenie o zamówieniu oraz niniejszą SIWZ na swojej stronie internetowej www.spzozgarwolin.pl. 9. Zamawiający nie przewiduje zwołania zebrania wszystkich Wykonawców, w celu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących SIWZ. 10. Osoba uprawniona do porozumiewania się z Wykonawcami wyłącznie w sprawach organizacyjnych, w dni robocze w godz. 800 – 1400: 1. W przypadku, gdy ofertę składa konsorcjum (w tym spółka cywilna) do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo, dla pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców występujących wspólnie w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi jednoznacznie wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną, musi w swej treści zawierać wskazanie niniejszego postępowania. Pełnomocnictwo musi być załączone w oryginale i podpisane przez uprawnionych, w świetle dokumentów rejestracyjnych, przedstawicieli Wykonawców lub mieć postać aktu notarialnego albo notarialnie potwierdzonej kopii. Wszelka korespondencja prowadzona będzie z pełnomocnikiem. Spółka cywilna dołącza ww. pełnomocnictwo lub dokument, z którego wynika ww. pełnomocnictwo np. poświadczone za zgodność z oryginałem kopię umowy spółki cywilnej lub uchwałę. Konsorcjum dołącza ww. pełnomocnictwo. 2. Wykonawcy występujący wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia. 3. Wszystkie podmioty składające wspólną ofertę będą odpowiedzialne na zasadach określonych w Kodeksie cywilnym. 4. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 12–23 ustawy oraz art. 24 ust. 5 pkt 1 i pkt 8. 5. Każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, na wezwanie Zamawiającego, zgodnie z art. 26 ust. 1, musi złożyć komplet dokumentów, poświadczonych/podpisanych „za zgodność z oryginałem” odpowiednio przez każdego z Wykonawców, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. 6. Formularz oferty musi być podpisany przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zgodnie z zasadami reprezentacji Wykonawców określonymi w dokumentach rejestrowych lub innych dokumentach, właściwych dla danej formy organizacyjnej Wykonawców albo przez pełnomocnika. Na pierwszej stronie formularza oferty należy wpisać informacje dotyczące wszystkich członków konsorcjum. 7. Oferta podpisana przez pełnomocnika musi być prawnie wiążąca, łącznie i z osobna dla wszystkich podmiotów wspólnie składających ofertę. 8. Pełnomocnik będzie upoważniony do zaciągania zobowiązań w imieniu i na rzecz każdego i wszystkich podmiotów składających wspólną ofertę. 9. Realizacja całości kontraktu łącznie z płatnościami będzie dokonywana wyłącznie przez pełnomocnika reprezentującego podmioty występujące wspólnie. 10. Inne niewymienione dokumenty, oświadczenia i formularze podpisuje (lub parafuje) pełnomocnik konsorcjum lub wszyscy członkowie konsorcjum i dotyczą one całego konsorcjum. 1. Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą aktualnego na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym przez Zamawiającego w Ogłoszeniu o zamówieniu oraz w SIWZ, stanowiącego wstępne potwierdzenie, że Wykonawca: 1) nie podlega wykluczeniu i 2) spełnia warunki udziału w postępowaniu. 2. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, Wykonawca składa w formie Oświadczenia składanego na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy PZP. 3. Oświadczenie Wykonawcy, o którym mowa powyżej zawiera w załączniku nr 4 do SIWZ. 4. Przedmiotowe Oświadczenie musi potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia i musi być podpisane przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy. W przypadku Wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie w jakim inny podmiot wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca składa także Oświadczenia dotyczące tych podmiotów – podpisane przez osoby upoważnione do reprezentowania innego podmiotu. 5. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, Oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, w zakresie braku podstaw wykluczenia oraz w zakresie w jakim każdy z tych Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu. Oświadczenie każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, podpisuje osoba/y, upoważnione do reprezentowania każdego z tych z Wykonawców. 6. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu, składa Oświadczenia dotyczące podwykonawców. 7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu ma obowiązek złożyć także Oświadczenie dotyczące tego podmiotu. Dokument ten ma wykazać brak istnienia podstaw wykluczenia z postępowania oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby – warunków udziału w postępowaniu. Część B – Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej 8. Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust 5 ustawy, zobowiązany będzie do przekazania Zamawiającemu oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji postępowaniu. Wzór oświadczenia stanowi (załącznik nr 4  SIWZ). | 
							                							                									
									
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 1 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Nabiał | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Mleko spożywcze  świeże  2% folia ( opakowanie 5l)	l	18 000	5 l											
2	Mleko spożywcze  świeże  2%  karton	l	4 000	1 l											
3	Ser biały (klinek, pergamin)	kg	1100	kg/luz											
4	Masło śmietankowe zawartość tłuszczu minimum 73%	kg	1200	200g											
5	Śmietana 18% /kubek/	szt.	1 000	400g											
6	Serek waniliowy,mietankowy, truskawkowy  /kubek/	szt.	500	125g											
7	Serek wiejski / kubek/ 	szt.	300	125g											
8	Jogurt owocowy/ kubek/	szt.	400	150g											
	RAZEM  proszę nie wyceniać mleka UHT | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 2 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Pieczywo | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Chleb krojony 	szt	13000	0,5kg											
2	Chleb razowy krojony 	szt	550	0,4kg											
3	Bułka długa krojona 	szt	12 000	0,4kg											
4	Bułka tarta	szt	360	0,50kg											
5	Bułeczki drożdżowe \bułeczki rwańce	szt	3 500	100g											
6	Jagodzianki 	szt	600	100g											
7	Chałka	szt	50	400g											
8	Szarlotka	kg	40	kg											
9	Pączki liliputki	kg	20	kg											
10	Kuleczki serowe	kg	20	kg											
11	Makowiec	szt	60	500g											
12	Sernik	kg	30	kg											
13	Pączki z musem jabłkowym	kg	10	kg											
14	Piernik	kg	20	kg											
15	Bułki długie	szt	20	400g											
16	Babki cytrynowe,czekoladowe, piaskowe	szt	80	kg											
17	Ciastka domowe kruche	szt	30	500g											
18	Pączki  	szt	500	100g											
19	Rogaliki z marmoladą	szt	20	400g | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 3 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Mrożonki | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Brokuły mrożone	kg	800	2,5											
2	Kalafior mrożony	kg	800	2,5											
3	Marchew mrożona kostka	kg	100	2,5											
4	Fasolka szparagowa mrożona	kg	100	2,5 | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 4 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Mięso i wędliny | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Schab środkowy bez kości \łoju klasa I		800												
2	Schab karkowy bez kości \łoju ,słonina całkowicie zdjęta\ klasa I	kg	600												
3	Szynka surowa bez kości\ bez skóry,słonina całkowicie zdjęta\ klasa I	kg	1 000												
4	Łopatka wieprzowa bez kości\mięso bez fałd skóry \klasa I	kg	1 000												
5	Smalec\ kostka 200g\	kg	30	200g											
6	Udka drobiowe \ pałka + udziec\ waga jednostkowa ok. 250g	kg	1 000												
7	Udziki drobiowe \udziec z kością\ waga jednostkowa ok. 200g	kg	800												
8	Filet z piersi kurczaka bez przylegającej skóry i b\kości	kg	900												
9	Paszteciki drobiowe	szt	50	100g											
10	Indyk w galarecie\ produkt grubo rozdrobniony,pokryty niewielką ilością galarety,z warzywami \zawartość mięsa drobiowego minimum 70%\	kg	150												
11	Korpus z kurczaka \ element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych\	kg	300												
12	Polędwica sopocka wieprzowa \wyrób wędzony o zachowanej strukturze tkankowej,parzony bez skóry i słoniny,skład mieso wieprzowe schab minimum 86-96%	kg	450												
13	Szynka wieprzowa wiejska \skład mięso szynki wieprzowej minimum 70- 75% z cienką warstwą tłuszczu wędzony i parzony	kg	400												
14	Szynka wieprzowa gotowana \skład mięso wieprzowe minimum 79% - 80% bez słoniny mocno wędzona i parzona	kg	400												
15	Wędzona ogonówka \wyrób z mięsa wieprzowego peklowany,wędzony,parzony bez tłuszczu,skład mięso wieprzowe od szynki minimum 86-90%	kg	100												
16	Schab pieczony\wędzony bez słoniny ,bez kości \skład mięso wieprzowe minimum 80-90%	kg	300												
17	Karczek pieczony\wędzony \bez skóry,kości\ skład mięso wieprzowe minimum 80-90%	kg	100												
18	Baleron gotowany z indyka \mięso drobiowe,rozdrobnione widoczne kawałki\ skład mięso wieprzowe minimum 70% - 80%	kg	100												
19	Kiełbasa typu mielonka tyrolska\parzona wyprodukowana z mięsa średnio rozdrobnionego wieprzowego minimum 50%	kg	200												
20	Pieczeń rzymska\ wyrób wieprzowy ,średnie rozdrobnienie składników \skład mięso wieprzowe minimum  38% - 40%	kg	110												
21	Parówki odtłuszczone\ zawartość mięsa minimum 70%	kg	150												
22	Pasztet pieczony  \wyrób drobiowy,rozdrobniony\ zawartość mięsa wieprzowego minimum 45%- 50%	kg	160												
23	Wędzonka wieprzowa \mięso od szynki poddana wędzeniu i parzeniu z zawartością tłuszczu minimum  5%\ skład mięso od szynki mimimum 70%  - 80%	kg	110												
24	Biała kiełbasa drobiowa\wyrób czystodrobiowy,średniorozdrobniona,wędzona, parzona\skład mięso drobiowe  minimum 50%- 70%	kg	100												
25	Szynka konserwowa wieprzowa\wyrób parzony,widoczne kawałki mięsa\skład mięso wieprzowe 70% - 80%	kg	300												
26	Filet z indyka wędzony \wyrób z piersi indyczej  peklowany poddany wędzeniu i parzeniu\skład mięso z piersi indyka  minimum 80% - 90%	kg	200												
27	Polędwica drobiowa \wędzona lekko rozdrobniona,parzona\skład mięso z kurcząt  minimum 75% - 86%	kg	280												
28	Szynka z indyka\ lekko rozdrobniona\skład mięso z indyka minimum 75%-85%	kg	300												
29	Szynka drobiowa \wyrób z surowców drobiowych średnio lub grubo rozdrobnionych z dodatkiem przypraw,wędzonaparzona,\ skład mi9ęso drobiowe 48-60%	kg	300												
30	Kiełbasa typu śląska,toruńska\wyrób z mięsa wieprzowego,średnio rozdrobnionego,wędzona,parzona\skład mięso wieprzowe minimum 50%	kg	100												
31	Serdelki drobiowe\ zawartość mięsa  drobiowego minimum 70%	kg	150												
32	Baleron gotowany wieprzowy \parzony,wędzony,\skład mięso wieprzowe minimum 70%-75%	kg	200												
33	Kiełbasa szynkowa \wędzona,gruborozdrobniona,widoczne kawałki mięsa \skład mięso wieprzowe minimum  55%- 75%	kg	450												
34	Słonina\ bez skóry świeża surowa w formie płatów	kg	20												
Wędliny bez mięsa odkostnionego mechanicznie(MOM),na bazie naturalnych przypraw,bez surowców zwiększających wodochłonność, | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 5 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Kapusta biała główka	kg	350												
2	Kapusta biała główka	szt	250												
3	Kapusta czerwona główka	kg	300												
4	Kapusta pekińska	kg	450												
5	Kapusta włoska	szt	100												
6	Kapusta kiszona	kg	1000												
7	Ziemniaki	kg	33500												
8	Pietruszka świeża	kg	300												
9	Marchew świeża	kg	3000												
10	Buraki czerwone	kg	1100												
11	Cebula żółta	kg	550												
12	Pieczarki świeże	kg	500												
13	Seler świeży	kg	400												
14	Jabłka	kg	700												
15	Ogórki kiszone	kg	600												
16	Fasola biała	kg	100												
17	Sałata zielona	szt	500												
18	Sałata lodowa	szt	400												
19	Botwinka	szt	50												
20	Ogórki zielone świeże	kg	500												
21	Koper	szt	400												
22	Natka pietruszki	szt	400												
23	Pory	szt	150												
24	Rzodkiewka	szt	150												
25	Czosnek	szt	100												
26	Pomidory	kg	600												
27	Papryka świeża	kg	100												
28	Szczypiorek	szt	200												
29	Groch łupany	kg	100												
30	Banany op.16kg	op	18												
31	Brzoskwinie/ nektarynki  (sezonowo)	kg	80												
32	Truskawki świeże/sezonowo/	kg	80												
33	Owoce sezonowe/gruszki,śliwki,arbuz/	kg	150												
34	Koncentrat pomidorowy 30%	szt	650	200g											
35	Ogórki konserwowe	szt	100	900g											
36	Chrzan konserwowy	szt	100	300g											
37	Koncentrat barszcz czerwony w płynie	szt	30	0,25l											
38	Szczaw konserwowy 	szt	100	200g											
39	Fasola czerwona konserwowa	szt	50	400g											
40	Kukurydza konserwowa	szt	50	400g											
41	Groszek konserwowy	szt	50	400g											
42	Seler konserwowy	szt	50	290g | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 6 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Artykuły spożywcze | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Ciastka biszkopty	op	40	150g											
2	Jaja\ klasa L	szt	2400	L											
3	Budyń (różne smaki)	szt	50	40g											
4	Mąka pszenna	kg	1000	1kg											
5	Kasza manna	kg	300	1kg											
6	Ryż	kg	500	1kg											
7	Cukier	kg	2100	1kg											
8	Makaron łazanka	kg	200	500g											
9	Makaron świderki	kg	400	1kg											
10	Makaron wstążka	kg	400	1kg											
11	Makaron krajanka	kg	350	1kg											
12	Sól drobna jodowana	kg	900	1kg											
13	Płatki owsiane	szt	380	500g											
14	Płatki jęczmienne błyskawiczne	szt	400	500g											
15	Płatki ryżowe	szt	500	400g											
16	Herbata granulowana saga 	szt	1000	90g											
17	Herbata granulowan lipton	szt	150	100g											
18	Kawa inka	szt	130	150g											
19	Mąka ziemniaczana	kg	100	1kg											
20	Kasza gryczana	kg	200	1kg											
21	Chrupki kukurydziane	szt	380	50g											
22	Kwasek cytrynowy	szt	100	50g											
23	Olej uniwersalny/1litr/	l	500	1l											
24	Kisiel różne smaki	szt	50	40g											
25	Miód pszczeli	szt	10	350											
26	Galaretka owocowa( różne smaki)	szt	50	80g											
27	Kasza jęczmienna	kg	500	1kg											
28	Dżemy różne smaki	szt	450	270g											
29	Herbatniki paczkowane	szt	50	100g											
30	Cukier waniliowy	szt	100	32g											
31	Ketchup	szt	80	480g											
32	Musztarda \różne rodzaje sarepsak,francuska\	szt	80	210g											
33	Majonez	szt	340	400g											
34	Syrop owocowy 5l (50butelek po 5l)	l	30	5l											
35	Ciastka kruche (różne rodzaje)	kg	50	2kg											
36	Cukierki  czekoladowe  	kg	8	2kg											
37	Batoniki \wafelki  (różne smaki)	szt	300	50g											
38	Wafelki (op.2 kg)	kg	20	2kg											
39	Misie lubisie	szt	300	30g											
40	Ocet winny z białych winogron	szt	10	0,25l | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 7 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Przyprawy | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15870000-7 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Rosołek drobiowy (typu winiary, prymat lub inne podobne)	szt	50	1kg											
2	Przyprawa szefa kuchni (typu kucharek,wegeta)	szt	100	1kg											
3	Zioła prowansalskie	szt	25	10g											
4	Przyprawa w płynie typu magii	l	30	1l											
5	Sosy do sałatek typu  koperkowy,  ogrodowy	szt	20	0,80kg											
6	Rosołek wołowy	szt	5	0,80kg											
7	Rosołek o smaku wędzonki	szt	5	0,80kg											
8	Przyprawa do wieprzowiny	szt	75	20g											
9	Przyprawa do kurczaka	szt	75	30g											
10	Przyprawa do ryb	szt	50	30g											
11	Zupa żurek	szt	3	3kg											
12	Tymianek	szt	30	10g											
13	Pieprz naturalny mielony	szt	15	0,5											
14	Papryka mielona	szt	25	20g											
15	Ziele angielskie	szt	10	0,50kg											
16	Majeranek	szt	10	0,25kg											
17	Marynata do wieprzowiny na bazie soli morskiej	szt	10	0,75kg											
18	Przyprawa do bigosu	szt	50	20g											
19	Zioła w oleju typu zioła włoskie (typ primerba włoska)	szt	5	0,34kg											
20	Oregano	szt	20	10g											
21	Liście laurowe	szt	300	8g											
22	Przyprawa do grila klasyczna	szt	50	20g											
23	Zupa Brokułowa	szt	8	1kg											
PRZYPRAWY  (bez glutaminianu sodu) | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 8 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Ryby mrożone i wędzone | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15221000-3 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Miruna	kg	950	7kg											
2	Makrela wędzona	kg	100	4kg | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 9 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Tłuszcze roślinne, sery i przetwory mleczne oraz odżywki | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15412200-1 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
																																			
									| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | 1	Mleko typu Bebiko lub typu Nestlle/ różne rodzaje/	szt	150	350g											
2	Margaryna	kg	120	250g											
3	Ser topiony bloczki 100g	szt	300	100g											
4	Ser kanapkowy 	szt	300	150g											
5	Ser żółty pełnotłusty prawdziwy /luz/	kg	200	kg\luz											
6	Serki owocowe ( typu  danio, danonki,bakusie)	szt	800	140g											
7	Jogurty owocowe (typu  bakoma,danon,zott)	szt	800	120g											
8	Krem czekoladowy nutella	szt	5	350g											
	RAZEM														
	Proszę nie wyceniać wyrobów sero podobnych | 
														
						|  |  |