GuidZP400 |
1cfe56f9-cc58-4a4e-ac06-35f4bc85de12
|
Biuletyn |
656223-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
|
Regon |
10068625300000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Sportowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
8
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Kleszczów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
97410
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
44 731 65 00
|
Zamawiajacy email |
biuro@kompleks-solpark.pl
|
Adres strony url |
www.solpark.bip.kleszczow.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.solpark.bip.kleszczow.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
OSOBIŚCIE, POCZTĄ LUB KURIEREM
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW DO OBJEKTÓW SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.
|
Numer referencyjny |
CRZPU/15/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1.1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o. w Kleszczowie.
1.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 4 do SIWZ.
1.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 1.1. obejmuje produkty wysokiej jakości, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach
o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu. Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
• świeże
• całe,
• zdrowe,
• czyste,
• wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
• wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
• wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków,
• wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe,
• w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym,
• oznakowane krajem pochodzenia.
1.4. Zamawiane produkty dostarczane będą przez Wykonawcę w opakowaniach z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością. Opakowania te muszą zapewnić pełną identyfikację w tym, nazwę produktu, nazwę i adres producenta, termin przydatności do spożycia (nie krótszy niż ¾ okresu przydatności od daty produkcji) oraz inne elementy wymagane przepisami prawa. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste i bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniem, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.
1.5. Częstotliwość dostaw: Realizacja zamówienia następować będzie w dni robocze (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem środy oraz dni ustawowo wolnych od pracy), nie częściej niż 3 (trzy) razy w tygodniu do obiektu Zamawiającego, w godzinach uzgodnionych przez Zamawiającego
z Wykonawcą, w okresie czasowym od godziny 8.00 - 12.00. W przypadku stosunkowo małej ilości tygodniowej dostaw towaru – w zakresie planowanego terminu dostawy – Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy.
1.6. Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu warzyw i owoców oraz spełniającymi wymogi sanitarne zgodnie
z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości.
1.7.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko.
1.8.Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru).
1.9.Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie zgłaszał na podstawie pisemnego zamówienia wysłanego w formie elektronicznej na adres e-mail. W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej nie będzie możliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się porozumiewanie za pomocą telefonu bądź fax-u. Przy czym zaznaczamy, że Wykonawca jest zobowiązany do odesłania potwierdzenia otrzymania zamówienia na adres e-mail, z którego zamówienie zostało złożone w terminie nie później niż 6 godzin od momentu złożenia zamówienia ze wskazaniem planowanej daty dostawy (dzień oraz godzina). W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej nie będzie możliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się potwierdzenie przyjęcia zamówienia za pomocą telefonu bądź fax-u. Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15.30 przed dniem realizacji.
1.10. Termin realizacji zamówienia przez Wykonawcę nie może być dłuższy niż 2 (słownie: dwa) dni robocze od dnia przesłania zamówienia przez Zamawiającego.
1.11. Ilość asortymentu będącego przedmiotem zamówienia określona w formularzu cenowym stanowiącej załącznik nr 4 do SIWZ jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego ograniczenia ilości i związanej z nią wartości przedmiotu umowy do faktycznie zamówionego asortymentu w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikających z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności.
Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza formularza cenowego, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych – mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza formularza cenowego zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, z uwzględnieniem kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowane zamówienie.
|
Cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca posiada:
• Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje
i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny
w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP, w przypadku innego języka niż polski, przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na język polski lub Zaświadczenie /Decyzję /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; Dz. U. z 2018 poz. 1541.
• Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej;
• Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu warzyw i owoców;
• Zaświadczenie /Potwierdzenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi wydane na podstawie: ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz. U. z 2017 poz. 2212 z póź. zm.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca:
jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności
związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejsza niż 150 000,00 PLN.
Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć dokumentów dotyczących sytuacji finansowej lub ekonomicznej wymaganych przez Zamawiającego, może złożyć inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: wykonał co najmniej dwie dostawy obejmujące swym zakresem dostawę warzyw i owoców o wartości nie mniejszej niż 85 000,00 zł brutto każda
w skali roku (załącznik nr 5 do SIWZ) oraz załączy dowody określające, że dosta-wy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Podana wartość musi dotyczyć jednego zamówienia (przez co rozumie się wartość określoną w jednej umowie zawartej z jednym podmiotem). Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy zostały wykonane należycie (referencje). Dokumenty muszą być wystawione przez zamawiającego /odbiorcę dostawy.
przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny
o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
W przypadku, gdy wykonawca dla potwierdzenia spełniania warunku udziału
w postępowaniu przedstawi dokumenty zawierające kwoty wyrażone w walutach innych niż złoty polski, Zamawiający przeliczy je na złoty polski. Do przeliczenia zostanie zastosowany ogłoszony przez Narodowy Bank Polski bieżący kurs średni wyznaczony na dzień zakończenia realizacji zamówienia potwierdzającego posiadanie stosownego doświadczenia.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Zamawiający na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp (KRS /CEDiG) Wykonawcy oraz podmioty na zasoby których powołuje się Wykonawca oraz podwykonawcy na zasoby których powołuje się Wykonawca uzyska za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych
w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 roku o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. 2017 poz. 570) .
4.6 Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia informacji o których mowa w pkt. 13.4 SIWZ, przekazuje Zamawiającemu informację stanowiącą załącznik nr 6 do SIWZ o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej.
Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji
w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
Zakresie warunkow udzialu |
d) Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej;
e) Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej
o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu warzyw i owoców;
f) Zaświadczenie /Potwierdzenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi wydane na podstawie: ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
c) Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji
z uwzględnieniem zasad systemu HACCP, w przypadku innego języka niż polski, przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na język polski lub Zaświadczenie /Decyzję /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
d) Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej;
e) Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej
o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu warzyw i owoców;
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Zamawiający wymaga wniesienia wadium
7.1. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany wnieść, na czas związania ofertą, wadium w wysokości:
5 000,00 zł ( słownie: pięć tysięcy złotych)
przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 10.12.2018 r. do godz.10:00.
7.2. W zależności od wyboru Wykonawcy, wadium może być wniesione:
w pieniądzu, przelewem na konto
BANK MILLENNIUM Nr rachunku: 39 1160 2202 0000 0001 6247 5005
z zaznaczeniem „Wadium – CRZPU/15/2018 – „Dostawa warzyw i owoców do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o..
Skuteczne wniesienie wadium przelewem oznacza obecność wymaganej kwoty wadium na koncie Zamawiającego w wyżej wymienionym terminie, czyli datą wpłaty wadium jest data wpływu na konto, a nie data złożenia przelewu.
a) w formie dopuszczonej przez art. 45 ust. 6 pkt. 2-5 ustawy Pzp – dowodem wniesienia wadium będzie załączony do oferty oryginał tego dokumentu.
7.3. W przypadku stwierdzenia, że wadium nie zostało wniesione w wyznaczonym czasie
i formie, oferta Wykonawcy zostanie odrzucona z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 7b) ustawy Pzp.
7.4. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa ustawa Pzp.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy oraz określa następujące warunki zmiany:
• zmiany środka transportu przy pomocy którego Wykonawca będzie realizował zamówienie – w przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w załączniku nr 2 do umowy (np. gdy ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu produktów objętych przedmiotem niniejszego zamówieniem.
1. Zamawiający zastrzega zmiany treści niniejszej umowy z uwagi na możliwość dokonania zmiany Przedmiotu Zamówienia określonego w Formularzu Cenowym:
1) Ilość asortymentu będącego Przedmiotem zamówienia określona w Formularzu Cenowym stanowiącej załącznik nr 4 do SIWZ i załącznik nr 1 do niniejszej Umowy jest ilością szacunkową; Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego ograniczenia ilości i związanej z nią wartości Przedmiotu umowy do faktycznie zamówionego asortymentu w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy a wynikających z rodzaju diet klientów, ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego, zależnych od ilości zamawianego Przedmiotu zamówienia i od zakresu zarezerwowanych terminów szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i ogólnie prowadzonej przez Zamawiającego działalności.
2) Wartość oferty Wykonawcy wynika z szacunkowej ilości asortymentu i kwot jednostkowych podanych w Formularzu cenowym; Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości asortymentu wskazanego w Formularzu np. poprzez zakupienie większej ilości Przedmiotu Zamówienia niż podana w Formularzu cenowym, ale nie dokonywanie zakupu w innego asortymentu wskazanego w Formularzu, przy czym ogólna wartość umowy nie ulegnie zmianie.
3) Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Formularza cenowego, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu, z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych – mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Formularza cenowego zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia.
4) Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy Przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z ilości i rodzaju diet klientów, ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego i uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z rodzajem i zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, ale do kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowana umowa.
5) Zamawiający zastrzega możliwość zmiany Przedmiotu Zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in.
w sytuacji zmian wynikających z procedur wewnętrznych Zamawiającego wpływających na Przedmiotu Zamówienia wskazany w Formularzu Cenowym lub z uwagi na nieprzewidziane okoliczności, które mogą wyniknąć w trakcie realizacji umowy.
2. Zamawiający zastrzega zmiany terminu realizacji niniejszej umowy z uwagi na następujące okoliczności:
1) Zamawiający będzie realizował zamówienie w terminie do dnia 31.12.2019 r.; Umowa wygaśnie wcześniej, jeśli wartość zamówienia osiągnie kwotę określoną w niniejszej umowie przed ww. terminem tj. przed 31.12.2019 r.
2) W przypadku nie uzyskania przez Zamawiającego zgody odpowiednich organów administracyjnych uprawniających do wykonywania przez Zamawiającego usług gastronomicznych i/lub innych usług np. rekreacyjnych i hotelowych, bądź cofnięcia zgody lub wstrzymania takiej zgody, Zamawiający dopuszcza przerwę w realizacji przedmiotowej umowy; wznowienie realizacji umowy nastąpiłoby po ustąpieniu powodów uniemożliwiających realizację umowy, przy czym termin realizacji uległby przedłużeniu
o czas wynikający z ww. przerwy.
3) Zamawiający zastrzega możliwość terminu realizacji zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in.
w sytuacji opóźnień w dostawie Przedmiotu zamówienia niezależnych od Wykonawcy.
4) Zamawiający zastrzega możliwość terminu realizacji zamówienia w przypadku działania siły wyższej np. znacznych opadów deszczu uniemożliwiających dostawę Przedmiotu zamówienia. do Zamawiającego.
5) Zamawiający ponadto zastrzega zmianę terminu realizacji zamówienia w przypadku przedłużającego się niniejszego postępowania m.in. poprzez wnoszenie przez Wykonawców środków odwoławczych powodujących, że umowa między Zamawiającym
a wyłonionym w postępowaniu Wykonawcą nie zostanie podpisana do dnia 31.12.2018 r., Zamawiający może także odstąpić od podpisania umowy w niniejszych okolicznościach, na co Wykonawca wyraża zgodę i zrzeka się jakichkolwiek roszczeń z tego tytułu.
3. Zamawiający zastrzega zmianę wartości umowy z uwagi na zmianę cen poszczególnych asortymentów wskazanych w Formularzu cenowym z uwagi na następujące okoliczności:
1) Zamawiający przewiduje zmianę wartości umowy na skutek zmian legislacyjnych przewidzianych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa w odniesieniu do dostaw objętych Przedmiotem Zamówienia, w tym m.in. zmiany stawki podatku VAT.
2) Zamawiający przewiduje zmianę wartości umowy na skutek znacznego podwyższenia cen paliw.
3) Zamawiający zastrzega zwiększenie wartości umowy, w przypadku pojawienia się nie przewidzianych okoliczności np. konieczności dokonania zakupu bardzo drogiego asortymentu na specjalne zamówienia klientów.
4. Zamawiający zastrzega zmianę postanowień umowy z uwagi na inne okoliczności tj.:
1) W przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w wykazie stanowiącym załącznik nr 2 do umowy (np. gdy pojazd ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia.
2) Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku, gdy zaistnieje istotna zmiana okoliczności powodująca, że wykonanie umowy w dotychczasowym brzmieniu nie leży
w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
3) Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku gdy zmiana terminu wykonania zamówienia jest korzystna dla Zamawiającego.
4) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku nadzwyczajnej zmiany okoliczności, o których mowa w art. 357¹Kodeksu Cywilnego, w zakresie niezbędnym do usunięcia rażącej straty Wykonawcy.
5. Zmiana umowy pod rygorem nieważności musi być stwierdzona na piśmie w formie aneksu.
|
IV 4 4 data |
2018-12-10T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
POLSKI
|
IV 4 5 data |
2018-12-30T00:00:00+01:00
|
IV 6 6 |
1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Solpark Kleszczów Sp. z o.o.; ul. Sportowa 8; 97-410 Kleszczów
• kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - iod@kompleks-solpark.pl
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego CRZPU/15/2018 na Dostawę warzyw i owoców do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” sp. z o.o. prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1986) dalej „ustawa Pzp”;
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
• posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO; 4 − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
• nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO
|