Dostawy produktów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkolno- Przedszkolnegow Nowym Mieście Lubawskim od 01.01.2019 do 31.08.2019 roku

Data publikacji 2018-11-30
Data zakończenia 2018-12-14 00:00:00
Instytucja Zespół Szkolno-Przedszkolny
Miejscowość Nowe Miasto Lubawskie
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Śmietana,
  • Ser twardy,
  • Pieczywo,
  • Sprzęt nadawczy,
  • Telewizyjna aparatura nadawcza bez aparatury odbiorczej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 655412-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 155120000, 155440003, 158114000, 153311709, 152000000, 151311305, 31425003, 32210006, 32220003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, mięsa, wędlin, drobiu, pieczywa, jaj, nabiału, mrożonek, ryb, owoców i warzyw do kuchni
dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Nowym Mieście Lubawskim od 01.01.2019 roku do 31.08.2019 roku:
kuchnia przy ulicy Jagiellońskiej 3, Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Pawła II

kuchnia przy ul. Tysiąclecia, Przedszkole Miejskie

z podziałem na 9 części wskazane w załączniku nr 1 SIWZ.

Dostawy będą realizowane sukcesywnie partiami w ilościach i asortymencie według zapotrzebowania.
Dostawy będą realizowane w dniu robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 6:30 do 8 :30 . Dostawy realizowane będą nieodpłatnie środkami transportu Wykonawcy. Środek
transportu powinien odpowiadać warunkom określonym w przepisach dotyczących przewozu żywności i artykułów spożywczych.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych. Opis przedmiotu zamówienia zgodny z
nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ i obejmuje następujące pakiety:
Podział zamówienia na Pakiety:
Pakiet 1. Artykuły spożywcze – ( 15800000-6)

świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania, z określonym terminem przydatności;
b) Pakiet 2.Nabiał-(15544000-3,15540000-5,15512000-0,15511000-3,15530000-2,

15542100- 0, 15551320-4, 15500000-3),

Świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania, z określonym terminem przydatności;
c) Pakiet 3. Pieczywo- (15811400-0,15821000-9,15811100-7,1581200-3, 15811000-6),

Świeże, z określonym terminem przydatności oraz informacją o składzie;

d) Pakiet 4. Produkty głęboko mrożone -mrożonki- (15331170-9,15300000-1,15896000-5),
warzywa, owoce, pierogi głęboko mrożone, porcjowane po 2,5 kg w paczce, z określonym terminem przydatności, wyczyszczone , bez pestek, szypułek, obierek;
Pakiet 5. Ryby mrożone, filety rybne, pozostałe mięso ryb - (15200000-0,15221000- 3, 1520000-6)
Mrożone, wyfiletowane, bez ości i łusek, z określonych terminem przydatności;
Pakiet 6. Mięso, wędliny, produkty mięsne, drób, produkty drobiowe- (15131130-
5,15131410-2,15131220-3,15113000-3,15119000-5,15112100-7,15112000-
6,15111000-3, 15110000-2,15130000-8,15112100-7, 15131500-0),
Mięso , wędliny i produkty mięsne świeże z bieżącej produkcji;
Świeży drób , produkty drobiowe świeże z bieżącej produkcji ;
Mięso wołowe b/k kl 1- chude mięso bez kości ,ścięgien łoju i skóry, uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej z części wewnętrznej udźca po ściągnięciu tłuszczu i błony ścięgnistych mięśni;
Mięso mielone wieprzowe: rozdrobnione, bez ścięgien i łoju;
Schab b/kości, bez łoju, kl. 1
Łopatka wieprzowa bez kości : mięso bez fałd skóry i bez tłuszczu pachowego, tłuszczu śródmięśniowego , całkowicie odkostniałe, pozbawione ścięgien, wyporcjowane;
Karczek wieprzowy bez kości, mięso całkowicie odkostnione, słonina całkowicie zdjęta;
Udko z kurczaka (udziec+ pałka), waga jednostkowa ok. 250g – element tuszki kurczęcej obejmuje kość udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami, udko właściwie umięśninie , linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów

krwawych w mięśniach;
Korpus z kurczaka: element uzyskany z tuszki kurczęcej bez przebawień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych;
Filet z piersi kurczaka: element tuszki kurczęcej obejmującej mięsień piersiowo powierzchniowy bez przylegającej skóry i bez kości;
Filet z indyka: mięśnie piersiowe pozbawione skóry kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych;
Boczek świeży wieprzowy bez kości: surowy łuskany, bez skóry i bez kości, nie mrożony, spełniający wymagania normy;
Wątróbka drobiowa- wątróbka z kurczaka uzyskana z tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, bez woreczka żółciowego i zanieczyszczeń, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości mniejszej niż połowa płata, barwa beżowa do brunatno-wiśniowej charakterystyczna dla wątroby świeżej;
Żołądki z kurcząt świeże- z usuniętą treścią oraz warstwą zrogowaciałą z odciętym tuż przy mięśniu gruczołowym i dwunastnicą nadmiar tłuszczu usunięty, dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia oraz pozostałości tkanki tłuszczowej, barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, niedopuszczalna zielonkawa barwa;
Boczek wędzony wieprzowy bez kości- łuskany parzony, bez widocznych złogów solanki: skład surowe mięso wędzone 80-92% parzone spełniające normę tłuszczu dla boczku bez żeberek, wyrób peklowany, wędzony, chłodzony powietrzem, tłuszcz przerośnięty warstwami mięsa, produkt dość soczysty, niedopuszczalne szarozielone plamy świadczące o niedopeklowaniu i żółta barwa tłuszczu, smak w miarę słony, wędzenie wyczuwalne;
Szynka konserwowa wieprzowa , nadziewana w osłonka sztuczną o średnicy 9,5 cm, formowana w kształcie bloku, długość 25,30 cm, wyrób parzony, chłodzony, dochładzany powietrzem, powierzchnia sucha, gładka, czysta folia ściśle przylegająca do mięsa, na przekroju widoczne kawałki mięsa, konsystencja soczysta, krucha, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać w skład której wchodzi mięso wieprzowe klasy 1, pochodzące z trybowania szynek, mięso wieprzowe z

szynki 70-90%, zawartość białka nie mniej niż 20 % z mięsa peklowanego rozdrobniona, parzona, soczysta ścisła, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, niedopuszczalny wyciek soku oraz skupiska galarety;
Polędwica sopocka wieprzowa, wyrób wędzony o zachowanej strukturze tkankowej, parzony bez skóry i słoniny, skład: mięso wieprzowe 70-96 %, wędzonka wieprzowa cało mięśniowa, otrzymana ze schabu obrobionego , wyprodukowana z jednej części anatomicznej tuszy schabu bez kości, peklowana, wędzona, parzona, powierzchnia sucha, czysta , widoczne lekkie pofałdowania, struktura odpowiadająca układowi anatomicznego schabu, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać, zawartość białka nie mniej niż 18% tłuszczu nie więcej niż 8%;
Szynka wieprzowa gotowana, skład : mięso wieprzowe 70-80 % , bez słoniny mocno wędzona i parzona;
Szynka drobiowa,: skład : mięso z indyka 40-50% , wyrób otrzymany z całej lub grubo rozdrobnionych , peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, wędzony, parzony, produkt w sztucznej osłonce, w formie batony o średnicy od 10 do 13 cm i długości 35 cm, zawartość białka nie mniejsza niż 18%, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%;
Kiełbasa śląska: skład: mięso wieprzowe 65-70 % , tłuszcz wieprzowy 5-8%, wyprodukowana z mięsa peklowanego, wieprzowego, średnio rozdrobnionego, nawiewana w jelita wieprzowe naturalne o średnicy 2,-2,5 cm, długość 8-10 cm, kiełbasa wędzona, parzona, studzona wodą i dochładzana powietrzem, osłonka ściśle przylegająca do farszu, surowe mięso rozdrobnione, równomiernie rozmieszczone na przekroju, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników, charakterystyczny smak i zapach użytych przypraw, zawartość białka nie mniej niż 16%;
Kiełbasa krakowska: grubo rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego, nadziewana w osłonki sztuczne o średnicy 8 cm i długości batony od
25 cm do 35 cm, kiełbasa wędzona, parzona, chłodzona, surowce mięsne rozdrobnione , równomiernie rozmieszczone na przekroju, plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać, barwa na przekroju różowa;
Kiełbasa szynkowa wieprzowa; kiełbasa grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej, wędzona, parzona, o zawartości białka nie mniej niż 16% , i tłuszczu nie więcej niż 25%, baton o długości od 35 cm do 40 cm i średnicy 10 cm,

konsystencja ścisła , plastry o grubości 2 mm nie powinny rozpadać się;
Kiełbasa żywiecka : kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe, długość batony 30 cm, kiełbasa wędzona , parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana, konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać;
Kiełbasa lubuska: kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe, długość batony 30 cm, kiełbasa wędzona , parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana, konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać;
Pasztetowa: wyprodukowana z mięsa i tłuszczu wieprzowego 25-40% z dodatkiem wątroby wieprzowej , mięsa indyczego 23-25 %, surowce dokładnie rozdrobnione, konsystencja smarowana, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40 %;
Parówka gruba, serdelka wieprzowa: mięso drobno rozdrobnione wieprzowe, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35 %, grubość ok. 3 cm, długość od 6 do 10 cm;
Parówki cienkie: drobno rozdrobnione, homogenizowane kiełbaski wieprzowe z mięsa peklowanego , wędzone, parzone w osłonce wiskozowej o długości 10-10 cm, i grubości 1,8-2,2 cm;
Parówki cielęce: drobno rozdrobnione , homogenizowana czysta cielęcina, luksusowa, wędzona, parzona, surowce rozdrobnione i kutrowane z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawowej, farsz nadziewany w osłonkę sztuczną;
g) Pakiet 7. Jaja- (03142500-3),

Jaja kurze, wielkość L
h) Pakiet 8. Warzywa- (03221000-6,03221100-7, 03221300-9, 03212100-1),
świeże, pakowane (skrzynka lub siatka ażurowa), I klasa jakości bez oznak uszkodzenia mechanicznego, bez zmian chorobowych, bez oznak bytowania szkodników, gąsienic, bez oznak przemrożenia, zepsucia i odleżyn gnilnych, zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin,
i) Pakiet 9. Owoce - (03222000-3, 03222200-5, 03222110-7, 15300000-1 ).

świeże, pakowane (skrzynka lub siatka ażurowa), I klasa jakości bez oznak uszkodzenia mechanicznego, bez zmian chorobowych, bez oznak bytowania szkodników, gąsienic, bez oznak przemrożenia, zepsucia i odleżyn gnilnych, zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin,
Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Podane w załączniku nr 2 wielkości są szacunkową wielkością zapotrzebowania na żywność w 2018 roku . Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostawy w każdej z pozycji asortymentowej w czasie obowiązywania umowy. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych i odszkodowań z tego tytułu .
Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia;

Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ lub produkty równoważne - wskazania jego cech jednostkowych. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory (smak, zapach, barwa estetyka konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność, gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, która po przemnożeniu będzie wynosiła ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach).
Miejsce dostawy / odbioru i transport.
Miejscem dostawy są magazyny :
przy Szkole Podstawowej Nr 1 im. Jana Pawła II przy ul. Jagiellońskiej 3,13-300 Nowe Miasto Lubawskie
przy magazynu Przedszkola Miejskiego przy ul. Tysiąclecia 3,13-300 Nowe Miasto Lubawskie.
Dostawy muszą być realizowane w godz. 6.30 – 8.30. z zastrzeżeniem Rozdziału XIII

PKT3. Oferta Wykonawcy deklarującego realizację dostaw w innych godzinach podlega odrzuceniu.
Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywność i żywienia (Dz. U. z 2017 poz. 149 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.
Wykonawca dostarczy zamówione artykuły żywnościowe do magazynu Zamawiającego na własny koszt i własne ryzyko. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie według potrzeb Zamawiającego.
Wykonawca będzie zapewniał dostawę na miejsce własnym transportem na bieżąco w miarę zgłoszonych potrzeb, składanych telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego. Osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest referent - kasjer lub osoba upoważniona przez Dyrektora Szkoły.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nie odpowiednich warunkach.
Na żądania Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub równoważny.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości artykułów żywnościowych określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu Dostawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne wobec Zamawiającego. Stosownie do potrzeb Zamawiającego, strony dopuszczają możliwość zmian ilościowych poszczególnych artykułów spożywczych ( zmniejszenie,) np. w przypadku zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu umowy, jednakże nie więcej niż 30% wskazanych w załączniku do niniejszej umowy ilości bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę.
Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia ilości poszczególnych asortymentów określonych w Załączniku nr 1 do umowy, nie więcej jednak niż 20%.
Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać -

w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia -wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (Dz. U. z 2017 poz.149 z późn. zm.);
w ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2018 poz.664 z późn. zm.);
w ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2018 poz. 650 z późn. zm.);
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U .z. UEL 139 ze zm. )
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2017 późn. zm. 2461);
Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tym jednostek (Dz. U. z 2016 poz.1154).
Pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością muszą posiadać aktualne określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach - orzeczenie lekarskie do celów sanitarno – epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. Bezpieczeństwie żywności i żywienia.( Dz. U. z 2017 poz.149 z późn. zm.); podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać w zakładach wymagań higienicznych określonych w rozporządzeniu nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. Osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.

W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach (obowiązuje te części zamówienia, które muszą - zgodnie z przepisami – być tak przewożone).
Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż
½ okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu.
Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem co najmniej 24 h. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną.
Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SIWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
Wskazane w formularzu cenowym – załącznik nr 2 do SIWZ nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na względzie iż Zmawiający uzna takie produkt za równoważne, jeżeli ich jakość
/skład / aromat będą co najmniej na takim samym poziomie co produkty wskazane w SIWZ.
Wykonawca przyjmie termin płatności 14 dni od dnia doręczenia do siedziby Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury.Niespełnienie przez Wykonawców wymogów dotyczących przedmiotu zamówienia określonych w niniejszej SIWZ skutkować będzie odrzuceniem oferty.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 afbb0fb9-ee9f-4d07-a305-186ac7ead37d
Biuletyn 655412-N-2018
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkolno-Przedszkolny
Regon 28109138700000
Zamawiajacy adres ulica ul. Jagiellońska
Zamawiajacy adres numer domu 3
Zamawiajacy miejscowosc Nowe Miasto Lubawskie
Zamawiajacy kod pocztowy 13300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Zamawiajacy telefon 564 742 184
Zamawiajacy fax 564 742 478
Zamawiajacy email spnm11@wp.pl
Adres strony url https://sp1nml.edupage.org/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl 1
Rodzaj zamawiajacego 2
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://sp1nml.edupage.org/
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy produktów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkolno- Przedszkolnegow Nowym Mieście Lubawskim od 01.01.2019 do 31.08.2019 roku
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Zastrzega prawo grup czesci tak
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 9
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, mięsa, wędlin, drobiu, pieczywa, jaj, nabiału, mrożonek, ryb, owoców i warzyw do kuchni dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Nowym Mieście Lubawskim od 01.01.2019 roku do 31.08.2019 roku: kuchnia przy ulicy Jagiellońskiej 3, Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Pawła II kuchnia przy ul. Tysiąclecia, Przedszkole Miejskie z podziałem na 9 części wskazane w załączniku nr 1 SIWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie partiami w ilościach i asortymencie według zapotrzebowania. Dostawy będą realizowane w dniu robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 6:30 do 8 :30 . Dostawy realizowane będą nieodpłatnie środkami transportu Wykonawcy. Środek transportu powinien odpowiadać warunkom określonym w przepisach dotyczących przewozu żywności i artykułów spożywczych. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych. Opis przedmiotu zamówienia zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ i obejmuje następujące pakiety: Podział zamówienia na Pakiety: Pakiet 1. Artykuły spożywcze – ( 15800000-6) świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania, z określonym terminem przydatności; b) Pakiet 2.Nabiał-(15544000-3,15540000-5,15512000-0,15511000-3,15530000-2, 15542100- 0, 15551320-4, 15500000-3), Świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania, z określonym terminem przydatności; c) Pakiet 3. Pieczywo- (15811400-0,15821000-9,15811100-7,1581200-3, 15811000-6), Świeże, z określonym terminem przydatności oraz informacją o składzie; d) Pakiet 4. Produkty głęboko mrożone -mrożonki- (15331170-9,15300000-1,15896000-5), warzywa, owoce, pierogi głęboko mrożone, porcjowane po 2,5 kg w paczce, z określonym terminem przydatności, wyczyszczone , bez pestek, szypułek, obierek; Pakiet 5. Ryby mrożone, filety rybne, pozostałe mięso ryb - (15200000-0,15221000- 3, 1520000-6) Mrożone, wyfiletowane, bez ości i łusek, z określonych terminem przydatności; Pakiet 6. Mięso, wędliny, produkty mięsne, drób, produkty drobiowe- (15131130- 5,15131410-2,15131220-3,15113000-3,15119000-5,15112100-7,15112000- 6,15111000-3, 15110000-2,15130000-8,15112100-7, 15131500-0), Mięso , wędliny i produkty mięsne świeże z bieżącej produkcji; Świeży drób , produkty drobiowe świeże z bieżącej produkcji ; Mięso wołowe b/k kl 1- chude mięso bez kości ,ścięgien łoju i skóry, uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej z części wewnętrznej udźca po ściągnięciu tłuszczu i błony ścięgnistych mięśni; Mięso mielone wieprzowe: rozdrobnione, bez ścięgien i łoju; Schab b/kości, bez łoju, kl. 1 Łopatka wieprzowa bez kości : mięso bez fałd skóry i bez tłuszczu pachowego, tłuszczu śródmięśniowego , całkowicie odkostniałe, pozbawione ścięgien, wyporcjowane; Karczek wieprzowy bez kości, mięso całkowicie odkostnione, słonina całkowicie zdjęta; Udko z kurczaka (udziec+ pałka), waga jednostkowa ok. 250g – element tuszki kurczęcej obejmuje kość udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami, udko właściwie umięśninie , linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; Korpus z kurczaka: element uzyskany z tuszki kurczęcej bez przebawień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych; Filet z piersi kurczaka: element tuszki kurczęcej obejmującej mięsień piersiowo powierzchniowy bez przylegającej skóry i bez kości; Filet z indyka: mięśnie piersiowe pozbawione skóry kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych; Boczek świeży wieprzowy bez kości: surowy łuskany, bez skóry i bez kości, nie mrożony, spełniający wymagania normy; Wątróbka drobiowa- wątróbka z kurczaka uzyskana z tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, bez woreczka żółciowego i zanieczyszczeń, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości mniejszej niż połowa płata, barwa beżowa do brunatno-wiśniowej charakterystyczna dla wątroby świeżej; Żołądki z kurcząt świeże- z usuniętą treścią oraz warstwą zrogowaciałą z odciętym tuż przy mięśniu gruczołowym i dwunastnicą nadmiar tłuszczu usunięty, dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia oraz pozostałości tkanki tłuszczowej, barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, niedopuszczalna zielonkawa barwa; Boczek wędzony wieprzowy bez kości- łuskany parzony, bez widocznych złogów solanki: skład surowe mięso wędzone 80-92% parzone spełniające normę tłuszczu dla boczku bez żeberek, wyrób peklowany, wędzony, chłodzony powietrzem, tłuszcz przerośnięty warstwami mięsa, produkt dość soczysty, niedopuszczalne szarozielone plamy świadczące o niedopeklowaniu i żółta barwa tłuszczu, smak w miarę słony, wędzenie wyczuwalne; Szynka konserwowa wieprzowa , nadziewana w osłonka sztuczną o średnicy 9,5 cm, formowana w kształcie bloku, długość 25,30 cm, wyrób parzony, chłodzony, dochładzany powietrzem, powierzchnia sucha, gładka, czysta folia ściśle przylegająca do mięsa, na przekroju widoczne kawałki mięsa, konsystencja soczysta, krucha, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać w skład której wchodzi mięso wieprzowe klasy 1, pochodzące z trybowania szynek, mięso wieprzowe z szynki 70-90%, zawartość białka nie mniej niż 20 % z mięsa peklowanego rozdrobniona, parzona, soczysta ścisła, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, niedopuszczalny wyciek soku oraz skupiska galarety; Polędwica sopocka wieprzowa, wyrób wędzony o zachowanej strukturze tkankowej, parzony bez skóry i słoniny, skład: mięso wieprzowe 70-96 %, wędzonka wieprzowa cało mięśniowa, otrzymana ze schabu obrobionego , wyprodukowana z jednej części anatomicznej tuszy schabu bez kości, peklowana, wędzona, parzona, powierzchnia sucha, czysta , widoczne lekkie pofałdowania, struktura odpowiadająca układowi anatomicznego schabu, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać, zawartość białka nie mniej niż 18% tłuszczu nie więcej niż 8%; Szynka wieprzowa gotowana, skład : mięso wieprzowe 70-80 % , bez słoniny mocno wędzona i parzona; Szynka drobiowa,: skład : mięso z indyka 40-50% , wyrób otrzymany z całej lub grubo rozdrobnionych , peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, wędzony, parzony, produkt w sztucznej osłonce, w formie batony o średnicy od 10 do 13 cm i długości 35 cm, zawartość białka nie mniejsza niż 18%, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%; Kiełbasa śląska: skład: mięso wieprzowe 65-70 % , tłuszcz wieprzowy 5-8%, wyprodukowana z mięsa peklowanego, wieprzowego, średnio rozdrobnionego, nawiewana w jelita wieprzowe naturalne o średnicy 2,-2,5 cm, długość 8-10 cm, kiełbasa wędzona, parzona, studzona wodą i dochładzana powietrzem, osłonka ściśle przylegająca do farszu, surowe mięso rozdrobnione, równomiernie rozmieszczone na przekroju, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników, charakterystyczny smak i zapach użytych przypraw, zawartość białka nie mniej niż 16%; Kiełbasa krakowska: grubo rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego, nadziewana w osłonki sztuczne o średnicy 8 cm i długości batony od 25 cm do 35 cm, kiełbasa wędzona, parzona, chłodzona, surowce mięsne rozdrobnione , równomiernie rozmieszczone na przekroju, plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać, barwa na przekroju różowa; Kiełbasa szynkowa wieprzowa; kiełbasa grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej, wędzona, parzona, o zawartości białka nie mniej niż 16% , i tłuszczu nie więcej niż 25%, baton o długości od 35 cm do 40 cm i średnicy 10 cm, konsystencja ścisła , plastry o grubości 2 mm nie powinny rozpadać się; Kiełbasa żywiecka : kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe, długość batony 30 cm, kiełbasa wędzona , parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana, konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać; Kiełbasa lubuska: kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe, długość batony 30 cm, kiełbasa wędzona , parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana, konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać; Pasztetowa: wyprodukowana z mięsa i tłuszczu wieprzowego 25-40% z dodatkiem wątroby wieprzowej , mięsa indyczego 23-25 %, surowce dokładnie rozdrobnione, konsystencja smarowana, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40 %; Parówka gruba, serdelka wieprzowa: mięso drobno rozdrobnione wieprzowe, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35 %, grubość ok. 3 cm, długość od 6 do 10 cm; Parówki cienkie: drobno rozdrobnione, homogenizowane kiełbaski wieprzowe z mięsa peklowanego , wędzone, parzone w osłonce wiskozowej o długości 10-10 cm, i grubości 1,8-2,2 cm; Parówki cielęce: drobno rozdrobnione , homogenizowana czysta cielęcina, luksusowa, wędzona, parzona, surowce rozdrobnione i kutrowane z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawowej, farsz nadziewany w osłonkę sztuczną; g) Pakiet 7. Jaja- (03142500-3), Jaja kurze, wielkość L h) Pakiet 8. Warzywa- (03221000-6,03221100-7, 03221300-9, 03212100-1), świeże, pakowane (skrzynka lub siatka ażurowa), I klasa jakości bez oznak uszkodzenia mechanicznego, bez zmian chorobowych, bez oznak bytowania szkodników, gąsienic, bez oznak przemrożenia, zepsucia i odleżyn gnilnych, zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin, i) Pakiet 9. Owoce - (03222000-3, 03222200-5, 03222110-7, 15300000-1 ). świeże, pakowane (skrzynka lub siatka ażurowa), I klasa jakości bez oznak uszkodzenia mechanicznego, bez zmian chorobowych, bez oznak bytowania szkodników, gąsienic, bez oznak przemrożenia, zepsucia i odleżyn gnilnych, zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin, Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Podane w załączniku nr 2 wielkości są szacunkową wielkością zapotrzebowania na żywność w 2018 roku . Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostawy w każdej z pozycji asortymentowej w czasie obowiązywania umowy. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych i odszkodowań z tego tytułu . Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia; Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ lub produkty równoważne - wskazania jego cech jednostkowych. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory (smak, zapach, barwa estetyka konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność, gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, która po przemnożeniu będzie wynosiła ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach). Miejsce dostawy / odbioru i transport. Miejscem dostawy są magazyny : przy Szkole Podstawowej Nr 1 im. Jana Pawła II przy ul. Jagiellońskiej 3,13-300 Nowe Miasto Lubawskie przy magazynu Przedszkola Miejskiego przy ul. Tysiąclecia 3,13-300 Nowe Miasto Lubawskie. Dostawy muszą być realizowane w godz. 6.30 – 8.30. z zastrzeżeniem Rozdziału XIII PKT3. Oferta Wykonawcy deklarującego realizację dostaw w innych godzinach podlega odrzuceniu. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywność i żywienia (Dz. U. z 2017 poz. 149 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca dostarczy zamówione artykuły żywnościowe do magazynu Zamawiającego na własny koszt i własne ryzyko. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie według potrzeb Zamawiającego. Wykonawca będzie zapewniał dostawę na miejsce własnym transportem na bieżąco w miarę zgłoszonych potrzeb, składanych telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego. Osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest referent - kasjer lub osoba upoważniona przez Dyrektora Szkoły. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nie odpowiednich warunkach. Na żądania Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub równoważny. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości artykułów żywnościowych określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu Dostawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne wobec Zamawiającego. Stosownie do potrzeb Zamawiającego, strony dopuszczają możliwość zmian ilościowych poszczególnych artykułów spożywczych ( zmniejszenie,) np. w przypadku zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu umowy, jednakże nie więcej niż 30% wskazanych w załączniku do niniejszej umowy ilości bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia ilości poszczególnych asortymentów określonych w Załączniku nr 1 do umowy, nie więcej jednak niż 20%. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia -wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone: w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (Dz. U. z 2017 poz.149 z późn. zm.); w ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2018 poz.664 z późn. zm.); w ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2018 poz. 650 z późn. zm.); Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U .z. UEL 139 ze zm. ) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2017 późn. zm. 2461); Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tym jednostek (Dz. U. z 2016 poz.1154). Pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością muszą posiadać aktualne określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach - orzeczenie lekarskie do celów sanitarno – epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. Bezpieczeństwie żywności i żywienia.( Dz. U. z 2017 poz.149 z późn. zm.); podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać w zakładach wymagań higienicznych określonych w rozporządzeniu nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. Osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach (obowiązuje te części zamówienia, które muszą - zgodnie z przepisami – być tak przewożone). Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż ½ okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem co najmniej 24 h. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SIWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego. Wskazane w formularzu cenowym – załącznik nr 2 do SIWZ nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na względzie iż Zmawiający uzna takie produkt za równoważne, jeżeli ich jakość /skład / aromat będą co najmniej na takim samym poziomie co produkty wskazane w SIWZ. Wykonawca przyjmie termin płatności 14 dni od dnia doręczenia do siedziby Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury.Niespełnienie przez Wykonawców wymogów dotyczących przedmiotu zamówienia określonych w niniejszej SIWZ skutkować będzie odrzuceniem oferty.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst ilości zamawianego towaru, zamiana asortymentu odpowiadający składem w ofercie
IV 4 4 data 2018-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 08:30
IV 4 4 jezyki POLSKI
IV 4 5 okres 14

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Artykuły spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15512000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Towar świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania,z ściśle określonym czytelnym terminem przydatności do spożycia, produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach, opakowania nie uszkodzone.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Nabiał
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15544000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Towar świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania,z ściśle określonym czytelnym terminem przydatności do spożycia, produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach, opakowania nie uszkodzone.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15811400-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Towar świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania,z ściśle określonym czytelnym terminem przydatności do spożycia, produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach, opakowania nie uszkodzone.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Produkty głęboko mrożone-mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331170-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Towar świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania,z ściśle określonym czytelnym terminem przydatności do spożycia, produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach, opakowania nie uszkodzone.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Ryby mrożone, filety rybne, pozostałe mięso z ryb
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15200000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Towar świeży, zapakowany w odpowiednie opakowania,z ściśle określonym czytelnym terminem przydatności do spożycia, produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach, opakowania nie uszkodzone.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Mięso,wędliny, produkty mięsne, drób, produkty drobiarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131130-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik krotki opis Mięso , wędliny i produkty mięsne świeże z bieżącej produkcji; Świeży drób , produkty drobiowe świeże z bieżącej produkcji ; Mięso wołowe b/k kl 1- chude mięso bez kości ,ścięgien łoju i skóry, uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej z części wewnętrznej udźca po ściągnięciu tłuszczu i błony ścięgnistych mięśni; Mięso mielone wieprzowe: rozdrobnione, bez ścięgien i łoju; Schab b/kości, bez łoju, kl. 1 Łopatka wieprzowa bez kości : mięso bez fałd skóry i bez tłuszczu pachowego, tłuszczu śródmięśniowego , całkowicie odkostniałe, pozbawione ścięgien, wyporcjowane; Karczek wieprzowy bez kości, mięso całkowicie odkostnione, słonina całkowicie zdjęta; Udko z kurczaka (udziec+ pałka), waga jednostkowa ok. 250g – element tuszki kurczęcej obejmuje kość udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami, udko właściwie umięśninie , linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; Korpus z kurczaka: element uzyskany z tuszki kurczęcej bez przebawień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych; Filet z piersi kurczaka: element tuszki kurczęcej obejmującej mięsień piersiowo powierzchniowy bez przylegającej skóry i bez kości; Filet z indyka: mięśnie piersiowe pozbawione skóry kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych; Boczek świeży wieprzowy bez kości: surowy łuskany, bez skóry i bez kości, nie mrożony, spełniający wymagania normy; Wątróbka drobiowa- wątróbka z kurczaka uzyskana z tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, bez woreczka żółciowego i zanieczyszczeń, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości mniejszej niż połowa płata, barwa beżowa do brunatno-wiśniowej charakterystyczna dla wątroby świeżej; Żołądki z kurcząt świeże- z usuniętą treścią oraz warstwą zrogowaciałą z odciętym tuż przy mięśniu gruczołowym i dwunastnicą nadmiar tłuszczu usunięty, dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia oraz pozostałości tkanki tłuszczowej, barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, niedopuszczalna zielonkawa barwa; Boczek wędzony wieprzowy bez kości- łuskany parzony, bez widocznych złogów solanki: skład surowe mięso wędzone 80-92% parzone spełniające normę tłuszczu dla boczku bez żeberek, wyrób peklowany, wędzony, chłodzony powietrzem, tłuszcz przerośnięty warstwami mięsa, produkt dość soczysty, niedopuszczalne szarozielone plamy świadczące o niedopeklowaniu i żółta barwa tłuszczu, smak w miarę słony, wędzenie wyczuwalne; Szynka konserwowa wieprzowa , nadziewana w osłonka sztuczną o średnicy 9,5 cm, formowana w kształcie bloku, długość 25,30 cm, wyrób parzony, chłodzony, dochładzany powietrzem, powierzchnia sucha, gładka, czysta folia ściśle przylegająca do mięsa, na przekroju widoczne kawałki mięsa, konsystencja soczysta, krucha, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać w skład której wchodzi mięso wieprzowe klasy 1, pochodzące z trybowania szynek, mięso wieprzowe z szynki 70-90%, zawartość białka nie mniej niż 20 % z mięsa peklowanego rozdrobniona, parzona, soczysta ścisła, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, niedopuszczalny wyciek soku oraz skupiska galarety; Polędwica sopocka wieprzowa, wyrób wędzony o zachowanej strukturze tkankowej, parzony bez skóry i słoniny, skład: mięso wieprzowe 70-96 %, wędzonka wieprzowa cało mięśniowa, otrzymana ze schabu obrobionego , wyprodukowana z jednej części anatomicznej tuszy schabu bez kości, peklowana, wędzona, parzona, powierzchnia sucha, czysta , widoczne lekkie pofałdowania, struktura odpowiadająca układowi anatomicznego schabu, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać, zawartość białka nie mniej niż 18% tłuszczu nie więcej niż 8%; Szynka wieprzowa gotowana, skład : mięso wieprzowe 70-80 % , bez słoniny mocno wędzona i parzona; Szynka drobiowa,: skład : mięso z indyka 40-50% , wyrób otrzymany z całej lub grubo rozdrobnionych , peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, wędzony, parzony, produkt w sztucznej osłonce, w formie batony o średnicy od 10 do 13 cm i długości 35 cm, zawartość białka nie mniejsza niż 18%, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%; Kiełbasa śląska: skład: mięso wieprzowe 65-70 % , tłuszcz wieprzowy 5-8%, wyprodukowana z mięsa peklowanego, wieprzowego, średnio rozdrobnionego, nawiewana w jelita wieprzowe naturalne o średnicy 2,-2,5 cm, długość 8-10 cm, kiełbasa wędzona, parzona, studzona wodą i dochładzana powietrzem, osłonka ściśle przylegająca do farszu, surowe mięso rozdrobnione, równomiernie rozmieszczone na przekroju, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników, charakterystyczny smak i zapach użytych przypraw, zawartość białka nie mniej niż 16%; Kiełbasa krakowska: grubo rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego, nadziewana w osłonki sztuczne o średnicy 8 cm i długości batony od 25 cm do 35 cm, kiełbasa wędzona, parzona, chłodzona, surowce mięsne rozdrobnione , równomiernie rozmieszczone na przekroju, plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać, barwa na przekroju różowa; Kiełbasa szynkowa wieprzowa; kiełbasa grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej, wędzona, parzona, o zawartości białka nie mniej niż 16% , i tłuszczu nie więcej niż 25%, baton o długości od 35 cm do 40 cm i średnicy 10 cm, konsystencja ścisła , plastry o grubości 2 mm nie powinny rozpadać się; Kiełbasa żywiecka : kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe, długość batony 30 cm, kiełbasa wędzona , parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana, konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać; Kiełbasa lubuska: kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe, długość batony 30 cm, kiełbasa wędzona , parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana, konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać; Pasztetowa: wyprodukowana z mięsa i tłuszczu wieprzowego 25-40% z dodatkiem wątroby wieprzowej , mięsa indyczego 23-25 %, surowce dokładnie rozdrobnione, konsystencja smarowana, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40 %; Parówka gruba, serdelka wieprzowa: mięso drobno rozdrobnione wieprzowe, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35 %, grubość ok. 3 cm, długość od 6 do 10 cm; Parówki cienkie: drobno rozdrobnione, homogenizowane kiełbaski wieprzowe z mięsa peklowanego , wędzone, parzone w osłonce wiskozowej o długości 10-10 cm, i grubości 1,8-2,2 cm; Parówki cielęce: drobno rozdrobnione , homogenizowana czysta cielęcina, luksusowa, wędzona, parzona, surowce rozdrobnione i kutrowane z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawowej, farsz nadziewany w osłonkę sztuczną;
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Jaja
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach , opakowania nieuszkodzone, rozmiar L
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Warzywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach, opakowania nieuszkodzone, świeże, pakowane(skrzynka lub siatka ażurowa), I klasa jakosci, bez oznakuszkodzenia mechanicznego, bez zmian chorobowych , bez oznak bytowania szkodników, gąsiennic, bez oznak przemrożenia, zepsucia i odleżyn gnilnych, zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03222000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 8
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Produkty pełnowartościowe, pierwszego gatunku, spełniające Polskie Normy określone w rozporządzeniach, opakowania nieuszkodzone, świeże, pakowane(skrzynka lub siatka ażurowa), I klasa jakosci, bez oznakuszkodzenia mechanicznego, bez zmian chorobowych , bez oznak bytowania szkodników, gąsiennic, bez oznak przemrożenia, zepsucia i odleżyn gnilnych, zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin.
  

Criterion

Kryteria godzina dostawy
Znaczenie 20,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 80,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)