| GuidZP400 |
9bc2a52b-305e-4b3e-bf82-53cbc16e47a7
|
| Biuletyn |
564965-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
Urząd Miasta i Gminy Piaseczno
|
| Regon |
1589128900000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kościuszki
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
5
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Piaseczno
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
05500
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
| Zamawiajacy telefon |
022 70 17 654, 70 17 655
|
| Zamawiajacy fax |
022 70 17 692
|
| Zamawiajacy email |
rzp@piaseczno.eu
|
| Adres strony url |
www.piaseczno.eu
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
2
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.piaseczno.eu
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę należy złożyć w formie pisemnej pod rygorem nieważności w zamkniętej kopercie gwarantującej zachowanie poufności i jej nienaruszalności do terminu otwarcia ofert. Kopertę należy oznakować w następujący sposób: - nazwa i adres Wykonawcy - nazwa i adres Zamawiającego - nazwa postępowania -„nie otwierać do dnia ……”
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Miasta i Gminy Piaseczno, ul. Kościuszki 5, pokój 86
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów żywnościowych do trzech stołówek szkolnych w SP nr 5 w Piasecznie.
|
| Numer referencyjny |
Spr. 90/2018
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa produktów żywnościowych stosownych do potrzeb stołówek przy ul. Szkolna 14, Orężna 3B i Sikorskiego 20. Stołówki nie posiadają magazynów. Jakość produktów i dostawy muszą być zgodne z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010nr 136 poz.914 z póżn. Zm.)
Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych, nabiału i pieczywa.
Część 2 – Dostawa mięsa i jego przetworów
Część 3 - Dostawa owoców i warzyw i ich przetworów
Część 4 – Dostawa wyrobów garmażeryjnych
Część 5 – Dostawa mrożonek (warzywa, owoce i ryby)
Przewidziana liczba obiadów razem w trzech stołówkach ok 1200.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
| Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
Zamawiający przewiduje zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp. W skład zamówienia podobnego wejdzie karmienie dzieci bezglutenowych w ilości dziewięcioro dzieci.
|
| Data zakonczenia |
2019-06-30T00:00:00+02:00
|
| Informacje na temat katalogow |
Wymagany termin realizacji dla wszystkich części od 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli przedstawi co najmniej jedną dostawę na każdą część z osobna w ciągu ostatnich 3 lat, potwierdzoną referencją bądź innym dokumentem o przedmiocie i wartości jak poniżej:
Zadanie 1. Artykuły spożywcze, nabiałowe i pieczywo o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 2. Mięso, wyroby z mięsa i jego przetworów o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 3. Owoce, warzywa i ich przetwory o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 4. Dostawa wyrobów garmażeryjnych o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 5. Dostawa mrożonek (warzywa, owoce i ryby) – o wartości 30.000,00 zł
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu Zamawiający żąda:
Oświadczeń, zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SIWZ;
odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp – na wezwanie Zamawiającego, zgodnie z Cz. V a ust. 1 pkt 5;
Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp - wzór stanowi zał. nr 5 do SIWZ;
Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów w oparciu o art. 22a ustawy Pzp w celu zbadania, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 13-22 i ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, składa dokumenty dotyczące tego podmiotu, zgodnie z tiretem drugim – na wezwanie Zamawiającego, zgodnie z Cz. Va ust. 1 pkt 5;
jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej – zamiast dokumentu, o którym mowa w tirecie drugim składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument lub dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
|
| Zakresie warunkow udzialu |
W celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w Części V ust. 2 pkt. 3 SIWZ Zamawiający żąda:
- przedstawienia co najmniej jednej dostawy na każdą część z osobna w ciągu ostatnich 3 lat, potwierdzonej referencją bądź innym dokumentem o przedmiocie i wartości jak poniżej:
Zadanie 1. Artykuły spożywcze, nabiałowe i pieczywo o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 2. Mięso, wyroby z mięsa i jego przetworów o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 3. Owoce, warzywa i ich przetwory o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 4. Dostawa wyrobów garmażeryjnych o wartości 30.000,00 zł
Zadanie 5. Dostawa mrożonek (warzywa, owoce i ryby ) – o wartości 30.000,00 zł
Powyższy wykaz dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane; oraz z załączeniem dowodów określających, że czy te dostawy zostały wykonane należycie lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy. (Wzór Wykazu stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ).
|
| Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, zamieszcza informacje o podwykonawcach w celu wykazania, że nie zachodzą wobec nich przesłanki do wykluczenia z udziału w postępowaniu. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz Wykonawcy, który polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów (na zasadzie określonej w art. 22a ustawy Pzp) warunki, o których mowa w ust. 2 pkt. 2 i 3 zostaną spełnione wyłącznie, jeżeli przynajmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub co najmniej jeden z podmiotów, o których mowa powyżej pełnią łącznie wymagane warunki.
1) W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenia zamówienia Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 5 ustawy Pzp.
3) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w Części V a ust. 1 pkt 1 SIWZ, składa każdy z Wykonawców.
4) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w Części V a ust. 1 pkt 5 lit. a tiret 2 SIWZ, składa każdy z Wykonawców.
Ponadto, zgodnie z treścią Części IX SIWZ, Oferta musi zawierać następujące oświadczenia i dokumenty:
1) wypełniony Formularz ofertowy, sporządzony zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ;
2) Oświadczenie/oświadczenia, zgodnie wzorem stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ;
3) w przypadku Wykonawców powołujących się na zasoby innych podmiotów – zobowiązanie tych podmiotów;
4) ewentualne pełnomocnictwa.
5) dowód wniesienia wadium
6) przedstawią formularz - wypełnione szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu umowy dla każdej z części osobno.
|
| Czy wadium |
1
|
| Wadium |
Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości 11.000,00 PLN (słownie: jedenaście tysięcy złotych).
W przypadku składania ofert na:
I część, wysokość wadium wynosi 2000 zł (dwa tysiące złotych)
II część, wysokość wadium wynosi 3000 zł (trzy tysiące złotych)
III część, wysokość wadium wynosi 3000 zł (trzy tysiące złotych)
IV część, wysokość wadium wynosi 1500 zł (jeden tysiąc pięćset złotych)
V część, wysokość wadium wynosi 1500 zł (jeden tysiąc pięćset złotych)
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
Zgodnie z treścią paragrafu 10 wzoru umowy, zmiana jej treści polegać będzie w zakresie:
1) ustawowej stawki podatku VAT;
2) zmian ilościowych w ramach asortymentu określonego w załączniku do niniejszej umowy.
|
| IV 4 4 data |
2018-06-06T00:00:00+02:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 4 jezyki |
Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w sposób czytelny, nie budzący żadnych wątpliwości, podpisana przez osobę/osoby upoważnione do reprezentacji Wykonawcy w niezbędnym zakresie.
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych, nabiału i pieczywa
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-30T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagany termin realizacji od 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r.
|
| Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa produktów żywnościowych stosownych do potrzeb stołówek przy ul. Szkolna 14, Orężna 3B i Sikorskiego 20. Stołówki nie posiadają magazynów. Jakość produktów i dostawy muszą być zgodne z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010nr 136 poz.914 z póżn. Zm.)
Część 1-Dostawa artykułów spożywczych, nabiału i pieczywa.
Przewidziana liczba obiadów razem w trzech stołówkach ok 1200.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Część 2 – Dostawa mięsa i jego przetworów
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-30T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagany termin realizacji od 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r.
|
| Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa produktów żywnościowych stosownych do potrzeb stołówek przy ul. Szkolna 14, Orężna 3B i Sikorskiego 20. Stołówki nie posiadają magazynów. Jakość produktów i dostawy muszą być zgodne z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów , w szczególności ustawy z dnia 25sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010nr 136 poz.914 z póżn. Zm.)
Część 2 – Dostawa mięsa i jego przetworów
Przewidziana liczba obiadów razem w trzech stołówkach ok 1200.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Część 3 - Dostawa owoców i warzyw i ich przetworów
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-30T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagany termin realizacji od 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r.
|
| Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa produktów żywnościowych stosownych do potrzeb stołówek przy ul. Szkolna 14, Orężna 3B i Sikorskiego 20. Stołówki nie posiadają magazynów. Jakość produktów i dostawy muszą być zgodne z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów , w szczególności ustawy z dnia 25sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010nr 136 poz.914 z póżn. Zm.)
Część 3- Dostawa owoców i warzyw i ich przetworów
Przewidziana liczba obiadów razem w trzech stołówkach ok 1200.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Część 4 – Dostawa wyrobów garmażeryjnych
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-30T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagany termin realizacji od 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r.
|
| Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa produktów żywnościowych stosownych do potrzeb stołówek przy ul. Szkolna 14, Orężna 3B i Sikorskiego 20. Stołówki nie posiadają magazynów. Jakość produktów i dostawy muszą być zgodne z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów , w szczególności ustawy z dnia 25sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010nr 136 poz.914 z póżn. Zm.)
Część 4 – Dostawa wyrobów garmażeryjnych
Przewidziana liczba obiadów razem w trzech stołówkach ok 1200.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Część 5 – Dostawa mrożonek (warzywa, owoce i ryby)
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-30T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagany termin realizacji od 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r.
|
| Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa produktów żywnościowych stosownych do potrzeb stołówek przy ul. Szkolna 14, Orężna 3B i Sikorskiego 20. Stołówki nie posiadają magazynów. Jakość produktów i dostawy muszą być zgodne z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów , w szczególności ustawy z dnia 25sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010nr 136 poz.914 z póżn. Zm.)
Część 5 – Dostawa mrożonek (warzywa, owoce i ryby)
Przewidziana liczba obiadów razem w trzech stołówkach ok 1200.
|
| | |