Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nieprzekraczającej 221 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku

Data publikacji 2018-11-29
Data zakończenia 2018-12-11 00:00:00
Instytucja Gmina i Miasto Szadek
Miejscowość Szadek
Województwo łódzkie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 655314-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2019 i 2020 dla Publicznego Przedszkola w Szadku.
2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 11 części (każdy pakiet stanowi jedną część).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 2eebfdf4-aea3-4350-aa11-3fa25b257fff
Biuletyn 655314-N-2018
Zamawiajacy nazwa Gmina i Miasto Szadek
Regon 73093446000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Warszawska
Zamawiajacy adres numer domu 3
Zamawiajacy miejscowosc Szadek
Zamawiajacy kod pocztowy 98240
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo łódzkie
Zamawiajacy telefon 438 215 004
Zamawiajacy fax 438 215 773
Zamawiajacy email urzad@ugimszadek.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.szadek.biuletyn.net
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.szadek.biuletyn.net
Wymagane przeslanie ofert inny W formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres ul. Warszawska 3, 98-240 Szadek
Nazwa nadana zamowieniu Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nieprzekraczającej 221 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku
Numer referencyjny 12/18
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2019 i 2020 dla Publicznego Przedszkola w Szadku. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 11 części (każdy pakiet stanowi jedną część).
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 24
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Strony przewidują waloryzację wynagrodzenia określonego w ofercie, w następujących przypadkach: a) zmiany podatku od towarów i usług, b) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. Nr 200, poz. 1679 z późn. zm.), c) zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszt wykonania zamówienia przez Wykonawcę, -jeżeli zmiany, o których mowa w pkt 1, będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę. 2. Warunkiem waloryzacji wynagrodzenia, jest przekazanie Zamawiającemu w formie pisemnej pod rygorem nieważności dokładnych wyjaśnień zawierających wyliczenia, przedstawiających wpływ okoliczności określonych w ust. 1 na koszt realizacji zamówienia. 3. W przypadku gdy wyliczenia o których mowa w ust. 2 budzą wątpliwości Zamawiającego, w szczególności gdy są niejasne, nie przedstawiają w rzetelny sposób struktury kosztów sprzed oraz po zmianie o której mowa w ust. 1 oraz gdy Wykonawca nie wykaże w jakim zakresie zmiany te miały wpływ na zwiększenie kosztów, Zamawiający zastrzega sobie prawo do odmowy zmiany wynagrodzenia. 4. Strony dokonują waloryzacji wynagrodzenia w drodze aneksu zawartego nie wcześniej niż w dniu akceptacji przez Zamawiającego pisemnych wyjaśnień o których mowa ust. 2 niniejszego paragrafu. 5. Niezależnie od postanowień ust. 1-4 niniejszego paragrafu dopuszcza się zmianę wynagrodzenia należnego Wykonawcy według następujących zasad: a) ceny artykułów żywnościowych określonych w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS), przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS). b) Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowych cen w ramach części zamówienia, w formie aneksu do umowy na dostawy. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że waloryzacja może nastąpić nie częściej jeden raz na 12 miesięcy i nie wcześniej niż 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. c) Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen żywności przekroczy 3%.
IV 4 4 data 2018-12-11T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Przetwory sypkie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Cukier biały kryształ 1 kg kg 600 2. Mąka pszenna typu 480 1 kg kg 400 3. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 20 4. Ryż biały długi 1 kg kg 340 5. Kasza manna zwykła 1 kg kg 20 6. Kasza jęczmienna gruba 1 kg kg 100 7. Kasza gryczana biała niepalona 1 kg kg 100 8. Sól morska o obniżonej zawartości sodu - sól potasowa KCL 30% 1 kg Szt. 320 9. Przyprawa do kurczaka łagodna bez glutaminianu sodu 20 g Szt. 80 10. Sól czosnkowa (100%naturalne składniki) 30 g Szt. 80 11. Pieprz czarny mielony 20 g Szt. 200 12. Papryka słodka mielona 20 g Szt. 60 13. Majeranek suszony 20 g Szt. 100 14. Liść laurowy suszony 20 g Szt. 80 15. Ziele angielskie suszone 20 g Szt. 60 16. Kwasek cytrynowy spożywczy w proszku 50 g Szt. 50 17. Przyprawa do zup i mięs w proszku bez konserwantów 400 g Szt. 80 18. Imbir w proszku 20 g Szt. 10 19. Proszek do pieczenia 15 g Szt. 30 20. Sos sałatkowy w proszku ziołowo- koperkowy 20 g Szt. 80 21. Gałka muszkatołowa w proszku 20 g Szt. 80 22. Czosnek w proszku 20 g Szt. 80 23. Sos grzybowy w proszku (100% naturalnych składników) 35 g Szt. 60 24. Siemię lniane (mielone) 200 g Szt. 10 25. Groszek konserwowy w puszce 400 g Szt. 40 26. Brzoskwinia puszka 820 g Szt. 30 27. Ananas puszka 560 g Szt. 30 28. Kukurydza konserwowa w puszce 400 g Szt. 50 29. Sos do spaghetti w słoiku 500 g Szt. 260 30. Rodzynki gat.1 sułtańskie 500 g Szt. 20 31. Koncentrat pomidorowy 30% (100% naturalnych składników) 190 g Szt. 300 32. Ketchup łagodny bez konserwantów (100% naturalnych składników) 410 g Szt. 40 33. Syrop malinowy z zagęszczonego soku, bezglutenowy 430 ml Szt. 60 34. Kompot wiśniowy ( słoik) 900 ml Szt. 420 35. Kompot z czarnej porzeczki ( słoik) 900 ml Szt. 420 36. Bułka tarta pszenna jasna 500 g Szt. 10 37. Makaron świderki 1 kg Szt. 460 38. Makaron rosołowy nitka 5 jajeczny 250 g Szt. 180 39. Makaron do spaghetti 400 g Szt. 300 40. Koncentrat buraczkowy min.59 % 330 ml Szt. 100 41. Olej rzepakowy rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych poniżej 40% 1 litr Szt. 240 42. Żur w płynie 500 ml Szt. 160 43. Żurek w proszku bez konserwantów 20 g Szt. 80 44. Ocet jabłkowy 5% 300ml Szt. 20 45. Musztarda popularna 190 g Szt. 20 46. Chrzan tarty bez dodatków ( słoik ) 290 g Szt. 40 47. Majonez (100% naturalne składniki) 400 g Szt. 90 48. Kisiel z sokiem owocowym bez sztucznych barwników ( różne smaki) na 3/4 litra wody 58 g Szt. 600 49. Budyń bez sztucznych barwników ( różne smaki) na ¾ litra wody 65 g Szt. 440 50. Herbata czarna w saszetkach 100 szt. Op. 30 51. Herbata miętowa w saszetkach 20 szt. Op. 40 52. Herbata owocowa w saszetkach (100% naturalne składniki) 20 szt. Op. 60 53. Galaretka bez sztucznych barwników ( różne smaki) 79 g Szt. 320 54. Dżem 100% z kawałkami owoców (różne smaki)- słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym. 220 g Szt. 140 55. Drożdże piekarskie świeże 100 g Szt. 50 56. Ciastka owsiane bez cukru 135 g Szt. 100 57. Herbatniki zwykłe 350 g Szt. 100 58. Wafle ryżowe naturalne 130 g Szt. 100 59. Wafelki paczkowane różne smaki (szt) 30 g Szt. 300 60. Płatki zbożowe na mleko czekoladowe, miodowe, cynamonowe (z zawartością fosforu 142mg w 100g produktu) 500 g Szt. 220 61. Płatki kukurydziane na mleko zwykłe 500g Szt. 120 62. Zbożowe poduszeczki na mleko z nadzieniem (różne smaki ) 500 g Szt. 160 63. Kawa zbożowa rozpuszczalna 150 g Szt. 50 64. Kakao naturalne tradycyjne 250 g Szt. 30 65. Kakao bez gotowania (100% naturalne składniki ) 500 g Szt. 60 66. Miód duży ( pszczeli wielokwiatowy naturalny) 1000 g Szt. 50 67. Grzanki 300 g Szt. 200
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Ziemniaki jadalne, nie pastewne, kg kg 6300 2. Ziemniaki młode kg kg 700 3. Marchew kg kg 1400 4. Pietruszka kg kg 360 5. Seler kg kg 360 6. Por kg kg 200 7. Włoszczyzna młoda w pęczkach Szt. Szt. 130 8. Cebula biała kg kg 120 9. Kapusta biała kg kg 160 10. Kapusta młoda Szt. Szt. 100 11. Kapusta czerwona kg kg 90 12. Kapusta pekińska kg kg 160 13. Kapusta kiszona kg kg 160 14. Kapusta kiszona młoda kg kg 40 15. Groch łupany kg kg 60 16. Fasola średni Jaś kg kg 40 17. Fasolka szparagowa żółta/zielona kg kg 60 18. Burak ćwikłowy kg kg 440 19. Botwinka w pęczkach Szt. Szt. 60 20. Ogórek kiszony kg kg 280 21. Ogórek małosolny kg kg 30 22. Ogórek konserwowy słoik 900 ml Szt. 40 23. Ogórek zielony kg kg 120 24. Pomidor kg kg 200 25. Papryka świeża kg kg 40 26. Papryka konserwowa słoik 900 ml Szt. 40 27. Sałata główka Szt. szt. 140 28. Kalafior główka Szt. Szt. 70 29. Brokuł Szt. Szt. 40 30. Jabłko kg kg 1000 31. Cytryna kg kg 50 32. Pieczarki kg kg 60 33. Szczypior ( pęczek) pęczek szt. 160 34. Natka pietruszki ( pęczek) pęczek szt. 200 35. Koperek (pęczek) pęczek szt. 120 36. Rzodkiewka (pęczek) pęczek szt. 170 37. Truskawki świeże kg kg 80 38. Banan kg kg 480 39. Mandarynka kg kg 300 40. Śliwka kg kg 60 41. Gruszka kg kg 120 42. Winogrono kg kg 80 43. Pomarańcze kg kg 320 44. Brzoskwinia lub nektarynka kg kg 40 45. Czereśnie lub wiśnie kg kg 40 46. Kiwi kg kg 40
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Jaja
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Jaja świeże duże kl. L chowu ściółkowego 65-70 g Szt. 7500
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Chleb pszenno-żytni krojony 700 g Szt. 500 2. Chleb żytni krojony 700 g Szt. 800 3. Chleb razowy krojony 500 g Szt. 300 4. Chleb wieloziarnisty krojony 580 g Szt. 240 5. Placek drożdżowy 500 g Szt. 160 6. Bułka duża pszenna 100 g Szt. 700 7. Bułka kajzerka pszenna 50 g Szt. 400 8. Bułka razowa 50 g Szt. 400 9. Bułka drożdżowa z owocem lub serem 100 g Szt. 600 10. Chałka drożdżowe pieczywo pszenne 400 g Szt. 320 11. Angielka krojona 400 g Szt. 80 12. Rogal z marmoladą 60 g Szt. 600
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Nabiał
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Masło zawartość tłuszczu 82% 250 g Szt. 900 2. Mleko 2% UHT 1 litr Szt. 5200 3. Mleko 3,2% UHT 1 litr Szt. 1000 4. Maślanka naturalna 1 litr Szt. 100 5. Śmietana 30% 500 ml Szt. 40 6. Śmietana 12% 400 ml Szt. 400 7. Jogurty naturalny 400 g Szt. 240 8. Jogurt owocowy ( różne smaki) zawierający kawałki owoców 0% tłuszczu i cukru 125 g Szt. 640 9. Twaróg półtłusty kl. I 250 g Szt. 1400 10. Twarożek kanapkowo- sernikowy nie wymagający mielenia 200 g Szt. 320 11. Ser żółty tłusty kl I (Gouda) 1 kg kg 80 12. Serek ziarnisty 200 g Szt. 280 13. Margaryna do pieczenia 250 g Szt. 60 14. Smalec 250 g Szt. 40 15. Serek waniliowy(0% tłuszczu i cukru) 125 g Szt. 480
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Mięso i wędliny
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Kości wędzone kg kg 80 2. Schab b/k kg kg 140 3. Łopatka b/k ( mielona) kg kg 260 4. Szynka surowa wieprzowa b/k kg kg 200 5. Biodrówka b/k kg kg 80 6. Wołowina b/k kg kg 80 7. Antrykot wołowy kg kg 60 8. Kiełbasa Szynkowa kl I 80% mięsa wieprzowego kg kg 40 9. Kiełbasa podwawelska cienka kg kg 100 10. Szynka wędzona chuda kg kg 50 11. Polędwica chuda kg kg 40
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Drób i przetwory drobiowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Porcja rosołowa ze skrzydełkami kg kg 640 2. Filet z indyka kg kg 80 3. Udko kg kg 80 4. Kurczak kg kg 160 5. Filet z kurczaka kg kg 100 6. Wątróbka drobiowa kg kg 60 7. Polędwica drobiowa min.60% mięsa kg kg 80 8. Parówki cienkie drobiowe min.60% kg kg 70 9. Pasztet drobiowy bez dodatków 131 g Szt. 160
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Ryby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis L.p. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1 Filet z dorsza bez skóry 1 kg kg 40 2 Kotlet rybny (100% z fileta) 1 kg kg 40 3 Paluszki rybne (100% z fileta) 1 kg kg 140 4 Makrela w oleju (puszka) 170 g Szt. 80 5 Makrela w pomidorach ( puszka) 170 g Szt. 100
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Garmażeria niemrożone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Kopytka świeże nie mrożone kg kg 120 2. Kluski śląskie świeże nie mrożone kg kg 120 3. Pampuchy świeże nie mrożone 50 g Szt. 1600
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis Pakiet 10- Mrożonki Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Mieszanka 7 składnikowa lub 9 składnikowa na zupę bez ziemniaków 2,5 kg Szt. 30 2. Kalafior 2,5 kg Szt. 30 3. Brokuły 2,5 kg Szt. 20 4. Truskawki 2,5 kg Szt. 70 5. Fasolka szparagowa 2,5 kg Szt. 40
  

Criterion

Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)