GuidZP400 |
5f861c45-4b4a-4fc3-80e7-e1abcedabebd
|
Biuletyn |
657062-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej
|
Regon |
31041000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Sienkiewicza
|
Zamawiajacy adres numer domu |
37
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wierzbica
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
26680
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
486 182 059
|
Zamawiajacy fax |
486 182 059
|
Zamawiajacy email |
dps.wierzbica@gmail.com
|
Adres strony url |
www.dpswierzbica.finn.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.dpswierzbica.finn.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
DPS w Wierzbicy, 26-680 Wierzbica, ul. Sienkiewicza 37
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DPS W WIERZBICY W 2019R.
|
Numer referencyjny |
DPS.271.23.2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa i rozładunek artykułów spożywczych do magazynu Domu Pomocy Społecznej w Wierzbicy zgodnie z załącznikiem cenowym na poszczególne części zadania.
2. Formularz asortymentowo-cenowy będzie integralną częścią SIWZ zawierającą wykaz asortymentu i ilości produktów żywnościowych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy.
3. Okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 6 miesięcy od dnia podpisania umowy.
4. Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
5. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.
6. Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować telefonicznie, faxem lub za pomocą poczty e-mail przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw.
7. Produkty spożywcze muszą by dostarczane samochodem własnym Dostawcy spełniającym wymogi sanitarne, w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu
asortymentowo-cenowym. Nie dopuszcza się dostaw za pośrednictwem przewoźników, kurierów.
8. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.
9. 7. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2016r. poz 1760).
10. Zamówienie mniejszej ilości artykułów nie skutkuje żadnymi roszczeniami ze strony Wykonawcy. Przysługuje mu tylko zapłata za faktycznie dostarczoną ilość.
11. W przypadku, gdy Zamawiający użył w opisie przedmiotu zamówienia normy, aprobaty, specyfikacje techniczne i systemy odniesienia, o których mowa w art. 30 ust. 1-3 ustawy Pzp należy rozumieć jako przykładowe. Zamawiający zgodnie z art. 30 ust. 4 ustawy Pzp dopuszcza w każdym przypadku zastosowanie rozwiązań równoważnych opisywanym w treści SIWZ. Każdorazowo, gdy wskazana jest w niniejszej SIWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
Do 20 % wartości netto zamówienia podstawowego
|
Okres w miesiacach |
12
|
Data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenia potwierdzające spełnianie warunków udziału w postepowaniu, spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego, braku podstaw wykluczenia
|
Zakresie warunkow udzialu |
- wykazu pojazdów wraz z decyzjami o dopuszczeniu ich do przewozu żywności.
Do oferty każdy wykonawca musi dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie w zakresie wskazanym w załączniku nr 3,4,8 .
2. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, (załącznik nr 4)
3. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu,
4. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie, o którym mowa w punkcie 7 składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
5. Do oferty wykonawca załącza zobowiązanie podmiotu trzeciego albo inny dokument, służący wykazaniu udostępnienia wykonawcy potencjału przez podmiot trzeci w zakresie określonym wart. 22a ust. 1 ustawy Pzp.
6. Pełnomocnictwo do podpisania oferty jeżeli upoważnienie do jej podpisania nie wynika z dokumentów rejestrowych.
7. Przed udzieleniem zamówienia Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa wart. 25 ust. 1 tj. określonych w siwz.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Oświadczenia i pełnomocnictwa
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
1. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert
w wysokości: 1000,00 zł (słownie: jeden tysiąc złotych 00/100),
2. Wadium obejmuje okres związania ofertą.
3. Wadium może być wniesione w:
1) pieniądzu;
2) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
3) gwarancjach bankowych;
4) gwarancjach ubezpieczeniowych;
5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa wart. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia
9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2018 r. poz. 110).
4. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy:
Dom Pomocy Społecznej 15 1050 1793 1000 0090 3162 6956, z dopiskiem: wadium, Dostawa artykułów spożywczych do DPS Wierzbicy w 2019r.” Kwotą, o której mowa w pkt1. musi być uznany rachunek Zamawiającego do terminu
składania ofert określonego w SIWZ.
Poręczenia i gwarancje należy wystawić na rzecz Dom Pomocy Społecznej, ul. Sienkiewicza 37, 26-680 Wierzbica. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, przed upływem terminu składania ofert.
Zamawiający
1) zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie pieniężnej - dokument potwierdzający dokonanie przelewu wadium został załączony do oferty;
2) wymaga, aby w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz - oryginał
dokumentu został załączony do oferty.
Wnoszona gwarancja lub poręczenie musi mieć charakter samoistny, nieodwołalny
i bezwarunkowy (płatny na pierwsze żądanie) i musi obejmować cały okres związania ofertą i zawierać w swojej treści postanowienia wynikające z art. 46 ust. 4a i ust. 5 ustawy PZP, tj.
Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami jeżeli:
1) Wykonawca odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie,
2) Wykonawca nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy,
3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy,
4) Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa wart. 26 ust. 3 i 3a ustawy PZP,
z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń potwierdzających okoliczności, o których mowa wart. 25 ust. 1 ustawy PZP, oświadczenia, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy PZP, pełnomocnictw, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa wart. 87 ust.2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej,
Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona.
Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadki określa art. 46 ustawy Pzp.
W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, dokument gwarancji winien być wystawiony bądź na jednego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia będącego prawidłowo umocowanym pełnomocnikiem uprawnionym do działania w imieniu i na rzecz współwykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Z treści gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej musi wynikać, iż odpowiedzialność gwaranta obejmuje swoim zakresem wszystkie przypadki powodujące zatrzymanie wadium, określone w art. 46 ustawy Pzp. Odpowiedzialność wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia jest solidarna.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Strony przewidują możliwość zmian postanowień umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności:
1) zmiana wysokości stawki VAT
2) zmiana cen na rynku
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
produkty mięsne mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1.
Baleron
kg
20
2.
Baleron mielony
kg
190
3.
Baton drobiowy szynkowy
kg
225
4.
Blok zapiekany
kg
180
5.
Boczek mielony (wędlina)
kg
170
6.
Farsz na pierogi
kg
100
7
Karkówka z kością
kg
420
8.
Kaszanka
kg
250
9
Kiełbasa krakowska
kg 150
10.
Kiełbasa szynkowa
kg
150
11.
Kiełbasa toruńska
kg
380
12.
Kiełbasa wiejska
kg
3
13.
Kiełbasa zwykła
kg
70
14.
Kiełbasa grilowa
kg
470
15.
Kiełbasa serwolatka
kg
170
16.
Kości wieprzowe (rurkowe)
kg
1 100
17.
Kurczaki
kg
890
18.
Łopatka z kością
kg
970
19.
Mielonka wieprzowa (wędlina na kanapki)
kg
180
20
Mięso mielone (wieprzowe)
kg 250
21.
Mortadel
kg
300
22.
Ogonówka wędzona
kg
55
23.
Parówki
kg
230
24.
Parówkowa
kg
220
25.
Kiełbasa golonkowa
kg
205
26.
Pasztet wieprzowy
kg
250
27.
Pasztetowa
kg
225
28.
Pieczeń rzymska
kg
180
29.
Płuca wieprzowe
kg
80
30.
Schab drobiowy
kg
165
31.
Kiełbasa szynkówka
kg
170
32.
Serca drobiowe
kg
45
33.
Słonina
kg
56
34.
Smalec
kg
50
35.
Szynka wieprzowa (wędlina)
kg
10
36.
Szynka tyrolska
kg
170
37.
Wątróbka drobiowa
kg
200
38.
Wołowina z kością - rozbrat
kg
220
39.
Żebra wieprzowe
kg
200
40.
Kiełbasa żywiecka
kg
250
41.
Serca wieprzowe
kg
100
42
Żołądki drobiowe
kg
150
43.
Ćwiartka z kurczaka
kg
150
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Barszcz biały w proszku opakowanie 66 g
szt 1 050
2.
Budyń (op. 40 g)
szt
1000
3.
Bułka tarta
kg
220
4.
Chrzan w słoiku (op. 300g)
szt
450
5.
Cukier
kg
2 400
6.
Cukier puder
kg
8
7.
Cukier waniliowy (op. 32g)
szt
150
8
Cynamon (op. 20g)
szt
30
9.
Ćwikła (słoik 250 g)
szt
20
10.
Drożdże (op. 100 g)
szt
10
11.
Dżem niskosłodzony (op.280 g)
szt
450
12.
Galaretka owocowa (op. 75 g)
szt
20
13. Groszek konserwowy (puszka lub słoik 400g)
szt
280
14.
Herbata (granulat op. 100g)
szt
1 410
15.
Kakao (op. 100 g)
szt 90
16.
Kasza gryczana
kg
50
17.
Kasza jęczmienna
kg
150
18.
Kasza manna
kg
180
19. Kawa zbożowa rozpuszczalna (op.150 g)
szt
140
20.
Ketchup (op 1 litr)
szt
120
21
Kisiel (op. 40g)
szt
1200
22.
Koncentrat pomidorowy (op. 0,9 l) szt
250
23.
Krem do ciast (op. 250g)
szt
10
24.
Kwasek cytrynowy (op. 25g)
szt
450
25. Liście laurowe (op. 10g)
szt
40
26. Majeranek (op. 10g)
szt
100
27. Majonez (op. 1l)
szt
250
28. Mak (op. 1 kg)
szt
8
29. Makaron świderki (op. 5 kg)
szt
85
30. Makaron nitki (op. 5kg)
szt
32
31. Margaryna
kg
10
32. Mąka pszenna (op. 5kg)
szt
190
33. Mąka ziemniaczana (op. 1 kg)
kg
50
34. Miód naturalny (op. 1 l)
szt
50
35. Musztarda (op. 1 l)
szt
150
36. Ocet (op. 1l)
szt
10
37. Olej uniwersalny (op. 5 l)
szt
100
38. Olejek do ciast (op. 10g)
szt
15
39. Pieprz mielony (op. 15g)
szt
400
40. Płatki jęczmienne (op. 500g)
szt
280
41.
Płatki kukurydziane 1 kg
kg
200
42.
Płatki owsiane
kg
130
43.
Polewa czekoladowa (op. 100g)
szt
6
44.
Proszek do pieczenia (op. 30g)
szt
100
45.
Przyprawa warzywna (op. 1 kg)
szt
80
46. Przyprawa do potraw w płynie (op. 1 l)
szt
20
47. Rodzynki (op. 1kg) szt 2
48. Ryż kg 430
49. Sok owocowo-warzywny zagęszczany w butelce (op. 1 l) szt
1000
50.
Sól
kg
400
51. Syrop owocowy wysokosłodzony (op. 0,50l)
szt
1800
52.
Ziele angielskie (op. 15 g)
szt
50
53.
Zioła prowansalskie (op 10g)
szt
30
54.
Żelatyna (op 50g)
szt
15
55.
Bazylia (op. 10g)
szt
40
56.
Tymianek (op 10g)
szt
30
57
Czosnek granulowany(op. 20g)
szt
50
58.
Przyprawa do kurczaka (op.20g)
szt
50
59.
Przyprawa do wieprzowiny (20g)
szt
50
60.
Papryka słodka (op.20g)
szt
30
61.
Makaron ciemny (op 100 dkg)świderki
szt
15
62.
Pieprz ziołowy (20g)
szt
60
63.
Kukurydza konserwowa (op. 400g)
szt
30
64
Wafle śmietankowe (180 g)
szt
60
65.
Herbatniki (65 g)
szt
60
66.
Biszkopty (100g)
szt
60
67.
Paluszki ( 80g)
szt
60
68.
Baton MARS (op. 47 g)
szt
75
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1.
Mleko 2 %
litr
24 000
2.
Ser biały półtłusty
kg
700
3.
Ser twardy
kg
250
4.
Serek homogenizowany (op. 150g)
szt
3 650
5.
Serek topiony (op. 100g)
szt
2 500
6.
Śmietana 18% (op. 400g)
szt
2 350
7.
Masło extra kostka 200g
szt
6 400
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo świeże i wyroby piekarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1.
Bułka pszenna (50g)
2.
Bułka pszenna (400g) (gryzka)
3.
Chleb pszenno-żytni – krojony (600 g)
4.
Chleb graham – krojony (500 g)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
ryby przetworzone i konserwowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1.
Filet z miruny ze skórą
2.
Paprykarz szczeciński (op. 330g)
3.
Śledź salinat
4.
Śledź w oleju (op. 170g)
5.
Śledź w pomidorach (op.170g)
6.
Szprot w oleju (op.170g)
7.
Szprot w pomidorach (op. 170g)
8.
Ryba wędzona (makrela)
|
| |