Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu w okresie 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.. Sziedziba zamawiającego: ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż. Zamówienie podzielone jest na 12 części. Zamawiający dopuszcz możliwość ofert częściowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. Wskazane w nim ilości produktów należy traktować jako ilości szacunkowe. Zamawiający dopuszcza prawo opcji.I część Mięso (kod CPV 15110000-2) produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczne dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa, nie dopuszcza się wylweów krwawych. II część Produkty mięsne (kod CPV 15130000-8) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych, bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. odpowiednio przechowywane i transportowane. III część JAJA (kod CPV - 03142500-3) - jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajaka przezroczyste i klarowne, jaja kurze klasa 1-2 wielkość M-L. d) PIECZYWO ( kod CPV – 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych.e) JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń.f) POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników.
g) PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste.h) PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia.
MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania.
PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia.
ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo – mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy.Wszystkie produkty wykazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia muszą spełniać warunki zawarte:
a) w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 nr 0 poz. 1154)
b) w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.
2018 poz. 1541)
c) w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. 2018 poz. 2164)
d) w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U.
z 2017 poz. 242)
e) w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139, 30/04/2004)
Dostawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumentów potwierdzających stosowanie systemu HACCP oraz decyzji właściwych organów: Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej.
Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z żywnością dostarczaną do Zamawiającego, muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu.
|
GuidZP400 |
4209936b-84c0-42f2-b63a-68ce2ec6628a
|
Biuletyn |
654999-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół w Raciążu
|
Regon |
20110600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kilińskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
64
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Raciąż
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
09140
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
0-23 6791031
|
Zamawiajacy fax |
0-23 6791031
|
Zamawiajacy email |
zs_raciaz@op.pl
|
Adres strony url |
www.zsraciaz.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
www.zsraciaz.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zsraciaz.pl
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zsraciaz.pl
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
nie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu
|
Numer referencyjny |
ZS.S.026.7.2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Oferty lub wnioski |
2
|
Maksymalna liczba czesci |
12
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
12
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu w okresie 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.. Sziedziba zamawiającego: ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż. Zamówienie podzielone jest na 12 części. Zamawiający dopuszcz możliwość ofert częściowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. Wskazane w nim ilości produktów należy traktować jako ilości szacunkowe. Zamawiający dopuszcza prawo opcji.I część Mięso (kod CPV 15110000-2) produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczne dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa, nie dopuszcza się wylweów krwawych. II część Produkty mięsne (kod CPV 15130000-8) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych, bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. odpowiednio przechowywane i transportowane. III część JAJA (kod CPV - 03142500-3) - jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajaka przezroczyste i klarowne, jaja kurze klasa 1-2 wielkość M-L. d) PIECZYWO ( kod CPV – 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych.e) JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń.f) POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników.
g) PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste.h) PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia.
MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania.
PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia.
ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo – mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy.Wszystkie produkty wykazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia muszą spełniać warunki zawarte:
a) w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 nr 0 poz. 1154)
b) w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.
2018 poz. 1541)
c) w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. 2018 poz. 2164)
d) w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U.
z 2017 poz. 242)
e) w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139, 30/04/2004)
Dostawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumentów potwierdzających stosowanie systemu HACCP oraz decyzji właściwych organów: Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej.
Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z żywnością dostarczaną do Zamawiającego, muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
wypełniony odpowiednio formularz cenowy stanowiącyzał. nr 2 do SIWZ, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej (zał. nr 4 do SIWZ) owiadczenie należy złożyć w ciągu 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, októrej mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Dopuszcza się zmian w części dotyczącej ilości artykułów żywnościowych określonych w formularzach cenowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy bądź zwiększenia ilości zamawianych artykułów o 20% wartości każdej części zamówienia.
|
IV 4 4 data |
2018-12-14T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
MIĘSO ( kod CPV 15110000-2 produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa. Nie dopuszcza się wylewów krwawych;Filet drobiowy kg 300
Karkówka kg 200
Kości schabowe surowe kg 100
Korpus ze skrzydełkami kg 250
Łopatka wieprzowa b/k kg 500
Mięso mielone wieprzowe kg 100
Mięso mielone z indyka kg 40
Mięso gulaszowe z indyka kg 40
Mięso wołowe b/k kg 50
Mięso wołowe z kością kg 60
Polędwiczki drobiowe kg 50
Polędwiczki wieprzowe kg 50
Schab wieprzowy b/k kg 250
Szynka wieprzowa b/k kg 200
Schab wieprzowy z kością kg 60
Udo z kurczaka ćwiartka kg 300
Żeberka kg 150
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
PRODUKTY MIĘSNE ( kod CPV 15130000-8 produkty mięsne) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, Wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. Odpowiednio przechowywane i transportowane. Data przydatności do spożycia widoczna na opakowaniach.Baleron kg 10
Franfurterki kg 40
Kabanosy kg 40
Schab gotowany (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Kiełbasa krakowska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30
Kiełbasa krakowska podsuszana kg 50
Kiełbasa podwawelska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 80
Kiełbasa szynkowa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30
Kiełbasa toruńska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30
Kiełbasa cienka śląska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Kiełbasa żywiecka kg 30
Kiełbasa gruba kg 20
Łopatka wędzona (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 10
Ogonówka wieprz. (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 10
Parówki z szynki (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Pasztet wieprzowy kg 10
Parówki drobiowe (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Polędwica drobiowa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Polędwica sopocka (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Polędwica z warzywami kg 30
Schab wędzony (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 20
Szynka wędzona kg 50
Szynka gotowana (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Szynka prasowana z indyka kg 30
Biała kiełbasa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50
Schab dębowy kg 50
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
JAJA ( kod CPV- 03142500-3 jaja ) - Jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajka przezroczyste i klarowne. Jaja kurze klasa 1-2, wielkość A . Na opakowaniu widoczny terminem przydatności do spożycia. Jaja świeże - klasa 1-2 wielkość M - L szt. 4000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
PIECZYWO ( kod CPV – 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych. Bułka tarta 500g szt. 400
Bułki zwykłe pszenne 90 g szt. 4 000
Bułki graham 90 g szt. 2 000
Bułka maślana 80g szt. 500
Bułki drożdżowe z nadzieniem 80g, różne rodzaje szt. 500
Bułka żytnia 90g szt. 2 000
Bułki kajzerki szt. 1 000
Ciasto drożdżowe szt. 20
Chleb graham 400g szt. 300
Chleb orkiszowy 400g szt. 300
Chleb żytni 300g (mąka żytnia, kwas żytni, sól, woda) szt. 400
Chleb pszenny krojony 500g szt. 1 000
Chleb razowy krojony 500g szt. 300
Chleb pełnoziarnisty 500g szt. 300
Rogal 90g kg 1 000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Jabłka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń. Jabłka szkolne (średnica 6 cm ) odmiany: Decosta, Champion, Alba, Ligol, Idaret, Ambas, Gloster, Jester i inne kg 1000
Sok jabłkowy 5l – bez dodatku cukru, naturalnie mętny szt. 50
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pozostałe owoce i warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników.
Ananas kg 10
Arbuz kg 50
Banany kg 300
Brokuły świeże szt. 100
Brzoskwinie kg 100
Buraki ćwikłowe kg 50
Cebula biała kg 300
Cebula czerwona kg 50
Cukinia kg 50
Cytryny kg 50
Czosnek polski główki szt. 20
Czosnek polski kg 5
Gruszki kg 255
Grzyby suszone kg 0,5
Imbir korzeń szt. 2
Kalafior świeży kg 50
Kapusta biała kg 350
Kapusta czerwona kg 50
Kapusta kiszona kg 150
Kapusta pekińska kg 50
Kapusta włoska kg 100
Kiwi kg 50
Ciecierzyca kg 50
Koperek świeży pęczki 100 g szt. 100
Mandarynki kg 300
Marchew szt. 350
Mix sałat 300g szt. 20
Natka pietruszki pęczki – l00 g szt. 100
Nektarynki kg 50
Ogórek świeży długi szt. 250
Ogórki gruntowe kg 50
Ogórki kiszone kg 100
Papryka konserwowa 450 g szt. 50
Papryka świeża 4 kolory kg 100
Pieczarki kg 200
Pietruszka korzeń. kg 100
Pomarańcze kg 250
Pomidory różne gatunki kg 300
Pomidory koktajlowe szt. 10
Por szt. 100
Przecier ogórkowy 920 ml kg 50
Rzodkiewki pęczki 200g szt. 100
Sałata lodowa – 450g szt. 100
Sałata rukola szt. 20
Sałata masłowa kg 100
Seler kg 100
Soczewica kg 50
Susz buraczany 100g szt. 60
Szczypiorek pęczki 100g szt. 50
Śliwki kg 50
Truskawki świeże kg 50
Winogrona kg 20
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Przetworzone owoce i warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste.
Surówki świeże z warzyw, owoców itp. kg 500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
h) PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia. Jogurt naturalny 150g szt. 50
Jogurt naturalny 400g szt. 50
Jogurt naturalny z ziarnami zbóż 150 g wartość odżywcza w 100g produktu : wartość energetyczna 410kJ/97kcal, białko 4,1g, węglowodany 13,4g, tłuszcz 2,9g szt. 100
Jogurt typu greckiego z owocami 150g ( zawartość cukru 13,5g na 100 g gotowego produktu ) szt. 200
Jogurt typu greckiego naturalny 180g szt. 200
Jogurt z owocami i ziarnami zbóż 140g ( zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 200
Jogurt kremowy o smaku biszkoptów 120g (zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 200
Jogurt ze szczepem bakterii bifidus, owocami, 120g (zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 100
Kefir 200g szt. 50
Masło ekstra śmietankowe kostka zaw.tł.min.82-90% 200g szt. 1 200
Masło klarowane bez dodatków i konserwantów o zawartości tłuszczu mleka krowiego 98 %. Opak.500 g szt. 5
Masło roślinne kubek 250g szt. 100
Mleko spożywcze w kartonie 3,2 % 1l mleko pasteryzowane w wysokiej temperaturze, wartość odżywcza w 100ml, wartość energetyczna 249kJ/60 kcal, białko3,0g, węglowodany4,7g, tłuszcz 3,2g litr 800
Mleko spożywcze 2% 1l pasteryzowane w wysokiej temperaturze, wartość odżywcza w 100ml, wartość energetyczna 243kJ/58 kcal, białko3,0g, węglowodany4,3g, tłuszcz 2,0g szt. 50
Ser biały twaróg półtłusty 3% tłuszczu kg 30
Ser sałatkowy feta 270g szt. 50
Ser twardy żółty gouda, emmentaller, morski i inne kg 70
Serek wiejski lekki granulowany 150g szt. 50
Serek homogenizowany waniliowy 150g szt. 100
Serek homogenizowany owocowy 150g szt. 100
Ser topiony zegary 200g szt. 50
Śmietana 18 % kartonik, świeża bez dodatków i konserwantów, wartość energetyczna 771 kJ/187 kcal, litr 150
Śmietana 30% kartonik, świeża bez dodatków i konserwantów, wartość energetyczna1204 kJ/292 kcal, litr 150
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Mrożone warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania.
Filet z soli, mrożony o wielkości 190-250 g kg 200
Filet z mintaja (amerykański), bez glazury, mrożony o wielkości 190- 250 g kg 50
Filet z miruny, bez glazury, mrożony o wielkości 170-230 g kg 50
Filet z dorsza bez skóry, mrożony kg 50
Filet z morszczuka bez skóry, mrożony kg 50
Frytki proste „ AVIKO” kg 50
Filety śledziowe w zalewie octowej kg 25
Makrela wędzona kg 50
Barszcz ukraiński kg 30
Bukiet warzyw ( kalafior, brokuł, marchew plastry ) kg 50
Brokuły mrożone kg 100
Fasolka szparagowa zielona mrożona kg 200
Kalafior mrożony kg 100
Marchewka mrożona krojona w kostkę kg 50
Marchew junior kg 20
Mieszanka europejska (2 rodzaje marchewek, brokuł i groszek cukrowy ) kg 30
Mieszanka owocowa i kompotowa mrożona kg 300
Truskawki mrożone całe owoce kg 50
Wiśnia kg 50
Knedle ze śliwką kg 100
Pyzy z mięsem mrożone kg 100
Mieszanka meksykańska kg 50
Mix ryżowy kg 50
Włoszczyzna paski kg 50
Warzywa na patelnię z pieczarką kg 50
Warzywa na patelnię z ziemniakami kg 50
Warzywa na patelnię 9-skł kg 50
Warzywa na leczo kg 100
Zupa jarzynowa 7 - składnikowa kg 100
Zupa kalafiorowa 450 g szt. 100
Zupa prezydencka 450 g szt. 100
Zupa pieczarkowa 450 g szt. 100
Zupa grzybowa 450 g szt. 100
Zupa królewska 450 g szt. 100
Zupa wiosenna 450 g szt. 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Przetworzone produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia.
Kluski śląskie świeże kg 50
Kopytka świeże kg 50
Krokiety różne rodzaje kg 50
Naleśniki z serem świeże kg 100
Pierogi z kapustą i grzybami świeże kg 50
Pierogi z serem świeże kg 200
Pierogi leniwe kg 50
Uszka z kapustą i grzybami kg 10
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Ziemniaki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników.
Ziemniaki Irga biała kg 8 000
Ziemniaki młode maj/czerwiec kg 500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Różne artykuły żywnościowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
l) RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo – mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy.
Budyń 64g bez cukru na ¾ l mleka szt. 30
Brzoskwinie konserwowe 850g szt. 50
Cebula prażona 100g szt. 20
Chrupki kukurydziane 60g szt. 50
Chrzan tarty 175 g skład; chrzan 90%, cukier, ocet spirytusowy, woda, sól, kwasek cytrynowy, regulator kwasowości, olej roślinny, szt. 30
Cukier biały z buraków cukrowych polski 1kg kg 300
Cukierki czekoladowe kg 20
Czekolada 100g szt. 300
Dżem niskosłodzony różne smaki 280g. Sporządzony z 40g owoców na 100g produktu szt. 200
Fasola biała sucha kg 50
Fasola biała duża Jaś sucha kg 25
Fasola czerwona konserwowa z otwarciem 400g szt. 25
Galaretki różne smaki 75 g szt. 300
Groch łuskany połówki kg 100
Groszek konserwowy puszka z otwarciem, 400g o zawartości masy netto 240 g szt. 100
Herbata expresowa w saszetkach (100szt.) szt. 50
Herbata wieloowocowa 80 g szt. 50
Herbatniki zwykłe 50g szt. 300
Kakao 80 g szt. 50
Kasza gryczana w torebkach 4x100 g szt. 150
Kasz jaglana kg 20
Kasza jęczmienna pęczak kg 100
Kasza jęczmienna średnia kg 50
Kawa Inka 150g szt. 10
Ketchup 500g, (łagodny/pikantny)skład: 163g pomidorów na 100g produktu szt. 100
Kisiel bez cukru na ¾ l wody 60g ( różne smaki) szt. 200
Koncentrat pomidorowy 30-35 % opak. 200g, bez sztucznych barwników i konserwantów, pasteryzowany, wartość odżywcza w 100g produktu; wartość energetyczna 435kJ/104kcal, białko 5,6g, węglowodany 16,7 g, tłuszcz 1,5g szt. 200
Kotlety sojowe 100g szt. 20
Krem czekoladowy do smarowania pieczywa z orzechami laskowymi i kakao 350g szt. 50
Kukurydza w puszce z otwarciem 400g szt. 50
Kwasek cytrynowy 20g szt. 15
Liść laurowy 10g szt. 200
Majeranek 10g szt. 100
Majonez szt. 100
Makaron bez ulepszaczy z mąki z pszenicy rożne rodzaje ( np. świderki, nitki, muszelki, rurki) 400 g szt. 1000
Makaron spaghetti 400 g szt. 100
Makaron zacierka kg 50
Mąka pszenna typ. 480-500 kg 100
Mąka ziemniaczana kg 20
Miód naturalny bez dodatków kg 20
Musztarda sarepska w opak. Szklanych bez konserwantów na produktach krajowych 180 g szt. 100
Ocet spirytusowy 10% op. 0,5 l szt. 10
Ogórki konserwowe 0,9 l szt. 100
Olej jadalny rzepakowy rafinowany o zawartości kwasów jedno-nasyconych powyżej 50 % i zawartości kwasów wielo-nienasyconych powyżej 40 % opak. 1l szt. 400
Oliwki czarne 900 g szt. 10
Oliwki zielone 900 g szt. 10
Papryka mielona ostra 15g szt. 50
Papryka mielona słodka 15g szt. 100
Pasztecik drobiowy 50g szt. 400
Pasztecik sojowy 115g szt. 20
Pieczywo chrupkie różne rodzaje 100 g szt. 20
Pieprz czarny mielony 15 g szt. 400
Pieprz ziarnisty 15g szt. 200
Pieprz cytrynowy 20g szt. 50
Płatki śniadaniowe 500 g (różne rodzaje) o zawartości mniejszej niż 10g soli, 10 g cukru w 100 g produktu. szt. 300
Przyprawa bazylia- liść suszony krojony 15 g szt. 100
Przyprawa curry 15 g szt. 100
Przyprawa estragon 15 g szt. 100
Przyprawa gałka muszkatołowa mielona 15 g szt. 100
Przyprawa do grosa 30g ( bez dodatku glutaminianu monosydowego) szt. 50
Przyprawa kminek 15 g szt. 100
Przyprawa kurkuma 15g szt. 100
Przyprawa oregano 15 g szt. 100
Przyprawa rozmaryn 15g szt. 20
Przyprawa tymianek 15g szt. 50
Przyprawa ziele angielskie 15 g szt. 100
Rodzynki sułtańskie 200 g szt. 50
Ryba w oleju (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt. 50
Ryba w pomidorach (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt. 150
Ryż biały długo-ziarnisty kg 10
Ryż biały długo-ziarnisty w torebkach 4x 100 g (400g) szt. 150
Sałatka szwedzka 2 500 g szt. 50
Słonecznik łuskany 250 g szt. 50
Soczewica czerwona 400 g szt. 50
Soki owocowo-warzywne, warzywne naturalne, bez dodatku cukru, konserwantów, przeciwutleniaczy, pasteryzowane, opak. 330 g szt. 500
Sos sałatkowy 9g szt. 100
Sos spaghetti 800g szt. 50
Sos słodko- kwaśny 360 g szt. 50
Sól miałka kg 100
Sól jodowo- potasowa 300 g szt. 50
Szczaw konserwowy krojony solony pasteryzowany w słoikach 270 g szt. 100
Śliwka suszona kalifornijska 200g szt. 50
Tuńczyk w sosie własnym kawałki 170g szt. 50
Wafle ryżowe różne rodzaje 130 g szt. 20
Woda mineralna niegazowana 0,5 l szt. 500
Woda mineralna niegazowana 1,5l szt. 50
Woda mineralna niegazowana 5l szt. 50
Zioła prowansalskie 15 g szt. 100
Żurek na naturalnym zakwasie 300 g szt. 100
|
| |