GuidZP400 |
582ad3e6-0990-4b2a-8bf5-e73daf2f3630
|
Biuletyn |
655508-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Nr 4
|
Regon |
93011371500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kazimierza Wielkiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
4
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Oleśnica
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
56400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
71 314 29 13
|
Zamawiajacy fax |
71 314 29 13
|
Zamawiajacy email |
przedszkole4olesnica@op.pl
|
Adres strony url |
www.przedszkole4.olesnica.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/504
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/504
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
56-400 Oleśnica ul. K.Wielkiego 4 Przedszkole nr 4
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy
|
Numer referencyjny |
1/P4/PN/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy przy podziale na następujące części:
1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
2) Część 2 – warzywa i owoce świeże i kiszonki
3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4) Część 4 – Produkty mleczarskie
5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
7) Część 7 – Jajka
8) Część 8 – Makarony 100% pszenicy durum, ryż paraboliczny
9) Część 9 – Przyprawy
10) Część 10 – Płatki i artykuły wielozbożowe
11) Część 11 – Pozostałe różne produkty spożywcze
12) Część 12 – Soki naturalne, tłoczone na zimno
13) Część 13 – Mleko modyfikowane
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający będzie żądał następujących dokumentów:
a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp;
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a) powyżej, składa:
b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
– nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.), podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone w ust. 11 pkt. a (b) zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.
2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny jednostkowe oraz ceny sumaryczne.
3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej, potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności dokumenty te powinny określać:
1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu;
2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego;
3) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego;
4) czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy
w sprawie zamówienia publicznego
5. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy.
6. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, dotyczących:
1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia;
2) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie;
3) ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności
zawartych w ofertach,
Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg załącznika nr 4 do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ
|
IV 4 4 data |
2018-12-13T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
08:30
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
bułka długa weka szt. 800,00
bułka kajzerka waga 40g szt. 4400,00
bułka mammamija/ orkiszowa/z dynią/grahamka 40g szt. 4400,00
bułka maślana/rogal maslany 50g szt. 750,00
bułka słodka szt. 750,00
bułka tarta 0,5kg szt. 100,00
chleb rozmaitości/gryczany 400/500g szt. 750,00
chleb orkiszowy/graham/sezam 400g-500g szt. 750,00
pączek szt. 170,00
grzanki 200/250 g szt. 50,00
chałka szt. 100,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
warzywa i owoce świeże i kiszonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
arbuz kg 150,00
banany kg 600,00
botwinka szt. 20,00
brokuły świeże szt. 70,00
brukselka kg 15,00
buraki czerwone kg 300,00
cebula kg 50,00
cukinia kg 40,00
cytryny kg 90,00
czosnek szt. 50,00
dynia kg 80,00
fasola Jaś średni 500g op 50
fasola szparagowa kg 20,00
groch łuskany 500g op 50
gruszka kg 150,00
jabłka kg 1200,00
kalafior świeży szt. 100,00
kalarepa szt. 150,00
kapusta biała kg 150,00
kapusta czerw kg 50,00
kapusta kiszona kg 200,00
kapusta młoda szt. 50,00
kapusta pekińska kg 80,00
kapusta włoska kg 10,00
kiełki różne rodzaje szt. 30,00
kiwi szt. 300,00
koperek szt. 400,00
mandarynka kg 250,00
marchew kg 700,00
natka pietruszki szt. 350,00
nektarynka kg 300,00
ogórek świeży kg 300,00
ogórki kiszone wiadro 3kg ogórka/ogórek z beczki kg 200,00
papryka świeża mix kg 200,00
pieczarki kg 50,00
pietruszka korzeń kg 200,00
pomarańcza kg 100,00
pomidor kg 200,00
pora szt. 150,00
rzodkiewka szt. 400,00
sałata lodowa szt. 100,00
sałata masłowa szt. 250,00
seler kg 170,00
soczewica 500g op 20
szczaw konserwowy cięty 300g-350ml szt 40
szczypior szt. 500,00
winogron ciemny/jasny kg 150,00
ziemniaki kg 3500,00
ziemniaki młode kg 1000,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
filet z indyka(mięso) kg 50,00
filet z kurczaka ( mięso) kg 280,00
karczek mięso b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany szt. 300,00
szynka i polędwica/ z kurczaka / z indyka kg 280,00
kiełbasa śląska kg 150,00
kurczak cały świeży kg 70,00
łopatka mięso b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 170,00
parówka z szynki zaw. Mięsa pow. 97% 6szt/op szt. 400,00
schab mięso b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 100,00
schab/szynka kanapkowa wieprzowa kg 100,00
szynka mięso b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 50,00
udko z kurczaka kg 200,00
wątróbka z kurczaka odtłuszczona kg 40,00
wołowina bez kości kg 50,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
jogurt naturalny 370g szt. 1800,00
masło 82% tłuszczu 200g szt. 1500,00
mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 4700,00
serek homogenizowany 150g szt. 1500,00
ser biały półtłusty kg 650,00
ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 120,00
śmietana 12% szt. 1000,00
śmietana 18% szt. 100,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowane
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
miruna nowozelandzka -5% glazury,bez skóry
dorsz - 5% glazury, bez skóry
makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu
tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
brokuły 2,5kg szt. 16,00
fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 7,00
marchewka z groszkiem 2,5 kg szt. 20,00
marchew mini 2,5 mini szt. 20,00
mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) 2,5 kg szt. 60,00
miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 25,00
barszcz ukraiński z fasolką 2,5 kg szt. 25,00
mieszanka kompotowa 2,5 kg szt. 70,00
mieszanki wieloskładnikowe na zupę(zupa kalafiorowa, wiosenna) 2,5 kg szt. 20,00
truskawki 2,5 kg szt. 35,00
jagody 2,5 kg szt. 15,00
czarna porzeczka 2,5 kg szt. 15,00
maliny 2,5 kg szt. 30
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Makarony 100% pszenicy durum, ryż paraboliczny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
makaron świderki duże 3kg - op 30,00
makaron łazanki 3kg op 12,00
makaron spaghetti 3kg op 6,00
makaron rurki 3kg op 10,00
makaron nitki 3kg op 8,00
makaron kolanko małe 3kg op 8,00
makaron muszelki 3kg op 4,00
ryz paraboliczny 5kg op 30,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Przyprawy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 0,5 kg op 5
czosnek granulowany, 100% 0,5kg op 5
papryka mielona słodka, 100%, 0,5kg op 5
pieprz ziołowy 0,6kg op 5
bazylia otarta 300g op 3
majeranek otarty 250 g op 3
ziele angielskie 500g op 3
kurkuma 420g op 2
imbir mielony 250g op 2
curry 900g op 2
oregano suszone 120g op 3
liść laurowy 100g op 2
zioła prowansalskie 200g op 5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Płatki i artykuły wielozbożowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
ciastka owsiano-owocowe bez cukru (4 szt) szt. 2000
płatki orkiszowe błyskawiczne 400 g szt. 360
płatki żytnie błyskawiczne 400g szt 50
płatki ryżowe błyskawiczne 400g szt 50
płatki owsiane górskie błyskawiczne 400g szt 120
płatki jaglane pełnoziarniste 400g szt 70
płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt. 200
płatki wielozbożowe miodowe i czekoladowe zaw.cukru poniżej 29g/100g produktu szt 300
wafle ryżowe wypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego 15g szt. 1500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Pozostałe różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
ananasy w puszce, plastry, masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 100
biszkopty bezcukrowe 100g szt. 700
brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 50
chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 2000
cukier biały 1kg kg 400
cukier puder 0,5kg szt. 10
cukier waniliowy 32g szt. 150
cynamon 20g jakość Q szt. 30
dżem 100% owoców, bez dod. Cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 150
fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 50
groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 70
herbata czarna <98% 100 torebek/op szt. 60
herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego szt. 1000
kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 80
kasza gryczana 500g 13g białka/100g produktu szt. 100
kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 100
kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 130
kasza pęczak 500g szt. 100
kawa inka - 72% zboża- prażone szt. 50
ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 100
kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 60
mączka ziemniaczana 0,5kg szt. 100
mąka tortowa TYP 450 kg 500
miód pszczeli naturalny 1l kg 80
musztarda sarepska w słoiku 180g szt. 30
olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 200
oliwa z oliwek 1l,1000ml,z Vit E min 17mg,kwasy nasycone-14g,jednonienasycone 69g,wielonienasycone 9g szt. 20
orzechy włoskie 200g szt. 100
płatki migdałowe 50g szt 100
pomidory w puszce, krojone, powyżej 60%pomidorów,420 ml,tłuszcz 0,cukry 3,1g/100,sól 0,4g/100 szt 70
przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 80
rodzynki 200g szt 100
suchary szt 80
soczek wielowocowy w kartoniku 200ml, bez sub.konserwujących wzbogacony wit.C i żelazem szt. 1000
sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 200
wiórki kokosowe 100g szt 50
czekolada gorzka 100g szt 60
żurawina suszona 150g szt. 50
żurek 0,5l w szklanej butelce szt 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Soki naturalne, tłoczone na zimno
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
sok tłoczony na zimno, naturalnie mętny i pasteryzowany.mix smaków 5l szt. 200
|
| |
Zalacznik czesc nr |
13
|
Zalacznik nazwa |
Mleko modyfikowane
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
mleko modyfikowane 4 BEBIKO 800g z zaw. Wit. A,C,D,E lub równoważne op 80
|
| |