GuidZP400 |
e48ecf4a-8c4e-4bf4-ad22-c4d00d3ca2df
|
Biuletyn |
657045-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Ośrodek Reprezentacyjny Ministerstwa Obrony Narodowej
|
Regon |
010427452
|
Zamawiajacy adres ulica |
Nowa Wieś, ul. Grodziska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Pruszków
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
05-800
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
261 892 000
|
Zamawiajacy fax |
261 892 048
|
Zamawiajacy email |
ormon@op.pl
|
Adres strony url |
www.ormon.wp.mil.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Jednostka Wojskowa
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.ormon.wp.mil.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Pisemnie na adres
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
OR MON , Nowa Wieś, ul,Grodziska 1, 05-800 Pruszków
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej .nr.postępowania 11/ŻYWN/PN/2018
|
Numer referencyjny |
11/ŻYWN/PN/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej. Część I dla obiektu Helenów, Część II dla obiektu Omulew Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załącznik nr 1 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia , załącznik nr 2 do SIWZ - formularz ofertowy oraz załącznik nr 6 i7 -wzór umowy Helenów, Omulew
|
Cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek w sytuacji, kiedy oświadczy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy oraz wykaże, że:
Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania:
1.Posiada obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia zatwierdzenia zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242 t.j.
ze zm.) w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia,
lub
posiada obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia zakładu, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz.1541,t.j. ze zm.) w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia,
lub
posiada obowiązujące zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz.1541 tj., ze zm.), w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.
2.Posiada potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych, właściwego ze względuna miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2017 r. poz.2212,tj. ze zm).
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
oraz dokumentach wymienionych w rozdziale 6 pkt 1.2. SIWZ,
zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”.
UWAGA! Zamawiający dopuszcza złożenie przez Wykonawców obowiązujących uprawnień, odpowiadających wymienionym , nadanych na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów.
3 Posiada wiedzę i doświadczenie.
Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie.
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”.
4 Dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
potencjał techniczny;
Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie.
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału
w postępowaniu, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”.
osoby zdolne do wykonywania zamówienia;
Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie.
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału
w postępowaniu, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Wykonawca musi być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, na kwotę
nie mniejszą niż:
- dla części I : 87 500,00 zł;
- dla części II: 42 600,00 zł
W przypadku składania ofert na więcej niż jedną część kwota ta nie może być mniejsza niż suma kwot odpowiadających poszczególnym częściom, w zakresie których realizację zamówienia Wykonawca oferuje.
Na potwierdzenie warunku należy dołączyć do oferty opłaconą polisę, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
oraz dokumentach wymienionych w rozdziale 6 pkt 1.3. SIWZ, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3
do SIWZ;
2. W celu potwierdzenia posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek
ich posiadania:
- obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia zatwierdzenia zakładów, zgodnie
z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242 tj.
ze zm.) w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia,
lub
- obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia zakładu, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.
z 2018 r. poz.1541, ze zm.) w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia,
lub
- obowiązujące zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz 1541, ze zm.),
w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia
- potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2017 r. poz. 2212 tj. ze zm).
3. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy, należy złożyć następujące dokumenty:
- Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ;
- Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia
w oparciu o art. 24 ust. 1 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
4. W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy należy przedłożyć:
Listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy,
albo
Informacje o tym, że Wykonawca nie należy do grupy kapitałowej, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.
Przez pojęcie „grupa kapitałowa” należy rozumieć definicję, w rozumieniu ustawy
z dnia 16.02.2007 r. o ochronie konkurencji konsumentów (Dz. U.z 2018 r. , poz. 798 tj., z późn. zm.).
5. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymogom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca do oferty załączy:
obowiązujący dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP z jednej następujących form:
Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą
lub
zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem
zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz.1541 tj., ze zm.).
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości:
dla części I - 2 600,00 zł (słownie: dwa tysiące sześćset złotych);
dla części II -1 200,00 zł (słownie: jeden tysiąc dwieście złotych);
W przypadku składania ofert na więcej niż jedną część kwota wadium nie może być mniejsza niż suma kwot odpowiadających poszczególnym częściom,
w zakresie których realizację zamówienia Wykonawca oferuje.
2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
1) pieniądzu;
2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
3) gwarancjach bankowych;
4) gwarancjach ubezpieczeniowych;
5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust.5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r., poz. 359 tj. z późn. zm.).
Z treści gwarancji winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a oraz 5 ustawy.
Uwaga! Wadium wnoszone w poręczeniach, gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych lub poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w pkt. 2 ppkt. 5, należy zdeponować przed upływem terminu składania ofert w kasie zamawiającego a kopię wadium załączyć do oferty.
3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego:
Bank NBP O/WARSZAWA, konto nr 81 1010 1010 0021 3413 9120 0000
4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa, przed upływem terminu składania ofert.
5. Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą.
6. Zamawiający dokona zwrotu wadium, zgodnie z warunkami określonymi
w art. 46 ustawy.
|
IV 4 4 data |
2018-12-17T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej - obiekt Helenów
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej - obiekt Helenów ul . Grodziska 1 05-800 Pruszków , Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załącznik nr 1 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia , załącznik nr 2 do SIWZ - formularz ofertowy oraz załącznik nr 6 -wzór umowy Helenów.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej - obiekt Omulew
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej - obiekt Omulew powiat szczycieński gmina Jedwabno, 12-122 Jedwabno województwo warmińsko mazurskie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załącznik nr 1 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia , załącznik nr 2 do SIWZ - formularz ofertowy oraz załącznik nr 7 -wzór umowy Omulew
|
| |