L.p. Nazwa artykułu j.m. gat. ilość
CZĘŚĆ I - NABIAŁ Kod CPV - 15500
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni
kg I 3200 2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1100 3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4800 4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 160 5 Serek typu "Fromage" (opakowanie 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 6 Serek topiony (opakowanie 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 7 Serek ziarnisty czysty / opakowanie 150g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2800 8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni
kg I 4600 9 Jogurt owocowy /opakowanie 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2800 10 Śmietana 30 % ( opakowaniu o pojemności do 1 kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 11 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 12 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , Zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 800
CZĘŚĆ II - PRZYPRAWY Kod CPV - 15300, 15800
1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800 2 Ocet spirytusowy 10 % l I 600 3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1600 4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona. kg I 1800 5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 60 6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1300 8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 1200 9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2200 10 Herbata czarna granulowana kg I 700 11 Liść laurowy kg I 20 12 Majeranek otarty kg I 50 13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 80 14
Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 100 15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 80 16
Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60 17 Ziele angielskie kg I 20 18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 140 19 Koperek suszony kg I 45 20 Kwasek cytrynowy kg I 35 21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1700 22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1200 23 Fasola biała „Jaś” kg I 4000 24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000 25 Groch łuskany kg I 1600 26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 5500 27 Przyprawa oregano suszone kg I 20 28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 25 29 Przyprawa cynamon mielony kg I 12 30
Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1200 31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacj. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1800 32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 900 33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500 35 Sos boloński w proszku kg I 200 36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200 37 Bulion – rosół z kury w proszku kg I 1200 38 Żurek w proszku kg I 100 39 Barszcz czerwony w proszku kg
I 240 40 Zupa grzybowa w proszku kg I 100 41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 150 42 Soczewica jadalna – zielona kg I 400 |
GuidZP400 |
bba82d33-3c06-46cf-90c6-9bf4d5325679
|
Biuletyn |
551093-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim
|
Regon |
6039716600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Owocowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
7
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Opole Lubelskie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
24300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
81 827 69 00
|
Zamawiajacy fax |
81 827 35 50
|
Zamawiajacy email |
dkw_opole_lubelskie@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
www.zp.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferta musi zostać złożona w formie pisemnej - pocztą, osobiście lub kurierem
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim, ul. Owocowa 7, 24 - 300 Opole Lubelskie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
PN 1/Ż/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
w zakresie każdej z dwóch części
|
Okreslenie przedmiotu |
L.p. Nazwa artykułu j.m. gat. ilość
CZĘŚĆ I - NABIAŁ Kod CPV - 15500
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni
kg I 3200 2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1100 3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4800 4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 160 5 Serek typu "Fromage" (opakowanie 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 6 Serek topiony (opakowanie 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 7 Serek ziarnisty czysty / opakowanie 150g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2800 8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni
kg I 4600 9 Jogurt owocowy /opakowanie 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2800 10 Śmietana 30 % ( opakowaniu o pojemności do 1 kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 11 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 12 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , Zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 800
CZĘŚĆ II - PRZYPRAWY Kod CPV - 15300, 15800
1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800 2 Ocet spirytusowy 10 % l I 600 3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1600 4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona. kg I 1800 5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 60 6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1300 8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 1200 9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2200 10 Herbata czarna granulowana kg I 700 11 Liść laurowy kg I 20 12 Majeranek otarty kg I 50 13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 80 14
Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 100 15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 80 16
Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60 17 Ziele angielskie kg I 20 18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 140 19 Koperek suszony kg I 45 20 Kwasek cytrynowy kg I 35 21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1700 22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1200 23 Fasola biała „Jaś” kg I 4000 24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000 25 Groch łuskany kg I 1600 26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 5500 27 Przyprawa oregano suszone kg I 20 28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 25 29 Przyprawa cynamon mielony kg I 12 30
Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1200 31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacj. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1800 32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 900 33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500 35 Sos boloński w proszku kg I 200 36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200 37 Bulion – rosół z kury w proszku kg I 1200 38 Żurek w proszku kg I 100 39 Barszcz czerwony w proszku kg
I 240 40 Zupa grzybowa w proszku kg I 100 41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 150 42 Soczewica jadalna – zielona kg I 400
|
Cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie, Wykonawca składa podpisane oświadczenie, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3 do siwz)
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie, Wykonawca składa podpisane oświadczenie, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3 do siwz)
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie, Wykonawca składa podpisane oświadczenie, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3 do siwz)
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. Do oferty każdy wykonawca musi dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie
w zakresie wskazanym w załączniku nr 2 i 3 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie o którym mowa w rozdz. VI pkt. 1 niniejszej SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się
o zamówienie. Oświadczenie te ma potwierdzać spełnienie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia.
3. Na żądanie zamawiającego wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału
w postępowaniu składa oświadczenie o którym mowa w rozdz. VI. 1 niniejszej SIWZ zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI.1 niniejszej SIWZ.
4. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby – warunków udziału w postępowaniu składa także oświadczenie o którym mowa
w rozdz. VI.1 niniejszej SIWZ dotyczące tych podmiotów / zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI.1 niniejszej SIWZ.
5. W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik – pełnomocnictwo określające jego zakres
i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy;
6. W przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia wymagane jest załączenie dokumentu pełnomocnictwa określającego zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy Pzp.
7. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń lub dokumentów:
1) Aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy (w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa je każdy
z Wykonawców);
2) Wykaz osób do kontaktów z zamawiającym odpowiedzialnych za wykonanie zobowiązań umowy (wypełniony i podpisany przez osobę/osoby uprawnion/ą/e do reprezentowania wykonawcy), wzór zał. nr 4 do SIWZ;
3) Dokument poświadczający spełnienie (atest) warunków wynikających z opisu przedmiotu zamówienia – mleka w proszku.
8. Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Oświadczenie
o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej należy sporządzić wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
9. W zakresie nieuregulowanym w SIWZ zastosowanie mają przepisy rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2016r. poz.1126).
10. Jeżeli wykonawca nie złoży oświadczenia, o którym mowa w rozdz. VI.1 niniejszej SIWZ, oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia lub dokumenty są niekompletne, zawierają błędy lub budzą wskazane przez zamawiającego wątpliwości, zamawiający wezwie do ich złożenia, uzupełnienia, poprawienia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlegałaby odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania.
|
Zakresie warunkow udzialu |
W celu wykazania spełnienia przez Wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale V, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1. Podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3 do siwz)
|
Inne dokumenty niewymienione |
Formularz ofertowy załącznik nr 1 do siwz, pełnomocnictwo jeżeli dotyczy
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany ceny w przypadku zmiany stawki podatku VAT.
|
IV 4 4 data |
2018-05-08T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy nabiału
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
CZĘŚĆ I - NABIAŁ Kod CPV - 15500
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni
kg I 3200 2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1100 3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4800 4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 160 5 Serek typu "Fromage" (opakowanie 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 6 Serek topiony (opakowanie 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 7 Serek ziarnisty czysty / opakowanie 150g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2800 8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni
kg I 4600 9 Jogurt owocowy /opakowanie 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2800 10 Śmietana 30 % ( opakowaniu o pojemności do 1 kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 11 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 12 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , Zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 800
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy Przypraw
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
CZĘŚĆ II - PRZYPRAWY Kod CPV - 15300, 15800
1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800 2 Ocet spirytusowy 10 % l I 600 3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1600 4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona. kg I 1800 5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 60 6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1300 8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 1200 9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2200 10 Herbata czarna granulowana kg I 700 11 Liść laurowy kg I 20 12 Majeranek otarty kg I 50 13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 80 14
Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 100 15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 80 16
Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60 17 Ziele angielskie kg I 20 18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 140 19 Koperek suszony kg I 45 20 Kwasek cytrynowy kg I 35 21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1700 22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1200 23 Fasola biała „Jaś” kg I 4000 24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000 25 Groch łuskany kg I 1600 26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 5500 27 Przyprawa oregano suszone kg I 20 28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 25 29 Przyprawa cynamon mielony kg I 12 30
Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1200 31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacj. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1800 32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 900 33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500 35 Sos boloński w proszku kg I 200 36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200 37 Bulion – rosół z kury w proszku kg I 1200 38 Żurek w proszku kg I 100 39 Barszcz czerwony w proszku kg
I 240 40 Zupa grzybowa w proszku kg I 100 41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 150 42 Soczewica jadalna – zielona kg I 400
|
| |