GuidZP400 |
2eebfdf4-aea3-4350-aa11-3fa25b257fff
|
Biuletyn |
655314-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Gmina i Miasto Szadek
|
Regon |
73093446000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Warszawska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
3
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Szadek
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
98240
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
438 215 004
|
Zamawiajacy fax |
438 215 773
|
Zamawiajacy email |
urzad@ugimszadek.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.szadek.biuletyn.net
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.szadek.biuletyn.net
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
W formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ul. Warszawska 3, 98-240 Szadek
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nieprzekraczającej 221 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku
|
Numer referencyjny |
12/18
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2019 i 2020 dla Publicznego Przedszkola w Szadku.
2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 11 części (każdy pakiet stanowi jedną część).
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
24
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Strony przewidują waloryzację wynagrodzenia określonego w ofercie, w następujących przypadkach:
a) zmiany podatku od towarów i usług,
b) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie
art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. Nr 200, poz. 1679 z późn. zm.),
c) zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu
zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszt wykonania zamówienia przez Wykonawcę,
-jeżeli zmiany, o których mowa w pkt 1, będą miały wpływ na koszty wykonania
zamówienia przez Wykonawcę.
2. Warunkiem waloryzacji wynagrodzenia, jest przekazanie Zamawiającemu w formie pisemnej pod rygorem nieważności dokładnych wyjaśnień zawierających wyliczenia, przedstawiających wpływ okoliczności określonych w ust. 1 na koszt realizacji zamówienia.
3. W przypadku gdy wyliczenia o których mowa w ust. 2 budzą wątpliwości Zamawiającego, w szczególności gdy są niejasne, nie przedstawiają w rzetelny sposób struktury kosztów sprzed oraz po zmianie o której mowa w ust. 1 oraz gdy Wykonawca nie wykaże w jakim zakresie zmiany te miały wpływ na zwiększenie kosztów, Zamawiający zastrzega sobie prawo do odmowy zmiany wynagrodzenia.
4. Strony dokonują waloryzacji wynagrodzenia w drodze aneksu zawartego nie wcześniej niż w dniu akceptacji przez Zamawiającego pisemnych wyjaśnień o których mowa ust. 2 niniejszego paragrafu.
5. Niezależnie od postanowień ust. 1-4 niniejszego paragrafu dopuszcza się zmianę wynagrodzenia należnego Wykonawcy według następujących zasad:
a) ceny artykułów żywnościowych określonych w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS), przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS).
b) Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowych cen w ramach części zamówienia, w formie aneksu do umowy na dostawy. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że waloryzacja może nastąpić nie częściej jeden raz na 12 miesięcy i nie wcześniej niż 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.
c) Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen żywności przekroczy 3%.
|
IV 4 4 data |
2018-12-11T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Przetwory sypkie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Cukier biały kryształ 1 kg kg 600
2. Mąka pszenna typu 480 1 kg kg 400
3. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 20
4. Ryż biały długi 1 kg kg 340
5. Kasza manna zwykła 1 kg kg 20
6. Kasza jęczmienna gruba 1 kg kg 100
7. Kasza gryczana biała niepalona 1 kg kg 100
8. Sól morska o obniżonej zawartości sodu - sól potasowa KCL 30% 1 kg Szt. 320
9. Przyprawa do kurczaka łagodna bez glutaminianu sodu 20 g Szt. 80
10. Sól czosnkowa (100%naturalne składniki) 30 g Szt. 80
11. Pieprz czarny mielony 20 g Szt. 200
12. Papryka słodka mielona 20 g Szt. 60
13. Majeranek suszony 20 g Szt. 100
14. Liść laurowy suszony 20 g Szt. 80
15. Ziele angielskie suszone 20 g Szt. 60
16. Kwasek cytrynowy spożywczy w proszku 50 g Szt. 50
17. Przyprawa do zup i mięs w proszku bez konserwantów 400 g Szt. 80
18. Imbir w proszku 20 g Szt. 10
19. Proszek do pieczenia 15 g Szt. 30
20. Sos sałatkowy w proszku ziołowo- koperkowy 20 g Szt. 80
21. Gałka muszkatołowa w proszku 20 g Szt. 80
22. Czosnek w proszku 20 g Szt. 80
23. Sos grzybowy w proszku (100% naturalnych składników) 35 g Szt. 60
24. Siemię lniane (mielone) 200 g Szt. 10
25. Groszek konserwowy w puszce 400 g Szt. 40
26. Brzoskwinia puszka 820 g Szt. 30
27. Ananas puszka 560 g Szt. 30
28. Kukurydza konserwowa w puszce 400 g Szt. 50
29. Sos do spaghetti w słoiku 500 g Szt. 260
30. Rodzynki gat.1 sułtańskie 500 g Szt. 20
31. Koncentrat pomidorowy 30% (100% naturalnych składników) 190 g Szt. 300
32. Ketchup łagodny bez konserwantów (100% naturalnych składników) 410 g Szt. 40
33. Syrop malinowy z zagęszczonego soku, bezglutenowy 430 ml Szt. 60
34. Kompot wiśniowy ( słoik) 900 ml Szt. 420
35. Kompot z czarnej porzeczki ( słoik) 900 ml Szt. 420
36. Bułka tarta pszenna jasna 500 g Szt. 10
37. Makaron świderki 1 kg Szt. 460
38. Makaron rosołowy nitka 5 jajeczny 250 g Szt. 180
39. Makaron do spaghetti 400 g Szt. 300
40. Koncentrat buraczkowy min.59 % 330 ml Szt. 100
41. Olej rzepakowy rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych poniżej 40% 1 litr Szt. 240
42. Żur w płynie 500 ml Szt. 160
43. Żurek w proszku bez konserwantów 20 g Szt. 80
44. Ocet jabłkowy 5% 300ml Szt. 20
45. Musztarda popularna 190 g Szt. 20
46. Chrzan tarty bez dodatków ( słoik ) 290 g Szt. 40
47. Majonez (100% naturalne składniki) 400 g Szt. 90
48. Kisiel z sokiem owocowym bez sztucznych barwników ( różne smaki) na 3/4 litra wody 58 g Szt. 600
49. Budyń bez sztucznych barwników ( różne smaki) na ¾ litra wody 65 g Szt. 440
50. Herbata czarna w saszetkach 100 szt. Op. 30
51. Herbata miętowa w saszetkach 20 szt. Op. 40
52. Herbata owocowa w saszetkach (100% naturalne składniki) 20 szt. Op. 60
53. Galaretka bez sztucznych barwników ( różne smaki) 79 g Szt. 320
54. Dżem 100% z kawałkami owoców (różne smaki)- słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym. 220 g Szt. 140
55. Drożdże piekarskie świeże 100 g Szt. 50
56. Ciastka owsiane bez cukru 135 g Szt. 100
57. Herbatniki zwykłe 350 g Szt. 100
58. Wafle ryżowe naturalne 130 g Szt. 100
59. Wafelki paczkowane różne smaki (szt) 30 g Szt. 300
60. Płatki zbożowe na mleko czekoladowe, miodowe, cynamonowe (z zawartością fosforu 142mg w 100g produktu) 500 g Szt. 220
61. Płatki kukurydziane na mleko zwykłe 500g Szt. 120
62. Zbożowe poduszeczki na mleko z nadzieniem (różne smaki ) 500 g Szt. 160
63. Kawa zbożowa rozpuszczalna 150 g Szt. 50
64. Kakao naturalne tradycyjne 250 g Szt. 30
65. Kakao bez gotowania (100% naturalne składniki ) 500 g Szt. 60
66. Miód duży ( pszczeli wielokwiatowy naturalny) 1000 g Szt. 50
67. Grzanki 300 g Szt. 200
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Ziemniaki jadalne, nie pastewne, kg kg 6300
2. Ziemniaki młode kg kg 700
3. Marchew kg kg 1400
4. Pietruszka kg kg 360
5. Seler kg kg 360
6. Por kg kg 200
7. Włoszczyzna młoda w pęczkach Szt. Szt. 130
8. Cebula biała kg kg 120
9. Kapusta biała kg kg 160
10. Kapusta młoda Szt. Szt. 100
11. Kapusta czerwona kg kg 90
12. Kapusta pekińska kg kg 160
13. Kapusta kiszona kg kg 160
14. Kapusta kiszona młoda kg kg 40
15. Groch łupany kg kg 60
16. Fasola średni Jaś kg kg 40
17. Fasolka szparagowa żółta/zielona kg kg 60
18. Burak ćwikłowy kg kg 440
19. Botwinka w pęczkach Szt. Szt. 60
20. Ogórek kiszony kg kg 280
21. Ogórek małosolny kg kg 30
22. Ogórek konserwowy słoik 900 ml Szt. 40
23. Ogórek zielony kg kg 120
24. Pomidor kg kg 200
25. Papryka świeża kg kg 40
26. Papryka konserwowa słoik 900 ml Szt. 40
27. Sałata główka Szt. szt. 140
28. Kalafior główka Szt. Szt. 70
29. Brokuł Szt. Szt. 40
30. Jabłko kg kg 1000
31. Cytryna kg kg 50
32. Pieczarki kg kg 60
33. Szczypior ( pęczek) pęczek szt. 160
34. Natka pietruszki ( pęczek) pęczek szt. 200
35. Koperek (pęczek) pęczek szt. 120
36. Rzodkiewka (pęczek) pęczek szt. 170
37. Truskawki świeże kg kg 80
38. Banan kg kg 480
39. Mandarynka kg kg 300
40. Śliwka kg kg 60
41. Gruszka kg kg 120
42. Winogrono kg kg 80
43. Pomarańcze kg kg 320
44. Brzoskwinia lub nektarynka kg kg 40
45. Czereśnie lub wiśnie kg kg 40
46. Kiwi kg kg 40
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Jaja świeże duże kl. L chowu ściółkowego 65-70 g Szt. 7500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Chleb pszenno-żytni krojony 700 g Szt. 500
2. Chleb żytni krojony 700 g Szt. 800
3. Chleb razowy krojony 500 g Szt. 300
4. Chleb wieloziarnisty krojony 580 g Szt. 240
5. Placek drożdżowy 500 g Szt. 160
6. Bułka duża pszenna 100 g Szt. 700
7. Bułka kajzerka pszenna 50 g Szt. 400
8. Bułka razowa 50 g Szt. 400
9. Bułka drożdżowa z owocem lub serem 100 g Szt. 600
10. Chałka drożdżowe pieczywo pszenne 400 g Szt. 320
11. Angielka krojona 400 g Szt. 80
12. Rogal z marmoladą 60 g Szt. 600
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Masło zawartość tłuszczu 82% 250 g Szt. 900
2. Mleko 2% UHT 1 litr Szt. 5200
3. Mleko 3,2% UHT 1 litr Szt. 1000
4. Maślanka naturalna 1 litr Szt. 100
5. Śmietana 30% 500 ml Szt. 40
6. Śmietana 12% 400 ml Szt. 400
7. Jogurty naturalny 400 g Szt. 240
8. Jogurt owocowy ( różne smaki) zawierający kawałki owoców 0% tłuszczu i cukru 125 g Szt. 640
9. Twaróg półtłusty kl. I 250 g Szt. 1400
10. Twarożek kanapkowo- sernikowy nie wymagający mielenia 200 g Szt. 320
11. Ser żółty tłusty kl I (Gouda) 1 kg kg 80
12. Serek ziarnisty 200 g Szt. 280
13. Margaryna do pieczenia 250 g Szt. 60
14. Smalec 250 g Szt. 40
15. Serek waniliowy(0% tłuszczu i cukru) 125 g Szt. 480
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Kości wędzone kg kg 80
2. Schab b/k kg kg 140
3. Łopatka b/k ( mielona) kg kg 260
4. Szynka surowa wieprzowa b/k kg kg 200
5. Biodrówka b/k kg kg 80
6. Wołowina b/k kg kg 80
7. Antrykot wołowy kg kg 60
8. Kiełbasa Szynkowa kl I 80% mięsa wieprzowego kg kg 40
9. Kiełbasa podwawelska cienka kg kg 100
10. Szynka wędzona chuda kg kg 50
11. Polędwica chuda kg kg 40
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Drób i przetwory drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Porcja rosołowa ze skrzydełkami kg kg 640
2. Filet z indyka kg kg 80
3. Udko kg kg 80
4. Kurczak kg kg 160
5. Filet z kurczaka kg kg 100
6. Wątróbka drobiowa kg kg 60
7. Polędwica drobiowa min.60% mięsa kg kg 80
8. Parówki cienkie drobiowe min.60% kg kg 70
9. Pasztet drobiowy bez dodatków 131 g Szt. 160
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
L.p. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 Filet z dorsza bez skóry 1 kg kg 40
2 Kotlet rybny (100% z fileta) 1 kg kg 40
3 Paluszki rybne (100% z fileta) 1 kg kg 140
4 Makrela w oleju (puszka) 170 g Szt. 80
5 Makrela w pomidorach ( puszka) 170 g Szt. 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Garmażeria niemrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Kopytka świeże nie mrożone kg kg 120
2. Kluski śląskie świeże nie mrożone kg kg 120
3. Pampuchy świeże nie mrożone 50 g Szt. 1600
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
24
|
Zalacznik krotki opis |
Pakiet 10- Mrożonki
Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa
1. Mieszanka 7 składnikowa lub 9 składnikowa na zupę bez ziemniaków 2,5 kg Szt. 30
2. Kalafior 2,5 kg Szt. 30
3. Brokuły 2,5 kg Szt. 20
4. Truskawki 2,5 kg Szt. 70
5. Fasolka szparagowa 2,5 kg Szt. 40
|
| |