Dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu

Data publikacji 2018-11-29
Data zakończenia 2018-12-14 00:00:00
Instytucja Zespół Szkół w Raciążu
Miejscowość Raciąż
Województwo mazowieckie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 654999-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu w okresie 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.. Sziedziba zamawiającego: ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż. Zamówienie podzielone jest na 12 części. Zamawiający dopuszcz możliwość ofert częściowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. Wskazane w nim ilości produktów należy traktować jako ilości szacunkowe. Zamawiający dopuszcza prawo opcji.I część Mięso (kod CPV 15110000-2) produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczne dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa, nie dopuszcza się wylweów krwawych. II część Produkty mięsne (kod CPV 15130000-8) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych, bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. odpowiednio przechowywane i transportowane. III część JAJA (kod CPV - 03142500-3) - jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajaka przezroczyste i klarowne, jaja kurze klasa 1-2 wielkość M-L. d) PIECZYWO ( kod CPV – 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych.e) JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń.f) POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników.
g) PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste.h) PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia.
MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania.
PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia.
ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo – mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy.Wszystkie produkty wykazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia muszą spełniać warunki zawarte:
a) w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 nr 0 poz. 1154)
b) w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.
2018 poz. 1541)
c) w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. 2018 poz. 2164)
d) w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U.
z 2017 poz. 242)
e) w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139, 30/04/2004)
Dostawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumentów potwierdzających stosowanie systemu HACCP oraz decyzji właściwych organów: Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej.
Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z żywnością dostarczaną do Zamawiającego, muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu.


Dodatkowe informacje

GuidZP400 4209936b-84c0-42f2-b63a-68ce2ec6628a
Biuletyn 654999-N-2018
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkół w Raciążu
Regon 20110600000
Zamawiajacy adres ulica ul. Kilińskiego
Zamawiajacy adres numer domu 64
Zamawiajacy miejscowosc Raciąż
Zamawiajacy kod pocztowy 09140
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 0-23 6791031
Zamawiajacy fax 0-23 6791031
Zamawiajacy email zs_raciaz@op.pl
Adres strony url www.zsraciaz.pl
Adres strony internetowej narzedzia www.zsraciaz.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Dostep dokumentow zamowienia www.zsraciaz.pl
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zsraciaz.pl
Dostep do dokumentow ograniczony nie
Nazwa nadana zamowieniu Dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu
Numer referencyjny ZS.S.026.7.2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Oferty lub wnioski 2
Maksymalna liczba czesci 12
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 12
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu w okresie 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.. Sziedziba zamawiającego: ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż. Zamówienie podzielone jest na 12 części. Zamawiający dopuszcz możliwość ofert częściowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. Wskazane w nim ilości produktów należy traktować jako ilości szacunkowe. Zamawiający dopuszcza prawo opcji.I część Mięso (kod CPV 15110000-2) produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczne dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa, nie dopuszcza się wylweów krwawych. II część Produkty mięsne (kod CPV 15130000-8) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych, bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. odpowiednio przechowywane i transportowane. III część JAJA (kod CPV - 03142500-3) - jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajaka przezroczyste i klarowne, jaja kurze klasa 1-2 wielkość M-L. d) PIECZYWO ( kod CPV – 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych.e) JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń.f) POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników. g) PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste.h) PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia. MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania. PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia. ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo – mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy.Wszystkie produkty wykazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia muszą spełniać warunki zawarte: a) w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 nr 0 poz. 1154) b) w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2018 poz. 1541) c) w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. 2018 poz. 2164) d) w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 poz. 242) e) w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139, 30/04/2004) Dostawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumentów potwierdzających stosowanie systemu HACCP oraz decyzji właściwych organów: Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z żywnością dostarczaną do Zamawiającego, muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione wypełniony odpowiednio formularz cenowy stanowiącyzał. nr 2 do SIWZ, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej (zał. nr 4 do SIWZ) owiadczenie należy złożyć w ciągu 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, októrej mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Dopuszcza się zmian w części dotyczącej ilości artykułów żywnościowych określonych w formularzach cenowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy bądź zwiększenia ilości zamawianych artykułów o 20% wartości każdej części zamówienia.
IV 4 4 data 2018-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Mięso
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis MIĘSO ( kod CPV 15110000-2 produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa. Nie dopuszcza się wylewów krwawych;Filet drobiowy kg 300 Karkówka kg 200 Kości schabowe surowe kg 100 Korpus ze skrzydełkami kg 250 Łopatka wieprzowa b/k kg 500 Mięso mielone wieprzowe kg 100 Mięso mielone z indyka kg 40 Mięso gulaszowe z indyka kg 40 Mięso wołowe b/k kg 50 Mięso wołowe z kością kg 60 Polędwiczki drobiowe kg 50 Polędwiczki wieprzowe kg 50 Schab wieprzowy b/k kg 250 Szynka wieprzowa b/k kg 200 Schab wieprzowy z kością kg 60 Udo z kurczaka ćwiartka kg 300 Żeberka kg 150
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Produkty mięsne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis PRODUKTY MIĘSNE ( kod CPV 15130000-8 produkty mięsne) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, Wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. Odpowiednio przechowywane i transportowane. Data przydatności do spożycia widoczna na opakowaniach.Baleron kg 10 Franfurterki kg 40 Kabanosy kg 40 Schab gotowany (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Kiełbasa krakowska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30 Kiełbasa krakowska podsuszana kg 50 Kiełbasa podwawelska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 80 Kiełbasa szynkowa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30 Kiełbasa toruńska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30 Kiełbasa cienka śląska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Kiełbasa żywiecka kg 30 Kiełbasa gruba kg 20 Łopatka wędzona (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 10 Ogonówka wieprz. (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 10 Parówki z szynki (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Pasztet wieprzowy kg 10 Parówki drobiowe (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Polędwica drobiowa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Polędwica sopocka (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Polędwica z warzywami kg 30 Schab wędzony (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 20 Szynka wędzona kg 50 Szynka gotowana (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Szynka prasowana z indyka kg 30 Biała kiełbasa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Schab dębowy kg 50
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Jaja
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis JAJA ( kod CPV- 03142500-3 jaja ) - Jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajka przezroczyste i klarowne. Jaja kurze klasa 1-2, wielkość A . Na opakowaniu widoczny terminem przydatności do spożycia. Jaja świeże - klasa 1-2 wielkość M - L szt. 4000
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis PIECZYWO ( kod CPV – 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych. Bułka tarta 500g szt. 400 Bułki zwykłe pszenne 90 g szt. 4 000 Bułki graham 90 g szt. 2 000 Bułka maślana 80g szt. 500 Bułki drożdżowe z nadzieniem 80g, różne rodzaje szt. 500 Bułka żytnia 90g szt. 2 000 Bułki kajzerki szt. 1 000 Ciasto drożdżowe szt. 20 Chleb graham 400g szt. 300 Chleb orkiszowy 400g szt. 300 Chleb żytni 300g (mąka żytnia, kwas żytni, sól, woda) szt. 400 Chleb pszenny krojony 500g szt. 1 000 Chleb razowy krojony 500g szt. 300 Chleb pełnoziarnisty 500g szt. 300 Rogal 90g kg 1 000
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Jabłka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń. Jabłka szkolne (średnica 6 cm ) odmiany: Decosta, Champion, Alba, Ligol, Idaret, Ambas, Gloster, Jester i inne kg 1000 Sok jabłkowy 5l – bez dodatku cukru, naturalnie mętny szt. 50
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Pozostałe owoce i warzywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników. Ananas kg 10 Arbuz kg 50 Banany kg 300 Brokuły świeże szt. 100 Brzoskwinie kg 100 Buraki ćwikłowe kg 50 Cebula biała kg 300 Cebula czerwona kg 50 Cukinia kg 50 Cytryny kg 50 Czosnek polski główki szt. 20 Czosnek polski kg 5 Gruszki kg 255 Grzyby suszone kg 0,5 Imbir korzeń szt. 2 Kalafior świeży kg 50 Kapusta biała kg 350 Kapusta czerwona kg 50 Kapusta kiszona kg 150 Kapusta pekińska kg 50 Kapusta włoska kg 100 Kiwi kg 50 Ciecierzyca kg 50 Koperek świeży pęczki 100 g szt. 100 Mandarynki kg 300 Marchew szt. 350 Mix sałat 300g szt. 20 Natka pietruszki pęczki – l00 g szt. 100 Nektarynki kg 50 Ogórek świeży długi szt. 250 Ogórki gruntowe kg 50 Ogórki kiszone kg 100 Papryka konserwowa 450 g szt. 50 Papryka świeża 4 kolory kg 100 Pieczarki kg 200 Pietruszka korzeń. kg 100 Pomarańcze kg 250 Pomidory różne gatunki kg 300 Pomidory koktajlowe szt. 10 Por szt. 100 Przecier ogórkowy 920 ml kg 50 Rzodkiewki pęczki 200g szt. 100 Sałata lodowa – 450g szt. 100 Sałata rukola szt. 20 Sałata masłowa kg 100 Seler kg 100 Soczewica kg 50 Susz buraczany 100g szt. 60 Szczypiorek pęczki 100g szt. 50 Śliwki kg 50 Truskawki świeże kg 50 Winogrona kg 20
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Przetworzone owoce i warzywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste. Surówki świeże z warzyw, owoców itp. kg 500
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis h) PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia. Jogurt naturalny 150g szt. 50 Jogurt naturalny 400g szt. 50 Jogurt naturalny z ziarnami zbóż 150 g wartość odżywcza w 100g produktu : wartość energetyczna 410kJ/97kcal, białko 4,1g, węglowodany 13,4g, tłuszcz 2,9g szt. 100 Jogurt typu greckiego z owocami 150g ( zawartość cukru 13,5g na 100 g gotowego produktu ) szt. 200 Jogurt typu greckiego naturalny 180g szt. 200 Jogurt z owocami i ziarnami zbóż 140g ( zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 200 Jogurt kremowy o smaku biszkoptów 120g (zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 200 Jogurt ze szczepem bakterii bifidus, owocami, 120g (zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 100 Kefir 200g szt. 50 Masło ekstra śmietankowe kostka zaw.tł.min.82-90% 200g szt. 1 200 Masło klarowane bez dodatków i konserwantów o zawartości tłuszczu mleka krowiego 98 %. Opak.500 g szt. 5 Masło roślinne kubek 250g szt. 100 Mleko spożywcze w kartonie 3,2 % 1l mleko pasteryzowane w wysokiej temperaturze, wartość odżywcza w 100ml, wartość energetyczna 249kJ/60 kcal, białko3,0g, węglowodany4,7g, tłuszcz 3,2g litr 800 Mleko spożywcze 2% 1l pasteryzowane w wysokiej temperaturze, wartość odżywcza w 100ml, wartość energetyczna 243kJ/58 kcal, białko3,0g, węglowodany4,3g, tłuszcz 2,0g szt. 50 Ser biały twaróg półtłusty 3% tłuszczu kg 30 Ser sałatkowy feta 270g szt. 50 Ser twardy żółty gouda, emmentaller, morski i inne kg 70 Serek wiejski lekki granulowany 150g szt. 50 Serek homogenizowany waniliowy 150g szt. 100 Serek homogenizowany owocowy 150g szt. 100 Ser topiony zegary 200g szt. 50 Śmietana 18 % kartonik, świeża bez dodatków i konserwantów, wartość energetyczna 771 kJ/187 kcal, litr 150 Śmietana 30% kartonik, świeża bez dodatków i konserwantów, wartość energetyczna1204 kJ/292 kcal, litr 150
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Mrożone warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania. Filet z soli, mrożony o wielkości 190-250 g kg 200 Filet z mintaja (amerykański), bez glazury, mrożony o wielkości 190- 250 g kg 50 Filet z miruny, bez glazury, mrożony o wielkości 170-230 g kg 50 Filet z dorsza bez skóry, mrożony kg 50 Filet z morszczuka bez skóry, mrożony kg 50 Frytki proste „ AVIKO” kg 50 Filety śledziowe w zalewie octowej kg 25 Makrela wędzona kg 50 Barszcz ukraiński kg 30 Bukiet warzyw ( kalafior, brokuł, marchew plastry ) kg 50 Brokuły mrożone kg 100 Fasolka szparagowa zielona mrożona kg 200 Kalafior mrożony kg 100 Marchewka mrożona krojona w kostkę kg 50 Marchew junior kg 20 Mieszanka europejska (2 rodzaje marchewek, brokuł i groszek cukrowy ) kg 30 Mieszanka owocowa i kompotowa mrożona kg 300 Truskawki mrożone całe owoce kg 50 Wiśnia kg 50 Knedle ze śliwką kg 100 Pyzy z mięsem mrożone kg 100 Mieszanka meksykańska kg 50 Mix ryżowy kg 50 Włoszczyzna paski kg 50 Warzywa na patelnię z pieczarką kg 50 Warzywa na patelnię z ziemniakami kg 50 Warzywa na patelnię 9-skł kg 50 Warzywa na leczo kg 100 Zupa jarzynowa 7 - składnikowa kg 100 Zupa kalafiorowa 450 g szt. 100 Zupa prezydencka 450 g szt. 100 Zupa pieczarkowa 450 g szt. 100 Zupa grzybowa 450 g szt. 100 Zupa królewska 450 g szt. 100 Zupa wiosenna 450 g szt. 100
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Przetworzone produkty spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia. Kluski śląskie świeże kg 50 Kopytka świeże kg 50 Krokiety różne rodzaje kg 50 Naleśniki z serem świeże kg 100 Pierogi z kapustą i grzybami świeże kg 50 Pierogi z serem świeże kg 200 Pierogi leniwe kg 50 Uszka z kapustą i grzybami kg 10
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa Ziemniaki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. Ziemniaki Irga biała kg 8 000 Ziemniaki młode maj/czerwiec kg 500
  
Zalacznik czesc nr 12
Zalacznik nazwa Różne artykuły żywnościowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis l) RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo – mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy. Budyń 64g bez cukru na ¾ l mleka szt. 30 Brzoskwinie konserwowe 850g szt. 50 Cebula prażona 100g szt. 20 Chrupki kukurydziane 60g szt. 50 Chrzan tarty 175 g skład; chrzan 90%, cukier, ocet spirytusowy, woda, sól, kwasek cytrynowy, regulator kwasowości, olej roślinny, szt. 30 Cukier biały z buraków cukrowych polski 1kg kg 300 Cukierki czekoladowe kg 20 Czekolada 100g szt. 300 Dżem niskosłodzony różne smaki 280g. Sporządzony z 40g owoców na 100g produktu szt. 200 Fasola biała sucha kg 50 Fasola biała duża Jaś sucha kg 25 Fasola czerwona konserwowa z otwarciem 400g szt. 25 Galaretki różne smaki 75 g szt. 300 Groch łuskany połówki kg 100 Groszek konserwowy puszka z otwarciem, 400g o zawartości masy netto 240 g szt. 100 Herbata expresowa w saszetkach (100szt.) szt. 50 Herbata wieloowocowa 80 g szt. 50 Herbatniki zwykłe 50g szt. 300 Kakao 80 g szt. 50 Kasza gryczana w torebkach 4x100 g szt. 150 Kasz jaglana kg 20 Kasza jęczmienna pęczak kg 100 Kasza jęczmienna średnia kg 50 Kawa Inka 150g szt. 10 Ketchup 500g, (łagodny/pikantny)skład: 163g pomidorów na 100g produktu szt. 100 Kisiel bez cukru na ¾ l wody 60g ( różne smaki) szt. 200 Koncentrat pomidorowy 30-35 % opak. 200g, bez sztucznych barwników i konserwantów, pasteryzowany, wartość odżywcza w 100g produktu; wartość energetyczna 435kJ/104kcal, białko 5,6g, węglowodany 16,7 g, tłuszcz 1,5g szt. 200 Kotlety sojowe 100g szt. 20 Krem czekoladowy do smarowania pieczywa z orzechami laskowymi i kakao 350g szt. 50 Kukurydza w puszce z otwarciem 400g szt. 50 Kwasek cytrynowy 20g szt. 15 Liść laurowy 10g szt. 200 Majeranek 10g szt. 100 Majonez szt. 100 Makaron bez ulepszaczy z mąki z pszenicy rożne rodzaje ( np. świderki, nitki, muszelki, rurki) 400 g szt. 1000 Makaron spaghetti 400 g szt. 100 Makaron zacierka kg 50 Mąka pszenna typ. 480-500 kg 100 Mąka ziemniaczana kg 20 Miód naturalny bez dodatków kg 20 Musztarda sarepska w opak. Szklanych bez konserwantów na produktach krajowych 180 g szt. 100 Ocet spirytusowy 10% op. 0,5 l szt. 10 Ogórki konserwowe 0,9 l szt. 100 Olej jadalny rzepakowy rafinowany o zawartości kwasów jedno-nasyconych powyżej 50 % i zawartości kwasów wielo-nienasyconych powyżej 40 % opak. 1l szt. 400 Oliwki czarne 900 g szt. 10 Oliwki zielone 900 g szt. 10 Papryka mielona ostra 15g szt. 50 Papryka mielona słodka 15g szt. 100 Pasztecik drobiowy 50g szt. 400 Pasztecik sojowy 115g szt. 20 Pieczywo chrupkie różne rodzaje 100 g szt. 20 Pieprz czarny mielony 15 g szt. 400 Pieprz ziarnisty 15g szt. 200 Pieprz cytrynowy 20g szt. 50 Płatki śniadaniowe 500 g (różne rodzaje) o zawartości mniejszej niż 10g soli, 10 g cukru w 100 g produktu. szt. 300 Przyprawa bazylia- liść suszony krojony 15 g szt. 100 Przyprawa curry 15 g szt. 100 Przyprawa estragon 15 g szt. 100 Przyprawa gałka muszkatołowa mielona 15 g szt. 100 Przyprawa do grosa 30g ( bez dodatku glutaminianu monosydowego) szt. 50 Przyprawa kminek 15 g szt. 100 Przyprawa kurkuma 15g szt. 100 Przyprawa oregano 15 g szt. 100 Przyprawa rozmaryn 15g szt. 20 Przyprawa tymianek 15g szt. 50 Przyprawa ziele angielskie 15 g szt. 100 Rodzynki sułtańskie 200 g szt. 50 Ryba w oleju (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt. 50 Ryba w pomidorach (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt. 150 Ryż biały długo-ziarnisty kg 10 Ryż biały długo-ziarnisty w torebkach 4x 100 g (400g) szt. 150 Sałatka szwedzka 2 500 g szt. 50 Słonecznik łuskany 250 g szt. 50 Soczewica czerwona 400 g szt. 50 Soki owocowo-warzywne, warzywne naturalne, bez dodatku cukru, konserwantów, przeciwutleniaczy, pasteryzowane, opak. 330 g szt. 500 Sos sałatkowy 9g szt. 100 Sos spaghetti 800g szt. 50 Sos słodko- kwaśny 360 g szt. 50 Sól miałka kg 100 Sól jodowo- potasowa 300 g szt. 50 Szczaw konserwowy krojony solony pasteryzowany w słoikach 270 g szt. 100 Śliwka suszona kalifornijska 200g szt. 50 Tuńczyk w sosie własnym kawałki 170g szt. 50 Wafle ryżowe różne rodzaje 130 g szt. 20 Woda mineralna niegazowana 0,5 l szt. 500 Woda mineralna niegazowana 1,5l szt. 50 Woda mineralna niegazowana 5l szt. 50 Zioła prowansalskie 15 g szt. 100 Żurek na naturalnym zakwasie 300 g szt. 100
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)